Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 04-23-08, 11:10 PM   #76
stephen1980
Game Master

註冊日期: Feb 2003
用左兩年既H260今日左面去世了,大家有無d好既介紹?用來聽ipod同打ndsl/psp多,要入耳式,唔好禁貴,300左右好了

另外要買無線耳筒係屋企用,見到大家都介紹SE-DRS000C,想問下佢可唔可以做到同時插住wii,ps3同電腦?

此篇文章於 04-23-08 11:45 PM 被 stephen1980 編輯。
stephen1980 目前離線  
舊 04-24-08, 07:31 AM   #77
HAKAIDER
God of Gamer
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: ChunChiG 查看文章
想問下如果budget 200左近(max 250)
主要係返工, 放工, 聽下歌打下機用
因為有remote control
唔想條線太長
朋友介紹鉄三角ck51

有冇巴打有好介紹?
引用:
作者: stephen1980 查看文章
用左兩年既H260今日左面去世了,大家有無d好既介紹?用來聽ipod同打ndsl/psp多,要入耳式,唔好禁貴,300左右好了

-skip-
鉄三角ck51 麻麻地(對不起"這個"價位)

around $200~$300 的耳道式其實選擇不多

大陸旗 Sound Magic (聲美) 的PL-12 ($199)同 PL-30 ($299) 是個不錯的選擇

鉄三角 CK-31 也是不錯的...............但性價比始終不及Sound Magic

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線  
舊 04-24-08, 06:43 PM   #78
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
想請問下連mic ge耳機around300有冇咩好介紹...?

anyone 目前線上  
舊 04-24-08, 09:34 PM   #79
安東尼さん
Game Master
好人

註冊日期: Oct 2004
XBox Live Gamertagantony617
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章

大陸旗 Sound Magic (聲美) 的PL-12 ($199)同 PL-30 ($299) 是個不錯的選擇

鉄三角 CK-31 也是不錯的...............但性價比始終不及Sound Magic
PL-12係邊度可以買到?

安東尼さん 目前離線  
舊 04-24-08, 10:48 PM   #80
Hunter

註冊日期: Jan 2002
想問下 LCD 電視個耳筒位出聲係咪好極有限
想買個耳筒黎玩xbox 360, 我部電視係Olevia $29xx 貨仔

睇中左2隻panasonic耳筒, DJ 300 $290, RP-HTX7 $390
1隻Sennheiser耳筒, HD 415 $4xx

如果LCD 電視個耳筒位係雞既
買最cheap果個算啦

此篇文章於 04-24-08 10:57 PM 被 Hunter 編輯。
Hunter 目前離線  
舊 04-25-08, 12:20 AM   #81
Rse9
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: 安東尼さん 查看文章
PL-12係邊度可以買到?
亦軒

DUNGEONS & TAKAFUMIS
鷹文は100人いる!ヽ(∀゚ )人(゚∀゚)人( ゚∀)ノ
Rse9 目前離線  
舊 04-26-08, 10:48 PM   #82
iam0881
Junior Member

大家好,小弟係新手,想問下各位係咪大耳筒會比入耳式耳筒好聲?
我如果買大耳筒,budget大約$300-$400,係屋企用多,請問各位有咩介紹 ?
thanks~
iam0881 目前離線  
舊 04-27-08, 10:29 AM   #83
stephen1980
Game Master

註冊日期: Feb 2003
SE-DRS3000C PIONEER new 5.1 headphone model
應該未出,禁可以去那訂?會大約幾多錢?
stephen1980 目前離線  
舊 04-27-08, 11:51 AM   #84
jlai
下一站 南美....

註冊日期: May 2006
我用緊c351, 有個問題..
如果我聽某0的歌0的聲拆, 某0的歌又冇事
咁係個headphone有事定係首歌本身個quality唔好?

jlai 目前離線  
舊 04-27-08, 12:28 PM   #85
HFK
Banned

註冊日期: Dec 2007
引用:
作者: jlai 查看文章
我用緊c351, 有個問題..
如果我聽某0的歌0的聲拆, 某0的歌又冇事
咁係個headphone有事定係首歌本身個quality唔好?
首歌幾多K?
HFK 目前離線  
舊 04-27-08, 12:58 PM   #86
jlai
下一站 南美....

