Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 07-02-13, 08:34 PM   #51
zzzdx
God of Gamer
↘三一龍娘之超極衝擊

註冊日期: Sep 2008
3DS Friend Code0088 0093 0096
PSN  IDMamiTomoeDX
XBox Live GamertagDouble Zeta Gundam
呢套野的好處係令一堆我以為呢幾年都唔會出既HG主角機咁樣出曬

2500:FA-ZZ、イクス-エクリプス、イクス-アイオス
2000:試作1号機、ガナーザク、デュナメス、ゴールド天
2000:スローネドライ、ギャン、ガイア、ブルー2L
1000:アレックス、ガンイージ、∞ジャスティス(ラクス搭乗)
zzzdx 目前離線  
舊 07-02-13, 08:45 PM   #52
XMew
Banned User 2012-2015
_(┐「 ):)_

註冊日期: May 2003
家陣又冇人拎支槍迫你地睇,直接放大絕等下年既Gレコ同The Origin咪算囉
真心唔明樓上大家又爆粗又要人去死係乜心態

| Facebook | Plurk | Blog | Pixiv | dART |
XMew 目前離線  
舊 07-02-13, 09:04 PM   #53
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
感想一句:TBB禮拜六十點三做完波子人eS會做硬呢套頹作
滅龍士 目前離線  
舊 07-02-13, 09:53 PM   #54
B..
Game Master

註冊日期: Apr 2005
3DS Friend Code3497 0569 5211
咁樣出套都好丫
又唔洗SET世界觀比人罵 唔洗當佢正統高達作
又可以出模型 有D機又有新模 何樂而不為~
B.. 目前離線  
舊 07-02-13, 11:37 PM   #55
冬霜之子lucky
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2007
呢套的作晝認真的整,及劇情不要太中二向可能都會好睇。

好過整新世界觀然後的設定只有小朋友才接受到,以模形作主打有得睇戰鬥場面又有新模形玩下,我係老野都唔覺得有咩接受唔到。

唯一想彈既係之前出過三集OVA版同樣以模形為主打,的模形有特色及角色設計幾討好,反而呢套似乎又係熱血向主角,及成部SEED高達咁既標準主角機。
冬霜之子lucky 目前離線  
舊 07-03-13, 04:43 AM   #56
seed0.0

註冊日期: Jul 2009
...主角機個頭點解唔用番宣傳圖個樣(順眼之餘,起碼有獨眼高達ge既視感都好吖)

n年前有ge concept 由漫畫變咗tv化, 當係時代ge延續來睇就好la

(主角都係由組裝機玩到自己整原創主角機,咪一樣咁受落)
seed0.0 目前離線  
舊 07-03-13, 11:13 AM   #57
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
等睇佢收視爆死
Kain 目前離線  
舊 07-03-13, 05:09 PM   #58
gsw
らんらんる

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code2981 6141 9325
PSN  IDGODSCORPIONJP
咁多人彈
點解細個睇四驅小子 四驅兄弟 睇電視加買車(分分鐘又搵棍又或者大叫四驅車出超必)就得?
反而大個左見到高達用同一概念比而家呢代既細佬睇就唔得?

2009年11月17日2:01AM
2010年9月30日14:04PM
2012年2月29日10:55PM
gsw 目前離線  
舊 07-03-13, 05:16 PM   #59
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
引用:
作者: gsw 查看文章
咁多人彈
點解細個睇四驅小子 四驅兄弟 睇電視加買車(分分鐘又搵棍又或者大叫四驅車出超必)就得?
無錯,而家明刀明槍仲好,好過age賣零件
Sito 目前離線  
舊 07-03-13, 05:17 PM   #60
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
問題係佢用番d 動畫版高達做模

如果全新整過隻無問題
小嘉 目前離線  
舊 07-03-13, 05:51 PM   #61
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
睇完第一個感覺....

又黎紙箱戰機!?.....唔係又黎咩徵服地球, 又或者其中一部模形又暴走之類掛
新人類呢d 突別角色又點走出黎...定係又黎一件super polit

w.....折翼墜天使!? 爆技能 變番正常翼, 兩邊對稱番??
x......中毒的x高達...好有岩岩age 炸蝦特個部高達feel...
主角機.....掛得名叫strike...即係又有3種形態(吧)...perfect bit strike gundam
渣古....我唔吐嘈了.....連部長都係紅色彗星...主角係白色惡魔吧...

