Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 11-24-12, 12:14 PM   #126
leotam3
God of Gamer

註冊日期: Oct 2003
諗緊出年5月中定6月中去北海道
5月中就可以睇埋東京D祭, 6月中就可以睇札幌既祭
(5月中可以連佛誕, 6月中可以連端午節....

最新school days mad誕生~\/
http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

全新舊18x game特價拍賣中
http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911
leotam3 目前離線  
舊 11-24-12, 10:19 PM   #127
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: ammms 查看文章
上次就係就唔到時間去東京站
好似 d 鋪頭收 9pm?
其實東京站除左地下街
地面係咪商業區冇咩野睇的?

東京站除左地下街, 梗係睇番新的外觀 (丸の内口).

引用:
作者: irismong 查看文章

rilakkuma skytree應該有限定版? 上次去果時都有
家陣乜全部舖都有?
不是我柸茶, 但真係好多人....

舊 11-24-12, 11:38 PM   #128
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
大家旅行後會唔會請多日假休息?

話說我同老公都是5DAY工~
一向習慣請假星期一至五~咁就可以連放9日~
然後就星期六去星期六番踩8日~~
呢次突然想踩足9日第2日番工~~

唔知咁樣累唔累架呢
(delta 回程起飛是下午6點幾)

Hitomi 目前離線  
舊 11-24-12, 11:50 PM   #129
clanyuen1
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2002
XBox Live Gamertagclan3
會,(如果唔得就返工係蛇房瞓返幾個鐘...)
我今次係連踩8晚夜更,最後一日日更(朝早行李放入機場私人LOCKER),收工直接入機場等出發...

放心!高空工作,1人工作,10號風球出事你都有份,但公司唔保,
住戶是神,不得反抗...
clanyuen1 目前離線  
舊 11-24-12, 11:51 PM   #130
Hunter

註冊日期: Jan 2002
我今年去東京就無請多日
JAL日本6點幾上機, 落機坐埋車返到屋企12點鐘
整下野, 上FB, 睇下相, 食手信, 1點半訓
7點半起身返工
係有少少累, 不過問題不大

Hunter 目前離線  
舊 11-25-12, 12:23 AM   #131
leotam3

引用:
作者: Hitomi 查看文章
大家旅行後會唔會請多日假休息?

話說我同老公都是5DAY工~
一向習慣請假星期一至五~咁就可以連放9日~
然後就星期六去星期六番踩8日~~
呢次突然想踩足9日第2日番工~~

唔知咁樣累唔累架呢
(delta 回程起飛是下午6點幾)
睇你平時訓幾多, 同埋番來會唔會執野
一係請多半日

我就一定要請多日.....

http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911
舊 11-25-12, 12:24 AM   #132
leotam3

引用:
作者: Hunter 查看文章
我今年去東京就無請多日
JAL日本6點幾上機, 落機坐埋車返到屋企12點鐘
整下野, 上FB, 睇下相, 食手信, 1點半訓
7點半起身返工
係有少少累, 不過問題不大
淨去東京少事啦
如果旅行果時要日日6點起身, 去足8日, 你都OK?

あやかし陰陽録討論區
舊 11-25-12, 12:26 AM   #133
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
我就講唔埋既, 有時會請多日, 不過多數都唔會
無話特唔特別累既
多數都係CX 18XX果班機返

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線  
舊 11-25-12, 12:29 AM   #134
Hunter

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: leotam3 查看文章
淨去東京少事啦
咁就唔得

Hunter 目前離線  
舊 11-25-12, 12:36 AM   #135
PTX-003C
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
引用:
淨去東京少事啦
我來日本之後第四日,夾埋都未訓夠十二粒鐘…
返到去我都想知點死…

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線  
舊 11-25-12, 12:54 AM   #136
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: clanyuen1 查看文章
會,(如果唔得就返工係蛇房瞓返幾個鐘...)
我今次係連踩8晚夜更,最後一日日更(朝早行李放入機場私人LOCKER),收工直接入機場等出發...
你咁樣ge番工放工時間更加要請

引用:
睇你平時訓幾多, 同埋番來會唔會執野
一係請多半日

我就一定要請多日.....
我特登編回港之後果日去近D GE地方番工XD
(我份工番邊個區我自己編)
上班時間係早上十點5點放工

引用:
淨去東京少事啦
自從第一次自由行日日6點起身之後真係唔敢再安排日日6點..
累死...可能因為又早起之餘又晚歸...
呢次7日東北尾2日東京~~東京果2日我會訓晏D...

引用:
作者: PTX-003C 查看文章
我來日本之後第四日,夾埋都未訓夠十二粒鐘…
返到去我都想知點死…
你D夜生活好豐富?

Hitomi 目前離線  
舊 11-25-12, 01:58 AM   #137
PTX-003C
天下第一盲鬼

XBox Live GamertagGesphest MK III
引用:
你D夜生活好豐富?

