Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 09-16-17, 11:33 PM   #1576
Kaiser
God of Gamer
ドウケシ

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: catho7 查看文章
支野實際射距係遠過重機槍的

隻game係打意識同即時判斷
可以睇下哩篇,大致上同第二集一樣
https://www.ptt.cc/bbs/NSwitch/M.1490613597.A.15C.html
呢篇我有睇過,也有睇人地打的片
一直都係自己玩所以大部分野都係自己摸索得黎

但我覺得自己個人技術唔係好好,有時一崩就好難救場

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)
Kaiser 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-17, 12:40 AM   #1577
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
遊艇RM ,我用綠槍.. 我都cover 晒左面+ 中間+ 清左敵人
隊友幾次都係要走跳位過..
中間仲簡單直接...

有場對手意為清晒人.. 等支炮reset 回中.我潛在左路,一入偷炮touchdown

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-17, 12:51 AM   #1578
catho7
Game Master
焗肉醬貓

註冊日期: Aug 2002
Wii U IDcatho7
Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
3DS Friend Code0533 4943 9848
引用:
作者: Kaiser 查看文章
呢篇我有睇過,也有睇人地打的片
一直都係自己玩所以大部分野都係自己摸索得黎

但我覺得自己個人技術唔係好好,有時一崩就好難救場
指劣勢時好難扭轉局勢

catho7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-17, 01:22 AM   #1579
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
ガチエリア上到A場 D隊友同對手都似樣唔少
農場呢個場其實都幾麻煩 你要搶既地太大塊,一個人就算殺晒對手都唔會搶得晒
同埋基本上四面受敵,想搵個安全少少既位置去camp都難

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新

此篇文章於 09-17-17 01:27 AM 被 鈴蘭 編輯。
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-17, 01:53 AM   #1580
ROCAS
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2010
農場扛area除左企中間位真係冇其他位可以即時一個人搶返地..
可能仲未熟(無玩1) 玩魚頭成日要開地圖睇 (路痴一名...)

玩魚頭真係玩到好絶望...

舊 09-17-17, 02:07 AM   #1581
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
個升級制度太難,
嬴就加少少,輸就約5次玩完,
配到弱隊友機會又高,睇住條棒爭少少,
連輸幾場又縮反落去......
呢2粒鐘喺A級魚炮來回咗2次,
仲以為轉場前升到,結果條棒又縮返,
其實跌級就應該唔會,再升都應該得嘅,
不過要打好多好多次....邊有咁多時間....
玩呢隻game個心態要放鬆,真係唔好咁着緊升級....
除咗個人能力,仲有太多因素影響~
貓太部 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-17, 02:44 AM   #1582
Ginji
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2006
比人攬炒太多次

開始輸到化哂

きっと 彼らがのぞいてる
Ginji 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-17, 03:21 AM   #1583
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: Ginji 查看文章
比人攬炒太多次

開始輸到化哂
囉遠程武器明明已經開晒水喉又射到對面D地無晒
你D隊友都係比人秒真係幾灰

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-17, 05:34 AM   #1584
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
https://clips.twitch.tv/BloodyFitPoultryTF2John

舊 09-17-17, 08:54 AM   #1585
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
一打RM 就成日斷線
嚴重阻礙升級
同時段打三文同油地係無斷過
其實係咪兩邊一齊爆膜時牽涉太多運算?
由手機版發出

此篇文章於 09-17-17 09:06 AM 被 leungky1 編輯。
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-17, 09:14 AM   #1586
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 貓太部 查看文章
個升級制度太難,
嬴就加少少,輸就約5次玩完,
配到弱隊友機會又高,睇住條棒爭少少,
連輸幾場又縮反落去......
呢2粒鐘喺A級魚炮來回咗2次,
仲以為轉場前升到,結果條棒又縮返,
其實跌級就應該唔會,再升都應該得嘅,
不過要打好多好多次....邊有咁多時間....
玩呢隻game個心態要放鬆,真係唔好咁着緊升級....
除咗個人能力,仲有太多因素影響~
如果個組隊系統真係好似篇文所講咁嘅話即係你嘅技術真係要去到神級先可以一個帶住三個廢嘅去打

