Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-13-15, 10:12 AM   #376
鐵之侍
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: s2001154 查看文章
話說第二話提到部高達咁既樣係因為拆左多餘既部份去賣錢
其實算唔算串最近既機設都華而不實
引用:
作者: 真!DC 查看文章
故事上合理
三百年前產物麻
現實世界攞上上世紀d戰艦同而定果d拍埋都格格不入

我係睇機設時麻麻睇pv時覺得型
由手機版發出
k島有人說得好,就是因為舊型機不會一出來就是典型的「大家快逃啊!!」的鬼神,而是也要苦戰一番的(事實上大叔來真的不見得三日月可全身而退)

完全是婊最近那些一開頭就開無雙的機人作

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345

此篇文章於 10-13-15 10:21 AM 被 鐵之侍 編輯。
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-15, 10:22 AM   #377
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
k島有人說得好,就是因為舊型機不會一出來就是典型的「大家快逃啊!!」的鬼神,而是也要苦戰一番的(事實上大叔來真的不見得三日月可全身而退)

完全是婊最近那些一開頭就開無雙的機人作
反正依軍佬讀書多極有限咁推測, 第一個反應係: 咩嚟咖?!點解佢哋有MS嘅?

就算畀佢哋知係300年前黑歷史機又點: 唓!炮都無支~

好明顯連火星獨立軍上上下下都唔係好知部Barbatos有幾多料, 係一心諗住用嚟頂得幾多得幾多~

原全係: 乜鬼都唔識嘅死靚仔居然一坐上去就打到班職業軍人走夾唔頭, 有無搞錯;

另: 當聽到戰後死人數字, 鼻酸咗一陣

此篇文章於 10-13-15 10:44 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-15, 11:04 AM   #378
martinnitram
Ultimate Gamer
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002
引用:
作者: Sito 查看文章
主角機模型在日本似乎賣得很好
仲以後樣衰衰會步 aga 後塵, 估唔到會幾好賣...

舊 10-13-15, 11:16 AM   #379
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: martinnitram 查看文章
仲以後樣衰衰會步 aga 後塵, 估唔到會幾好賣...
真實向向來有穩定市場
而且今次大部份人都唔覺得鐵血機設樣衰(以真實向黎計)
睇埋REPORT今次楔型都做得唔錯

AGE就真係有少少不輪不類

舊 10-13-15, 11:24 AM   #380
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
套片好唔好睇劇中演出型唔型好影響銷量架
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-15, 12:06 PM   #381
hitachi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: 細路翔 查看文章
係時候馬後炮一下
之前未播時話部主角機醜樣既人去晒邊(拖走
你地真係覺得主角機好睇
我只覺得支炮好睇
相比起來, 對面部雜卒機好睇好多(唔開咀炮的話)
hitachi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-15, 12:12 PM   #382
地獄黑仔王

引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
真實向向來有穩定市場

可能個人比較喜歡 UC/Ver. Ka o個隻有o的起角o既機設, 圓圓地又多曲線睇得唔多順眼

舊 10-13-15, 12:13 PM   #383
地獄黑仔王

引用:
作者: 真!DC 查看文章
套片好唔好睇劇中演出型唔型好影響銷量架
由手機版發出
無睇開, 即係睇得好熱血下?

舊 10-13-15, 12:25 PM   #384
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
不熱血
但人物的反應幾好

引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
真實向向來有穩定市場

AGE要睇小說和玩PSP隻遊戲

Lv5 根本玩野
把資源集中哂去遊戲

但隻遊戲偏偏超後出
仲要PSP版

如果是PSV的話一定好好多

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-15, 01:10 PM   #385
肉羊哩咖
griffin611

都係嗰句: 機就太海老川; 三日月就面圓眼圓錯配晒, 着住件超大碼外套成件月巴人咁, 完全無主腳相; 相比白(紫?)毛就好正常嘅形像, 爭少少以為係泥水次郎長托世

舊 10-13-15, 01:47 PM   #386
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
暫時睇我直頭覺得型
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-15, 02:12 PM   #387
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
型+1
實體兵器就是讚b
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-15, 02:20 PM   #388
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
都係嗰句: 機就太海老川; 三日月就面圓眼圓錯配晒, 着住件超大碼外套成件月巴人咁, 完全無主腳相; 相比白(紫?)毛就好正常嘅形像, 爭少少以為係泥水次郎長托世
可能我口味上不嬲唔止留係日本宅宅小圈子,食得多鬼佬重咸野多覺得完全無你講既問題

UC果種機設我反而真係覺得量產機明顯好睇好多(?

依套部主角機似乎都係300前大戰末期粗製濫造既半成品

英國說大家抱團死

此篇文章於 10-13-15 02:24 PM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-15, 02:40 PM   #389
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 細路翔 查看文章
可能我口味上不嬲唔止留係日本宅宅小圈子,食得多鬼佬重咸野多覺得完全無你講既問題

UC果種機設我反而真係覺得量產機明顯好睇好多(?

