Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 11-20-12, 04:24 PM   #51
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

註冊日期: Nov 2002
ザ・ビー池袋有站友推介過的. 想book但我想要的時期一早full....

Royal Hotel 反而俾個lobby 打個突. 有點暗令到覺得好舊咁. (2011)

ps: SuperHotle池袋啱啱先住完. 服務ok. w

農曆年去九州 - 去湯布院浸溫泉~~~

此篇文章於 11-20-12 04:27 PM 被 Squaresoft 編輯。
Squaresoft 目前離線  
舊 11-20-12, 04:27 PM   #52
ayato
God of Gamer
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
THANKS樓上2位
我之前都住過SuperHotle池袋,OK的~
但今次比較KICK手係要搵3張SINGLE BED的房
所以少左好多選擇
ayato 目前離線  
舊 11-20-12, 04:43 PM   #53
Hunter

註冊日期: Jan 2002
想問下SUPER HOTEL係咪就算連住幾晚
都一定要每日去COUNTER CHECK IN, CHECK OUT?

Hunter 目前離線  
舊 11-20-12, 04:54 PM   #54
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

引用:
作者: Hunter 查看文章
都一定要每日去COUNTER CHECK IN, CHECK OUT?
唔洗,
普通check out 都唔洗
ayato 目前離線  
舊 11-20-12, 05:48 PM   #55
Hunter

引用:
作者: ayato 查看文章
唔洗,
普通check out 都唔洗
thx, 但行李點處理?
因為見到話10點一定要離開HOTEL, 要羅出去COUNTER暫存?

另外, 見到D 早餐好似好吸引

Hunter 目前離線  
舊 11-20-12, 07:17 PM   #56
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

引用:
thx, 但行李點處理?
因為見到話10點一定要離開HOTEL, 要羅出去COUNTER暫存?

另外, 見到D 早餐好似好吸引
你要暫存行李咪找reception. 也可以就咁走~~~

早餐.... 唔好俾相昆呀.
唔係好食, 但可以填肚.
我比較鐘意東橫inn的飯團.~~

舊 11-20-12, 07:23 PM   #57
Hunter

引用:
作者: Squaresoft 查看文章
你要暫存行李咪找reception. 也可以就咁走~~~

早餐.... 唔好俾相昆呀.
唔係好食, 但可以填肚.
我比較鐘意東橫inn的飯團.~~
THX
因為上網睇相, D 人話好好
尤其係免費橙汁, 咖啡等任飲

依家都KEEP住去JALAN, 樂天睇
睇下最平可以做到咩地步

Hunter 目前離線  
舊 11-20-12, 07:35 PM   #58
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

睇下邊間啦, SuperHotel池袋都有兩間.
早餐係任飲, 但都係販賣機 (ie 沖粉...)

不過coffee都幾ok的.
我日日都幾個bun + 大量沙津. 一定可以填肚的~~

舊 11-20-12, 08:38 PM   #59
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
引用:
THX
因為上網睇相, D 人話好好
尤其係免費橙汁, 咖啡等任飲

依家都KEEP住去JALAN, 樂天睇
睇下最平可以做到咩地步
個人覺得super hotel早餐掂(只住過池袋北口)
東橫未食過唔知~一般網上comment super hotel早餐 >> 東橫
食過4個朝早~佢果個西湯真係勁重料(大大舊雞肉~又好飲)~印象深刻
又有有兩部大型飲料機免費提供幾十款飲品~麵包選擇都有好幾款

果次住係4980 yen for 2 person~抵到爆

另super hotel係唔洗check out~走咁拉行李走人就得...

最平? 我試過6480yen for 2 person for 2 night....a

引用:
作者: ayato 查看文章
想問下jalan 幾多星以上先住得過?
ザ・ビー池袋有無人住過?OK嗎?
我一向住開superhotel 想試下其他~
jalan 總分如果有3.7或以上都ok的了

低過3.5我一定唔住 --> 乃過野
jalan d 分真係好有參考價值

溫泉酒店一定over 4分先會考慮~通常會揀d 4.5 or above(看情況)

Hitomi 目前離線  
舊 11-20-12, 10:44 PM   #60
leotam3

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: Hitomi 查看文章
東橫未食過唔知~一般網上comment super hotel早餐 >> 東橫
食過4個朝早~佢果個西湯真係勁重料(大大舊雞肉~又好飲)~印象深刻

果次住係4980 yen for 2 person~抵到爆

另super hotel係唔洗check out~走咁拉行李走人就得...

最平? 我試過6480yen for 2 person for 2 night....a

jalan 總分如果有3.7或以上都ok的了

低過3.5我一定唔住 --> 乃過野
jalan d 分真係好有參考價值

溫泉酒店一定over 4分先會考慮~通常會揀d 4.5 or above(看情況)
一人同兩人點同.............

