Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

主題工具 顯示模式
舊 07-08-08, 09:47 PM   #51
monster8
Game Master

註冊日期: Dec 2002
今日見到有隻panasonic新37" lcdtv, 畫面好鬼正~
有無人知係咩model??
monster8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-08, 10:07 PM   #52
劍路
Crazy Gamer
GWF社工

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDmcfung427
引用:
作者: 月舞 查看文章
$10000想買部32或者37"既LCD TV有咩好選擇?
耐用同色靚就OK, 唔駛full hd
當然多d插位就最好啦
thx
其實而家有部份大牌子既37" full hd暗盤價已經跌破1萬, 如果budget許可當然係一步到位最好啦~~
Toshiba 37": 37C3000H
Philips 37": 37PFL7482/98
暫時街舖唯一既32" full hd最平見過7800~~
Samsung 32": LA32A550P

如果唔介意HD Ready咁就梗係離唔開sony(S400系)同sharp(A33系)啦~~

引用:
作者: monster8 查看文章
今日見到有隻panasonic新37" lcdtv, 畫面好鬼正~
有無人知係咩model??
Full HD: TX-37LZ800H
HD Ready: TX-37LX800H

此篇文章於 07-08-08 10:41 PM 被 劍路 編輯。
劍路 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-08, 11:07 AM   #53
麥C
God of Gamer
專業R水吹

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDmaxcmwong
我想買個MON比電腦、PS2、Wii同360(冇hdmi)用
所以要三色輸入
Lcd Mon又好似冇咩有3色入
Lcd TV我又唔多熟
22"-24"左右
有咩好選擇

舊 07-13-08, 12:30 PM   #54
劍路
Crazy Gamer
GWF社工

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDmcfung427
引用:
作者: 麥C 查看文章
我想買個MON比電腦、PS2、Wii同360(冇hdmi)用
所以要三色輸入
Lcd Mon又好似冇咩有3色入
Lcd TV我又唔多熟
22"-24"左右
有咩好選擇
三叔1: 2232MW
插位超齊(係乜都有: VGA/DVI/RGB廿一針/S/色差/HDMI...), 仲有TV tuner, 我個fd用過都話正~~

三叔2: LA22A350
如果係LCD TV就呢部, HDMI同色差各多一組, 不過就冇DVI...

*兩部雖然都係22", 1680X1050, 價錢都差唔多, 不過一部歸類為電腦mon另一部係tv,
規格會有d唔同, 視乎你需要d乜~~

劍路 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-08, 01:31 PM   #55
Whirlwind
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2008
咁如果二十四吋又有啲咩好推介?
有啲興趣想換
Whirlwind 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-08, 04:49 PM   #56
麥C
專業R水吹

引用:
作者: 劍路 查看文章
三叔1: 2232MW
插位超齊(係乜都有: VGA/DVI/RGB廿一針/S/色差/HDMI...), 仲有TV tuner, 我個fd用過都話正~~

三叔2: LA22A350
如果係LCD TV就呢部, HDMI同色差各多一組, 不過就冇DVI...

*兩部雖然都係22", 1680X1050, 價錢都差唔多, 不過一部歸類為電腦mon另一部係tv,
規格會有d唔同, 視乎你需要d乜~~
THX
2個都幾好
外表我鍾意LA22A350多d
功能上(電視上)都好似係LA22A350好d
但我主要當電腦MON咁用
行開行埋怕LA22會長開唔識休眠
同埋話晒係TV怕用電會多好多..........

好難取捨

舊 07-14-08, 03:31 PM   #57
麥C
專業R水吹

LA22A350由上2個月27xx去到而家3480.............
百老X果d有拆都要3280..........
買唔落手住..............

