Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 12-03-12, 12:44 AM   #226
Hunter
God of Gamer

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 魔法小王子 查看文章
我本身諗住3月28飛~但計落4月頭返都幾貴下
暫定早多一星期飛><
我原本都想3月27,28左右飛
不過老細果個星期都放, 我無得放

暫時想4月6日去, 4月13日回
我諗住順便睇埋櫻花, 3月18個星期我怕未開得靚
不過今個月樂桃先有3月機票, 4月機票應該下年先出

Hunter 目前離線  
舊 12-03-12, 02:14 AM   #227
魔法小王子
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: Hunter 查看文章
我原本都想3月27,28左右飛
不過老細果個星期都放, 我無得放

暫時想4月6日去, 4月13日回
我諗住順便睇埋櫻花, 3月18個星期我怕未開得靚
不過今個月樂桃先有3月機票, 4月機票應該下年先出
我睇錢做人好了><
3月27去程都要2000。。
魔法小王子 目前離線  
舊 12-03-12, 02:15 AM   #228
BOYBOYBOY
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2011
岩岩睇過樂桃,時間幾好喎..0115

回程2135..
岩晒我呢d 唔鐘意天光先出發既人

舊 12-03-12, 10:42 AM   #229
mkmonkey
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: irismong 查看文章
未有要定位+搵MAP係用PSP, 再之前就真係PRINT地圖或者去到果度拎到囉~
好可惜我有能力去旅行時,GPS 已經係四圍都有 ...
無機會用 hard copy 地圖去旅行。

話時話,真係要帶部快 d 既手機去旅行,舊機個 Google Map 真係試過追唔切 ...

舊 12-03-12, 12:17 PM   #230
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: leotam3 查看文章
成田1600左右到, 羽田就2025,
但係成田坐出去要成個鐘+3000YEN,
羽田坐去近市中心既蒲田好似20MIN內+290YEN...........
梗係HND啦. 搭monorail又方便又平. 而且少人好多.

引用:
作者: Norm 查看文章
而家想買29號去1號番既東京機票係咪冇可能...XD
錢可以解決到喎. 多手啱啱上去cx睇都仲有位.

舊 12-03-12, 09:20 PM   #231
拉辛斯基
Game Master
Evertonian

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDradzinskiJP
引用:
作者: BOYBOYBOY 查看文章
岩岩睇過樂桃,時間幾好喎..0115

回程2135..
岩晒我呢d 唔鐘意天光先出發既人
一D都唔好, 你試一次 就會發現 第一日係行屍走肉
拉辛斯基 目前離線  
舊 12-03-12, 09:24 PM   #232
mkmonkey
Crazy Gamer

引用:
作者: 拉辛斯基 查看文章
夜鬼/超人限定。
又或者你係不論任何情況下都能訓得著既,樂桃歡迎你!

舊 12-03-12, 09:31 PM   #233
carychow
Crazy Gamer
自定頭銜

註冊日期: Dec 2006
Nintendo Switch ID4912 7594 2308
3DS Friend Code1693 0391 8181
PSN  IDcarychowhk
XBox Live Gamertagcarychow
引用:
作者: mkmonkey 查看文章
夜鬼/超人限定。
試過去日本o個程真係幾o岩我, 去到酒店休息半個鐘就可以.
返黎o個程就唔係幾鐘意, 出左境要坐兩程N車先返到屋企

而家搬左去關西客運二號冇咁方便, 要坐接駁巴士先可以坐電車出去

舊 12-03-12, 09:39 PM   #234
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
夜鬼/超人限定。
有冇咁誇 @@
不嬲CX都有零晨機 (FOR BOTH NRT同埋KIX)
基本上近幾年次次去都係咁飛XD
次次返黎話下次唔制 XD
次次既下次都係照舊零晨

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線  
舊 12-03-12, 09:41 PM   #235
魔法小王子

