Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 11-18-12, 02:06 AM   #26
windart
Moderator
海產類

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code4210 4848 2445
PSN  IDwindart
XBox Live Gamertagwindart
引用:
作者: PTX-003C 查看文章
just do it

===========================
而家先問個好蠢的問題...
B-Mobile 果D 卡插華為果D Wi-Fi 蛋都用到架嘛?
有人同我講可能用唔到....焦慮中
我一直用華為e583c插u300用到冇咩問題,

第一次要入去set返小小野就得

http://www.bmobile.ne.jp/devices/setting.html

201102 台北Fancy Frontier17之旅(coming soon)
201012 コミケ79因果之旅・壱(coming soon)
201003 博麗神社例大祭7之旅
201002 台北Fancy Frontier15之旅
200908 コミケ76砲灰之旅
windart 目前離線  
舊 11-18-12, 03:27 AM   #27
PTX-003C
God of Gamer
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
引用:
作者: windart 查看文章
我一直用華為e583c插u300用到冇咩問題,

第一次要入去set返小小野就得

http://www.bmobile.ne.jp/devices/setting.html
我果隻E560
求神拜佛要work...如果唔係火車時刻表都睇唔到就灰爆..

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist

此篇文章於 11-18-12 03:30 AM 被 PTX-003C 編輯。
PTX-003C 目前離線  
舊 11-18-12, 01:52 PM   #28
魔法小王子
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: irismong 查看文章
4, 5, 10月都去完...
11月又去... 就真係去得有D太密喇~ =3="

可能用唔到, 因為要SETTING
咁12月就唔覺得太密 XDDDDD
魔法小王子 目前離線  
舊 11-18-12, 04:38 PM   #29
PTX-003C
天下第一盲鬼

XBox Live GamertagGesphest MK III
confirm 我隻蛋可以用了,太好了

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
舊 11-18-12, 09:57 PM   #30
拉辛斯基
Game Master
Evertonian

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDradzinskiJP
本身 BOOK左同一間 22 25-28

岩岩EMAIL俾我話 23 24 都俾我住

睇黎係D HOSTEL 自己HOLD起D房
拉辛斯基 目前離線  
舊 11-18-12, 11:10 PM   #31
PTX-003C
天下第一盲鬼

引用:
作者: 拉辛斯基 查看文章
本身 BOOK左同一間 22 25-28

岩岩EMAIL俾我話 23 24 都俾我住

睇黎係D HOSTEL 自己HOLD起D房
咁就settle 晒啦

舊 11-19-12, 01:32 AM   #32
com1010hkjp
‧唔知咩兔 .

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDcom1010hk
plan緊1月7日去日本

去5日

想問下1月7日後市面的商店係唔係正常開門?

舊 11-19-12, 08:56 AM   #33
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

註冊日期: Nov 2002
引用:
秋葉咪更加無野行 sosad
引用:
作者: 怪盜小G
依家既中野對我黎講已經無乜吸引力
秋葉原同中野...幾年前去真係可以玩足成日.
但而家大多數online 找/買中古品. 相對來講唔會再用咁多時間

舊 11-19-12, 12:02 PM   #34
clanyuen1
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2002
XBox Live Gamertagclan3
請問如果大家(團友)意見不合係咪應該分開行好D?
一個鐘意玩具,另一個好嫖,我又唔想冷落是旦一個,
但問題係,全部人中英日文都唔掂,

我地每人都有租電話(淨通話),只share一部Pocket Wifi,
究竟有冇需要租多張上網卡呢?

