Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 02-19-03, 09:26 PM   #1
Blur
The One
⊃貧⊂

註冊日期: Feb 2002
PSN  IDelfblur513
XBox Live GamertagPAD 191276502
Opera vs IE

兩隻瀏覽器邊隻好用?

有人話用Opera快過IE好多,心郁郁想轉.....

但係Opera有冇齊哂IE所有功能?因為見有D 網頁寫明只能用IE睇.....

呀呀呀!顯身手強敵被我都打垮,HA!
冷的風,問誰怕?將冬天趕回家,HA!
趁青春望著前路去,一起衝衝衝,衝吧。
Blur 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-03, 09:33 PM   #2
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
Opera不錯矣
開得快,load得快
睇網都好正常,我之前都用過
裝左佢唔代表唔用得ie,你個ie都仲係到
不過裝多過opera係到,2個一齊用,試下無壞

舊 02-19-03, 09:35 PM   #3
Blur
The One
⊃貧⊂

註冊日期: Feb 2002
PSN  IDelfblur513
XBox Live GamertagPAD 191276502
邊到有得d/l Opera?
is it free?

呀呀呀!顯身手強敵被我都打垮,HA!
冷的風,問誰怕?將冬天趕回家,HA!
趁青春望著前路去,一起衝衝衝,衝吧。
Blur 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-03, 09:42 PM   #4
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
http://www.opera.com/

舊 02-19-03, 10:07 PM   #5
lkylky
Junior Member

註冊日期: Jan 2003
我用左Opera幾個月,歸論有以下既缺點~
-某些網頁顯示唔正常(e.g.microsoft.com,nvidia.com....)
-Opera bookmark左既網址冇得匯出去IE,只可由IE匯入
-冇得整合Flashget

速度方面明顯係快過IE好多

舊 02-19-03, 10:47 PM   #6
Rv250
God of Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
Originally posted by lkylky :
-冇得整合Flashget

速度方面明顯係快過IE好多
裝plugin 就得
但係應該會load另一個page話
"download transferred to flashget
Click 'previous' to go back and keep browsing"
呢樣幾煩
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 09:12 PM

手機版 | APP版