Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 01-26-17, 06:23 PM   #1476
風間鈴木仁
God of Gamer

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
最大問題係食game 價任佢開
我拎住部機,我可以慢慢格,等二手
大家咁話 !

任天堂 !

PS系總共 6080隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,362 全球最佳排名10771,12212
https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前離線  
舊 01-26-17, 06:35 PM   #1477
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
HXV 平對家八蚊,都已經訂曬紅藍機,真係平時都唔覺有咁多任粉
C.Ryo 目前離線  
舊 01-26-17, 06:48 PM   #1478
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: C.Ryo 查看文章
HXV 平對家八蚊,都已經訂曬紅藍機,真係平時都唔覺有咁多任粉
啲人都係貪新鮮啫
你睇VR,依家下面幾多人放番成套出嚟
野良猫 目前離線  
舊 01-26-17, 07:25 PM   #1479
mouseccy
Game Master
老鼠仔

註冊日期: May 2010
PSN  IDMOUSECCY
引用:
作者: 野良猫 查看文章
啲人都係貪新鮮啫
你睇VR,依家下面幾多人放番成套出嚟
D 人覺得用VR 玩bio 7先叫享受
但又無考慮清楚吧
mouseccy 目前離線  
舊 01-26-17, 07:39 PM   #1480
catho7
Game Master
焗肉醬貓

註冊日期: Aug 2002
Wii U IDcatho7
Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
3DS Friend Code0533 4943 9848
其實我都訂左,真係人生第一次訂機
起初都係諗住買現貨算,不過見個勢好似訂左穩陣d

雖然隻1 2個宣傳好有雷味,不過始終對老任出品有信心
我個考慮位係定價度,個人黎講唔太願意用三百幾買party game,二百幾會受落d,就算唔係硬食都願意買黎試,唯有寄望佢個質素彌補到個心理差距

catho7 目前離線  
舊 01-26-17, 07:39 PM   #1481
野良猫
肥倫

引用:
作者: mouseccy 查看文章
但又無考慮清楚吧
哩個就一定架喇

VR唔同主機
新機只要有想玩嘅GAME自然會出機

VR要講適性
一係不斷玩等自己去適應,但適應後其實都係會辛苦

我3D裸眼都玩咗一排先適應但長玩都會辛苦
而且又食電解像度又會降所以後期都冇開
野良猫 目前離線  
舊 01-26-17, 07:43 PM   #1482
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
2,3k 對香港人算係咩錢 ? XD
最緊要開頭有得威威
但之後又話中伏XD

舊 01-26-17, 07:46 PM   #1483
野良猫
肥倫

引用:
作者: シェンムー 查看文章
2,3k 對香港人算係咩錢 ? XD
最緊要開頭有得威威
但之後又話中伏XD
威完之後咪變某數字囉
野良猫 目前離線  
舊 01-26-17, 07:47 PM   #1484
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
哩個就一定架喇

VR唔同主機

VR要講適性

至幣係部VR都唔平, 週邊野仲貴過主機, 仲要好賣到你, 根本等於出咗部PS5咁, 人人一部, SONY成間公司結算黑字真係多謝晒

但VR究竟最後有幾多GAME無人會估到, 但應該唔會多, 因為你唔係PS5, 你只係PS4既週邊.
harakuma 目前離線  
舊 01-26-17, 07:56 PM   #1485
野良猫
肥倫

引用:
作者: harakuma 查看文章
至幣係部VR都唔平, 週邊野仲貴過主機, 仲要好賣到你, 根本等於出咗部PS5咁, 人人一部, SONY成間公司結算黑字真係多謝晒

但VR究竟最後有幾多GAME無人會估到, 但應該唔會多, 因為你唔係PS5, 你只係PS4既週邊.
跟手罪大同你講哩代VR唔對應P5請你買過部,好似耳機咁(雖然哩個可能性幾低)
野良猫 目前離線  
舊 01-26-17, 07:56 PM   #1486
daihamlop
Ultimate Gamer
頭像就係我隻新貓仔

註冊日期: May 2005
PSN  IDdaihamlop
引用:
作者: mouseccy 查看文章
但又無考慮清楚吧
引用:
哩個就一定架喇

VR唔同主機

VR要講適性

用VR玩Bio7唔係叫享受,
而係真真正正玩緊另一隻game一樣,
我自己用開VR玩,有日臨訓唔想戴VR,
結果隻Bio7玩咗唔夠兩分鐘就熄機,
同用VR玩係兩個世界。

有版友喺Bio7個po叫人去適應,
同樣道理我都係叫佢唔好唗氣,
我都係叫大家VR而家有價有市快啲放咗佢,
打機係個人嘅事,
啱就啱,唔啱就唔啱,
重好似教小朋友咁去呢樣嗰樣咩?

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
自己啱玩嘅games就二千都買, 唔啱嘅兩舊都唔俾
daihamlop 目前離線  
舊 01-26-17, 07:58 PM   #1487
MO

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: 赤武神 查看文章
任天堂主機冇咩邊部唔係衝首發 XD

食Zelda同12 switch都係本身要買~可惜係出面全部偷步訂又唔保證有紅藍機,到時walkin算,都係要買行機貪隻港版牛

冇左打機癮好耐,係時候有d新野衝擊一下XD
我開頭都咁諗,
之後見好多地方都訂哂,
我有個friend見188有間舖啲人排隊落訂添...
即刻去咗間成日幫襯既舖頭落訂.
費事到時人人攞機自己又要死忍, 而且3千頭已經唔算咩炒價喇...
($2340 + $4xx +$4x
個價好合理

