Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 11-23-12, 01:07 PM   #101
6eo
God of Gamer
美波様!

註冊日期: Nov 2005
一個星期後痴朋友去東京 (第1次)
咩都未諗................
有冇咩地方係必去? 雷門? 鐵塔? thx

好在最近日元跌
6eo 目前離線  
舊 11-23-12, 01:12 PM   #102
Hunter

註冊日期: Jan 2002
買本正文社書睇啦
我今年6月去東京, 都係呢度既網友推介
我覺得好有用

雷門必去, 就算唔睇寺廟, 買手信都好
去鐵塔不如去SKYTREE, 不過入場費好貴

此篇文章於 11-23-12 01:28 PM 被 Hunter 編輯。
Hunter 目前離線  
舊 11-23-12, 01:15 PM   #103
PTX-003C
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
必去? Diva City睇Gundam啦

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線  
舊 11-23-12, 01:33 PM   #104
carychow
Crazy Gamer
自定頭銜

註冊日期: Dec 2006
Nintendo Switch ID4912 7594 2308
3DS Friend Code1693 0391 8181
PSN  IDcarychowhk
XBox Live Gamertagcarychow
呢個時候去東京睇燈飾比較好, 只有呢一兩個月先有o既野.
日間就去邊都冇所謂啦. 反正第一次去乜都未見過.

舊 11-23-12, 01:40 PM   #105
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
去完雷門行去SkyTree
幾易行, 條路附近又可以見到少少居民環境

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線  
舊 11-23-12, 02:55 PM   #106
Paptimus
Ultimate Gamer

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDpaptimuslun
引用:
作者: PTX-003C 查看文章
行完落一層打機

舊 11-23-12, 06:05 PM   #107
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
一個星期後痴朋友去東京 (第1次)
咩都未諗................
有冇咩地方係必去? 雷門? 鐵塔? thx

好在最近日元跌
對我黎講首選緊係夜晚睇燈飾

其實無咩話必去wo....視乎你自己鐘意睇d咩...想去d大路地方買本正文社搞掂
我自己就盡量遠離+愈少時間在東京愈好

引用:
作者: MS331 查看文章
一個月後去關西,咩都未plan
神戶+京都比較多地方無去過,可能比較重呢2度
有無咩特別既地點介紹,有地方坐下睇下風景已經好夠
另外有諗過去琵琶湖個滑雪場玩,有無人去過?(去得琵琶湖既話,應該會遊埋滋賀)
1/2月ge 京都個人覺得比較失色~~
我諗都係清水寺一帶呀錦市場呀嵐山呀坐下小火車咁樣

Hitomi 目前離線  
舊 11-23-12, 06:15 PM   #108
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: Hunter 查看文章
買本正文社書睇啦
我今年6月去東京, 都係呢度既網友推介
我覺得好有用

雷門必去, 就算唔睇寺廟, 買手信都好
去鐵塔不如去SKYTREE, 不過入場費好貴
其實如果有幾日時間係東京, 可以就番邊日好天先去skytree.
我上周五天清冇雲係可以望到富士山的 超靚.

所以都俾多一千yen 上頂.

引用:
作者: 草薙さん 查看文章
去完雷門行去SkyTree
幾易行, 條路附近又可以見到少少居民環境
我都係咁做.

引用:
引用:
作者: Paptimus 查看文章
行完落一層打機
Gundam Front? 老實講. 好失望下... 太細又冇野睇又貴入場費.....
用多點時間睇1:1 仲好.

舊 11-23-12, 08:09 PM   #109
ammms
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
多口問下
有冇人去過台場果個 Hello Kitty 景點?
唔知多唔多特別版 Hello Kitty 精品?
之前行新宿果個 Gift Shop
唔係好多野睇
池袋果個就好少少

另外 Skytree 係咪可以 walkin 咁去買飛?
其實主力想買鬆弛熊
間鋪好似o係免費區?
ammms 目前離線  
舊 11-23-12, 08:57 PM   #110
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: ammms 查看文章
----

其實主力想買鬆弛熊
間鋪好似o係免費區?
Yes, 但早點去
我星期五, 1100去到, 攞1230的對換票, (ie, 1230先可排隊買票....)