引用:
試過一次~問題不大XDDDD
魔法小王子 目前離線  
舊 12-03-12, 09:45 PM   #236
BOYBOYBOY

引用:
引用:
夜鬼/超人限定。
我去旅行之前一日訓唔著,次次都係眼光光等天光出門,索性係咁天光機仲岩FEEL

19號去左一星期,第一日4點出門坐車去機場,1點到成田,遊左一日,訓左4粒鐘多D就出門坐新幹線去日光

玩左4日郊外,第5日先要回氣訓多2粒鐘
最多累就坐低食件CAKE飲杯野坐幾個字又行過

舊 12-03-12, 09:48 PM   #237
BOYBOYBOY

引用:
作者: carychow 查看文章
試過去日本o個程真係幾o岩我, 去到酒店休息半個鐘就可以.
返黎o個程就唔係幾鐘意, 出左境要坐兩程N車先返到屋企

而家搬左去關西客運二號冇咁方便, 要坐接駁巴士先可以坐電車出去
不過轉車 有朋友去話都好快,不停有車接你過返去坐電車
回程我坐N車轉2次仲快過平時坐A車

舊 12-03-12, 09:49 PM   #238
Alata
Insane Gamer
紅髮少年

註冊日期: Oct 2006
引用:
可能仲後生, 試過幾次旅行都係唔使點瞓都冇咩問題wo
有次仲要癲到落機之後第一日即刻駕車

Alata 目前離線  
舊 12-03-12, 09:56 PM   #239
BOYBOYBOY

引用:
作者: Alata 查看文章
可能仲後生, 試過幾次旅行都係唔使點瞓都冇咩問題wo
有次仲要癲到落機之後第一日即刻駕車
渣車唔敢~但真係好想試下沖繩自駕遊

舊 12-03-12, 10:01 PM   #240
carychow
Crazy Gamer
自定頭銜

Nintendo Switch ID4912 7594 2308
引用:
不過轉車 有朋友去話都好快,不停有車接你過返去坐電車
回程我坐N車轉2次仲快過平時坐A車
接駁巴班次係夠密, 但要將行李拎上拎落, 冇位坐時仲要小心架巴士轉大彎.

舊 12-03-12, 10:17 PM   #241
BOYBOYBOY

引用:
接駁巴班次係夠密, 但要將行李拎上拎落, 冇位坐時仲要小心架巴士轉大彎.
唔諗咁多
托住4件行李一個人上樓梯趕車都頂硬上

舊 12-03-12, 10:22 PM   #242
Hunter

引用:
我睇錢做人好了><
3月27去程都要2000。。
一程2000?
邊間航空公司?

Hunter 目前離線  
舊 12-03-12, 10:36 PM   #243
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
引用:
我係可以連續三十幾四十個鐘唔訓~

早上7點幾起身番工~夜晚上機~
機上零睡眠(飛機火車巴士等等睡眠不能)
然後玩足一日夜晚十一點幾先休息

我覺得旅行會唔同d架~~

我9月去做立法會選舉入機場凌晨點票~
去到半夜接近早上時精神狀態好差(雖然只係坐同無咩野做)

但去旅行就完全無問題

Hitomi 目前離線  
舊 12-03-12, 11:15 PM   #244
mkmonkey
Crazy Gamer

引用:
我去旅行之前一日訓唔著,次次都係眼光光等天光出門,索性係咁天光機仲岩FEEL
咁其實有足夠娛樂既話,樂桃幾好架。o岩o岩今次落機就見到天光,都係第一次係第二個機場睇日出(平時就只會響香港機場見到),感覺好特別。

同埋最喜歡 KIX 2 號航廈夠 cheap,cheap 到連駁橋都無要自己由停機坪行上/行落機,可以 close up 影架機 (雖然 d 保安人員有 d 嫌你阻住佢收工) ...

舊 12-03-12, 11:16 PM   #245
魔法小王子

引用:
作者: Hunter 查看文章
一程2000?
邊間航空公司?
樂桃囉~=3=
魔法小王子 目前離線  
舊 12-03-12, 11:17 PM   #246
mkmonkey
Crazy Gamer

引用:
回程2135..

