Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-13-14, 09:46 PM   #626
森原里美
Game Master
閃の軌跡3

註冊日期: Apr 2002
第6話

原來入學編要用到7話...
仲以為可以睇到九校戰編...

森原里美 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-14, 10:12 PM   #627
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
九校戰睇完小說我都唔覺得呢篇好睇
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-14, 11:15 AM   #628
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 小嘉 查看文章
九校戰睇完小說我都唔覺得呢篇好睇
因為你唔夠童真

你當彈珠人/爆旋陀螺睇就會無視除開作者化身之外,成本野都係腦殘vs腦殘既戲碼

我講錯,彈珠人起碼d對手都仲會贏一兩次(笑

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-14, 11:59 AM   #629
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: 細路翔 查看文章
因為你唔夠童真

你當彈珠人/爆旋陀螺睇就會無視除開作者化身之外,成本野都係腦殘vs腦殘既戲碼

我講錯,彈珠人起碼d對手都仲會贏一兩次(笑
你估爆旋陀螺輸得少(笑
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-14, 12:02 AM   #630
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
【速報】公式サイトにて新章「九校戦編」の新ビジュアルを解禁!さらに新イントロダクションも公開!
http://mahouka.jp/

舊 05-18-14, 12:44 AM   #631
money
◆.西野司命.◆

魔法科高校の劣等生 入学編3
2014年9月24日発売
Episode
収録話
第5話「入学編Ⅴ」
第6話「入学編Ⅵ」
第7話「入学編Ⅶ」

Blu-ray[完全生産限定版] ¥7,800+税
ANZX-11305~11306

DVD[完全生産限定版] ¥5,800+税
ANZB-11305~11306
ANIPLEX+

Spec

〔完全生産限定版特典〕

原作者:佐島 勤書き下ろし小説「魔法科高校の劣等生 ドリームゲーム 3」
キャラクターデザイン:石田可奈描き下ろしジャケット
特典CD キャラクターソング収録
特典映像
「ほのかと雫の魔法塾」#3 #4 完全版

DVD通常版も同時発売
¥4,800+税 ANSB-11305

舊 05-18-14, 05:17 AM   #632
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
朱雀唔搵番櫻井配真係好大違和感

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-14, 11:40 AM   #633
money
◆.西野司命.◆

舊 05-18-14, 01:58 PM   #634
埃及使者
God of Gamer
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
沉悶既入學篇終於完
極度期待既九校戰篇開始

但見到朱雀就唔多開胃

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-14, 02:00 PM   #635
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
凡人挑戰神嘅下場就是如此沉悶...一點衝擊都冇
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-14, 05:15 PM   #636
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: Kewellma 查看文章
朱雀唔搵番櫻井配真係好大違和感
同感
未出聲前我都諗係未櫻井配
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-14, 05:23 PM   #637
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
睇名同個流程,總覺得原本係想寫主角能力不足但靠智識同技術來彌補乃至超越高材生這種展開才對……但怎麼一路下來給人的感覺除了開掛還是開掛……是我想多了還是作者力不從心結果變成這樣子……
九校戰編會好點嗎?我有點想棄了……

舊 05-18-14, 05:28 PM   #638
細路翔
The One

引用:
作者: 尼路 查看文章
睇名同個流程,總覺得原本係想寫主角能力不足但靠智識同技術來彌補乃至超越高材生這種展開才對……但怎麼一路下來給人的感覺除了開掛還是開掛……是我想多了還是作者力不從心結果變成這樣子……
九校戰編會好點嗎?我有點想棄了……
作者當年網上連載時就直接回應講明依套野係講超絕爆帥強既主角點樣懷才不遇,就好似佢本人一樣。

仲叫批評佢果個收皮唔好睇

英國說大家抱團死
舊 05-18-14, 05:37 PM   #639
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者當年網上連載時就直接回應講明依套野係講超絕爆帥強既主角點樣懷才不遇,就好似佢本人一樣。

即係我想多了啦……怎麼近幾年這麼多標題黨的友少如是…這也如是……

舊 05-18-14, 06:59 PM   #640
leungky1

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: 尼路 查看文章
即係我想多了啦……怎麼近幾年這麼多標題黨的友少如是…這也如是……
友少角色真係友少過
魔劣係套野本質夠魔劣

10分鐘有無?
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-14, 07:03 PM   #641
小嘉
The One

引用:

如果係懷才不遇摩利就唔會搵神做風紀啦
克人今集就唔會叫達也指揮啦

次次睇完個妹都好黑我憎

九校戰又係另一幕神屈平民機
唔同層次你覺得班平民點鬥
浴血王子
唔好期待

SAO就算桐人開BUG開外掛都無能力去改變佢同伴能力
有好多野桐人佢一個人未必做到
魔劣係一個神已經改變成個遊戲
同伴就算係廢材只要搵神你就無敵

此篇文章於 05-18-14 07:11 PM 被 小嘉 編輯。
舊 05-18-14, 07:29 PM   #642
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
哥哥大人 為左"日常" 開外掛開到咁大 ... 好無聊... 個外掛大到 連個妹大技 都有時間解除 (睇來個妹大技有機會死人)