尋日諗住輕鬆油下地都可以一嚟就連輸5場
老任改咗個組隊系統後輸得仲慘烈過以前
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-17, 09:56 AM   #1587
leungky1

引用:
作者: 野良猫 查看文章
如果個組隊系統真係好似篇文所講咁嘅話即係你嘅技術真係要去到神級先可以一個帶住三個廢嘅去打

尋日諗住輕鬆油下地都可以一嚟就連輸5場
老任改咗個組隊系統後輸得仲慘烈過以前
我覺得琴日因為出新場
所以有太多重新開隻遊戲嘅人響度
攪到玩咩都輸咁......
由手機版發出
舊 09-17-17, 12:02 PM   #1588
ROCAS
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2010
成日睇片都係度諗點解d人可以keep到s+...
最大因素到底係s區隊友有保障定係自己技術未到s級..

其實玩league仲好,又可練技術,又有得升裝,又唔怕降rank
不過係朋友少成日唔夠腳 XD

舊 09-17-17, 12:55 PM   #1589
Kaiser
ドウケシ

引用:
作者: catho7 查看文章
指劣勢時好難扭轉局勢
可以這樣說
推塔和AREA都是比較用人數壓制的遊戲,一劣勢我自己覺得好難救
但魚頭反而不是

魚頭好多時都係因為一個MISS失位就輸
最緊要唔好急同埋要READ對面會點樣攻你,有時在前面攻緊反而唔好SUPER JUMP,咁前線一死會回唔切防 (太多場輸左係因為隊友SUPER JUMP死晒然後俾人打反擊...)
我自己習慣做拿魚果個,因為拿魚果個通常會死先
一死可以返去睇定個情況決定上前攻堅定係回防,不過搶魚我覺得反而係三個規則裡面最睇隊友的 因為隊友太豬成日唔知去左邊都好難打a

AREA同推塔節奏都無魚頭咁快,一混戰死左就唔知點打a

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)

此篇文章於 09-17-17 01:12 PM 被 Kaiser 編輯。
舊 09-17-17, 02:34 PM   #1590
leungky1

今日正常好多
RM至少大家都識圍實個魚走
整體少左達陣贏
由手機版發出
舊 09-17-17, 02:44 PM   #1591
Kaiser
ドウケシ

引用:
作者: leungky1 查看文章
今日正常好多
RM至少大家都識圍實個魚走
整體少左達陣贏
由手機版發出
我同意

請叫我「小丑」。

舊 09-17-17, 05:14 PM   #1592
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
魚炮終於A-升上A,
過程非常艱辛,今日到尾又斷棒,
再開棒開始已連輸2、3次,諗住今次又升唔到,
打定輸數咁玩,一開始見隊友唔太掂,就一個打三個,有二場NT人上身,
拎住個洗衣機喺敵方門口近戰一打三,高壓水槍零距離發射
最後連贏終於升~
一陣打幾場可能又跌返......
貓太部 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-17, 05:48 PM   #1593
信長
The Flash

RM 同 TC
攀石場同樓梯場.. 覺得需要隊友合作力多D.. 企錯位守/唔識camp 位攻等...
其他都可跟車硬攻
小橋場RM 要打保守少少,攻唔好去晒,滅團好危險