鬆弛熊 -- 去東京站啦.
http://www.tokyoeki-1bangai.co.jp/fe...erSt/index.php

舊 11-23-12, 09:53 PM   #111
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
多口問下
有冇人去過台場果個 Hello Kitty 景點?
唔知多唔多特別版 Hello Kitty 精品?
之前行新宿果個 Gift Shop
唔係好多野睇
池袋果個就好少少

其實主力想買鬆弛熊
間鋪好似o係免費區?
diver city同venus fort都有hello kitty店~
賣d野同一般gift shop有分別
同埋有限定品~詳看照片有限定字眼XD

Hitomi 目前離線  
舊 11-23-12, 10:12 PM   #112
PTX-003C
天下第一盲鬼

XBox Live GamertagGesphest MK III
引用:
作者: Squaresoft 查看文章
Gundam Front? 老實講. 好失望下... 太細又冇野睇又貴入場費.....
用多點時間睇1:1 仲好.
我係指緊1/1
Gundam Front我比左果1200yen 心服口服
為左睇馬沙死前最後一幕都抵,而家我可以大大聲講馬沙0093已死
而且我昨天去arm arm 好有08MS展,果堆原畫同手稿比你睇,乜都值晒啦

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist

此篇文章於 11-23-12 10:17 PM 被 PTX-003C 編輯。
舊 11-23-12, 10:34 PM   #113
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
我係指緊1/1
Gundam Front我比左果1200yen 心服口服
為左睇馬沙死前最後一幕都抵,而家我可以大大聲講馬沙0093已死
而且我昨天去arm arm 好有08MS展,果堆原畫同手稿比你睇,乜都值晒啦
下次去7-11買入場劵啦~
1000 yen

---> 佢唔加新野我唔會再入去住XD

Hitomi 目前離線  
舊 11-23-12, 11:05 PM   #114
PTX-003C
天下第一盲鬼

引用:
作者: Hitomi 查看文章
下次去7-11買入場劵啦~
1000 yen

---> 佢唔加新野我唔會再入去住XD
我來到lawson, familymart 就見得多…7仔真係未見過

舊 11-23-12, 11:50 PM   #115
clanyuen1
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2002
XBox Live Gamertagclan3
經過考慮,我又有新問題請教:
新行程
28/1/13(一) 香港-(晚上到機場搭1:15機)
29/1/13(二) Day1: 早上5:45: 到達關西國際機場
8:00~9:00:搭JR去白濱站
手提行李四處行--
15:00到達白濱酒店CHECK-IN--三斷壁-
晚上19:00前: 回酒店

-----------------酒店:南紀白濱溫泉Seamore酒店 (KZT) (住2晚)-----------------------

30-1-13(三) DAY2: 上午:黑潮市場早餐--PORTO EUROPA主題公園/白濱溫泉公園
下午:錯視世界 Energy World
--去沙灘行吓/動物園
晚上19:00前: 返酒店

31-1-13(四) DAY3:上午:10:00CHECK-OUT去大阪-難波酒店CHECK-IN-
-------------------難波酒店HOTEL HILLARYS(住6晚)------------------------------------
中午:12:50到酒店CHECK-IN
下午:電電城(GUNDAM館就係對面馬路)
晚上:心斎橋/難波

1-2-13(五)DAY4 上午:清水寺--三年坂、二年坂-八板神社
下午:祉園--格子小屋--花甩小路
晚上:繼續花見小路--返大阪酒店(回大阪30MIN)

2-2-13(六)DAY5:上午:奈良公園--東大寺--春日大社
下午:京都伏見稻荷神社 / 回大阪HEA吓

3-2-13(日)DAY6:上午:海遊館--大觀纜車/瑪利觀光船--MARKET PLACE--
下午:WTC展望台--海之時空館
晚上:梅田SHOPPING--HIP FIVE 摩天輪

4-2-13(一)DAY7: 上午:梅田 杯麵發明館
下午:天神橋 (怪糖專家,如果有其他地方有呢D古怪野買,我就唔去,最為太遠)--
--通天閣--天王寺一帶/空中庭園(好似係附近?)

5-2-13(二)DAY8:上下午:環球影城

晚上:USJ附近市商場(如果有時間就去梅田SHOPPING,因為鬆弛熊)

6-2-13(三)DAY9:上午:10:00酒店CHECK-OUT,酒店寄存行李--四處行--
下午15:00出發RINKU PREMIUM(LEGO STORE)
傍晚19:00:到機場搭21:00機回香港

1.DAY4 京都遊,其實我可否一日行哂稻荷神社同清水寺?
因為DAY5奈良之後如果再返京都,淨係去稻荷神社有D浪費,又可能已經天黑影唔到相,其實我呢2日應該點PLAN好?
2.DAY1 朝早去到酒店,因為要15:00先可以CHECK-IN,我D行李可以點算?
或者要放係JR站(LOCKER)四處行到15:00返酒店?
咁咪會浪費左成大半日?(因為拖住行李唔方便)
3.DAY 6 海遊館+海灣區,如果用大阪週遊卡+海遊卡好?
還是大阪週遊卡+即買入場劵好D?
4.我其實幾鐘意買古怪野食,除左天神橋有冇好去處?因為專登為我一個去天神橋唔係太好...
5.仲唸緊LAST DAY行街既行李問題...
THX

放心!高空工作,1人工作,10號風球出事你都有份,但公司唔保,
住戶是神,不得反抗...

