Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 12-04-12, 01:09 AM   #251
BOYBOYBOY
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2011
引用:
作者: carychow 查看文章
o個次我真係咁hea去, 入境見到2號堆舖開晒就行下先, 見到有人仲去埋刷牙洗面
過海關時最唔滿意係竟然要我寫埋酒店名, 我去東京都未試過要

JR相關o既當然去返JR, KTP可以去南海票務處買, 唔洗專登落一層.
2號去1號條橋係o係車站o個層(2/F), 但1號出境見到堆舖頭o係1/F, 想行1號要落返去.
樂桃D位係咪真係好細?
有冇需要加錢換大少少個隻?

舊 12-04-12, 01:27 AM   #252
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: BOYBOYBOY 查看文章
你精神力好強,我都需要飲返1支半支補補體力先可以日行15小時

睇緊你京都遊記,著親和服D女仔實比人當景點起勢影XD

只要有ROYCE我就夠了......XDDD
平香港一半真係冇得頂,最LOVE的朱古力

我最慘係舊年去東京伊豆~出發前一晚眼光光望天光(早機)=__="
去到東京第一晚又係眼光光望天光=口="
更恐怖係連續兩晚零睡眠但精神狀態又好正常行程如常又無頭暈頭痛=口="
所以旅行時的心態同生理真係可以變得好神奇

完全唔明~日本人自己大時大節都會著和服~
D日本人依然當著左和服D女係稀世珍品真係當景點猛影相
我二妹呢D高質素真係成日俾人蚊住影相

ROYCE朱古力薯片啊啊啊啊!
唔敢買得多~買得多食得多....呢隻好邪惡食唔停食極都唔識飽

Hitomi 目前離線  
舊 12-04-12, 02:03 AM   #253
irismong
God of Gamer
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
ROYCE朱古力薯片之外
仲有就係北海道YUKIHIRO最愛的FRIES <3

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線  
舊 12-04-12, 02:05 AM   #254
BOYBOYBOY

引用:
作者: Hitomi 查看文章
我最慘係舊年去東京伊豆~出發前一晚眼光光望天光(早機)=__="
更恐怖係連續兩晚零睡眠但精神狀態又好正常行程如常又無頭暈頭痛=口="

唔敢買得多~買得多食得多....呢隻好邪惡食唔停食極都唔識飽
我去個時係淺草有對架妹著和服直頭比D旅行團既師奶拉住影走唔甩

即使你行住都會影你,你2妹又真係鬼火咁靚,更加大件事

就係唔休息都唔累又冇影響身體,就明顯係你精神力強啦~

ROYCE 真係神物~我咩手信都可以唔買,但機場一定會買ROYCE

聽講每個機場既口味都有些少不同~沖繩有水果味~

而家D日本妹都少著和服了,聽我老師講佢地以前去真係好多當地人穿
後生個班都可能係成人禮先會租件黎著,浴衣就見唔少~(夏天?)

此篇文章於 12-04-12 02:07 AM 被 BOYBOYBOY 編輯。
BOYBOYBOY 目前離線  
舊 12-04-12, 03:39 AM   #255
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
以前第一次去睇完巾坐海鷗

面對面4人位吉既

之後下一站黎左3個好可愛既浴衣妹妹

緊張度MAX

望夜景又好似用玻璃反射黎偷窺咁

正眼望我又怕俾人當痴漢

結果我腦短路了

怪盜小G 目前離線  
舊 12-04-12, 08:44 AM   #256
BOYBOYBOY

引用:
作者: 怪盜小G 查看文章

面對面4人位吉既

緊張度MAX

正眼望我又怕俾人當痴漢

結果我腦短路了
照睇我坐百合海線回程比3個韓妹聊
係咁問我邊個國家,聊我傾計佢地講野好大聲

舊 12-04-12, 10:42 AM   #257
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
寄野返香港黑貓會唔會抵過拎去郵局寄??

怪盜小G 目前離線  
舊 12-04-12, 11:21 AM   #258
mkmonkey
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
引用:
買PASS 係咪好似東京咁JR櫃位買?
咁我估計食埋早餐都得
因為我係直插京都,用新 Haruka + ICOCA package,勝在夠平。3000 Yen Package 包一程 Haruka 自由席,同埋 1500 yen 已儲值既 ICOCA 卡,實際即係機場去京都只要 1500 Yen,好扺玩!