舊 09-17-17, 05:59 PM   #1594
Kaiser
ドウケシ

運魚升完上B+後
再連斷三場,水管已裂跌番落B
我只好表示無奈

請叫我「小丑」。

此篇文章於 09-17-17 06:02 PM 被 Kaiser 編輯。
舊 09-17-17, 07:00 PM   #1595
leungky1

引用:
作者: 信長 查看文章
RM 同 TC
攀石場同樓梯場.. 覺得需要隊友合作力多D.. 企錯位守/唔識camp 位攻等...
其他都可跟車硬攻
小橋場RM 要打保守少少,攻唔好去晒,滅團好危險
RM我都只有舞台同船試過未爆哂前就開路強攻
小橋場都成日怕對手太早捉到路,唔會亂嚟

近排知道再行唔到前就會試下原地射
叫爆左想打近身戰嘅人,幫隊友變3V3咁

TC就好飄忽
因為B 級對大部分隊友都唔係太放心
行遠少少已經好易失塔
由手機版發出

此篇文章於 09-17-17 07:10 PM 被 leungky1 編輯。
舊 09-17-17, 08:04 PM   #1596
信長
The Flash

引用:
作者: leungky1 查看文章
RM我都只有舞台同船試過未爆哂前就開路強攻
小橋場都成日怕對手太早捉到路,唔會亂嚟

近排知道再行唔到前就會試下原地射
叫爆左想打近身戰嘅人,幫隊友變3V3咁

TC就好飄忽
因為B 級對大部分隊友都唔係太放心
行遠少少已經好易失塔
由手機版發出
TC 上塔的好多都唔留心
我上塔好留意有無比人兜後,一定mon防守點,有事我就落,好多場未入block 位前要停同清先好行仲有效率過入block 先死戰,架車係好好掩護物
仲有要睇對手武器,人地一兩個blaster 系,隊友兩個上車就等gg,打足幾分鐘都見佢地重複犯錯

舊 09-17-17, 09:47 PM   #1597
信長
The Flash

剛剛睇緊STDX 的Kiver... 長期用壽司玩家
https://www.twitch.tv/kivicious

佢樓梯場一個殺2 之後.. 第3個 roller 太近,迫到自己跳樓.跳樓一刻inkjet 當歸復技去番邊位,
個roller 意為佢死左.比佢回歸時一下炸彈KO...
之後仲拎炮推丁終點

舊 09-17-17, 10:37 PM   #1598
leungky1

TC夜晚又多番垃圾隊友
場場遇到一啲B+可以前面Clear都唔上塔
兩三個留響原地睇住個塔響中間唔知等咩野

唔玩住
未到OK都兩裂
費事一陣俾人話有個跌左落B-嘅精神失常扮代表
由手機版發出
舊 09-17-17, 10:39 PM   #1599
張飛後代
V-MAX

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 信長 查看文章
剛剛睇緊STDX 的Kiver... 長期用壽司玩家
https://www.twitch.tv/kivicious

佢樓梯場一個殺2 之後.. 第3個 roller 太近,迫到自己跳樓.跳樓一刻inkjet 當歸復技去番邊位,
個roller 意為佢死左.比佢回歸時一下炸彈KO...
之後仲拎炮推丁終點
居然會有高手善用呢個自動復歸機能

舊 09-17-17, 10:51 PM   #1600
信長
The Flash

引用:
作者: 張飛後代 查看文章
居然會有高手善用呢個自動復歸機能
好多細節,都係睇佢地學到D
高位伸延出的欄頂位,防守時可多利用... 以前見那些位無得潛,打死都唔企,短暫企反而可能殺到人. (如板場. )
板場RM 如果殺得勁,可以跳上終點火山口再入重生點阻人出黎
船廠如要殺去對手重生點, 要貼近敵陣邊位沿路上是盲眼位

此篇文章於 09-17-17 10:53 PM 被 信長 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Splatoon 2 (發售中) 信長 電視遊戲討論版 1026 08-01-19 05:54 AM
[WiiU] Splatoon | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 515 10-25-16 06:39 PM
[多機種] [攻略區]Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 攻略專區 鐵之侍 攻略及心得交流區 1394 03-17-16 12:24 PM

現在的時間是 06:54 PM

手機版 | APP版