Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 13  ... 最後
日本動漫畫討論版>川原礫「ソードアート・オンライン(SAO)」第7話「心の温度」丨OP:LiSA ED:戸松遥 A-1 Pictures制作
ouki 02:16 PM 07-08-12
作者: casio:
兩樣第一卷第三章都有講過
第三章?第3章係唔係矛場叔GM 樣一出場那到咩?

作者: 3x3eye:
其實我想問的是
在第二期的外傳的 心的温度最後有說

桐人也笑了出来,并用力点点头。接着挥动左手叫出窗口。我正在想他要做什么,他就把背后的「阐释者」取下,收进道具栏。接着继续操作装备人偶,在同样的地方将新的剑实体化。是「逐暗者」,充满了我的感情的白色长剑。
  「今天开始这把剑就是我的搭档了。酬劳……就到现实世界再付吧。」

那桐人是不是應該是用白劍做主武器?
不是...第1期主武都是黑劍....白劍一直都係雙刀時先用=.=
casio 02:34 PM 07-08-12
作者: ouki:
第三章?第3章係唔係矛場叔GM 樣一出場那到咩?
咪果度囉,當時矛場叔兩樣都講過
ouki 02:43 PM 07-08-12
等緊重睇先=.=
money 04:17 PM 07-08-12
繼AW要買BD之後
又到呢套要買
金屬史萊姆 05:40 PM 07-08-12
川原會出來同你地講:
[你地班友成日話sao已經唔係sao主角成日去其他game度玩,今次我就玩大佢,由第一層打起慢慢打到75層完,做足10年番,alo?等75層打完先出另一套動畫叫alo先做喇,睇你地死未?吹我漲喔?]
zero2443 05:43 PM 07-08-12
只係睇左兩本小說,e+既然出動畫連貫哂一齊,就冇必要睇小說了
ouki 06:20 PM 07-08-12
剛記起一bug位。。。團長戰桐人時講我地你係第一次係boss room以外見面。。。第8期圈內時食拉面時點係早過團長戰桐人
金屬史萊姆 07:13 PM 07-08-12
剛記起一bug位。。。團長戰桐人時講我地你係第一次係boss room以外見面。。。第8期圈內時食拉面時點係早過團長戰桐人
要講bug.詠嘆調已經出好多.唔好太介意.認真便輸鳥.就好似第8期圈內事件其中一段.

轉頭一看,亞絲娜已經打開道具視窗,正準備拿出高價的治愈水晶。我不由得苦笑著說︰
「太夸張了吧?被這種短錐刺中手,大概只會扣總HP的百分之一到百分之二而已吧。」
「笨蛋!圈外什麼事都有可能發生!快點和我組隊讓我看見你的HP!」
像在教訓笨弟弟般的亞絲娜生氣地說道,接著便操縱視窗對我提出了組隊邀請。我縮了縮頭後馬上按下接受鍵,而我視野左上角的HP條下方,隨即出現了略小的亞絲娜HP條。
現在想起來,我還是第一次和這個女人組隊呢。當然同屬于攻略組的我們已經在前線踫過許多次了,不過她是最強公會的副團長,而我只是個小小的獨行玩家,所以彼此幾乎沒有交談的經驗。
沒想到現在竟然如此輕易,而且還是單獨和她組成了隊伍。明明前陣子我倆才因為攻略魔王而意見不合,甚至還進行了一對一的決斗呢。

外掛王係第一層開始已經同亞絲娜組隊.仲用睡袋救左亞絲娜一命.之後第一層同第二層王都係組隊裝態,
第一層時更是只有2人隊伍.點會到57職先係第一次組隊.
仲要第一層起已經猛放閃光彈.點會除左打王外冇交集.
尼路 07:28 PM 07-08-12
做乜川原礫兩套一入來就變成nata專區的……叫我這些無睇過原作的點算……
金屬史萊姆 07:29 PM 07-08-12
作者: 尼路:
做乜川原礫兩套一入來就變成nata專區的……叫我這些無睇過原作的點算……
=叫你立即上網用一星期時間睇完2套小說.
風無霜 07:34 PM 07-08-12
下集好似唔係由第七十四層開始...
咁要幾多集先打到上第七十四層
ouki 08:11 PM 07-08-12
作者: 金屬史萊姆:
要講bug.詠嘆調已經出好多.唔好太介意.認真便輸鳥.就好似第8期圈內事件其中一段.

轉頭一看,亞絲娜已經打開道具視窗,正準備拿出高價的治愈水晶。我不由得苦笑著說︰
「太夸張了吧?被這種短錐刺中手,大概只會扣總HP的百分之一到百分之二而已吧。」
「笨蛋!圈外什麼事都有可能發生!快點和我組隊讓我看見你的HP!」
像在教訓笨弟弟般的亞絲娜生氣地說道,接著便操縱視窗對我提出了組隊邀請。我縮了縮頭後馬上按下接受鍵,而我視野左上角的HP條下方,隨即出現了略小的亞絲娜HP條。
現在想起來,我還是第一次和這個女人組隊呢。當然同屬于攻略組的我們已經在前線踫過許多次了,不過她是最強公會的副團長,而我只是個小小的獨行玩家,所以彼此幾乎沒有交談的經驗。
沒想到現在竟然如此輕易,而且還是單獨和她組成了隊伍。明明前陣子我倆才因為攻略魔王而意見不合,甚至還進行了一對一的決斗呢。