舊 07-16-08, 05:31 AM   #58
麥C
專業R水吹

小弟買了LA22A350
想問問連接電源下有冇得直接關機
按power都係去了待機而唔係熄機

舊 07-19-08, 06:43 PM   #59
Misaki Taro

PSN  IDShSh4A
想買lcdtv ~~(CRT開始壞)
睇中左SAMSUNG LA26A350 ~~
不過5千幾.....
都幾貴下~~~

Call of Duty: Modern Warfare 2
PSN: ShSh4A

此篇文章於 07-19-08 06:47 PM 被 Misaki Taro 編輯。
Misaki Taro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-08, 07:56 PM   #60
Aqours
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2006
想買部22" LCD TV放係房用 (FOR PS3/WII/睇波 maybe遲d 360)
暫時睇中LG 22LG30RSamsung LA22A350

想問下邊部會好D (質素/保養/耐用度之類)?
睇specification好似LG好少少? (動態對比度 5000:1, 3叔 3000:1 )
但LG好似得1個HDMI頭...

同埋聽聞兩部都熄唔到機
只係會入SLEEP MODE?

或者重有無其他的好選擇?
唔該晒先
Aqours 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-08, 11:41 PM   #61
chunmanx
我ge代號係風

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDndswii
引用:
作者: 紫月  查看文章
想買部22" LCD TV放係房用 (FOR PS3/WII/睇波 maybe遲d 360)
暫時睇中LG 22LG30RSamsung LA22A350

睇specification好似LG好少少? (動態對比度 5000:1, 3叔 3000:1 )

同埋聽聞兩部都熄唔到機

唔該晒先
其他野唔睇先
但得一個hdmi頭好似窄左d
淨係一部ps3
一部高清機頂盒都已經佔了兩個hdmi(不過機頂盒都可以出色差ge)
而且hdmi不能像以前av線那樣幾時都可以隨意抽插

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279
chunmanx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-08, 11:44 PM   #62
chunmanx
我ge代號係風

今日我發現我屋企部lcd 電視
唔知點解d人後面會有個殘影ge?

例如成龍個交通安全廣告
見到佢件功夫衫邊有條透明線
但高清翡翠台就唔覺喎!
其他台就都係咁

究竟呢樣係電視問題?片源問題?定係機頂盒問題?
煩請高人賜教
係電視有問題就趁早換
thz!!!

舊 08-31-08, 03:53 PM   #63
Dolly
Crazy Gamer

XBox Live GamertagEfsf
請問各位師兄, 岩岩想買部 Sony Bravia X300 俾屋企兩老睇, 唔知而家有咩 promo 做緊呢? e.g. 有咩送咁

其實而家都有個 ok 既 offer, 24,800 85 拆, 24 月免息分期, 送唔知幾多錢超市 coupon 同 PS3, 但都想知下有冇其他選, 唔該各位師兄 !
Dolly 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-08, 09:19 PM   #64
chunmanx
我ge代號係風

引用:
作者: Dolly 查看文章
請問各位師兄, 岩岩想買部 Sony Bravia X300 俾屋企兩老睇, 唔知而家有咩 promo 做緊呢? e.g. 有咩送咁

其實而家都有個 ok 既 offer, 24,800 85 拆, 24 月免息分期, 送唔知幾多錢超市 coupon 同 PS3, 但都想知下有冇其他選, 唔該各位師兄 !
around 20000送2000超市禮卷加160GB HDD/DVD錄影機或機頂盒

不過比屋企兩老唔駛去到X300A
比自己咋

舊 09-02-08, 01:23 AM   #65
Dolly
Crazy Gamer

引用:
作者: chunmanx 查看文章
around 20000送2000超市禮卷加160GB HDD/DVD錄影機或機頂盒

不過比屋企兩老唔駛去到X300A
比自己咋

我唔睇電視嫁, 打 360 我又係房用 Mon 打, 多數都係我老豆老母同細妹睇之麻, 老豆又想玩下高清, 反正都係換...一不做二不休啦, 而家都叫做遲買平左幾舊, 唔該曬師兄

咁都係決定係 Fortress 買了, 送 PS3 賣番出去折現下止止血先
舊 09-02-08, 11:12 PM   #66
chunmanx
我ge代號係風

引用:
作者: Dolly 查看文章
我唔睇電視嫁, 打 360 我又係房用 Mon 打, 多數都係我老豆老母同細妹睇之麻, 老豆又想玩下高清, 反正都係換...一不做二不休啦, 而家都叫做遲買平左幾舊, 唔該曬師兄