此篇文章於 11-23-12 11:57 PM 被 clanyuen1 編輯。
clanyuen1 目前離線  
舊 11-24-12, 12:56 AM   #116
ammms
渣根懦夫

引用:
Yes, 但早點去
我星期五, 1100去到, 攞1230的對換票, (ie, 1230先可排隊買票....)

http://www.tokyoeki-1bangai.co.jp/fe...erSt/index.php
上次就係就唔到時間去東京站
好似 d 鋪頭收 9pm?
其實東京站除左地下街
地面係咪商業區冇咩野睇的?

引用:
diver city同venus fort都有hello kitty店~
賣d野同一般gift shop有分別
同埋有限定品~詳看照片有限定字眼XD

d 相好靚
diver city 同 venus fort 距離遠唔遠?
ammms 目前離線  
舊 11-24-12, 01:17 AM   #117
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
作者: carychow 查看文章
講起接受範圍, 我試過租某公司o既 Softbank 4G Router, 跟用 bmobile 一樣接受唔多掂.
不過我見過有唔少日本人可以o係地鐵上網、用LINE, 真係好想知到底乜事.
我之前用SOFTBANK 3G又好好wor
係搭車入tunnel就會用唔到 (同u300一樣)

引用:
FB重可以(不過都成日斷),Line我直頭send唔到
而家來到大阪又好似OK少少
你去左咩地方, 我用咁多次都無問題

引用:
對我黎講首選緊係夜晚睇燈飾

其實無咩話必去wo....視乎你自己鐘意睇d咩...想去d大路地方買本正文社搞掂
我自己就盡量遠離+愈少時間在東京愈好
人地未去過呀

引用:
Yes, 但早點去

rilakkuma skytree應該有限定版? 上次去果時都有
家陣乜全部舖都有?

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線  
舊 11-24-12, 01:31 AM   #118
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: clanyuen1 查看文章
新行程
29/1/13(二) Day1: 早上5:45: 到達關西國際機場
手提行李四處行--

-----------------酒店:南紀白濱溫泉Seamore酒店 (KZT) (住2晚)-----------------------

30-1-13(三) DAY2: 上午:黑潮市場早餐--PORTO EUROPA主題公園/白濱溫泉公園
--去沙灘行吓/動物園

31-1-13(四) DAY3:上午:10:00CHECK-OUT去大阪-難波酒店CHECK-IN-
-------------------難波酒店HOTEL HILLARYS(住6晚)------------------------------------

1-2-13(五)DAY4 上午:清水寺--三年坂、二年坂-八板神社

2-2-13(六)DAY5:上午:奈良公園--東大寺--春日大社

3-2-13(日)DAY6:上午:海遊館--大觀纜車/瑪利觀光船--MARKET PLACE--

下午:天神橋 (怪糖專家,如果有其他地方有呢D古怪野買,我就唔去,最為太遠)--

晚上:USJ附近市商場(如果有時間就去梅田SHOPPING,因為鬆弛熊)

6-2-13(三)DAY9:上午:10:00酒店CHECK-OUT,酒店寄存行李--四處行--
下午15:00出發RINKU PREMIUM(LEGO STORE)

因為DAY5奈良之後如果再返京都,淨係去稻荷神社有D浪費,又可能已經天黑影唔到相,其實我呢2日應該點PLAN好?
2.DAY1 朝早去到酒店,因為要15:00先可以CHECK-IN,我D行李可以點算?
3.DAY 6 海遊館+海灣區,如果用大阪週遊卡+海遊卡好?
4.我其實幾鐘意買古怪野食,除左天神橋有冇好去處?因為專登為我一個去天神橋唔係太好...
THX
1. 唔建議~好趕~清水寺直到花見小路大把野睇大把野影~真係可以行到夜晚
奈良對我黎講半日就已經好夠...

2. 叫酒店keep行李~可以的

3. 你呢日行程好似太密太趕了~最好執一執先再諗用咩pass

4. 唔知..

5. 機場locker

引用:
上次就係就唔到時間去東京站
好似 d 鋪頭收 9pm?
其實東京站除左地下街
地面係咪商業區冇咩野睇的?

d 相好靚
diver city 同 venus fort 距離遠唔遠?
台場其實有免費bus 在台場範圍循環走~bus就應該幾分鐘
用腳就around 15 分鐘
去venus fort順便去埋outlet~~levis勁抵買呀

Hitomi 目前離線  
舊 11-24-12, 01:39 AM   #119
clanyuen1
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2002
XBox Live Gamertagclan3
THANK YOU..

