Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 08-07-18, 02:46 AM   #2701
赤兵尉SETH
God of Gamer
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:
作者: 爽神 查看文章
照計就一樣通行
礦散由出到而家都係親生仔武器,其他武器改le改lo(仲要唔大威脅)就係冇nerf呢樣嘢
真係原因不明,我都想問下製作人到底搞乜

咁屈擴散都要職人solo同有計劃組團先成立到
同埋過往系列重弩都可以儀式屈怪...

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB

此篇文章於 08-07-18 02:49 AM 被 赤兵尉SETH 編輯。
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-18, 12:07 PM   #2702
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: darkvolver 查看文章
能力有限,正式投降,無謂辛苦,回頭是岸。

Sent from my iPhone using Gaforum
一個人打當挑戰。。但如果覺得痛苦就冇謂打落去。。。

引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
沒錯,其實過去最屈都係重弩,幾秒定幾十秒到3分鐘內殺嵐龍,煌黑龍

一出去 連射 。。。完

畫面仲歷歷在目
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-18, 12:12 PM   #2703
魚伕
Moderator

引用:
作者: shooter 查看文章
受注可能期間】2018年8月10日(金)AM9:00~8月24日(金)AM8:59まで
“歴戦王”のテオ・テスカトルが登場。見事討伐して防具「カイザーγシリーズ」と重ね着装備「【ダンテ】衣装」を入手しよう!
▼イベントクエスト「太陽が燃え盛る時」
受注・参加条件:HR50以上

https://twitter.com/MH_official_JP/s...69539309629440
件但丁裝轉做 可轉換外觀服飾 ?

此篇文章於 08-07-18 12:16 PM 被 魚伕 編輯。
舊 08-07-18, 12:48 PM   #2704
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
今集重弩弱左好多啦,門檻高咁多....

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-18, 02:42 PM   #2705
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
識玩shortcut調合同配裝衣既話, 我覺得都算勁過以前
今集仲可以返camp補給

舊 08-07-18, 03:47 PM   #2706
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
識玩shortcut調合同配裝衣既話, 我覺得都算勁過以前
今集仲可以返camp補給
主要係武器同D珠既問題
以前HB你整岩把岩既再求其篤到有貫強反動裝填就行得,火力輸出已經好好
而家好似變到無賊炮就好似無呢個武器種咁

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 08-07-18, 04:22 PM   #2707
nomezero
Game Master

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDnome0818
我覺得好難挑戰xx既勇氣重
唔同勇氣重比
應該都冇4g定番蹲射重易用又高輸出
今集只係強大在擴散同攻擊掛勾
是說幾時到銃槍砲擊都掛勾……
由手機版發出
nomezero 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-18, 04:43 PM   #2708
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

我覺得只係今集部份武器玩法同勁法唔同左
今集大劍要勁都唔係玩拔刀

此篇文章於 08-07-18 04:47 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。
舊 08-07-18, 06:51 PM   #2709
零式
Ultimate Gamer
Banned

註冊日期: Jan 2003
隻極會有龍騎外觀裝備...不過唔會打了....自己打普通版失敗率已經好高, 死到無心機打

舊 08-07-18, 08:33 PM   #2710
tao08
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
講開弩,今次好似冇左貫通速射
tao08 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-18, 09:23 PM   #2711
魚伕
Moderator

17號又要開始刷渣渣輝。。。追加每種武器各一把
舊 08-07-18, 09:26 PM   #2712
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 魚伕 查看文章
17號又要開始刷渣渣輝。。。追加每種武器各一把
睇黎佢地真係想咁頂到出下集

ペルソナ5

隨時更新
舊 08-07-18, 11:06 PM   #2713
FREDDY@o@

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
想試下舞棍,請問:
1)迴避性能有無需要裝?
2)炎妃棍(冥燈以外)+龍騎士達人藝好,定係冥燈炎妃搭其他skill好?
3)邊d連招比較實用?
由手機版發出
FREDDY@o@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-18, 11:45 PM   #2714
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

引用:
作者: FREDDY@o@ 查看文章
想試下舞棍,請問:
1)迴避性能有無需要裝?
2)炎妃棍(冥燈以外)+龍騎士達人藝好,定係冥燈炎妃搭其他skill好?
3)邊d連招比較實用?
由手機版發出

1)睇你自己習慣同技術, 玩地上戰就建議有迴性3, 可代替埋耳塞
2)炎妃武(特別係棍)一定係選冥燈...棍斬味本身減得超快
3)可以參考棍神d片

此篇文章於 08-08-18 12:17 AM 被 赤兵尉SETH 編輯。
舊 08-08-18, 07:59 AM   #2715
FREDDY@o@

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
引用:
1)睇你自己習慣同技術, 玩地上戰就建議有迴性3, 可代替埋耳塞
2)炎妃武(特別係棍)一定係選冥燈...棍斬味本身減得超快
3)可以參考棍神d片

棍神好堅!
由手機版發出
FREDDY@o@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-18, 12:53 PM   #2716
綱之小子
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDjoybe
Del- 回錯MSG, sorry

此篇文章於 08-08-18 12:56 PM 被 綱之小子 編輯。
綱之小子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-18, 12:55 PM   #2717
綱之小子
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDjoybe
引用:
作者: STRIFE 查看文章
依家野團HR200 UP都會大機會過到,前題係你自己都要做足野

看來我都係Call反D朋友仔出山打好了﹐

師兄們﹐蟲棍有咩Tips可以比我呢? 我仲用緊撲滅の導灯 加回血.....
綱之小子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-18, 03:01 PM   #2718
爽神

