Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-30-17, 08:34 PM   #2776
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: Freddy 查看文章
講左幾次さよなら都知唔對路...
之後大姐仲要買漏野走左...心諗...唔係下嘛...
到拎住熊仔窗口有個黑衣人行過.... 路人黎姐嚇唔到我...
下個鏡頭....
以為係路人嗰下先估佢唔到

舊 01-30-17, 08:41 PM   #2777
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
成個位真係處理得好「用心」
前一幕仲演緊三明同阿$既輕鬆笑話
雖然全集都插緊D奇怪既旗,但其實兩情離別都係咁上下劇情
最後埋尾仲買緊熊仔溫溫馨馨準備完場,仲播緊D幾和諧既BGM...
之後就...
血染倒地個scene停哂BGM,由銀毛呼吸幾下再大叫
果刻都仲心存希望下集救得返既, 出ENDING啦無野既...
結果直接公佈埋死訊...
簡直將觀眾既心情一刀一刀咁剥皮

此篇文章於 01-30-17 08:47 PM 被 HakiK 編輯。
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-17, 09:28 PM   #2778
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
因為網上一堆劇透廚關系一早比人圖透左
果然係黑道片

標題意思係
唔報仇唔係人
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-17, 11:28 PM   #2779
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: Freddy 查看文章
講左幾次さよなら都知唔對路...
之後大姐仲要買漏野走左...心諗...唔係下嘛...
到拎住熊仔窗口有個黑衣人行過.... 路人黎姐嚇唔到我...
下個鏡頭....
個下都知有野……我係以為買完熊仔聽到槍聲大姐中伏,點知見到黑衣人都未唔係掛就……

舊 01-30-17, 11:42 PM   #2780
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 真!DC 查看文章
因為網上一堆劇透廚關系一早比人圖透左
果然係黑道片

標題意思係
唔報仇唔係人
由手機版發出
前幾頁已經俾人透咗,不過內容係昭弘所以以為咁超展開連佢都便當埋
所以睇今集時都有心理準備,點知原來個準備完全冇用
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-17, 02:08 AM   #2781
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
重諗住買辟邪...唔買了....

舊 01-31-17, 05:14 AM   #2782
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
係酒吧果段咁溫馨既bgm仲以為自己睇緊四月謊言,好似橫山克..

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-17, 05:48 AM   #2783
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
前集其實都幫三條女插晒旗, 應該下集連白髮個個都陣亡都似
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-17, 09:09 AM   #2784
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 野良猫 查看文章
前幾頁已經俾人透咗,不過內容係昭弘所以以為咁超展開連佢都便當埋
所以睇今集時都有心理準備,點知原來個準備完全冇用
我已經係網上討論鐵血既地方都冇入去睇
喺其他地方比人圖透幾次
下集奧加終於變番上季好狠既奧加

照計下集個老二都會被ko吧
提華茲冇左兩大勢力應該會勢力大減
朱古力應該會做野確保鐵華團行動既正當性
鐵華團會成為提華茲最大勢力?
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-17, 09:38 AM   #2785
野良猫
肥倫

引用:
作者: 真!DC 查看文章
我已經係網上討論鐵血既地方都冇入去睇
喺其他地方比人圖透幾次
下集奧加終於變番上季好狠既奧加

照計下集個老二都會被ko吧
提華茲冇左兩大勢力應該會勢力大減
朱古力應該會做野確保鐵華團行動既正當性
鐵華團會成為提華茲最大勢力?
由手機版發出
預告見人渣2號有著宇宙服出動,應該都係俾昭弘夾爆收場
三明就去咗玩無傷

最衰昭弘唔識手加減
唔係夾淨條友拎佢出機去俾團長玩,玩殘後掟出宇宙再用昭弘機一槍將佢變灰
舊 01-31-17, 10:37 AM   #2786
freemanl
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2004
其實昭弘有冇一丁點鐘意孖辮女?
freemanl 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-17, 03:14 PM   #2787
hitachi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: freemanl 查看文章
其實昭弘有冇一丁點鐘意孖辮女?
我覺得都係當係兄弟
hitachi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-17, 09:46 PM   #2788
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
昭弘:「劇本大哥,我到底做錯左d乜野...」

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-17, 09:47 PM   #2789
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
肌肉弘當然鍾意孖辮妹,只係無談過戀愛,未有自覺