引用:
作者: HFK 查看文章
首歌幾多K?
6.4M
192KBPS
44100kHz

jlai 目前離線  
舊 04-27-08, 01:59 PM   #87
Whirlwind
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2008
引用:
作者: jlai 查看文章
6.4M
192KBPS
44100kHz
可能本身rip得唔好
試下再Rip過或者轉source試下
較過EQ都可能效影響
Whirlwind 目前離線  
舊 04-27-08, 04:52 PM   #88
iam0881

引用:
作者: iam0881 查看文章
大家好,小弟係新手,想問下各位係咪大耳筒會比入耳式耳筒好聲?
我如果買大耳筒,budget大約$300-$400,係屋企用多,請問各位有咩介紹 ?
thanks~
大家可唔可以俾d意見?
thanks
舊 04-27-08, 08:05 PM   #89
Whirlwind
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2008
引用:
大家可唔可以俾d意見?
thanks
PX-100都幾好,啱啱好四百
Whirlwind 目前離線  
舊 04-27-08, 11:31 PM   #90
RnB
Insane Gamer
黃金體驗安魂曲

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDRnB6779
XBox Live GamertagRnB HK
各大大好, 新手一問:-
ipod用philips she9700 ok嗎?
如果唔ok,
有咩好介紹?
(要in-ear, 最好within hk$300)
另想問o下,
點解我見d影音舖呢個model賣hk$280-300,
但有d細舖甚至yahoo拍賣,
只係hk$150-180?
係咪因為流o野?
多謝賜教!

此篇文章於 04-27-08 11:33 PM 被 RnB 編輯。 原因: correction
RnB 目前離線  
舊 04-28-08, 12:17 AM   #91
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
若要生活好
咪買飛利浦

舊 04-28-08, 02:02 AM   #92
RnB
黃金體驗安魂曲

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDRnB6779
XBox Live GamertagRnB HK
引用:
作者: メソウサ 查看文章
若要生活好
咪買飛利浦
o... really?

舊 04-28-08, 07:24 AM   #93
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: RnB 查看文章
o... really?
SHP9000..........評價幾高

但炒價更高...........

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 04-28-08, 02:58 PM   #94
ChunChiG

註冊日期: Nov 2002
引用:

係荃灣有間0野見到鉄三個個d 百幾蚊(ck5系同ck3系都有)
仲要話行貨唔知真定假
ChunChiG 目前離線  
舊 04-28-08, 08:51 PM   #95
jlai
下一站 南美....

引用:
作者: Whirlwind 查看文章
可能本身rip得唔好
試下再Rip過或者轉source試下
較過EQ都可能效影響
轉左eq之後情況有改善..thx

jlai 目前離線  
舊 04-29-08, 03:55 AM   #96
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
唔知呢度問呢d問題妥唔妥當...

我發現耳筒的軟塾破了(詳見附圖),
擔心它會惡化,
最後成塊片起

如果我想修補,
應該買d乜野黎黏合???

附圖:

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛

此篇文章於 04-29-08 04:00 AM 被 大山椒魚 編輯。
大山椒魚 目前離線  
舊 04-29-08, 09:16 AM   #97
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: 大山椒魚 查看文章
唔知呢度問呢d問題妥唔妥當...
我發現耳筒的軟塾破了(詳見附圖),
擔心它會惡化,
最後成塊片起
如果我想修補,
應該買d乜野黎黏合???
附圖:
點解唔攞返原厰保養 or 去耳機鋪睇下有無得配?

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 04-29-08, 03:29 PM   #98
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
引用:
點解唔攞返原厰保養 or 去耳機鋪睇下有無得配?
冇為意耳機都有保養,
諗諗下又應該有

thx

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線  
舊 04-30-08, 12:47 AM   #99
iam0881

引用:
thanks~
做左d research,搵到隻ath-sj5好似幾好,有冇師兄可以分享下?
thanks~
舊 05-01-08, 11:53 PM   #100
凌龍
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2005
想問問大家$200大約可以買邊隻啊?
個人偏好聽人聲的

此篇文章於 05-03-08 01:55 PM 被 凌龍 編輯。
凌龍 目前離線  
關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
我們的醫療紀錄[官方浮誇敗家紀錄] (請看調整了的規矩!) KKH 照相館 44 09-06-13 09:35 PM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.33 [ ~CLOSED~ ] 啤梨王子 球會討論區 1059 03-30-08 03:17 AM
雙星體育新聞(永久集中區)30-5-02 龍寶寶 體育版 0 05-17-02 10:57 AM

現在的時間是 11:28 AM

手機版 | APP版