引用:
職乜鬼人吖,門檻咁低,youtube都大量教學標榜幾分鐘學識
講起以往系列,咁又要提返mh3呢集,當時真係正常好多,我記得就冇得咁屈
仲記得當年mh3打蝗黑兩弩兩鎚
冇錯係可以屈到佢原地死,但門檻算高
兩弩要夾彈數嚟做控場,射錯都fail,唔係而家咁冇腦礦3狂轟就完場

不過奇怪嘅係咁玩teamwork嘅嘢當年gapcom喺出mh3美版時都即刻fix咗唔畀人咁屈
而家可以單機屈到啲龍咁就反而乜都唔做,係好難明
就算當呢個係一個「傳統」,咁我唔明點解仲要留呢啲嚴重影響遊戲性嘅傳統
專登留個後門出嚟等人易打啲?完全唔明

其實day1我都已經覺得戇X,但當時冇乜人覺得有問題(後來話係邪教)
去到而家出到呢隻貝貝,都見多咗其他討論區有人覺得有問題
因為同其他武器嘅差別實在大得太明顯,真係當人傻㗎咩

舊 08-08-18, 03:09 PM   #2719
爽神

引用:
一個人打當挑戰。。但如果覺得痛苦就冇謂打落去。。。

沒錯,其實過去最屈都係重弩,幾秒定幾十秒到3分鐘內殺嵐龍,煌黑龍

一出去 連射 。。。完

畫面仲歷歷在目
順帶一提,我上面係講緊家用系列嗰隻mh3, 唔係低難度嘅mhp3
次次一討論都會有人搞錯,講定先

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
你有冇睇過人點玩先
不動衣+綠煙喎(後來仲追加埋冇腦黃衫)
以前都冇呢啲嘢啦

舊 08-08-18, 05:51 PM   #2720
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

引用:
職乜鬼人吖,門檻咁低,youtube都大量教學標榜幾分鐘學識
講起以往系列,咁又要提返mh3呢集,當時真係正常好多,我記得就冇得咁屈
兩弩要夾彈數嚟做控場,射錯都fail,唔係而家咁冇腦礦3狂轟就完場

不過奇怪嘅係咁玩teamwork嘅嘢當年gapcom喺出mh3美版時都即刻fix咗唔畀人咁屈
就算當呢個係一個「傳統」,咁我唔明點解仲要留呢啲嚴重影響遊戲性嘅傳統

其實day1我都已經覺得戇X,但當時冇乜人覺得有問題(後來話係邪教)
今集一早擺明照顧新手
但無學習能力既腦死獵人比你想像多, 到依家仲有過半人唔識落石, 更唔好話特登去睇youtube教學

都係個句, 呢招solo同邪教團先用到, 同應該得少數人更玩
未去到最早期 街場常註兩三把斬列彈射出裝置 個種災難級影響就唔會fix

引用:
作者: 綱之小子 查看文章
看來我都係Call反D朋友仔出山打好了﹐

師兄們﹐蟲棍有咩Tips可以比我呢? 我仲用緊撲滅の導灯 加回血.....
無珠就繼續撲滅或者整炎妃冥燈
有珠就屍套, 恐暴

此篇文章於 08-08-18 06:10 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。
舊 08-08-18, 06:36 PM   #2721
魚伕
Moderator

引用:

其實我到依家都唔覺得有問題。。。
對電腦姐。。。又唔係對人。。。用唔用呢D方法就各人喜好。。。
等同我用長時間騎乘一樣。。。都算係屈怪一種。。。
打機好玩之處係諗方法去過一關。見到好方法我都會讚一讚

好似今次 日本攪的國際狩獵大賽 台灣站,
主辦製作人特別稱讚決賽第二名的選手,外加送特別獎(暫時睇過其他全部都無試過)
有時打機唔係一定最快先有人讚

JUST A GAME,ENJOY !
舊 08-08-18, 06:42 PM   #2722
魚伕
Moderator

兩套新裝技能出爐,鋼龍Y頭 匠2+大珠位。。。
舊 08-08-18, 07:10 PM   #2723
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:

兩套新裝技能出爐,鋼龍Y頭 匠2+大珠位。。。

對炎王有興趣出的時候會試下。

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 08-08-18, 07:15 PM   #2724
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

炎王裝又真係一副唔想輸比龍騎咁既樣喎sosad

ペルソナ5

隨時更新
舊 08-08-18, 07:16 PM   #2725
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
順帶一提,我上面係講緊家用系列嗰隻mh3, 唔係低難度嘅mhp3
次次一討論都會有人搞錯,講定先

你有冇睇過人點玩先
不動衣+綠煙喎(後來仲追加埋冇腦黃衫)
以前都冇呢啲嘢啦
把武器要抽果下煩
普通就咁果幾把又好似點都爭梗D火力咁

ペルソナ5

隨時更新

標籤
Monster Hunter: World 攻略, 魔物獵人 世界

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] Monster Hunter World | 已售︱攻略討論區已開 Hello MiMi 電視遊戲討論版 1024 12-30-17 08:16 PM
Monster Hunter X 狩技團集會所 野良猫 攻略及心得交流區 2213 02-22-17 09:04 PM
[賣] Monster Hunter 4G 爽神 買賣專區 1 01-10-16 01:25 AM
[放]Monster Hunter 4G 何金水 - 阿水 買賣專區 2 10-19-14 11:45 AM
Monster Hunter Frontier neo2046 PC電腦遊戲討論版 1051 01-05-10 06:19 PM

現在的時間是 06:19 PM

手機版 | APP版