最新school days mad誕生~\/
http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

全新舊18x game特價拍賣中
http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911
leotam3 目前離線  
舊 11-20-12, 11:05 PM   #61
魔法小王子
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2011
引用:
大大幾號去到幾號XD
魔法小王子 目前離線  
舊 11-20-12, 11:08 PM   #62
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: leotam3 查看文章
一人同兩人點同.............
我無留意佢一個人定兩個人

btw~~我book 果d價都夠神奇

如果一個人去而活動地方主要係23區不如住南千住
平左d錢夠坐車

Hitomi 目前離線  
舊 11-20-12, 11:36 PM   #63
Hunter

YES, 如無意外, 我應該得一個人去京阪神

引用:
作者: 魔法小王子 查看文章
大大幾號去到幾號XD
諗緊下年4月, 因為3月29, 4月1, 4月4 都係紅日
放2, 3 號, 可以有連續7日假

但我怕D 平價機要4月1日先開始, 不過放埋5號都可以有連住7日既

Hunter 目前離線  
舊 11-20-12, 11:45 PM   #64
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:

但我怕D 平價機要4月1日先開始, 不過放埋5號都可以有連住7日既
O~見樓上講池袋以為講東京添

旺季連假關西考慮peach
農曆新年都竟然只係3k連稅 (宜家都成11月應該就沒有了)~~

Hitomi 目前離線  
舊 11-20-12, 11:58 PM   #65
PTX-003C
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
而家先發現的問題...
我睇唔到顏色, 點先可以分到JR邊條線打邊條線?

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線  
舊 11-21-12, 12:01 AM   #66
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
作者: PTX-003C 查看文章
而家先發現的問題...
我睇唔到顏色, 點先可以分到JR邊條線打邊條線?
文字 =_=

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線  
舊 11-21-12, 12:04 AM   #67
魔法小王子

引用:

PEACH暫時3月尾出發連稅唔駛1500
魔法小王子 目前離線  
舊 11-21-12, 12:39 AM   #68
PTX-003C
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
引用:
作者: irismong 查看文章
文字 =_=
我見legend 都係顏色...而且又好多2條入1條, 又1條分2條....

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線  
舊 11-21-12, 01:02 AM   #69
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
作者: PTX-003C 查看文章
我見legend 都係顏色...而且又好多2條入1條, 又1條分2條....
你認住你自己要搭咩線邊個站轉車咪得囉
所以先叫你睇字
香港夠係用色啦~~ 你咪一樣識轉車~ 都係記名~

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線  
舊 11-21-12, 01:24 AM   #70
魔法小王子

溫馨提示:YEN低見9.48....
魔法小王子 目前離線  
舊 11-21-12, 08:08 AM   #71
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

引用:
作者: Hitomi 查看文章

--
oh.... 咁一係我倆太遲去食或者唔好彩啦...

啱啱都係三日住池袋北口, 西湯可能俾人攞晒料. 而且好咸/重味精.
有一日的湯... 我同內子都不約而同咁話係香港茶餐廳火腿通的湯..........

不過沙津好新鮮~~

舊 11-21-12, 08:21 AM   #72
ammms
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
引用:
日本印銀紙
應該仲有得跌?
ammms 目前離線  
舊 11-21-12, 09:31 AM   #73
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

我PLAN 6月先去JP
唔知入唔入YEN 好
ayato 目前離線  
舊 11-21-12, 10:08 AM   #74
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

引用:
引用:
作者: ammms 查看文章
日本印銀紙
應該仲有得跌?
gogogo~~~

十二月幾樣野要amazon訂...

舊 11-21-12, 10:12 AM   #75
魔法小王子

引用:
作者: Squaresoft 查看文章
gogogo~~~

十二月幾樣野要amazon訂...
我12月有幾隻碟HMV扣數~hahaha
魔法小王子 目前離線  
關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
11/7 11/8 Kalafina Special LIVE in Hong Kong 2015開催決定!丨梶浦由記総合THREAD Vol.2 神秘過客 日本動漫畫討論版 790 05-31-23 06:40 PM
[漫畫] 八木教広「CLAYMORE」13年の歴史に幕 Vol.2丨 鳳熾魂 日本動漫畫討論版 767 02-14-15 05:16 PM
あなたの力でBD化プロジェクト 総合THREAD money 日本動漫畫討論版 36 02-23-13 07:18 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.3 Hitomi ~清談館~ 1004 11-15-12 11:18 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.2 Hitomi ~清談館~ 1014 06-16-12 09:32 AM

現在的時間是 04:33 PM

手機版 | APP版