反而 銀時(?) 個面反而熱血d
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-14, 08:06 PM   #643
casio

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 捲毛老爺 查看文章
哥哥大人 為左"日常" 開外掛開到咁大 ... 好無聊... 個外掛大到 連個妹大技 都有時間解除 (睇來個妹大技有機會死人)

同之後嘅比,其實上帝仲係普通模式,呢集已經無咩點開掛……

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-14, 08:34 PM   #644
Dom031059
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2010
引用:

對比可以殺人時出M.B,今集只係上帝日常mode啦
Dom031059 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-14, 08:50 PM   #645
ikari28
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
PSN  IDlktang28
XBox Live Gamertagikari 28
引用:
次次睇完個妹都好黑我憎
同感,一直覺得佢食便當的話套野會好睇好多
有乜可能香菜會覺得自己比唔上佢
都唔make sense既

巫女控工作日記 Wonder Festival 2015夏

點解今時今日[多機種]既意思已經變成PS123456789
ikari28 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-14, 09:44 PM   #646
細路翔
The One

引用:
我不嬲都話SAO出完第一期唔好再出就無大問題

魔劣最爆笑一點係達神講到自己比個家族欺壓到有幾慘,但個當家對上佢時就只能趴低張口吃香蕉(誤

仲有個世界觀無任何針對魔法師既一般人類勢力又係一個謎

套野班魔法師基本上唔係八婆就係智障男又面目可憎,一般人應該一早忍唔住好似X-MEN入面咁整左堆哨兵出黎戰你娘親先係(?

英國說大家抱團死
舊 05-19-14, 10:02 AM   #647
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:

唔會死.....係仲差過死

引用:

先別埋同佢本人點自戀
睇上帝屈人機的確幾有趣....只係唔仲意他成日寫一大段設定...但不對應所有人物

引用:
如果係懷才不遇摩利就唔會搵神做風紀啦
克人今集就唔會叫達也指揮啦

次次睇完個妹都好黑我憎

九校戰又係另一幕神屈平民機
唔同層次你覺得班平民點鬥
浴血王子
唔好期待

教出一個比自己勁GE同伴叫唔叫改變佢同伴能力?
SAO好似得SAO同GGO桐人係開CHEAT.....ALO同UW都好冇力.....UW直頭好多戰只係好彩先打得到
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-14, 10:33 AM   #648
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
好像好多人睇唔明
點解深雪要在後邊說謝謝和對不起

因為招雪技和小說不同了
這次是會死人的技
但警察捉人時及現已經沒冰是因為哥哥幫他們回復了

另外恐怖份子一點也不廢啊
只是達也的能力太強
雖然這集達也用的戰力一般高級魔法使也輕鬆做到
壞槍 有術式的話一般魔法使也做到 (不過達也未公開也是事實)
無了槍 恐怖份子就失去主戰力(所以如果公開了的話上次討論用槍一定比魔法使好的人可以洗洗睡,狙擊槍另計)

但恐怖份子其實不弱的
因為邪眼這魔法,如果不是等級差距太大,就真的會被洗腦
恐怖份子輸的最大原因是全部槍失效,封魔對達也無效,邪眼失效

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-14, 10:45 AM   #649
小嘉
The One

引用:
作者: ouki 查看文章
唔會死.....係仲差過死

先別埋同佢本人點自戀
睇上帝屈人機的確幾有趣....只係唔仲意他成日寫一大段設定...但不對應所有人物

教出一個比自己勁GE同伴叫唔叫改變佢同伴能力?
SAO好似得SAO同GGO桐人係開CHEAT.....ALO同UW都好冇力.....UW直頭好多戰只係好彩先打得到
你明唔架
而家達神係由一個1lv既人魔改就可以打低一個lv50既人
桐人你點開掛都做唔到呢樣野啦
舊 05-19-14, 11:56 AM   #650
細路翔
The One

魔改都唔係唔得

但達神係好似餵仙豆咁一take過完成

英國說大家抱團死

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「.hack//」総合THREAD money 日本動漫畫討論版 157 11-18-22 07:04 PM
[PSV] 魔法科高校の劣等生 Out of Order 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 30 12-16-14 08:22 PM
出售日文輕小說(魔法科高校の劣等生/変態王子と笑わない猫),同人誌 sam55699 買賣專區 3 08-27-14 05:55 PM
あなたの力でBD化プロジェクト 総合THREAD money 日本動漫畫討論版 36 02-23-13 07:18 PM
[動畫] Lass「11eyes」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 239 12-20-12 11:23 PM

現在的時間是 07:09 PM

手機版 | APP版