Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 06-07-11, 02:58 PM   #76
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
乜阿紅尊係《白宮群英》入面嗰位~

舊 06-20-11, 10:24 PM   #77
ammms
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
Game of Thrones 第一季完
下一季唔知使唔使改劇名
ammms 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-11, 12:26 PM   #78
uta uta
Banned

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: ammms 查看文章
Game of Thrones 第一季完
下一季唔知使唔使改劇名
最尾段形到爆
uta uta 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-11, 02:40 PM   #79
ammms
渣根懦夫

引用:
作者: uta uta 查看文章
最尾段形到爆

最尾用形黎形容唔知算唔算貼切
不過下季應該更加多 CG 就真
成套劇 d 選角都好好
最鍾意 Tyrion
舊 06-23-11, 10:28 AM   #80
肉羊哩咖
griffin611

尋晚播Bones S04E22都幾好玩, 係有啲啲硬攪gag, 漏咗副眼鏡係一絕~ 其實一知道係嗰樣嘢係兇器就估到用嗰個方法搵兇手 -- 呢招The Mentalist都玩過。

舊 06-23-11, 12:43 PM   #81
uta uta
Banned

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: ammms 查看文章

最尾用形黎形容唔知算唔算貼切
不過下季應該更加多 CG 就真
成套劇 d 選角都好好
最鍾意 Tyrion
Drogo死得咁凸然真係想唔到
唔知係傷口發炎定比巫婆落毒咁就收左工
uta uta 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-11, 11:29 PM   #82
ammms
渣根懦夫

引用:
作者: uta uta 查看文章
Drogo死得咁凸然真係想唔到
唔知係傷口發炎定比巫婆落毒咁就收左工
應該係巫婆整古佢
因為佢之前殺左成村人啊麻
其實之後 d 故仔更加估唔到
所以好期待第二季
舊 08-16-11, 05:07 PM   #83
肉羊哩咖
griffin611

上個禮拜四做The Good Wife(台譯《傲骨賢妻》正尐)第二季, 上季嗰位靚仔做咗對頭人, 睇嚟會越嚟越有戲味, 呢套好仲意用當時嘅社會hit話題入落劇情度, 過咗海其實隔膜又唔覺咁大。話時話, 佢地講The Dark Knight無記居然譯咗做咩黑暗武士?! 抵打!

完咗House S5跟手係The Mentalist S3, 跟據無記慣例, Castle S3都近咯!

無覺無覺, 原來亞記播緊Hawaii Five-O, 居然唔知, 抵死~

舊 08-23-11, 10:06 AM   #84
肉羊哩咖
griffin611

The Mentalist S3尋晚開, 唔駁下季尾有尐尐怪....咁幾時上Castle咖?

舊 08-23-11, 01:15 PM   #85
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
The Mentalist S3尋晚開, 唔駁下季尾有尐尐怪....咁幾時上Castle咖?
唔係呀~都算駁呀~
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-11, 04:37 PM   #86
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: (=v=)b 查看文章
唔係呀~都算駁呀~
係提過吓Patrick位『朋友』失咗踪, 咁大把; 一心諗住會繼續講去搵尐嘢嘛, 點知係單無喇間嘅案嚟~

Pearl今晚Strike Back S01收爐, S02前幾日美國嗰邊先上, 今均拍埋Cinemax, 據報好似多咗枕頭睇~

一向齋追Pearl尐劇, 家陣星期一至四晚都焗夜瞓。

舊 08-23-11, 10:15 PM   #87
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
引用:
係提過吓Patrick位『朋友』失咗踪, 咁大把; 一心諗住會繼續講去搵尐嘢嘛, 點知係單無喇間嘅案嚟~

Pearl今晚Strike Back S01收爐, S02前幾日美國嗰邊先上, 今均拍埋Cinemax, 據報好似多咗枕頭睇~

一向齋追Pearl尐劇, 家陣星期一至四晚都焗夜瞓。
我通常錄起第二晚食飯睇
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-11, 09:56 AM   #88
肉羊哩咖
griffin611

