Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-15-16, 01:40 PM   #19976
psidef
God of Gamer

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: 小嘉 查看文章

感謝各位巨巨們厚愛
引用:
作者: Noi Aruto 查看文章
+1
原來綾香係小嘉?
個AC應該係我開game最早add那批好友
等我仲del咗個request......

加返.

舊 08-15-16, 03:49 PM   #19977
樹靈DRYAD
Crazy Gamer
樹靈

註冊日期: Jul 2006
現在已經無得好似以前今...有足夠農具下換完素材可以轉刷QP有好高CP值....

唔計額外素材的話,今次一場40AP換得60萬QP左右....
無錢升殺師匠技T_T~

545726419 Syalon(副): 好像成了主ACC中獎後的還債ACC

火紋
ID : 6357513623 <雖然加朋友唔知有咩用>
樹靈DRYAD 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-16, 04:17 PM   #19978
蛋撻王子
功德完滿

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: 樹靈DRYAD 查看文章
現在已經無得好似以前今...有足夠農具下換完素材可以轉刷QP有好高CP值....

唔計額外素材的話,今次一場40AP換得60萬QP左右....
無錢升殺師匠技T_T~
嚴重唔夠錢用

我相信應該有好多玩家都有呢個問題先係
我覺得佢咁樣逼人爆石打錢仲衰過逼人爆石打素材

本來d人估水著event係好似以前聖誔
更甚係空境event咁可以打野抽獎d event
點知最後係咁大壇野...

依家最少起碼8月31日打後先有月見event part2啦..
應該唔會22號後有event 2掛
希望到時會有d容易少少儲錢既event..

舊 08-15-16, 04:36 PM   #19979
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 大破人間 查看文章
又係強迫症發作的時候

一見到MY ROOM既EVENT回想唔齊就………

其實都係爆少少果而已
仲有綠方做贈品
我粗略計一計, 假設一場山地嵐級有150+資源,
用30AP換9綠方(銀肥)來做比較,
其實建設費在250資源以內,換倒20綠方係無蝕既

引用:
作者: 樹靈DRYAD 查看文章

無錢升殺師匠技T_T~
但今次有1 AP 100+萬QP, 數字仲不斷上升中 (今日都150萬)
埋單我估都有3-4千萬?
不過今個event刷QP真係完全蝕卓,所以我都忍住唔食果,衝完主線後就靠自然回體算
刷綠方和QP最好都係等抽箱event先去盡
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-16, 04:39 PM   #19980
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
咁佢應該預半個月前AP半減時,玩家全力打種火打錢
只係最後三日突然推出聖杯系統,D錢同種火即刻唔見哂
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-16, 04:41 PM   #19981
gingq7

上兩個星期AP減半時我都特登爆果刷QP
而家基本上係素材/QP輪住缺....

不過應該係好事黎既(?), 代表大家都抽倒新角色卡
舊 08-15-16, 04:46 PM   #19982
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
同樓上意見一樣
拆完再起換D融好似無咩蝕
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-16, 04:50 PM   #19983
gingq7

剛剛才有時間睇堆新絆10禮裝,
繼續10張有9張廢 (8張係copy & paste)

得親兒子有特別設計...
"只限阿周那(Archer)裝備時,自身的寶具威力提升30%&星星集中度提升1000%"

其兄弟卻被嚴重打臉:
"只限迦爾納(Lancer)裝備時,自身在場上的話,我方全體的Quick卡、Arts卡、Buster卡的性能提升8%"
(呆毛王/亞提拉 全體攻擊力+15%, 迦爾納硬生生得人地一半....)

呢張直頭係玩野:
"只限弗蘭肯斯坦(Berserker)裝備時,自身在場上的話,我方全體的Quick卡性能提升15%"
佢得一張Q卡咋......我知個寶具係綠色,但佢無起始NP可以出倒寶具嗎...
舊 08-15-16, 04:56 PM   #19984
大破人間

引用:
作者: gingq7 查看文章
剛剛才有時間睇堆新絆10禮裝,
繼續10張有9張廢 (8張係copy & paste)

得親兒子有特別設計...
"只限阿周那(Archer)裝備時,自身的寶具威力提升30%&星星集中度提升1000%"

其兄弟卻被嚴重打臉:
"只限迦爾納(Lancer)裝備時,自身在場上的話,我方全體的Quick卡、Arts卡、Buster卡的性能提升8%"
(呆毛王/亞提拉 全體攻擊力+15%, 迦爾納硬生生得人地一半....)