睇黎經典的人名...代名詞....都會隨住打盃賽咁出晒黎....
當打16強....應該可以一個國家/一隊一套series

睇黎套野....都要吹住ps3/psv 隻game 推銷量....又可以買模型跟堆dlc 屈班玩家去買....
成本效益真高呀....
DMRevolution 目前離線  
舊 07-03-13, 06:22 PM   #62
seed0.0

註冊日期: Jul 2009
...寫劇本係寫00嗰位...應該係用模型去互相理解
seed0.0 目前離線  
舊 07-03-13, 10:46 PM   #63
地場衛
燒肉配白飯!美味!!

註冊日期: Jul 2002
有威風凜凜既騎士高達啊~~~

\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/來!!大家一齊高呼蘿莉同乙女都係真真正正的王道!!!\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/

快制作向陽素描第五期&向陽版廢怯少女!!!
地場衛 目前離線  
舊 07-03-13, 11:31 PM   #64
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: gsw 查看文章
咁多人彈
仲要以前已經係有呢樣野無動畫化
狂四郎

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線  
舊 07-04-13, 12:12 AM   #65
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
即係咁
平時睇咸片睇得好開心
但見到偶像忽然為$走去拍三級片, 都可以哀號一下掛

真!DC 目前離線  
舊 07-04-13, 01:57 PM   #66
ゆり

註冊日期: Nov 2004
第一部:搞高達模型比賽選出冠軍,培養佢成為真正既駕駛員

第二部:外星人襲來,主角駕駛高達保衛地球而戰

可唔可以咁做?
由手機版發出
ゆり 目前離線  
舊 07-04-13, 02:06 PM   #67
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: 真!DC 查看文章
即係咁
平時睇咸片睇得好開心
但見到偶像忽然為$走去拍三級片, 都可以哀號一下掛
唔同,咁既話你暗地裡一樣睇得好開心
Kain 目前離線  
舊 07-04-13, 03:02 PM   #68
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
部主角機張設定畫真係好趕客
其實部魔改渣古應該搵大河原設計...

雖然模型賣唔賣得同機設無關....

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線  
舊 07-04-13, 03:18 PM   #69
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
出哩套動畫唔意外
反而奇怪the orgin動畫化有冇商業效益
諗住d一年戰爭MS(the orgin版)都出模型?
由手機版發出
真!DC 目前離線  
舊 07-04-13, 03:29 PM   #70
Rez
Crazy Gamer
Banana

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 真!DC 查看文章
出哩套動畫唔意外
反而奇怪the orgin動畫化有冇商業效益
諗住d一年戰爭MS(the orgin版)都出模型?
由手機版發出
Origin漫畫版都有D機體改左設定
動畫版再改少少設定又可以修一修舊模再出
Rez 目前離線  
舊 07-04-13, 04:02 PM   #71
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
就算冇Origin, d一年戰爭MS定時定後都會出模型嫁la

依家連呢部野都有可能出

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線  
舊 07-04-13, 04:31 PM   #72
longsonufo
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2009
3DS Friend Code4983 4956 8613
引用:
作者: ゆり 查看文章
第一部:搞高達模型比賽選出冠軍,培養佢成為真正既駕駛員

第二部:外星人襲來,主角駕駛高達保衛地球而戰

可唔可以咁做?
由手機版發出
可以出 OVA
gundam builder X 紙箱戰機
gundam builder X 紙箱戰機 X 閃電11人

舊 07-04-13, 05:51 PM   #73
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: seed0.0 查看文章
...寫劇本係寫00嗰位...應該係用模型去互相理解
為左即將嚟到嘅對話, 依班唔知外面其實打緊仗嘅小朋友逐步被訓練成駕駛員拯救宇宙

相薄
大覺屋師真 目前離線  
舊 07-04-13, 10:29 PM   #74
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
就算冇Origin, d一年戰爭MS定時定後都會出模型嫁la

依家連呢部野都有可能出

瘦身成功加長大了
DMRevolution 目前離線  
舊 07-04-13, 10:47 PM   #75
葉老頭
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
睇完個pv傻眼了.....
葉老頭 目前離線  
關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「アマガミSS+plus」第13話「橘美也編 オンセン」(終) money 日本動漫畫討論版 666 12-07-16 09:02 PM
荒木飛呂彦「ジョジョの奇妙な冒険」第13話「JOJO vs. 究極生物」丨Part8 ジョジョリオン 連載中 loser 日本動漫畫討論版 1005 02-12-13 04:12 PM

現在的時間是 04:23 PM

手機版 | APP版