外掛王係第一層開始已經同亞絲娜組隊.仲用睡袋救左亞絲娜一命.之後第一層同第二層王都係組隊裝態,
第一層時更是只有2人隊伍.點會到57職先係第一次組隊.
仲要第一層起已經猛放閃光彈.點會除左打王外冇交集.
未睇追唔好入

你睇應該係網上版=.=
實本好似冇講過第1-2層打王=.=
第1期係1,74,75
第2期係35,48,46
第8期係58,1

仲有好心唔好叫人上網睇=.=人地上網睇我唔理但冇理由叫別人上網睇=.=
LR猫 08:24 PM 07-08-12
未睇追唔好入

你睇應該係網上版=.=
第1期係1,74,75
第8期係58,1

仲有好心唔好叫人上網睇=.=人地上網睇我唔理但冇理由叫別人上網睇=.=
作者第八本後記有講
圈內事件係之後寫嘅
所以會同第一期講第一次私下TEAM有矛盾
但最後無意改返

至於1-2層打王我就真係未睇過
冬雨 08:28 PM 07-08-12
op不錯!
見到桐人一入game,個look真係笑左!
先生,你哪位xd
女主角冇聲出,反而其他女角都有聲xd
期待下集!
作者: 風無霜:
我估計係做主要的事件而已,可能1集1個故事!
ouki 08:30 PM 07-08-12
作者: LR猫:
作者第八本後記有講
圈內事件係之後寫嘅
所以會同第一期講第一次私下TEAM有矛盾
但最後無意改返

至於1-2層打王我就真係未睇過
其實
Sword Art Online 外傳5 圈内事件(收錄於文庫版8卷)
好似係未出書版已完成
1-2層冇記錯真係WEB版GE野.....WEB版內容冇幾錯係多好多野

以下係WEB版的...文版好似冇唔知會唔會出=.=....不過等出埋第10期先UW<-(BB的前身)
2022年12月2日
桐人與亞絲娜(結城明日奈)在第一層迷宮初次見面

2022年12月4日
討伐隊擊敗第一層Boss,桐人取得限定道具「午夜大衣」
桐人從阿爾戈得到學習「體術」的NPC的情報

2022年12月8日
桐人與亞絲娜一同目擊知名鍛造師被其他玩家責怪,其後一同出城狩獵強化武器用素材
金屬史萊姆 08:31 PM 07-08-12
未睇追唔好入

你睇應該係網上版=.=
第1期係1,74,75
第8期係58,1

本身就係web小說.上網睇原版有咩出奇..@@
冬雨 08:34 PM 07-08-12
其實
Sword Art Online 外傳5 圈内事件(收錄於文庫版8卷)
好似係未出書版已完成
1-2層冇記錯真係WEB版GE野.....WEB版內容冇幾錯係多好多野

以下係WEB版的...文版好似冇唔知會唔會出=.=....不過等出埋第10期先UW<-(BB的前身)
2022年12月2日
桐人與亞絲娜(結城明日奈)在第一層迷宮初次見面

2022年12月4日
討伐隊擊敗第一層Boss,桐人取得限定道具「午夜大衣」
桐人從阿爾戈得到學習「體術」的NPC的情報

2022年12月8日
桐人與亞絲娜一同目擊知名鍛造師被其他玩家責怪,其後一同出城狩獵強化武器用素材
其實是?

第1層是"星なき夜のアリア"
第2層是"儚き剣のロンド"

夜貓 08:35 PM 07-08-12
1層打王出自: 電撃文庫MAGAZINE Vol.25(2012年5月号) 「星なき夜の アリア」
都算做有實本

2層打王作者網站連載,不過已收起

作者: 金屬史萊姆:
本身就係web小說.上網睇原版有咩出奇..@@
問題係作者已經收起o左,而且說過不可轉載...
真!DC 10:06 PM 07-08-12
作者: 不死身的出木杉:
見到佢哩幕成班女都估到

作者: 尼路:
+1
所以aw topic都好少入

[純建議]其實有冇需要開番個tv版用topic?[/可以不理]
金屬史萊姆 10:07 PM 07-08-12
作者: 夜貓:
1層打王出自: 電撃文庫MAGAZINE Vol.25(2012年5月号) 「星なき夜の アリア」
都算做有實本

2層打王作者網站連載,不過已收起

問題係作者已經收起o左,而且說過不可轉載...
香港政府立例唔可以係非吸煙區吸煙又有幾多人聽...
一手拎住實書,一邊睇住原版有咩改動係一個樂趣.
闇影風 10:25 PM 07-08-12
作者: 風無霜:
可能有劇透?
其實講唔定
第一期克拉帝爾都係打輸左話桐人係封弊者

所以其實係睇制作組想點做...
埃及使者 10:29 PM 07-08-12
一大班人妖出沒
分別就死亡FLAG

應該會有外掛、新BUG出現吧
(原作未開始追)

條友咁樣算唔算非法禁錮XD
尼路 10:37 PM 07-08-12
作者: 真!DC:
見到佢哩幕成班女都估到

+1
所以aw topic都好少入

[純建議]其實有冇需要開番個tv版用topic?[/可以不理]
這個topic本身已經有動畫兩隻字……係好多時都懶用
……
shooter 11:26 PM 07-08-12
覺得SAO 故仔吸引 過 加速... 打機會死人.. 真係...
phil077 11:26 PM 07-08-12
同PSO 一樣, 用女性角色的人超多
但一出真面目,....真正的女性玩家少之少
1 2 3 4 5 6 7 8 9 13  ... 最後

返回主題版面