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-17, 10:24 AM   #2790
肉羊哩咖
griffin611

引用:
預告見人渣2號有著宇宙服出動,應該都係俾昭弘夾爆收場
三明就去咗玩無傷

最衰昭弘唔識手加減
唔係夾淨條友拎佢出機去俾團長玩,玩殘後掟出宇宙再用昭弘機一槍將佢變灰
呢套嘢有時唔可以咁簡單推演。

落場撞正獵魔基本上寫定遺書都得(未寫佢唔識幫你寫),基本上佢唔會畀時間你投降咁滯。

斷估前他賓氏嘅團員嘅會落埋場幫手。

如果仲記得地球單單嘢,火起上嚟嘅昭宏單靠個夾都唔嘢少。佢部始終係高達嚟。

雙下巴二五應該死。(有咁慘得咁慘唔該)

禮義廉黑子少爺就難講啲,叫做有朱利幫佢頂(?),不過佢親手寫嘅答謝信會成為佢罪証之一。

舊 02-01-17, 01:13 PM   #2791
利家
Game Master

註冊日期: Apr 2005
應該只有面壁九年可以逃離三明既手上(仲要2次)
其他一律冇臉俾

舊 02-01-17, 05:30 PM   #2792
野良猫
肥倫

電台主持人竟然將月鋼駕駛員當咗正傳個白毛
仲話唔知佢幾時先揸部月鋼出嚟
舊 02-01-17, 11:01 PM   #2793
利家
Game Master

註冊日期: Apr 2005
引用:
冷血?
冷血既野O到理都唔想理佢

此篇文章於 02-01-17 11:11 PM 被 利家 編輯。
利家 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-17, 12:27 AM   #2794
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
應該都係網台吧...

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-17, 09:31 AM   #2795
野良猫
肥倫

電台嚟,毒x王國
舊 02-03-17, 01:37 AM   #2796
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
電台嚟,毒x王國
咁得番903果個節目姐...

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-17, 12:28 PM   #2797
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: T.K. 查看文章
肌肉弘當然鍾意孖辮妹,只係無談過戀愛,未有自覺
我一直都話 肌肉弘因為佢既出身同經歷本身太慘
佢對幸福呢樣野既概念係近乎零,甚至會有覺得自己不值得有幸福生活既傾向
對佢黎講,每一日都精神同神經係緊繃著,因為佢心入面係好怕自己失去現狀既家人同生活,唔敢要求更多
根本無果個余裕去感受被愛既感覺

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-17, 12:53 PM   #2798
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
佢對幸福呢樣野既概念係近乎零,甚至會有覺得自己不值得有幸福生活既傾向
對佢黎講,每一日都精神同神經係緊繃著,因為佢心入面係好怕自己失去現狀既家人同生活,唔敢要求更多
一語中的, 基本上廢棄人大都會咁諗

還是等下回虐殺話~

舊 02-03-17, 02:26 PM   #2799
kevinltb
Ultimate Gamer
巨蟹宫守護者?!

註冊日期: Dec 2006
XBox Live GamertagKevinLTB HK
孖辮妹... 咁兒嬉嘅...

乜佢唔係大熱角色黎架咩?

AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED - 2009-08-27 達成
AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8G ED VR II - 2010-12-15 達成
kevinltb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-17, 03:38 PM   #2800
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
人塵嘅自覺
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Gundam, 機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ, 鐵血孤兒

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 監督:水島精二 X 脚本:虚淵玄 新作映画「楽園追放」11月15日公開決定!丨東映アニメーション制作 money 日本動漫畫討論版 93 01-27-24 04:49 PM
[動畫] あの花スタッフ最新作「心が叫びたがってるんだ」9月19日公開丨監督:長井龍雪 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 129 11-28-19 05:23 PM
[動畫] 「天体のメソッド」総合THREAD丨原案・脚本 久弥直樹 money 日本動漫畫討論版 113 10-30-19 03:32 PM
[動畫] 「乱歩奇譚 Game of Laplace」#01「人間椅子(前編)」丨監督:岸誠二 脚本:上江洲誠 money 日本動漫畫討論版 70 09-19-15 02:26 PM
[動畫] 「UN-GO」第1話「舞踏会の殺人」丨水島精二監督 會川昇脚本 ボンズ制作 money 日本動漫畫討論版 23 11-20-11 12:30 PM

現在的時間是 03:02 PM

手機版 | APP版