Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 10-20-16, 10:53 PM   #851
okabe
God of Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: lineage19 查看文章
LAN PORT我覺得冇咩可能有...X )

睇圖唔似有LAN PORT
okabe 目前離線  
舊 10-20-16, 10:53 PM   #852
奇妙Go1
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch IDSW-5775-8285-5498
3DS Friend Code2079 9485 5065
PSN  IDsalabit911
XBox Live Gamertagsalabit911
模塊化,制可以拆出,完全應驗3ds貼吧某大神個半年前預言
奇妙Go1 目前離線  
舊 10-20-16, 10:54 PM   #853
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
作者: kircheis 查看文章
但都應該有WIFI掛?!
ping問題一定係差wifi少少
格game/exvs呢D wiki一定係推獎插lan

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線  
舊 10-20-16, 10:55 PM   #854
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
引用:
作者: MO 查看文章
其實只要有MH5, 我相信好多人會出機...
我亦相信機會會好大...

只要3DS而家批GAME可以帶上switch.
Pokemon, MH, yokai watch, 動森, DQ monster etc...
日本果邊根本唔駛太擔心...
美國方面Emily Rogers話過
西方三廠支援唔會好WiiU好多
所以美系遊戲玩家要做好心理準備....

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線  
舊 10-20-16, 10:56 PM   #855
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
右菇個位感覺會頂住
Kain 目前離線  
舊 10-20-16, 10:57 PM   #856
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: N0T51B 查看文章
美國方面Emily Rogers話過
西方三廠支援唔會好WiiU好多
所以美系遊戲玩家要做好心理準備....
西方人士愛機能,SWITCH應該滿足唔到佢地

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線  
舊 10-20-16, 10:57 PM   #857
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
主體係掌機.. 直接stream 去TV??
掌機 stream 去DOCK 上TV?

信長 目前離線  
舊 10-20-16, 10:57 PM   #858
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
因為老任IP
其實iOS / android 一早可以加手制玩
不過唔覺有人係街咁做

掉轉apple 部apple tv 想打game market 亦hit唔起

3DS 都係在MH出個個零月見到人喺街玩

而且老任都出iOS android game 了

所以佢條片其實好唔現實
佢地始終跳唔出個框框...

拎住部純玩遊戲既遊戲機响街玩我都見唔小, 但唔叫得多, 如果佢主打個MARKET仲係咁樣SHARE面對面多人玩, 現實黎講... D人彩你都傻...

MON大細亦反映左高唔高清唔係SELLING POINT...

睇下佢之後仲有咩加落去等個賣點吸引度提升返LA.

HON HON 目前離線  
舊 10-20-16, 10:57 PM   #859
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
我反而想知道向下兼容要點處理,

我當WIIU的碟可以用硬件DLC (光碟機?)解決
咁3DS的GAME呢? 睇佢個GAME CARD SLOT同3DS唔同

(當然前題係老任仲搞向下兼容
lineage19 目前離線  
舊 10-20-16, 10:59 PM   #860
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
出街左右兩邊手制分拆玩雙打幾正喎,唔知D GAME、網絡服務及DLC仲有無分區碼呢?
由於SKIP咗WiiU及3DS呢代的作品,唔介意佢係Nintendo Switch出多次,等我有機會玩返~!

First Look at Nintendo Switch

Introducing Nintendo Switch! In addition to providing single and multiplayer thrills at home, the Nintendo Switch system also enables gamers to play the same title wherever, whenever and with whomever they choose. The mobility of a handheld is now added to the power of a home gaming system to enable unprecedented new video game play styles.

https://www.youtube.com/watch?v=f5uik5fgIaI

此篇文章於 10-20-16 11:31 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線  
舊 10-20-16, 11:00 PM   #861
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: okabe 查看文章
LAN PORT要有無難度, 俾錢買舊野外置加落去咪得LAW.

HON HON 目前離線  
舊 10-20-16, 11:01 PM   #862
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: Kain 查看文章
右菇個位感覺會頂住
玩VITA都冇事啦

講頂住一定係拆俾人玩,肯定手指公撞手指公
野良猫 目前離線  
舊 10-20-16, 11:01 PM   #863
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
引用:
WIIU果陣我會覺得係家用機可以出街玩
呢部我只係覺得手提機放去電視玩
但其實兩樣野無分別
思考陷阱

因為WIIU做唔到先令我有虛假既憧憬
SWITCH真係做到但係令我睇清現實
值頭係WiiU 2.0啦, 只不過當時技術成本吾夠, 加上3DS仲係強勢, 而家只不過係整合左手機當家用機賣, R第三廠開發GAME易D......

舊 10-20-16, 11:01 PM   #864
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
PSV+PSTV+PS MOVE
呢個TOPIC係咪可以轉去手提區
真係但有PKM+MH+Zelda+怪物手錶+動物之森就夠賣了
其他廠嘛....不要太認真

手提機畫面有限係事實, 主要運算應該係個mon舊野, 個座可唔可以影響到resolution/fps?
唯一慶幸係MH終於唔使起格....
qwe 目前離線  
舊 10-20-16, 11:01 PM   #865
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: HON HON 查看文章
LAN PORT要有無難度, 俾錢買舊野外置加落去咪得LAW.
唔包Lan插槽??唔通過係行USB另加??

