Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 10-18-16, 11:54 PM   #526
ouki
God of Gamer
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
=.=....第5迷宮俾ヒラ秒左主角
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-16, 02:01 AM   #527
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
11月20日新島冴嘅審問,
係咪全對就會coop全滿?
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-16, 09:58 AM   #528
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: aquarius 查看文章
11月20日新島冴嘅審問,
係咪全對就會coop全滿?
你去唔到BAD END就自然會滿
審判同愚者一向都係單純跟劇情行

舊 10-19-16, 11:47 AM   #529
aquarius
Game Master

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
你去唔到BAD END就自然會滿
審判同愚者一向都係單純跟劇情行
一下子全滿好surpise(之前好似只係3度)
因為仲堅持著唔睇wiki, 雖則知道選項對遊戲不太大影響
舊 10-20-16, 09:39 PM   #530
tao08
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
勝利の雄たけび邊隻persona會有
tao08 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-16, 10:31 PM   #531
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: tao08 查看文章
勝利の雄たけび邊隻persona會有
二周繼承專用既サタナエル

舊 10-21-16, 09:19 PM   #532
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
想問下spot個獎杯差下面兩個要打到邊日先開到?

ビュッフェ(渋谷
永田町
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-16, 09:36 PM   #533
血之淚
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDAlvinHang
引用:
作者: Avelcain 查看文章
想問下spot個獎杯差下面兩個要打到邊日先開到?

ビュッフェ(渋谷
永田町
第一個係漢堡包店,唔關事
第二個打獅堂自然會解,11月尾左右
血之淚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-16, 10:29 PM   #534
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
真出事。。。十月近付過半劇情

10月22先至MAX左女教皇,恋愛,運命,死神,節制,太陽。。。仲要能力未全5
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-16, 10:40 AM   #535
kiburedo
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDsonictk369
差知識度胸未5 就爆左機, 2周目先滿算
想問下係唔係無得同雙葉過聖誕?

pixiv:pixiv
kiburedo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-16, 11:00 AM   #536
血之淚
Crazy Gamer

引用:
作者: kiburedo 查看文章
差知識度胸未5 就爆左機, 2周目先滿算
想問下係唔係無得同雙葉過聖誕?
你同佢係戀人關係就得
舊 10-22-16, 11:35 AM   #537
kiburedo
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDsonictk369
引用:
作者: 血之淚 查看文章
你同佢係戀人關係就得
可能係入左戀人flag 但未coop max
thx!

pixiv:pixiv
kiburedo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-16, 12:29 PM   #538
Avelcain
Game Master

引用:
我發覺我衣家已經開曬spot, 但都係開唔到個杯..
有冇人知咩事,打到12月頭
舊 10-22-16, 12:32 PM   #539
PatrickNo42
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
引用:
聽講如果永田町最尾先開會有bug 拎唔到奬杯
建議留定本開中華街既書12月搵日睇左佢就冇死

此篇文章於 10-22-16 12:36 PM 被 PatrickNo42 編輯。 原因: 追加資訊
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-16, 04:38 PM   #540
Avelcain
Game Master

引用:
作者: PatrickNo42 查看文章
頂,又要二周目見
舊 10-22-16, 04:45 PM   #541
血之淚
Crazy Gamer

引用:
作者: PatrickNo42 查看文章
但我記得我係10月果陣拎咗
我係睇完去池袋嘅書就彈咗杯俾我,so個杯應該係計主角有得去/可以約人去嘅地方
舊 10-23-16, 01:43 AM   #542
hyakki
Insane Gamer

想問有冇P5既OST集幾時出既消息

今集D歌都真係超正
雖然20周年OST集有Life will change同Last surprise既完整版
但係想要再齊d完整d既
hyakki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-16, 02:09 AM   #543
aquarius
Game Master

引用:
作者: hyakki 查看文章
想問有冇P5既OST集幾時出既消息

今集D歌都真係超正
雖然20周年OST集有Life will change同Last surprise既完整版
但係想要再齊d完整d既
今集唱嗰位係lyn, 韓國人
只可以說今集嘅BGM編曲很配合怪盗主題
不過難以超越P4整體BGM和由平田志穗子所主導嘅音域
舊 10-23-16, 03:18 AM   #544
hyakki
Insane Gamer

引用:
作者: aquarius 查看文章
今集唱嗰位係lyn, 韓國人
只可以說今集嘅BGM編曲很配合怪盗主題
不過難以超越P4整體BGM和由平田志穗子所主導嘅音域
你搞錯左啦www
韓國果個lyn今年34歲,呢個lyn今天28歲,而且係土生土長既日本人,只係唔出名又咁岩同人撞名姐www
hyakki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-16, 09:19 AM   #545
aquarius
Game Master

引用:
作者: hyakki 查看文章
你搞錯左啦www
韓國果個lyn今年34歲,呢個lyn今天28歲,而且係土生土長既日本人,只係唔出名又咁岩同人撞名姐www
可恨..
喺wikipedia看錯了
等我唔開心咗成個禮拜添..

此篇文章於 10-23-16 10:03 AM 被 aquarius 編輯。
舊 10-24-16, 11:14 AM   #546
Gambit

註冊日期: Oct 2005
喺日文網見到有人講新島冴, 形容為:

1,
パレスにユニコーンがいる女

2,
若くしてって何歳ぐらいなんだろうね
30前後かな
30過ぎてユニコーン飼ってるのはヤバイよね

30歲後養獨角獸究竟有咩恴思?
Gambit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-16, 06:19 PM   #547
Einhander
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
引用:
作者: Gambit 查看文章
喺日文網見到有人講新島冴, 形容為:

1,
パレスにユニコーンがいる女

2,
若くしてって何歳ぐらいなんだろうね
30前後かな
30過ぎてユニコーン飼ってるのはヤバイよね

30歲後養獨角獸究竟有咩恴思?
處女???

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-16, 07:40 PM   #548
神山樹

3DS Friend Code2664 2065 2212
想請問一下一週時關係MAX了,二週時那些技能是否會保留還是重新升過取得,THX
神山樹 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-16, 08:06 PM   #549
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 神山樹 查看文章
想請問一下一週時關係MAX了,二週時那些技能是否會保留還是重新升過取得,THX
http://spwiki.net/persona5/wikis/201.html

有星嘅係會繼承
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-16, 08:15 PM   #550
神山樹

3DS Friend Code2664 2065 2212
引用:
作者: 野良猫 查看文章
感謝
神山樹 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] ペルソナ5 Persona 5 | PS3, PS4 | 已售 money 電視遊戲討論版 752 11-27-19 02:27 PM
THE END THANK YOU 風間鈴木仁 買賣專區 3 08-29-16 02:13 AM
[多機種] [攻略區]Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 攻略專區 鐵之侍 攻略及心得交流區 1394 03-17-16 12:24 PM
人中之龍 維新 攻略專區 - 幕末無間道 鐵之侍 攻略及心得交流區 679 08-31-14 10:57 PM
[多機種] [PS4, PS3, Vita] MLB 14: The Show | PS4:1080p 60fps ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 3 04-17-14 11:50 PM

現在的時間是 10:18 PM

手機版 | APP版