反正兩隻GAME我都會玩,
Zelda自己煲, 12Switch拎部機返公司放毒

希望正日可順利攞機啦
MO 目前離線  
舊 01-26-17, 08:03 PM   #1488
MO

引用:
作者: C.Ryo 查看文章
今次喺香港出奇地反應不錯.
可能終於有唔鎖區行貨, 雖然要食GAME, 但食完GAME個價都仲好接受到.
3千頭真係當買2GAME同梱版主機都OK..
MO 目前離線  
舊 01-26-17, 08:17 PM   #1489
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001

neo2046 目前離線  
舊 01-26-17, 08:35 PM   #1490
harakuma
Game Master

引用:
作者: daihamlop 查看文章
用VR玩Bio7唔係叫享受,
而係真真正正玩緊另一隻game一樣,
我自己用開VR玩,有日臨訓唔想戴VR,
結果隻Bio7玩咗唔夠兩分鐘就熄機,
同用VR玩係兩個世界。

有版友喺Bio7個po叫人去適應,
同樣道理我都係叫佢唔好唗氣,
我都係叫大家VR而家有價有市快啲放咗佢,
打機係個人嘅事,
啱就啱,唔啱就唔啱,
重好似教小朋友咁去呢樣嗰樣咩?
我都好同意你既睇法, 個位C兄做咗件好危險既教導,

身体既反映唔係開玩笑, 頭暈/想嘔係正常反應, 身体告之唔舒服, 等於流鼻水咁, 話你知有感冒,
當年某集比卡超閃到好多人唔舒服, 難道叫人去適應d閃光嗎?
舊 01-26-17, 09:02 PM   #1491
jyeung1
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: neo2046 查看文章

呢張好正,真係賴人玩Game 大法!!
jyeung1 目前離線  
舊 01-26-17, 09:08 PM   #1492
野良猫
肥倫

引用:
作者: harakuma 查看文章
我都好同意你既睇法, 個位C兄做咗件好危險既教導,

身体既反映唔係開玩笑, 頭暈/想嘔係正常反應, 身体告之唔舒服, 等於流鼻水咁, 話你知有感冒,
當年某集比卡超閃到好多人唔舒服, 難道叫人去適應d閃光嗎?
以前打機打到發羊吊都係咁
唔理身體狀態長時間係咁打機仲要處於緊張狀態

魷魚我都係頂多玩兩粒鐘就要休息
一來集中力會下降影響水準,二來真係要放鬆下個緊張狀態
打到KEEP住出手汗唔講得笑
野良猫 目前離線  
舊 01-26-17, 09:19 PM   #1493
MO

引用:
作者: jyeung1 查看文章
呢張好正,真係賴人玩Game 大法!!
如果用tv mode時, 我都會用兩個Joy con算, 唔加Joy Con Grip.
攤開雙手玩舒服好多.
MO 目前離線  
舊 01-26-17, 09:22 PM   #1494
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
魷魚真係要超集中玩 , 勁緊張打到XD
真係好期待2 拎出黎同FD 操兩鋪XD

舊 01-26-17, 09:24 PM   #1495
harakuma
Game Master

引用:
以前打機打到發羊吊都係咁
唔理身體狀態長時間係咁打機仲要處於緊張狀態

魷魚我都係頂多玩兩粒鐘就要休息
一來集中力會下降影響水準,二來真係要放鬆下個緊張狀態
打到KEEP住出手汗唔講得笑
後生仔可能好D,

我都後生過, 試過玩PS玩到8,9個鐘唔食飯照玩Easy job, 仲要係crt (好傷眼) ; 試過幾日內去爆一隻rpg.

依家真係唔得, 兩三個鐘真係極限. 有心無力.
舊 01-26-17, 09:25 PM   #1496
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
其實我覺得好奇怪
我印像中(唔知有冇記錯)PS3首發要硬食3隻GAME
VITA要硬食1隻定唔知2隻 (但肯定要食果隻垃圾UNCHARTED)
PS4聰明左, 出跟GAME的GAME PACK, 但變相都係硬食

點解未見過人炎上SONY, 但係呢家就咁多人吊任天堂呢
有ZELDA O係度, 變相都只係食一隻姐

此篇文章於 01-26-17 09:27 PM 被 lineage19 編輯。
lineage19 目前離線  
舊 01-26-17, 09:29 PM   #1497
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

PS4 我應該係頭3日同個朋友係蘇寧買 , 正價 , 唔洗食GAME

舊 01-26-17, 09:30 PM   #1498
catho7
Game Master
焗肉醬貓

註冊日期: Aug 2002
Wii U IDcatho7
Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
3DS Friend Code0533 4943 9848
引用:
作者: lineage19 查看文章
其實我覺得好奇怪
我印像中(唔知有冇記錯)PS3首發要硬食3隻GAME
VITA要硬食1隻定唔知2隻 (但肯定要食果隻垃圾UNCHARTED)
PS4聰明左, 出跟GAME的GAME PACK, 但變相都係硬食

點解未見過人炎上SONY, 但係呢家就咁多人炎上任天堂呢
有ZELDA O係度, 變相都只係食一隻姐
其實咁多年黎,好多鋪都有咁既慣例
不過都認同時代係應該進步,起碼應該有得揀硬食實際版定數碼版先

catho7 目前離線  
舊 01-26-17, 09:31 PM   #1499
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
引用:
作者: シェンムー 查看文章
PS4 我應該係頭3日同個朋友係蘇寧買 , 正價 , 唔洗食GAME
有大鋪係會好D...

今次老任唔搵大鋪真係唔知想點
lineage19 目前離線  
舊 01-26-17, 09:37 PM   #1500
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

引用:
作者: lineage19 查看文章
有大鋪係會好D...

今次老任唔搵大鋪真係唔知想點
跟手去game 鋪買killzone , 返去買DL版KNACK , 無雙

關閉主題

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5813 04-25-24 02:33 PM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 01:43 AM

手機版 | APP版