Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 07-19-08, 12:12 AM   #1
KKH
Anti-audiophile
你聽到了空氣的聲音嗎

註冊日期: Dec 2001
我想學執相

開個 placeholder 先....

為人迷信.... 唔講得住....
KKH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-08, 12:33 AM   #2
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
http://www.adobe.com/products/creati...tercollection/
想學執相?
記得還要買這個喔
ビスケット 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-08, 09:31 AM   #3
Hayami
絢 爛 舞 踏
劫很大

XBox Live Gamertagk0h4ku
買左wacom?

//Blog
//Flickr
Hayami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-08, 10:26 PM   #4
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
我淨係想試下簡單地用photoshop
借過好多書返黎睇 但有好多位都睇唔明佢寫乜
寫到一舊舊
結果我只能用佢基本的工具好原始咁整.........

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-08, 10:36 PM   #5
加賀KAGA
Ultimate Gamer
有冇人可以教我影相?

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDkaga0401
引用:
作者: 天童沙雪 查看文章
我淨係想試下簡單地用photoshop
借過好多書返黎睇 但有好多位都睇唔明佢寫乜
寫到一舊舊
結果我只能用佢基本的工具好原始咁整.........
我都想學點用呀

舊 07-21-08, 10:53 PM   #6
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

Photoshop? 想用 Photoshop 做乜先?
舊 07-21-08, 11:22 PM   #7
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

引用:
作者: KKH 查看文章
簡單磨皮, 又或者key相

舊 07-21-08, 11:41 PM   #8
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
引用:
叫首領開教學post...

舊 07-22-08, 08:07 PM   #9
Crazy Gamer
Grabber

註冊日期: Apr 2002
我都想學執相方法
而家剩係用WINDOW LIVE執顏色同CUT相, PHOTOSHOP剩係學過好基本既野
要執到張相靚就冇認識..
白 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-08, 10:41 PM   #10
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

引用:
簡單磨皮.... 上 google search "photoshop skin beautification", 方法多得不得了啊.呀

key 相.... 你的意思是?
舊 07-24-08, 01:12 AM   #11
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

引用:
作者: Hayami 查看文章
買左wacom?
你想得太複雜了. 我只是需要一個電子執相君~

本來早就做了壞事, 不過....

有人(多過一個, 而且你有份!)不停地在我耳邊說 64-bit 64bit 64-bit... 老實說, 64-bit 雖然讚, 不過行 32-bit app, performance 是差一點, 我需要時間超過這個眼睛分辨不能的心理關口, 又要花時間 research 那些 32-bit app compatible with Vista x64....... (啊, 對了, 我絕不要 Linux. 而且我既不聰明又沒有錢, 不懂用 Mac.)

而且禍不單行, 一不小心被壞到上心口的某站長和某米神知道生性浮誇的我想用 Aero..... 豪不留情地把我丟進浮誇的 Antec 和浮誇的 Tuniq 的火坑! 足足令人家猶豫了三秒的說! 事情真是一發不可收拾.

待續...
舊 07-28-08, 10:53 PM   #12
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

真的不是我的錯, 是壞透了的站長迫我的~ /\

舊 07-28-08, 11:12 PM   #13
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
站長是大壞蛋... 迫人用埋晒浮誇嘢~ \:cwm2/

Rice

舊 07-28-08, 11:26 PM   #14
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

對啊對啊!

還有另一個一樣壞透了的米神, 一樣迫我做出浮誇死了的浮誇事~

此篇文章於 07-28-08 11:29 PM 被 KKH 編輯。
舊 07-28-08, 11:33 PM   #15
ZERO NEKO
God of Gamer

Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko

好勁

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-08, 12:13 AM   #16
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

一o的都唔勁, o個 spec 好頹, 執相都唔快, 下一步走唔甩要搞 RAMDISK 啦...

只係有夠浮誇~
舊 07-29-08, 01:45 AM   #17
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
著燈的東西

舊 07-30-08, 01:04 AM   #18
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
引用:
真的不是我的錯, 是壞透了的站長迫我的~ /\
又是每次開機都要"打開門"的東西?
a
ビスケット 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-08, 01:16 AM   #19
Rabbidas
Administrator
頹圈頹鏡

註冊日期: Jul 2002
3DS Friend Code0000 0000 0000
PSN  IDRabbidas
XBox Live GamertagYui GAF
引用:
作者: ビスケット 查看文章
又是每次開機都要"打開門"的東西?
a
可以set做usb開機..

我開mon = 開機

Rabbidas 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-08, 01:31 AM   #20
ZERO NEKO
God of Gamer

Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko

還是這個踏實不浮誇

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-08, 08:18 AM   #21
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
再看了看才看到那張風筒般的顯示卡

最怕這種大小的卡...現在買卡例不想這種卡型...

舊 07-30-08, 01:10 PM   #22
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

引用:
作者: ZERO NEKO 查看文章
http://images4.fotop.net/albums2/zeroneko/for_myself/DSCF2026.jpg
還是這個踏實不浮誇
很像某太空強國的仿製品 ......................................... 實不實我不知道啦, 不過肯定浮死了~
舊 07-30-08, 07:47 PM   #23
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
作者: ZERO NEKO 查看文章

還是這個踏實不浮誇
my dream machine

舊 08-01-08, 05:48 PM   #24
NetNetBoy
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2005
PSN  IDNetNetBoy
XBox Live GamertagNetNetBoy
工欲善其事 必先利其器...

舊 08-01-08, 10:33 PM   #25
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

引用:
簡單磨皮.... 上 google search "photoshop skin beautification", 方法多得不得了啊.呀

key 相.... 你的意思是?
其實我有睇過果d文章架 睇完都唔係幾明咁
我都有save低某d...........

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 06:08 AM

手機版 | APP版