3-2-13(日)DAY6:上午:海遊館--大觀纜車/瑪利觀光船
下午:海之時空館
晚上:梅田SHOPPING

如果改成咁又會唔會好D?

放心!高空工作,1人工作,10號風球出事你都有份,但公司唔保,
住戶是神,不得反抗...
clanyuen1 目前離線  
舊 11-24-12, 09:32 AM   #120
PTX-003C
天下第一盲鬼

引用:
作者: irismong 查看文章

你去左咩地方, 我用咁多次都無問題
不就台場,中野,池袋,秋葉原…
基本些都係一入Building 就斷…係池袋Animate 果下先灰…唔走返落地下果層直頭冇Connection

舊 11-24-12, 10:34 AM   #121
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
SkyTree仲係咪咁多人?
我上次去o個個禮拜剛剛開始有即場票賣
排隊排到阿媽都唔認得(又唔係超耐,排到半路都有冷氣涼算ok啦)

不過上到去真係靚到冇朋友

Metal Gear NT 目前離線  
舊 11-24-12, 10:53 AM   #122
ammms
渣根懦夫

引用:
台場其實有免費bus 在台場範圍循環走~bus就應該幾分鐘
用腳就around 15 分鐘
去venus fort順便去埋outlet~~levis勁抵買呀
Thank you!
睇左地圖
Diver City 過 Venus Fort 比想像中近
應該都行到
搭巴士反而驚唔識同司機講落車
而且好似有 One Piece 活動
去台場 6 個地方拎印仔換限定精品
到時可能都預個下午過去行下

你講果個 outlet o係 Venus Fort 入面?
我之前剩係去過幕張 outlet 買 agnes b
而家諗住可能早 d 行完幕張個 outlet 就過番台場行
回程番新宿唔知有冇時間行埋東京站商店街
ammms 目前離線  
舊 11-24-12, 11:18 AM   #123
Alata
Insane Gamer
紅髮少年

註冊日期: Oct 2006
引用:
新行程
手提行李四處行--

--去沙灘行吓/動物園

THX
奈良其實好睇你點玩,本身我都諗著上午足夠,點知我行到4點...
環球影城個日俾你參考下,我個日8點幾去左大阪城先,11:00去到環球影城,咁樣做你可以唔使哂左上午時間
仲有食飯最好8點後,因為8點後好多鋪都收
由手機版發出
Alata 目前離線  
舊 11-24-12, 11:51 AM   #124
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
THANK YOU..

3-2-13(日)DAY6:上午:海遊館--大觀纜車/瑪利觀光船
下午:海之時空館
晚上:梅田SHOPPING

如果改成咁又會唔會好D?
咁樣好好多~~當然剛才Delete果d可以當後備

引用:
Thank you!
睇左地圖
Diver City 過 Venus Fort 比想像中近
應該都行到
搭巴士反而驚唔識同司機講落車
而且好似有 One Piece 活動
去台場 6 個地方拎印仔換限定精品
到時可能都預個下午過去行下

你講果個 outlet o係 Venus Fort 入面?
我之前剩係去過幕張 outlet 買 agnes b
而家諗住可能早 d 行完幕張個 outlet 就過番台場行
回程番新宿唔知有冇時間行埋東京站商店街
係行到~我果時來回都係行~~

outlet在Venus Fort入面~
levis 我買左3條
¥8100~然後銀聯Discount後¥7695~~
7舊幾水買3條levis抵到爛~仲平過uniqlo
後尾見到sogo thankful week我果3條total賣$1297~~~省左5舊水

--------------------------------------------------

有無人1月中下旬飛東京呀

Hitomi 目前離線  
舊 11-24-12, 12:01 PM   #125
YuKa
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2007
引用:
THX
我上個月去完,有一日是稻荷神社+奈良.11:00左右去稻荷食鰻魚飯,行稻荷神社.之後去奈良,玩下鹿、行埋東大寺,都天黑了~

關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
11/7 11/8 Kalafina Special LIVE in Hong Kong 2015開催決定!丨梶浦由記総合THREAD Vol.2 神秘過客 日本動漫畫討論版 790 05-31-23 06:40 PM
[漫畫] 八木教広「CLAYMORE」13年の歴史に幕 Vol.2丨 鳳熾魂 日本動漫畫討論版 767 02-14-15 05:16 PM
あなたの力でBD化プロジェクト 総合THREAD money 日本動漫畫討論版 36 02-23-13 07:18 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.3 Hitomi ~清談館~ 1004 11-15-12 11:18 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.2 Hitomi ~清談館~ 1014 06-16-12 09:32 AM

現在的時間是 12:17 PM

手機版 | APP版