依套部主角機似乎都係300前大戰末期粗製濫造既半成品
在下肥佬一條所以唔鍾意月巴人啫~~~

Barbatos 成部以 Throne Zwei 咁款, 一塊塊疊出嚟:
http://vignette4.wikia.nocookie.net/...20110211233610

等監察官啲MS, 好似仲正 (之前好似貼過會仲有其 Gundam Frame, 完全唔期待)

舊 10-13-15, 02:46 PM   #390
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
熱唔熱血好睇個人,不過暫時集集見血

今年玩完全真實戰爭向相信冇人會覺得有問題

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-15, 03:25 PM   #391
knight-philip
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
玩多次00?
ACfA的恐怖份子線是主角決定追隨某人的遺志
去把"為逃避自己搞出來的污染而上到成層圈居住的平民"一個不留的殺掉

如果鐵血要做的話就是把地球人都殺掉吧

引用:
OT一下其實我都想知為什麼BGH本H圖男方大都是肥佬/大叔?

舊 10-13-15, 04:15 PM   #392
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: knight-philip 查看文章
ACfA的恐怖份子線是主角決定追隨某人的遺志
去把"為逃避自己搞出來的污染而上到成層圈居住的平民"一個不留的殺掉

如果鐵血要做的話就是把地球人都殺掉吧

OT一下其實我都想知為什麼BGH本H圖男方大都是肥佬/大叔?
白箱的監督本

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-15, 05:49 PM   #393
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
這套比以往的高達更加真實系!

咁樣揸高達法,睇見都覺得痛!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-15, 11:37 PM   #394
wingzero_W0
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2009
引用:

Barbatos 成部以 Throne Zwei 咁款, 一塊塊疊出嚟:
http://vignette4.wikia.nocookie.net/...20110211233610

等監察官啲MS, 好似仲正 (之前好似貼過會仲有其 Gundam Frame, 完全唔期待)
似係正常的, 都是鷲尾直広設計....
wingzero_W0 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-15, 11:40 PM   #395
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
依套暫時都好鬼啱feel. 希望keep到落去
MG要買

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-15, 11:47 PM   #396
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
依套暫時都好鬼啱feel. 希望keep到落去
MG要買
係1/100,唔係MG
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-15, 11:55 PM   #397
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
一定有MG架啦,一個架用咁多隻

舊 10-14-15, 02:29 AM   #398
利家
Game Master

註冊日期: Apr 2005
呢套比00更岩我胃口
可能我唔太喜歡富野nt論/富野式劇情/ 雞拉大魔王玩法

佢唔出uc其實我冇所謂(uc 我只期待s and crossbone )

男主造型起初怪怪, 以家順眼好多
主角相人定義唔同, 型仔既話咁應該由初陣新仔做主角tim
但, 主角型唔型唔緊要啦, 演出掂劇情掂唔愁冇客支持

舊 10-14-15, 07:59 AM   #399
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
認真,機同人睇睇下就會慣,只要故事好同夠型、熱血就會受。好似當初覺得天元d顏面好怪,睇完咪又係覺得型無問題……

舊 10-14-15, 08:24 AM   #400
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 利家 查看文章
呢套比00更岩我胃口
可能我唔太喜歡富野nt論/富野式劇情/ 雞拉大魔王玩法
離題: 你將兩澤拍埋去老賊度唔驚人哋會面紅? 個個都用AGE嚟同SEED/SEED-D做比較, 呢啲地位老賊再有戲畀佢開, 怕且都未必賺到咁嘅聲譽噃~ (利申: 未睇之之復國)

引用:
作者: 尼路 查看文章
認真,機同人睇睇下就會慣,只要故事好同夠型、熱血就會受。好似當初覺得天元d顏面好怪,睇完咪又係覺得型無問題……
以為會用Turn-A嚟比添~~~ :P

標籤
Gundam, 機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ, 鐵血孤兒

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 監督:水島精二 X 脚本:虚淵玄 新作映画「楽園追放」11月15日公開決定!丨東映アニメーション制作 money 日本動漫畫討論版 93 01-27-24 04:49 PM
[動畫] あの花スタッフ最新作「心が叫びたがってるんだ」9月19日公開丨監督:長井龍雪 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 129 11-28-19 05:23 PM
[動畫] 「天体のメソッド」総合THREAD丨原案・脚本 久弥直樹 money 日本動漫畫討論版 113 10-30-19 03:32 PM
[動畫] 「乱歩奇譚 Game of Laplace」#01「人間椅子(前編)」丨監督:岸誠二 脚本:上江洲誠 money 日本動漫畫討論版 70 09-19-15 02:26 PM
[動畫] 「UN-GO」第1話「舞踏会の殺人」丨水島精二監督 會川昇脚本 ボンズ制作 money 日本動漫畫討論版 23 11-20-11 12:30 PM

現在的時間是 08:56 PM

手機版 | APP版