下集The Mentalist終於執翻上季尐手尾喇~

尤其係The Good Wife或者白宮群英呢尐咁緊嘅劇, 睇漏一個細節就跟手唔知發生咩事, 所以好多時睇完live再翻錄影。

舊 09-05-11, 05:03 PM   #89
肉羊哩咖
griffin611

Band of Brothers姊妹作The Pacific -- 明珠譯《雷霆戰海》台譯《雷霆軍天》, 明珠十月十一號上(半夜?), 講二戰美海軍陸戰隊打日本人事跡, 唔洗估有好多太殘忍嘅實難逃一剪~

其實由頭到尾都無海戰, 做乜叫做戰海啫?

此篇文章於 09-05-11 10:30 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-11, 03:32 AM   #90
亞利古
桃太郎~~

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code5413 0864 7405
PSN  IDmomotarou112
XBox Live Gamertagmomotarou112
套新劇the secret circle睇落唔錯
最正係Britt Robertson做主角b

清理中遊戲(點解仲有咁多 ):
PS3: Demon's Souls
PSP:流行り神2
360: SSF IV,Lost Planet2
Wii: Disaster,朧村正
亞利古 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-11, 07:22 AM   #91
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

引用:
作者: 亞利古 查看文章
套新劇the secret circle睇落唔錯

套野講乜架~?睇廣告就唔錯~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-11, 02:38 PM   #92
亞利古
桃太郎~~

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code5413 0864 7405
PSN  IDmomotarou112
XBox Live Gamertagmomotarou112
引用:
作者: (=v=)b 查看文章
套野講乜架~?睇廣告就唔錯~
講女主角阿媽死左(表面意外,,實則比人謀殺)
隨後搬左去外婆度住發現自己家族係純女巫血統,可以用巫術
仲識左一班同樣有女巫血統既人
不過成件事背後又有d陰謀咁

清理中遊戲(點解仲有咁多 ):
PS3: Demon's Souls
PSP:流行り神2
360: SSF IV,Lost Planet2
Wii: Disaster,朧村正
亞利古 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-11, 03:05 PM   #93
動漫遊戲迷
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
Band of Brothers姊妹作The Pacific -- 明珠譯《雷霆戰海》台譯《雷霆軍天》, 明珠十月十一號上(半夜?), 講二戰美海軍陸戰隊打日本人事跡, 唔洗估有好多太殘忍嘅實難逃一剪~

其實由頭到尾都無海戰, 做乜叫做戰海啫?
或者譯名比喻戰事多得如海般一望無際,了無止境。
動漫遊戲迷 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-11, 03:41 PM   #94
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 動漫遊戲迷 查看文章
或者譯名比喻戰事多得如海般一望無際,了無止境。
咁講都通, 但會以為係講海戰嚟~

舊 10-04-11, 10:01 AM   #95
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
最近先開始睇the Mentalist, Cho演戲眞係超勁, 但平時個poker face又好正
hap3afrien 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-11, 11:14 AM   #96
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: hap3afrien 查看文章
最近先開始睇the Mentalist, Cho演戲眞係超勁, 但平時個poker face又好正
做嗰位演員真係美藉韓國人嚟咖; 但係都走唔甩捭Jane玩到轉轉轉~

舊 10-04-11, 07:14 PM   #97
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
有冇人睇緊Breaking Bad, 我睇到第二季中都覺得好好睇...
毒品題材問題, 我諗香港一定唔會有得播啦...
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-11, 03:59 PM   #98
肉羊哩咖
griffin611

上幾個禮拜Pearl做The Good Wife, 居然玩蘋果動新開, 將劇情當做真新開咁玩~

舊 10-20-11, 09:38 PM   #99
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
引用:
做嗰位演員真係美藉韓國人嚟咖; 但係都走唔甩捭Jane玩到轉轉轉~
睇到Season 4
真係無人搞得掂Jane, CBI索性改做JBI好了
hap3afrien 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-11, 11:47 AM   #100
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: hap3afrien 查看文章
睇到Season 4
真係無人搞得掂Jane, CBI索性改做JBI好了