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線  
舊 10-20-16, 11:01 PM   #866
ayane123
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2003
引用:
問題係老任收收埋埋咁耐
出一條片就覺得聽日股價升硬
完全覺得係一個革命
但係大家都覺得無咩特別

伏味濃郁
老任明日個股價,我諗跌硬
ayane123 目前離線  
舊 10-20-16, 11:02 PM   #867
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
引用:
作者: lineage19 查看文章
我反而想知道向下兼容要點處理,

我當WIIU的碟可以用硬件DLC (光碟機?)解決
咁3DS的GAME呢? 睇佢個GAME CARD SLOT同3DS唔同

(當然前題係老任仲搞向下兼容
應該唔會向下兼容3DS game
所以點解老任會繼續support 3DS至2018年

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線  
舊 10-20-16, 11:02 PM   #868
issac92354
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2007
Wii U IDissac923
Nintendo Switch ID1782-7939-0391
3DS Friend Code3566 1501 6317
PSN  IDissac923
wii u都係要買個usb lan adaptor啦
我信會繼續係咁架

issac92354 目前離線  
舊 10-20-16, 11:03 PM   #869
天野
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
其實個Dock會唔會有機能加成呢?
例如有些畫面靚既game只可以用Dock在屋企打
有些要求唔高既game就可以帶出街打
咁做可以俾第3廠選擇隻game點出

加左Dock可以同PS4睇齊
出街打就Wiiu 咁上下機能
咁樣咪解決晒拎出去打唔夠電等問題
不過只係我幻想既玩法

另外咁樣做一個整合真係唔錯
唔驚好似wiiu咁少game
只將3ds既game陣容出係switch度都有排打了
天野 目前離線  
舊 10-20-16, 11:03 PM   #870
lineage19
Crazy Gamer

Nintendo Switch ID8108-0773-7021
引用:
作者: mrk 查看文章
唔包Lan插槽??唔通過係行USB另加??
肯定架啦, 由WII開始都係咁
舊 10-20-16, 11:03 PM   #871
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
引用:
作者: okabe 查看文章

佢最多對應番Wii個USB Lan Adapter
由手機版發出
wsx360 目前離線  
舊 10-20-16, 11:03 PM   #872
okabe

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: HON HON 查看文章
咁好多野都可以買舊野外置加落去
出樣野連3DS同WIIU都仲得
okabe 目前離線  
舊 10-20-16, 11:04 PM   #873
lineage19
Crazy Gamer

引用:
作者: N0T51B 查看文章
應該唔會向下兼容3DS game
所以點解老任會繼續support 3DS至2018年
如果呢部野向下到3DS就正啦,
UP SCALE返3DS D GAME就冇咁"刺眼"XDDD
舊 10-20-16, 11:04 PM   #874
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
都係個句..有主流大作GAME實大把人買。
冇既,
我話知您4D又好,VR都好,什至畫面投射出黎都好,冇GAME好快收擋。

好樂意為GAME買機,但唔係為新機而買機
捲毛老爺 目前離線  
舊 10-20-16, 11:05 PM   #875
lineage19
Crazy Gamer

引用:
作者: 天野 查看文章
其實個Dock會唔會有機能加成呢?
例如有些畫面靚既game只可以用Dock在屋企打
有些要求唔高既game就可以帶出街打
咁做可以俾第3廠選擇隻game點出

加左Dock可以同PS4睇齊
出街打就Wiiu 咁上下機能
咁樣咪解決晒拎出去打唔夠電等問題
不過只係我幻想既玩法

另外咁樣做一個整合真係唔錯
唔驚好似wiiu咁少game
只將3ds既game陣容出係switch度都有排打了
個DOCK咁厚, 可以FF一下會UP GRADE小小SPEC既
但係""""建議"""""唔好抱太大期望
關閉主題

標籤
Nintendo Switch 香港, NS, 任天堂, 綜合情報

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] ゼルダの伝説 | 薩爾達傳說 曠野之息 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild | 已售 | 繁體中文免費更新 MO 電視遊戲討論版 964 11-12-21 10:55 AM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
[討論] 你覺得 Nintendo Switch 喺家庭機版定手提機版開 “ TAG ” 好 ? neo2046 電視遊戲討論版 106 01-11-17 04:43 PM
出售 全新 任天堂 Nintendo 日版 白色 New 3DS Terry Sham 買賣專區 0 12-25-14 01:34 PM
[任天堂] [E3] 6月11日零時至12日 [極秘的樹屋博覽會] : "Let's Play 任天堂 -『Nintendo@E3』" Netnet 電視遊戲討論版 190 06-12-14 04:07 PM

現在的時間是 08:07 AM

手機版 | APP版