Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 11-15-12, 11:13 PM   #1
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.4

上一回 : 日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.3

上個topic已爆...請各位在此繼續..

Hitomi 目前離線  
舊 11-15-12, 11:18 PM   #2
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: Hunter 查看文章
thx
不過個FD唔去, 一個人要諗諗
錢有限, 住宿得SUPER HOTEL, 東橫 揀
我只會在溫泉區BOOK貴少少GE 旅館酒店
一般區我都係BOOK CHEAP酒店
SUPER 東橫我都嫌佢貴添

引用:
作者: irismong 查看文章
日本好多呢D BLOG
香港人咁好心機咁樣追動漫景點真係比較少

引用:
作者: 拉辛斯基 查看文章
仲未搵到 11月23,24號 關西住宿 睇黎都要訓街 或者 網吧
我走去JALAN八下~真係FULL晒~
不過11月中下旬呢D日不嬲都係咁~~
大阪算好~10月頭搵都仲有酒店
京都仲顛...要6-7月要搵要BOOK...8月已經無咩好揀...

此篇文章於 11-15-12 11:28 PM 被 Hitomi 編輯。
Hitomi 目前離線  
舊 11-15-12, 11:22 PM   #3
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: PTX-003C 查看文章
這個.....時間金錢有限, 如果唔係實去一次木崎湖
木崎湖本身9月個時諗住去
不過冇時間 冇去到
黎緊1月就一定會去長野

引用:
作者: Hitomi 查看文章
我唔知正MUD所以下次夜晚去下

之前X登有條友係跟住動漫D地方...去左好好好好多地方~
好有心機影好好好好多相再搵埋圖對照
~我諗有過百張呢類景點相
連唔係動漫迷GE我都睇到拍爛手掌
呢幾年不斷做緊

舊 11-15-12, 11:31 PM   #4
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: money 查看文章

呢幾年不斷做緊
我見識少

見X登果個人係去一個月日本不斷影+搵呢D點兼用埋同一角度所以覺得堅係好顛

Hitomi 目前離線  
舊 11-15-12, 11:39 PM   #5
拉辛斯基
Game Master
Evertonian

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDradzinskiJP
回上個POST板友

連棺材都爆晒啦

會唔會連網吧都爆架啦
拉辛斯基 目前離線  
舊 11-15-12, 11:45 PM   #6
irismong
God of Gamer
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
作者: 拉辛斯基 查看文章
回上個POST板友

連棺材都爆晒啦

會唔會連網吧都爆架啦
我一搵樂天, 上野果堆都仲有BOR

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線  
舊 11-15-12, 11:55 PM   #7
拉辛斯基
Game Master
Evertonian

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDradzinskiJP
引用:
我一搵樂天, 上野果堆都仲有BOR
係關西 WO
拉辛斯基 目前離線  
舊 11-15-12, 11:50 PM   #8
魔法小王子
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2011
YEN仔 9.55
魔法小王子 目前離線  
舊 11-15-12, 11:52 PM   #9
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
作者: 魔法小王子 查看文章
YEN仔 9.55
快D去返9.2 XDD
又買一堆

PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

舊 11-15-12, 11:57 PM   #10
魔法小王子

引用:
快D去返9.2 XDD
又買一堆
快D跌啦T_T
魔法小王子 目前離線  
舊 11-16-12, 12:23 AM   #11
clanyuen1
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2002
XBox Live Gamertagclan3
請問換日元係計買入定買出價?
今日見買入923,買出975...

放心!高空工作,1人工作,10號風球出事你都有份,但公司唔保,
住戶是神,不得反抗...
clanyuen1 目前離線  
舊 11-16-12, 12:41 AM   #12
BOYBOYBOY
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2011
引用:
作者: clanyuen1 查看文章
請問換日元係計買入定買出價?
今日見買入923,買出975...
低數字那個同你買,高數字那個同你換
即係1萬YEN=923 同你收返每一萬
掉返轉,你要買1萬就要975

舊 11-16-12, 02:25 AM   #13
amn_dl811

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDamndl811
想問一下 1月2日/3日 高山同埋白川鄉D舖頭會唔會關很多?

