Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-29-04, 06:59 PM   #1
chuntaky
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2004
魔神英雄傳討論區

小合金 龍神丸
1月下旬予定
価格1,890YEN
話會出龍王丸ka ,重可以變形

copy from HUNTERS HOBBY

此篇文章於 12-29-04 07:02 PM 被 chuntaky 編輯。
chuntaky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-04, 07:11 PM   #2
LonelyBlue
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code3652 0501 5654
PSN  IDChho_eadgbe
我要新星龍神丸!!!
LonelyBlue 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-04, 11:20 PM   #3
銀色流星
God of Gamer
疾 風 迅 雷

註冊日期: Jul 2004
幾時到龍星丸...

舊 12-29-04, 11:23 PM   #4
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
咩叫小合金??
唔使砌?
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-04, 11:25 PM   #5
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

同早排出O個隻有咩分別?????

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-04, 12:45 AM   #6
泰利
Moderator
GAF 足球隊3號

註冊日期: Feb 2002
3DS Friend Code2680 9513 3230
PSN  IDterry1803
呢款係復刻版?
當年個d模型而家值唔值錢?
泰利 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-04, 05:57 AM   #7
chuntaky
Crazy Gamer

引用:
作者: jaVaj ◣
同早排出O個隻有咩分別?????
小合金=
唔使砌

早排出O個隻分別
早排出O個隻 , 1 st picture
1月下旬O個隻 1 st picture , renew
and 2 nd picture
january have tv colour version

當年個d模型而家值錢 if made in japan
舊 12-30-04, 09:02 AM   #8
Txlyo
Insane Gamer
LegoRob設計師

註冊日期: Nov 2003
好似以前隻模型最靚....

Txlyo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-04, 09:38 AM   #9
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: Txlyo
我都覺得係。

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-04, 02:00 PM   #10
snowko
Senior Gamer

引用:
作者: Terry Chan
呢款係復刻版?
當年個d模型而家值唔值錢?
魔神的模型依然有價有市, 一般的角色都要過一百元一盒, 但我個人已放棄了收藏這系列的模型了。因為當年的雕刻和現在的模型玩具相比, 實在不能接受
snowko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-04, 02:09 PM   #11
redfish
Game Master

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: Txlyo
小合金的造型和比例其實都比模型好﹐模型仲要全膠。除有夜光貼紙和大隻D外﹐唔覺模型靚D。
redfish 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-04, 02:24 PM   #12
Super Bus
麻帆良市巴神 XDD

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: snowko
魔神的模型依然有價有市, 一般的角色都要過一百元一盒, 但我個人已放棄了收藏這系列的模型了。因為當年的雕刻和現在的模型玩具相比, 實在不能接受
但係o係當時o黎講我覺得都已經叫做好好o架啦
話時話, 話小合金到底會小成點先?
如果會出新星龍神丸, 龍皇丸同龍星丸o既話我都想入手

全心全意 愛上風見老師!
老師 I love you~~!

魔法先生 Super Bus
雛田莊自衛隊隊長/麻帆良學園市特別消救及保安隊隊長
麻帆良學園魔法研究同好會成員
我的相簿 My Photo Album
Super Bus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-04, 02:29 PM   #13
loser
Game Master
......

註冊日期: Jun 2004
乜家下乜都返出....
係咪要我地呢 d 廿零三十o既乾哂塘至肯擺休???

咁幾時翻出希布 d 城堡呢???

舊 12-30-04, 02:33 PM   #14
銀色流星
疾 風 迅 雷

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: loser
乜家下乜都返出....
係咪要我地呢 d 廿零三十o既乾哂塘至肯擺休???

咁幾時翻出希布 d 城堡呢???
以前d模型好多缺陷

用現在既技術復出都唔錯...

舊 12-31-04, 06:55 PM   #15
kog
Moderator
リン・ミンメイ

註冊日期: Jul 2002

~~

kog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-04, 07:15 PM   #16
i611i

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: kog
-del-
呢套係唔係得4隻?我記得好似睇過其他ge設定圖
i611i 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-04, 07:27 PM   #17
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
作者: i611i
呢套係唔係得4隻?我記得好似睇過其他ge設定圖
設定就唔只4隻,不過模型出完4隻就停佐.....

kog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-04, 08:17 PM   #18
軀魔人
Game Master
刺しますよΨ

註冊日期: Aug 2002
以前個d依加仲有出....不過全部俾左大陸廠做,聽講深水埗可以買倒.
不過肯定ge係當年個d日版銅鑼灣某舖賣緊4,5百蚊盒....

舊 12-31-04, 09:25 PM   #19
chuntaky
Crazy Gamer

引用:
作者: 軀魔人
以前個d依加仲有出....不過全部俾左大陸廠做,聽講深水埗可以買倒.
不過肯定ge係當年個d日版銅鑼灣某舖賣緊4,5百蚊盒....
都有一盒 but 已砌
個封面好型
完來依D這樣值money
舊 12-31-04, 09:26 PM   #20
i611i

註冊日期: Feb 2004
引用:
咁可惜.....我記得見過邪虎好型
i611i 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-04, 09:48 PM   #21
clie

TAKARA係咪唔會再出模型?
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-05, 10:54 AM   #22
redfish
Game Master

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: clie
TAKARA係咪唔會再出模型?
上年先出左盒grand convoy模型, 只係TAKARA唔似bandai咁, 有個高達系列可以長出長有, 仲要實有人買.
redfish 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-05, 11:45 AM   #23
司狼壬無月
Senior Gamer

引用:

~~
知唔知邊度重有得入貨....

Hi Nu Gundam

雲鳥傲翔知倦返 白燕穿川枝頭還﹔
桃落漫天紅蓮誨 梅華遍地盡紅塵﹔
千秋故人惜花落
萬里枝頭盡鳥途

司狼壬無月
司狼壬無月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-05, 11:52 AM   #24
jamsquare

PSN  IDjamsquare
XBox Live Gamertagjamsquar
引用:
細個我有黑色個隻

我才沒偷懶,
只是覺得很麻煩, 不想做而已
jamsquare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-05, 02:34 PM   #25
chuntaky
Crazy Gamer

引用:
作者: 司狼壬無月
知唔知邊度重有得入貨....
重有得入貨都係天價
我見過右下角個隻要400-500 in yahoo auction
你可以有空到懷古角or yahoo 找

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 03:20 PM

手機版 | APP版