JR 個櫃位響由接駁巴士去 T1 既天橋隔離,好易搵到。
如果係買 Kansai Thru Pass / 大阪周遊卡就要去 T1 地下既服務欄位,開 0700。
(前少少有人講左原來南海個 counter 都有得賣 ... 不過我印象中南海 d 人唔多識講英文,我自己又削到連日文數字都唔識講,唯有去地下個 counter 篤手指 ...)

我當日係班機 delay 左成 45 分鐘,不過只係遲左 15 分鐘到 (飛機開 Turbo ?)。出到去 T1 剛好 0630,換好張 Haruka + ICOCA 就落去買埋 Kansai Thru Pass,全部時間都係剛剛好 ... 搞到連飯糰都無時間買

此篇文章於 12-04-12 11:27 AM 被 mkmonkey 編輯。
mkmonkey 目前離線  
舊 12-04-12, 11:22 AM   #259
mkmonkey
Crazy Gamer

引用:

面對面4人位吉既

緊張度MAX

正眼望我又怕俾人當痴漢

結果我腦短路了
呢 d 時間當然係拎部相機出黎要求合照啊 ...

舊 12-04-12, 11:30 AM   #260
mkmonkey
Crazy Gamer

引用:
作者: carychow 查看文章
o個次我真係咁hea去, 入境見到2號堆舖開晒就行下先, 見到有人仲去埋刷牙洗面
過海關時最唔滿意係竟然要我寫埋酒店名, 我去東京都未試過要
佢個 Terminal 2 真係好 hea ... 用大而無當黎形容真係一流,乜都無既!

入境 Form 唔係不嬲都要你填酒店名咩?
不過我次次都係亂填,反正無人 check ...

舊 12-04-12, 11:32 AM   #261
mkmonkey
Crazy Gamer

引用:
影靚女唔係指定動作嗎?
我見星期日西洋菜街 d 人都係咁影 d model ...

舊 12-04-12, 02:07 PM   #262
carychow
Crazy Gamer
自定頭銜

註冊日期: Dec 2006
Nintendo Switch ID4912 7594 2308
3DS Friend Code1693 0391 8181
PSN  IDcarychowhk
XBox Live Gamertagcarychow
引用:
樂桃D位係咪真係好細?
有冇需要加錢換大少少個隻?
同九巴上層左右都係雙座位設計差唔多啦. 我身型瘦削, 身高170cm都唔覺迫.

引用:
作者: mkmonkey 查看文章
佢個 Terminal 2 真係好 hea ... 用大而無當黎形容真係一流,乜都無既!

有間7-11已經算唔錯.

日本地址個 building name 唔係一定要填, 睇情況.
行去櫃檯前實有個阿叔望下你填得有冇問題o架喎. 當日我遇到o既應該係捉得最嚴

舊 12-04-12, 02:50 PM   #263
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

註冊日期: Nov 2002
引用:

我次次都有填.....
n年前有一次仲叫我填酒店電話. 個custom明玩野

引用:
作者: carloslee 查看文章
咁多位ching~~小弟下年年中打算去名古屋~時間約1個星期啦~
主要想去有1)名古屋 > 2)白川鄉 > 3)立山黑部 > 名古屋

1)想問下除以3個地方外~仲有咩野地方順路可去,主要係睇下景? (不是自駕)
2)有冇咩野需要注意呢?

暫時諗到咁多~~thx!!!!
集中討論呀~~~

年中可能熱, 但都提前去下吕溫泉
也可以參考高山地區.

舊 12-04-12, 03:42 PM   #264
Alata
Insane Gamer
紅髮少年

註冊日期: Oct 2006
引用:

我11月個陣唔記得有個咩祭典
而且撞正清水寺第一日開燈,條街周圍都有日本人著和服行
我都係靠啲和服妹妹先揾到清水寺
由手機版發出
Alata 目前離線  
舊 12-04-12, 03:55 PM   #265
BOYBOYBOY

引用:
睇你寄咩野~上次去問,GAME都唔比寄~
好多限制

舊 12-04-12, 04:05 PM   #266
BOYBOYBOY

係河口湖落車見到

舊 12-04-12, 05:40 PM   #267
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
我去個時係淺草有對架妹著和服直頭比D旅行團既師奶拉住影走唔甩

即使你行住都會影你,你2妹又真係鬼火咁靚,更加大件事

就係唔休息都唔累又冇影響身體,就明顯係你精神力強啦~

ROYCE 真係神物~我咩手信都可以唔買,但機場一定會買ROYCE

聽講每個機場既口味都有些少不同~沖繩有水果味~

而家D日本妹都少著和服了,聽我老師講佢地以前去真係好多當地人穿
後生個班都可能係成人禮先會租件黎著,浴衣就見唔少~(夏天?)
機場ROYCE係入閘前定後?
路經池袋東武ROYCE擺臨時檔~朱古力薯片賣¥693~
平時日本Offical果d鋪位賣幾多?