夜生活? 不就對住部電腦打Blog, 西相…
我本來就因工作關係平時要成3點左右先會去訓…

20號放工返歸收埋手尾,2點訓5點起身出發=
21號2點訓,六點起身去搞新幹線d野+去台場
22號2點訓,四點起身坐新幹線
23號都係3點訓,七點起身去排Live Goods

仔細數埋原來都有13粒…

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist

此篇文章於 11-25-12 02:02 AM 被 PTX-003C 編輯。
舊 11-25-12, 02:16 AM   #138
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
我爛桃點幾2點返到上水,聽朝咩一樣7點起身返工

爭在係公司訓返夠姐嘛

怪盜小G 目前離線  
舊 11-25-12, 08:07 AM   #139
Alata
Insane Gamer
紅髮少年

註冊日期: Oct 2006
我就唔會,請多日假我只會延長個旅行,我寧願輕鬆玩多日都唔要請假去瞓
由手機版發出
Alata 目前離線  
舊 11-25-12, 12:21 PM   #140
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: Alata 查看文章
我就唔會,請多日假我只會延長個旅行,我寧願輕鬆玩多日都唔要請假去瞓
由手機版發出
CX Cheap果種class機票多只可以頭尾8日~所以一直無得去到第9日
而第9日一定係星期日所以我地唔洗特登請假
不過呢次仲未等到cx 特價(心繫凌晨機XD)...
如果呢次改delta可以踩9日...

Hitomi 目前離線  
舊 11-25-12, 12:51 PM   #141
PTX-003C
天下第一盲鬼

稻荷神社好似好大?
三粒鐘夠嗎?
如果可以明天就發神經去埋姬路

舊 11-25-12, 01:29 PM   #142
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
稻荷神社好似好大?
三粒鐘夠嗎?
差唔多
不過D鳥居..行左幾百個都已經唔想行上去(同埋我O個次行到一半都天黑了)

舊 11-25-12, 02:14 PM   #143
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
稻荷神社好似好大?
三粒鐘夠嗎?
如果你上埋山...我估都要行幾耐~
我上到半路就放棄~~
我最後Stay左一個鐘~~1個鐘夠晒你睇+影靚果幾排

Hitomi 目前離線  
舊 11-25-12, 03:11 PM   #144
Alata
Insane Gamer
紅髮少年

註冊日期: Oct 2006
引用:
CX Cheap果種class機票多只可以頭尾8日~所以一直無得去到第9日
而第9日一定係星期日所以我地唔洗特登請假
不過呢次仲未等到cx 特價(心繫凌晨機XD)...
如果呢次改delta可以踩9日...
我都係鐘意夜晚機多, 因為自己可以一返工就走(工作地點仲要係機場)
本身仲諗著睇下下年邊個月有concert睇再去多次日本(三重個邊), 點知今日見到消息會黎香港開即時打消左呢個念頭

Alata 目前離線  
舊 11-25-12, 08:22 PM   #145
PTX-003C
天下第一盲鬼

引用:
我上到半路就放棄~~
睇來真係發下神經做Jumper 都好

舊 11-26-12, 07:58 AM   #146
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

註冊日期: Nov 2002
有假的話都會用來日本遊樂用

引用:
我都係鐘意夜晚機多, 因為自己可以一返工就走(工作地點仲要係機場)
本身仲諗著睇下下年邊個月有concert睇再去多次日本(三重個邊), 點知今日見到消息會黎香港開即時打消左呢個念頭
三重我都仲未有機會去, 你由名古屋那邊去?

舊 11-26-12, 09:49 AM   #147
t-cup
Moderator
CD-ROM

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
引用:
我上到半路就放棄~~
我都無行到好上, 3 點幾去到 5 點前走.. 由於開始入黑, 而且上面有o的地方我個人覺得有點驚 (無乜人), 我都快快腳由另一個出口閃人 (但我應該算行佐一轉上面)

t-cup 目前離線  
舊 11-26-12, 10:17 AM   #148
ammms
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
今日個兌換價同上星期五差唔多
原來已經係 6 個月低位
ammms 目前離線  
舊 11-26-12, 10:41 AM   #149
魔法小王子
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2011
引用:
KANA (6B6)/
魔法小王子 目前離線  
舊 11-27-12, 03:38 AM   #150
BOYBOYBOY
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2011
19-26號
頭先12點先落機...
回來了
呢個旅程做左一件蠢事
食拉麵,用機落單,拎完張單唔記得按退錢
去左日光,橫濱,宇都宮,輕井澤,河口湖, 郊外仲開心
反而係都內就買下野食下野冇咩特別
不得不提,今次ONLINE 訂成箱GAME,玩具
23點號落單..26走之前就送到酒店..有效率!
坐達美,第一次坐以為CHECK得好嚴,唔敢帶咁大箱既手提行李上機
結果比多3千3YEN 比多件行李費..學精左下次坐第2間或者手提照上機..
今日有落雨..之前七日都冇,好彩..但就好早天黑=.=/
4點幾就黑晒

此篇文章於 11-27-12 03:40 AM 被 BOYBOYBOY 編輯。
BOYBOYBOY 目前離線  
關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
11/7 11/8 Kalafina Special LIVE in Hong Kong 2015開催決定!丨梶浦由記総合THREAD Vol.2 神秘過客 日本動漫畫討論版 790 05-31-23 06:40 PM
[漫畫] 八木教広「CLAYMORE」13年の歴史に幕 Vol.2丨 鳳熾魂 日本動漫畫討論版 767 02-14-15 05:16 PM
あなたの力でBD化プロジェクト 総合THREAD money 日本動漫畫討論版 36 02-23-13 07:18 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.3 Hitomi ~清談館~ 1004 11-15-12 11:18 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.2 Hitomi ~清談館~ 1014 06-16-12 09:32 AM

現在的時間是 04:56 PM

手機版 | APP版