Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 06-12-06, 09:02 PM   #1
ase
Insane Gamer
H.P.小博士

註冊日期: Sep 2003
大獲過大獲(唔見左圖書館既書應該點做?)......

我借左圖書館兩本書,已經成兩個禮拜冇還,而家仲發現兩本書唔見埋......

除左要賠錢之外,仲洗唔洗罰埋果兩個禮拜既錢??

好金......

此篇文章於 06-12-06 09:51 PM 被 ase 編輯。
ase 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-06, 09:03 PM   #2
真仔
God of Gamer

註冊日期: Mar 2003
3DS Friend Code2191 8321 2702
PSN  IDHoward513
引用:
作者: ase
我借左圖書館兩本書,已經成兩個禮拜冇還,而家仲發現兩本書唔見埋......

好金......

不過你搵下先

我記得遲一個月就會比信問

1.どんな天気でも応援してあげる!
2.応援XD
3.いい天気だから、気分もよくてね^^
4.いつでも笑顔を出してねXD
5.雨になっても頑張って!
6.頑張って!また一週間過ぎて、目標まで近づいている!
7.もうすぐだ!仕事が終わるまで!
8.仕事、頑張ってね!XD
9.夢がいつでも、またはいつか叶える!
10.頑張って、目標に行け!

World of Warcraft - undead warrior
PaD : 122,794,594
真仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-06, 09:20 PM   #3
沒名字的?君
小牧 愛佳

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDMrNonameX
XBox Live GamertagMrNonameX
過期個數好似有上限
反而書價就~~~希望你果本唔會好貴la

舊 06-12-06, 09:44 PM   #4
Rabbidas
Administrator
頹圈頹鏡

註冊日期: Jul 2002
3DS Friend Code0000 0000 0000
PSN  IDRabbidas
XBox Live GamertagYui GAF
建議改改個題目好d..好日記式

Rabbidas 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-06, 12:27 AM   #5
二階堂青丸
Game Master
世界和平

註冊日期: Dec 2002
錢解決到既~唔係咩大不了既事
最怕你唔見左本書買唔返

二階堂青丸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-06, 02:03 AM   #6
Coolam
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: 二階堂青丸
錢解決到既~唔係咩大不了既事
最怕你唔見左本書買唔返
應該話…幾百蚊解決到既就唔係咩事,

如果欠人幾億......就真係可以"解決唔到"~~

舊 06-13-06, 03:12 AM   #7
sigma
BAN!!BAN!!

註冊日期: Sep 2003
過期既錢反而唔係大問題 好少錢
但係書價 同買唔買得返就...

網上女性權益守護神
sigma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-06, 10:02 AM   #8
紫色螢火蟲
討厭雨天~_~

註冊日期: Aug 2003
賠錢就得.

舊 06-13-06, 10:51 AM   #9
Ayumania

註冊日期: Jan 2005
唔知你係公共圖書館定係學校圖校館
但係你最好去番間圖書館度報失先

唔同館做法會有唔同, 我大學圖書館就係咁做
書價+$50手續費
如果本書太舊check唔番個price就會以間圖書館本身定既一個公價+$50
如果你搵得番本書, 當然只係計你過期既罰款

Ayumania 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-06, 11:39 AM   #10
遊戲人間
Ultimate Gamer
"oui"

註冊日期: Aug 2003
XBox Live Gamertagark0811
引用:
作者: ase

好金......
本書易唔易搵先?
自己搵本二手書還law~(可能平過正價)

另,幾百蚊就解決到既事有幾大獲...

舊 06-13-06, 03:23 PM   #11
日本冷麵
Crazy Gamer
(o^_^o)

註冊日期: Jun 2005
佢會要你賠~
當然要罰你過期$$,
不過你搵清楚先啦~
真係冇你先去自首,
如果唔係你d過期$$就...

日本冷麵 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-06, 03:28 PM   #12
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: Coolam
應該話…幾百蚊解決到既就唔係咩事,

如果欠人幾億......就真係可以"解決唔到"~~
一個破產4年後就解決左啦

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-06, 05:40 PM   #13
倉成武

註冊日期: Sep 2004
都係睇佢下借咩書o者(返正唔借,內部都要銷毀d書架啦),唔好講到好嚴重先得架.
過期罰款係有上限的,好似係130左右(唔記得啦).
倉成武 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 07:10 PM

手機版 | APP版