另下午3點關西機場附近仲有冇大Locker放行李?
因為我搭21:00機返香港,
唸住玩多大半日,最後行埋機場附近個商場(XX outlet),先至上機

放心!高空工作,1人工作,10號風球出事你都有份,但公司唔保,
住戶是神,不得反抗...
clanyuen1 目前離線  
舊 11-19-12, 12:27 PM   #35
Alata
Insane Gamer
紅髮少年

註冊日期: Oct 2006
引用:
作者: clanyuen1 查看文章

我地每人都有租電話(淨通話),只share一部Pocket Wifi,

唸住玩多大半日,最後行埋機場附近個商場(XX outlet),先至上機
你睇下你鐘意咩多d, 咪同個個人一齊行lor (又或者你去自己行都得), 之後再約時間同另一個人會合食飯就得, 反正有電話, 自由行就係要自己選擇行邊ma
有陣時一個人行街可能仲方便, 唔使理其他人而迫自己睇快d
日本人其實都識基本英文, 加上有身體語言所以一人行應該冇咩問題
pocket wifi 我覺得一個都夠, 去旅行就唔好成日掛著玩電話啦

我記得outlet都有locker, 好似600yen for large size, 有冇位就...我都答你唔到

Alata 目前離線  
舊 11-19-12, 01:41 PM   #36
clanyuen1
Crazy Gamer

我地上網主要係GPS,地圖,
我係怕到時走失迷路,
因為全部人都係第一次出國,

請問B-mobile 300kbs上下載一般GPS地圖夠唔夠用?

行李方面最壞打算3、4/F counter 600Yen一件行李咁,

再帶多個紅白藍行Outlet.....

放心!高空工作,1人工作,10號風球出事你都有份,但公司唔保,
舊 11-19-12, 01:46 PM   #37
廢人
The One

註冊日期: Dec 2001
>一個鐘意玩具,另一個好嫖

唔明
一個係日間活動一個係晚間活動
有咩衝突?
由手機版發出
廢人 目前離線  
舊 11-19-12, 01:48 PM   #38
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
yes, 你咁擔心咪dl定map囉~~
用android機應該dl到無問題
hitomi大大好熟呢方面既野~

引用:

當然係應該分開行啦~
中英日文都唔掂? 識唔識寫中文? 簡單英文對方都會有機會明
每人自己帶本旅行書啦
好嫖? 唔識日文, 好難有得你嫖吧? 返大陸吧啦 = =
約好一個地方時間等囉, 最緊要你地唔好遲到架姐
到時唔駛電話都已經ok啦~

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線  
舊 11-19-12, 02:49 PM   #39
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: 廢人 查看文章

唔明
有咩衝突?
由手機版發出
日本風俗店10:00AM-5:00AMa

上午平DD

此篇文章於 11-19-12 02:52 PM 被 怪盜小G 編輯。
怪盜小G 目前離線  
舊 11-19-12, 03:44 PM   #40
ammms
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
引用:

我有 friend 試過路過歌舞妓町
d 黑鬼識講國語問佢要唔要小姐 ...
我反而想知你個 friend 中英日文都唔掂
平時講法文?
ammms 目前離線  
舊 11-19-12, 05:16 PM   #41
clanyuen1
Crazy Gamer

佢係普通話溝通唔太得,
佢唔好玩具,怕佢太無聊。

舊 11-19-12, 05:26 PM   #42
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: 廢人 查看文章

唔明
有咩衝突?
由手機版發出
咩晚間呀?日抖都有開O架

引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
日本風俗店10:00AM-5:00AMa

上午平DD
果然熟路

舊 11-19-12, 09:04 PM   #43
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
引用:
yes, 你咁擔心咪dl定map囉~~
用android機應該dl到無問題
hitomi大大好熟呢方面既野~

我地好落後架咋XD
我地0係在香港download 定d map~去到先至用GPS(唔上網都用到) XD

引用:
我地上網主要係GPS,地圖,
我係怕到時走失迷路,
因為全部人都係第一次出國,

請問B-mobile 300kbs上下載一般GPS地圖夠唔夠用?