有時路過賣LCD / notebook播AKB果堆女著和服D跳舞片~講真日本妹著起和服又真係好正
我都忍唔住要駐足欣賞

引用:
影靚女唔係指定動作嗎?
我見星期日西洋菜街 d 人都係咁影 d model ...
遊客點同請番黎擺明任影ge Model
外地遊客身份然後俾日本本地人捉住影相感覺很奇怪

引用:
作者: Alata 查看文章
我11月個陣唔記得有個咩祭典
而且撞正清水寺第一日開燈,條街周圍都有日本人著和服行
我都係靠啲和服妹妹先揾到清水寺
由手機版發出
旺季去連地圖都唔洗睇~跟人行

引用:
send親international實貴...以前公司成日用~寄一盒仔野都成舊水

佢地寄local就真係好鬼平~size 29吋重30kg 大行李只收¥1370
遠距離移動時真係超方便

Hitomi 目前離線  
舊 12-04-12, 05:48 PM   #268
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:

有時路過賣LCD / notebook播AKB果堆女著和服D跳舞片~講真日本妹著起和服又真係好正
我都忍唔住要駐足欣賞
royce bor...
咪入閘後囉...
你次次都係出面買? @o@"

PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

舊 12-04-12, 06:11 PM   #269
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: irismong 查看文章
咪入閘後囉...
我只係買過一次
因為以前一直無留意日本原來平香港好多

Hitomi 目前離線  
舊 12-04-12, 07:09 PM   #270
BOYBOYBOY

引用:
咪入閘後囉...
入閘後免稅660,出邊買693

引用:
我只係買過一次
因為以前一直無留意日本原來平香港好多
香港百2蚊盒左右~

引用:
--------------
免左稅660~

旺季去連地圖都唔洗睇~跟人行

send親international實貴...以前公司成日用~寄一盒仔野都成舊水

佢地寄local就真係好鬼平~size 29吋重30kg 大行李只收¥1370
遠距離移動時真係超方便
來年去玩神鹿

舊 12-04-12, 10:42 PM   #271
irismong
Goo ◕ ω ◕

我印象中TIMES賣150既? @O@"
看來我記錯了 XD

舊 12-04-12, 11:37 PM   #272
魔法小王子
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: Hunter 查看文章
岩岩去睇, 3月27日香港去日本唔係$12XX

還是講緊來回加埋2000?
上星期睇個PLUS價要19XX
魔法小王子 目前離線  
舊 12-05-12, 12:16 AM   #273
BOYBOYBOY

引用:
我印象中TIMES賣150既? @O@"
看來我記錯了 XD
我係希慎廣場見到咋,時代以前都成舊一盒(2004年既記憶)XDD

舊 12-05-12, 08:23 AM   #274
clanyuen1
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2002
XBox Live Gamertagclan3
http://www.mycupnoodles.com.hk/#main
呢個同寶塚既杯麵博物館係咪一樣?
$20整杯麵.....

放心!高空工作,1人工作,10號風球出事你都有份,但公司唔保,
住戶是神,不得反抗...
clanyuen1 目前離線  
舊 12-05-12, 08:25 AM   #275
BOYBOYBOY

引用:
作者: clanyuen1 查看文章
http://www.mycupnoodles.com.hk/#main
呢個同寶塚既杯麵博物館係咪一樣?
$20整杯麵.....
抵啦,日本整要300YEN +入場費500呀

我上個月去撞正日本仔假期,中午已經爆晒人

此篇文章於 12-05-12 08:36 AM 被 BOYBOYBOY 編輯。
BOYBOYBOY 目前離線  
關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
11/7 11/8 Kalafina Special LIVE in Hong Kong 2015開催決定!丨梶浦由記総合THREAD Vol.2 神秘過客 日本動漫畫討論版 790 05-31-23 06:40 PM
[漫畫] 八木教広「CLAYMORE」13年の歴史に幕 Vol.2丨 鳳熾魂 日本動漫畫討論版 767 02-14-15 05:16 PM
あなたの力でBD化プロジェクト 総合THREAD money 日本動漫畫討論版 36 02-23-13 07:18 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.3 Hitomi ~清談館~ 1004 11-15-12 11:18 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.2 Hitomi ~清談館~ 1014 06-16-12 09:32 AM

現在的時間是 11:11 AM

手機版 | APP版