最可惜係 ... 2 號 Terminal 個免稅店 d 野價錢唔多掂,返香港o個程,香港既免稅店又收左 ...

舊 12-03-12, 11:22 PM   #247
mkmonkey
Crazy Gamer

引用:
其實計落有 So,如果你要等 JR 個 counter 開門,真係可以慢慢排隊落機,等過移民局,搭車去 T1 再上 JR Counter 等換飛 ... 總好過唔湯唔水,響 T1 等 JR Counter 開門啊。

舊 12-03-12, 11:30 PM   #248
Hunter

引用:
樂桃囉~=3=
岩岩去睇, 3月27日香港去日本唔係$12XX

還是講緊來回加埋2000?

Hunter 目前離線  
舊 12-04-12, 12:48 AM   #249
BOYBOYBOY

引用:
作者: Hitomi 查看文章
我係可以連續三十幾四十個鐘唔訓~

早上7點幾起身番工~夜晚上機~
機上零睡眠(飛機火車巴士等等睡眠不能)
然後玩足一日夜晚十一點幾先休息

我覺得旅行會唔同d架~~

我9月去做立法會選舉入機場凌晨點票~
去到半夜接近早上時精神狀態好差(雖然只係坐同無咩野做)

但去旅行就完全無問題

你精神力好強,我都需要飲返1支半支補補體力先可以日行15小時

睇緊你京都遊記,著親和服D女仔實比人當景點起勢影XD

引用:
咁其實有足夠娛樂既話,樂桃幾好架。o岩o岩今次落機就見到天光,都係第一次係第二個機場睇日出(平時就只會響香港機場見到),感覺好特別。

同埋最喜歡 KIX 2 號航廈夠 cheap,cheap 到連駁橋都無要自己由停機坪行上/行落機,可以 close up 影架機 (雖然 d 保安人員有 d 嫌你阻住佢收工) ...
要自己行係特色,一次半次過下引影返張相
我最想影到富士山(機上)

引用:
最可惜係 ... 2 號 Terminal 個免稅店 d 野價錢唔多掂,返香港o個程,香港既免稅店又收左 ...
只要有ROYCE我就夠了......XDDD
平香港一半真係冇得頂,最LOVE的朱古力

引用:
其實計落有 So,如果你要等 JR 個 counter 開門,真係可以慢慢排隊落機,等過移民局,搭車去 T1 再上 JR Counter 等換飛 ... 總好過唔湯唔水,響 T1 等 JR Counter 開門啊。
買PASS 係咪好似東京咁JR櫃位買?
咁我估計食埋早餐都得

此篇文章於 12-04-12 12:52 AM 被 BOYBOYBOY 編輯。
BOYBOYBOY 目前離線  
舊 12-04-12, 01:04 AM   #250
carychow
Crazy Gamer
自定頭銜

引用:
o個次我真係咁hea去, 入境見到2號堆舖開晒就行下先, 見到有人仲去埋刷牙洗面
過海關時最唔滿意係竟然要我寫埋酒店名, 我去東京都未試過要

引用:
買PASS 係咪好似東京咁JR櫃位買?
咁我估計食埋早餐都得
JR相關o既當然去返JR, KTP可以去南海票務處買, 唔洗專登落一層.
2號去1號條橋係o係車站o個層(2/F), 但1號出境見到堆舖頭o係1/F, 想行1號要落返去.

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
11/7 11/8 Kalafina Special LIVE in Hong Kong 2015開催決定!丨梶浦由記総合THREAD Vol.2 神秘過客 日本動漫畫討論版 790 05-31-23 06:40 PM
[漫畫] 八木教広「CLAYMORE」13年の歴史に幕 Vol.2丨 鳳熾魂 日本動漫畫討論版 767 02-14-15 05:16 PM
あなたの力でBD化プロジェクト 総合THREAD money 日本動漫畫討論版 36 02-23-13 07:18 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.3 Hitomi ~清談館~ 1004 11-15-12 11:18 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.2 Hitomi ~清談館~ 1014 06-16-12 09:32 AM

現在的時間是 04:27 PM

手機版 | APP版