行李方面最壞打算3、4/F counter 600Yen一件行李咁,
再帶多個紅白藍行Outlet.....
你驚唔夠快咁咪出發前DOWNLOAD定d map在電話囉 (框番你要去果d區)
咁到時連網都唔洗上已經可以GPS定位~~高樓大廈少果D地方定得好準的
樓多又高又密果D地方就可能有一兩個街口偏差

btw~~好多中國女人在日本搵食~以紅燈區會好多非本地女人(國語人)...

Hitomi 目前離線  
舊 11-20-12, 12:32 AM   #44
leotam3

註冊日期: Oct 2003
番來, 累死了
day1: 落機到酒店後食飯+行天滿橋商店街+影聖誕樹
day2: 城崎(2hr)+天橋立(1.5hr), 是日大雨, 所以冇乜點行
day3: 倉敷+京都(錦市場+清水寺)
day4: 嵐山(1.5hr), 番香港.............

最新school days mad誕生~\/
http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

全新舊18x game特價拍賣中
http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911
leotam3 目前離線  
舊 11-20-12, 02:28 AM   #45
PTX-003C
天下第一盲鬼

引用:
作者: Hitomi 查看文章
我地好落後架咋XD
我地0係在香港download 定d map~去到先至用GPS(唔上網都用到) XD

你驚唔夠快咁咪出發前DOWNLOAD定d map在電話囉 (框番你要去果d區)
咁到時連網都唔洗上已經可以GPS定位~~高樓大廈少果D地方定得好準的
樓多又高又密果D地方就可能有一兩個街口偏差

btw~~好多中國女人在日本搵食~以紅燈區會好多非本地女人(國語人)...
有冇推薦的地圖?(我用iOS 的)

舊 11-20-12, 10:51 AM   #46
mkmonkey
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
注意,新版 Android Google Map 係不能 download 日本地圖,原因不詳 ... 舊版反而無事。

舊 11-20-12, 12:30 PM   #47
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: PTX-003C 查看文章
有冇推薦的地圖?(我用iOS 的)
我地用world explorer download Google map, 幾好用
可以按自己喜好將mark左的點再分類
例如click食店就會只係show食店點
唔洗上網都可以定位對自由行黎講實在係偉大發明XD

引用:
作者: mkmonkey 查看文章
注意,新版 Android Google Map 係不能 download 日本地圖,原因不詳 ... 舊版反而無事。
其實唔太明點樣download唔到日本地圖?
我地用note 2 android 4.1download到

新版android,指4.2?

Hitomi 目前離線  
舊 11-20-12, 01:36 PM   #48
mkmonkey
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: Hitomi 查看文章
其實唔太明點樣download唔到日本地圖?
我地用note 2 android 4.1download到

新版android,指4.2?
我係指用 Google Map 內置既 offline map function,如果你唔係用 Google Map 而係用 3rd party sofware (e.g. RMap),唔需要理會我之前講既野。

舊 11-20-12, 03:06 PM   #49
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
想問下jalan 幾多星以上先住得過?
ザ・ビー池袋有無人住過?OK嗎?
我一向住開superhotel 想試下其他~
ayato 目前離線  
舊 11-20-12, 03:13 PM   #50
westpat
Jayjey

註冊日期: May 2007
PSN  IDwestmead
好多年前住過royal hotel,唔錯,有大浴場

另,如果出年農曆年去九州
會唔會冇野睇?唔岩天氣?

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
11/7 11/8 Kalafina Special LIVE in Hong Kong 2015開催決定!丨梶浦由記総合THREAD Vol.2 神秘過客 日本動漫畫討論版 790 05-31-23 06:40 PM
[漫畫] 八木教広「CLAYMORE」13年の歴史に幕 Vol.2丨 鳳熾魂 日本動漫畫討論版 767 02-14-15 05:16 PM
あなたの力でBD化プロジェクト 総合THREAD money 日本動漫畫討論版 36 02-23-13 07:18 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.3 Hitomi ~清談館~ 1004 11-15-12 11:18 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.2 Hitomi ~清談館~ 1014 06-16-12 09:32 AM

現在的時間是 11:22 AM

手機版 | APP版