咁都係決定係 Fortress 買了, 送 PS3 賣番出去折現下止止血先
咁求其買部萬鬆d算啦!
我用部x300a
我老豆都睇唔到翡翠台同高清翡翠台有分別
就算倍線幾勁都唔會咁掛

舊 09-03-08, 12:36 AM   #67
Dolly
Crazy Gamer

引用:
作者: chunmanx 查看文章
咁求其買部萬鬆d算啦!
我用部x300a
我老豆都睇唔到翡翠台同高清翡翠台有分別
就算倍線幾勁都唔會咁掛
太遲了 , 幾個鐘前入手了, 最終係 $20,300 + $1000 SM coupon + PS3 + Sony STB (加 $480), 計番算好抵了, 當然我係放曬 PS3 + STB 黎計啦

但要等到 17 號先有貨...
舊 09-22-08, 01:28 PM   #68
monster8
Game Master

比D意見
想買PANASONIC TX-37LZ800H OR SONY 40" S400
大家覺得邊隻好D?
就咁睇就好似LZ800H好D
係唔係??
另外知唔知保養幾耐?
monster8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-08, 06:15 PM   #69
Misaki Taro

引用:
作者: 紫月  查看文章

同埋聽聞兩部都熄唔到機

唔該晒先
熄唔到機????
有無用家可以confirm 下 ????
因為我都想買 ~~~

Call of Duty: Modern Warfare 2
舊 10-15-08, 01:40 PM   #70
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
22吋lcd tv而家最平$?
要hdmi打ps3

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-08, 01:56 PM   #71
Misaki Taro

引用:
作者: DC 97 查看文章
22吋lcd tv而家最平$?
要hdmi打ps3
除左 lg and samsung
有部philips 19" $2780
http://www.consumer.philips.com/cons...V+19PFL3403-98
or sony 20" $3xxx
http://www.sonystyle.com.hk/ss/produ...lv_20s400a.jsp

我都諗緊買邊部 ~

舊 10-17-08, 09:08 AM   #72
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
三叔2263uw 現金價$2490抵吾抵?
佢d mon會吾會同tv一樣黑位好弱
http://www.samsung.com/hk/consumer/d...=LS22LIUJFV/XK

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-08, 04:58 PM   #73
taichu2
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: Misaki Taro 查看文章
除左 lg and samsung
有部philips 19" $2780
http://www.consumer.philips.com/cons...V+19PFL3403-98
or sony 20" $3xxx
http://www.sonystyle.com.hk/ss/produ...lv_20s400a.jsp

我都諗緊買邊部 ~
都心郁郁想買部sony 20" 响房打ps3(小星球大作戰 )

官網寫$3980 , 上亞虎睇有$3200

唔知街價係幾多 , 有無分期呢?

taichu2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-08, 05:15 PM   #74
ZERO NEKO

Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-08, 03:23 PM   #75
Strider
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
最近買左部sony 26"既S400擺房, 估唔到個掛牆架要成1.3K!!
最後搵左其他師傅做, 幾舊水搞掂...
原來而家D掛牆架咁矜貴...

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[XBLA,PSN]The Simpsons Arcade Game(XBLA版Feb 03,2012)(美PS+會員07/02-29/02免費) IDGAF 電視遊戲討論版 18 09-05-12 04:32 AM
[演唱會] "左麟右李演唱會2009" 01/02/09~14/02/09 香港體育館 Busconcamp Neo Music UNIVERSE 42 04-14-09 01:48 AM
[TVB] "耳分高下" 主持:哈林,Honey鄧 & 眾閒角Sing之天使 02/02/09~13/03/09 星期一至五 22:35~23:05播映 Busconcamp Neo Entertainment TREND 157 03-30-09 12:24 PM
01/02 球 季 英 超 聯 賽 最 高 週 薪 球 員 雙星 體育版 0 05-29-02 11:23 AM

現在的時間是 05:53 AM

手機版 | APP版