PS:28至31/12會住有明太陽道...

舊 11-16-12, 09:04 AM   #14
leotam3

註冊日期: Oct 2003
係機場,希望唔會太凍
由手機版發出
leotam3 目前離線  
舊 11-16-12, 07:12 PM   #15
BOYBOYBOY
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2011
今日百年換9.59
YEN跌一跌又多餐飯食

舊 11-17-12, 12:00 AM   #16
魔法小王子

去大阪一個人住,有冇又平又好的住宿推介?
魔法小王子 目前離線  
舊 11-17-12, 12:17 AM   #17
Hunter

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 魔法小王子 查看文章
去大阪一個人住,有冇又平又好的住宿推介?
SUPER HOTEL, 東橫INN
我自己無住過, 不過好多人推介呢2間

如果出年去京阪神, 又真係無人陪
我一個人應該都會住SUPER HOTEL

http://www.superhotel.co.jp/

我都想知大家有無其他推介?

題外話, 睇番VOL.3 先知來我同你都係今年6月去過日本

此篇文章於 11-17-12 12:29 AM 被 Hunter 編輯。
Hunter 目前離線  
舊 11-17-12, 12:58 AM   #18
魔法小王子

引用:

上年6月衝2場CON XDDD
今次真係純去睇景~
魔法小王子 目前離線  
舊 11-17-12, 01:36 AM   #19
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:

SUPER HOTEL, 東橫INN 多港台人BOOK~~但呢兩唔算係平~
又包早餐~SUPER HOTEL早餐堅係掂

不過平過佢位置又唔錯酒店本身又ok的仍有其他選擇
多d上jalan / 樂天(日文版)望下吧~以價錢排位佢地唔係最平果堆(平而差果d當然無視)

Hitomi 目前離線  
舊 11-17-12, 02:21 AM   #20
PTX-003C
天下第一盲鬼

PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
大阪我今次住New Osaka Hotel
有冇人住過? 價錢我覺得唔錯

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線  
舊 11-17-12, 02:48 PM   #21
irismong
Goo ◕ ω ◕

見到大家11月都去日本
我又想去呀
嗚 T^T

舊 11-18-12, 01:37 AM   #22
PTX-003C
天下第一盲鬼

PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
引用:
見到大家11月都去日本
我又想去呀
嗚 T^T
just do it

===========================
而家先問個好蠢的問題...
B-Mobile 果D 卡插華為果D Wi-Fi 蛋都用到架嘛?
有人同我講可能用唔到....焦慮中

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線  
舊 11-18-12, 01:44 AM   #23
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
作者: PTX-003C 查看文章
just do it

===========================
而家先問個好蠢的問題...
B-Mobile 果D 卡插華為果D Wi-Fi 蛋都用到架嘛?
有人同我講可能用唔到....焦慮中
4, 5, 10月都去完...
11月又去... 就真係去得有D太密喇~ =3="

可能用唔到, 因為要SETTING

舊 11-18-12, 01:52 PM   #24
魔法小王子

引用:
4, 5, 10月都去完...
11月又去... 就真係去得有D太密喇~ =3="

可能用唔到, 因為要SETTING
咁12月就唔覺得太密 XDDDDD
魔法小王子 目前離線  
舊 11-19-12, 01:32 AM   #25
com1010hkjp
‧唔知咩兔 .

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDcom1010hk
plan緊1月7日去日本

去5日

想問下1月7日後市面的商店係唔係正常開門?

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
11/7 11/8 Kalafina Special LIVE in Hong Kong 2015開催決定!丨梶浦由記総合THREAD Vol.2 神秘過客 日本動漫畫討論版 790 05-31-23 06:40 PM
[漫畫] 八木教広「CLAYMORE」13年の歴史に幕 Vol.2丨 鳳熾魂 日本動漫畫討論版 767 02-14-15 05:16 PM
あなたの力でBD化プロジェクト 総合THREAD money 日本動漫畫討論版 36 02-23-13 07:18 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.3 Hitomi ~清談館~ 1004 11-15-12 11:18 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.2 Hitomi ~清談館~ 1014 06-16-12 09:32 AM

現在的時間是 11:54 AM

手機版 | APP版