Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 11 51  ... 最後
國家隊討論區>2012歐國杯討論區------終極一戰
mario0606 03:52 PM 10-13-11

賽程表

(=v=)b 06:23 PM 10-13-11
作者: mario0606:
歐國盃晉身決賽週名單
主辦國︰波蘭、烏克蘭
分組賽首名出線︰德國、俄羅斯、意大利、法國、荷蘭、希臘、英格蘭、丹麥、西班牙
最佳次名出線︰瑞典

參加附加賽球隊︰葡萄牙、克羅地亞、愛爾蘭、波斯尼亞、捷克、愛沙尼亞、黑山、土耳其
---------------------------------------------------------------------------
D附加賽球隊好多都係黑馬份子,葡萄牙分分鐘有難
葡萄牙都只不過係歐洲2線隊耶~唔係有c朗~可以去到3線~
mario0606 08:43 PM 10-13-11
歐國盃附加賽抽籤結果︰
土耳其 對 克羅地亞
愛沙尼亞 對 愛爾蘭
捷克 對 黑山
波斯尼亞 對 葡萄牙

又波斯尼亞 對 葡萄牙
JMi 08:47 PM 10-24-11
作者: (=v=)b:
葡萄牙都只不過係歐洲2線隊耶~唔係有c朗~可以去到3線~
又唔好咁講
06年wc拎第四都唔係好耐
黃金世代班老鬼退晒就暫時青黃不接咁
Iro 11:03 PM 11-11-11
今晚(聽日凌晨)就打第一回合了
mario0606 06:22 PM 11-13-11
原來土耳其落次3球,下場作客之餘仲有幾件主力停賽
希汀克睇怕都神奇不再
搖搖 08:23 AM 11-16-11
仲諗住葡萄牙危危地, 點知主場嬴6-2......
mario0606 12:18 AM 11-17-11
歐國盃16強抽籤分檔出籠
歐國盃外圍賽附加賽全部結束,決賽圈的抽籤分檔也隨之揭曉,16強被分為四檔,將在12月2日進行分組抽籤。

根據歐足總的規則,兩支東道主球隊自動進入一檔,而近三屆世界性大賽評分係數最高的兩隊(西班牙、荷蘭)也成為一檔隊。另外根據評分係數的排名,德國、意大利、英格蘭和俄羅斯成為了第二檔隊伍。

在其他隊伍中,葡萄牙憑藉6比2大勝波斯尼亞得到的係數分,躋身第三檔球隊,而法國繼南非世界盃後,再次被列入第四檔,這和他們近三屆大賽成績不佳有很大關係。

由於葡法兩大傳統勁旅的「不濟」,四檔中每一檔都有實力不俗的名門強隊,因此出現死亡之組的可能不小,比如若西班牙、德國、葡萄牙、法國同分一組,足可稱為名副其實的死亡小組。當然,2012歐國盃的分組抽籤,要到半個月後才會揭曉,12月2日在烏克蘭基輔的抽籤儀式上,16強將會得知自己在分組賽的對手到底是誰。

歐洲16強分檔情況

第一檔:烏克蘭(東道主28029)、波蘭(東道主23806)、西班牙(係數43116)、荷蘭(40860)

第二檔:德國(40446)、意大利(34357)、英格蘭(33563)、俄羅斯(33212)

第三檔:克羅地亞(33003)、希臘(32455)、葡萄牙(31717)、瑞典(31675)

第四檔:丹麥(31205)、法國(30508)、捷克(29602)、愛爾蘭(28576)

分檔係數計算依據:40%來自2012歐國盃外圍賽成績、40%來自2010世界盃外圍賽及決賽圈成績、20%來自2008年歐國盃外圍賽及決賽圈成績
---------------------------------------------------------------------
隨時有死亡之組
加瑪 12:29 AM 11-17-11
一個唔該...
牛牛+啤酒+提子+公雞就好玩
DevilElvis 01:46 AM 11-17-11
作者: 加洛瑪.神:
一個唔該...
牛牛+啤酒+提子+公雞就好玩
點睇都係雞雞淚目,之後提子~~
Gundam MK-2 11:28 PM 12-02-11
今晚要抽籤了

now632 01:00直播
mario0606 01:25 AM 12-03-11
出左結果未?
Gundam MK-2 01:26 AM 12-03-11
仲開緊場
Gundam MK-2 01:45 AM 12-03-11
A:波蘭,捷克,希臘,俄羅斯
B:荷蘭,丹麥,葡萄牙,德國
C:西班牙,愛爾蘭,克羅地亞,意大利
D:烏克蘭,法國,瑞典,英格蘭

B組好死亡;A組實力平均都打餐死
英格蘭......都唔易食
雙星 01:50 AM 12-03-11
荷蘭又死亡之組
中埋德國
JMi 02:08 AM 12-03-11
其實根本邊一隊都好抽唔中B/C已經算執到啦
法國同CZECH去左A/D組 都已經避免了最死亡情況
皇家馬爹里 02:22 AM 12-03-11
B組簡直係超級死亡,不過年年歐國杯都有一組會咁死
昏迷童子Sleepy 02:23 AM 12-03-11
作者: JMi:
其實根本邊一隊都好抽唔中B/C已經算執到啦
法國同CZECH去左A/D組 都已經避免了最死亡情況
A組直頭係頽爆之組添啦......

查實而家隊捷克除左Darth Vader守龍外其他十個都唔多識......

作者: 皇家馬爹里:
B組簡直係超級死亡,不過年年歐國杯都有一組會咁死
所謂的一線大國同二線頭加埋都已經差唔多十隊...梗係死啦......
JMi 02:39 AM 12-03-11
作者: 昏迷童子Sleepy:

查實而家隊捷克除左Darth Vader守龍外其他十個都唔多識......
czech d人我都唔識 隔左2010無踢到世盃
只係記憶中踢大賽總有黑馬feel 唔係零分部隊果種
ALEX CHOW 02:41 AM 12-03-11
作者: 昏迷童子Sleepy:

所謂的一線大國同二線頭加埋都已經差唔多十隊...梗係死啦......
你當路斯基,烏化盧斯,施冶佢地透明架
Iro 02:44 AM 12-03-11
重要靠Baros, Rosicky?

-----

慣性支持德國 不過好似好危
JMi 02:49 AM 12-03-11
作者: Iro:
慣性支持德國 不過好似好危
唔會過唔到旦撻同曲奇掛
昏迷童子Sleepy 03:00 AM 12-03-11
作者: JMi:
唔會過唔到旦撻同曲奇掛
葡牛就話0者...曲奇餅真係唔好睇少佢......
DevilElvis 03:30 AM 12-03-11
見到D老冤家,英格蘭又到考驗時刻
(=v=)b 07:13 AM 12-03-11
B組場場都要睇~
1 2 3 4 5 6 7 11 51  ... 最後

返回主題版面