呢張直頭係玩野:
"只限弗蘭肯斯坦(Berserker)裝備時,自身在場上的話,我方全體的Quick卡性能提升15%"
佢得一張Q卡咋......我知個寶具係綠色,但佢無起始NP可以出倒寶具嗎...
第一輪既貞德仲慘啦, 全體Buster卡性能提升15%
貞德都唔知係咪得罪左裝屍D咩
舊 08-15-16, 05:05 PM   #19985
gingq7

孔明都係完全唔關事的 全體Buster卡性能提升15%...

問題都係推得太急,變左9成都係copy & paste而唔係特別設計,
如果張張都好似阿周那或呢張咁:
"只限聖喬治(Rider)裝備時,自身被擊倒時對自身除外我方全體賦予無敵狀態(1次)&賦予傷害減免1000狀態(3回合)"
成件事就好10倍

而家就只係浪費卡面幅圖和文字設定
舊 08-15-16, 05:09 PM   #19986
蛋撻王子
功德完滿

老實講絆10禮裝個設計令人好無癮

我上日站其實都成日有人講呢個問題
本身如果佢送絆10既禮裝既性能
超越唔到玩家持有既禮裝
(依家EVENT派既一張比一張勁)

咁絆10禮裝要黎做乜?
其實300個禮裝格位唔係好等駛架咋....
我長期爆架

佢絆10應該要有絆10相應既獎勵先係
例如直接係你個英靈上面on top加入以上能力

而唔係裝左先有

本來出part1都有仲有希望可以廢止或改變呢件事
但依家根本就無停既意思
出到第六定第七波..
真係陰功....

至少孔明個張
我覺得仍然仲係算有用既
佢始終係support
隊友如金時/征服王* 呢d角色
主要都係用B卡輸出既就好岩用
一開始我都係咁講

但不否認仲有好多張禮裝係產廢左..

舊 08-15-16, 05:18 PM   #19987
psidef

註冊日期: Apr 2007
金閃閃嗰張咪仲衰......

舊 08-15-16, 05:26 PM   #19988
樹靈DRYAD
Crazy Gamer
樹靈

註冊日期: Jul 2006
絆10禮裝都係等大改動LA.....佢開左今耐...我只係得1個角色去到9.2....4個去到7.3

而且講起禮裝...禮裝EXP卡幾時肯開關卡俾人農呢...

545726419 Syalon(副): 好像成了主ACC中獎後的還債ACC

火紋
ID : 6357513623 <雖然加朋友唔知有咩用>
樹靈DRYAD 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-16, 08:55 PM   #19989
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
引用:
作者: gingq7 查看文章

其兄弟卻被嚴重打臉:
打星、回必殺、會心加成,唔可以利同單攻擊力相比

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-16, 09:03 PM   #19990
TOAKO X
Game Master
俺の嫁↘

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code0130 2610 0823
PSN  IDtoako
XBox Live Gamertagtoako
話唔定以後開雙禮裝呢:)
會咁樣做的話三星禮裝不再是廢物

OTL……
TOAKO X 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-16, 09:16 PM   #19991
大破人間

引用:
作者: TOAKO X 查看文章
話唔定以後開雙禮裝呢:)
會咁樣做的話三星禮裝不再是廢物
而家全隊五星人五星禮都唔夠COST

玩雙禮裝與其為左省COST裝三星禮

咁後排唔放人,前排雙五星禮谷盡佢仲好

狂職隊6張2030(假如有),寶具隊萬聖太太加黑聖杯,或雙五星伊莉亞回BP等等真係諗起都興奮
舊 08-15-16, 10:13 PM   #19992
gingq7

引用:
作者: T.K. 查看文章
打星、回必殺、會心加成,唔可以利同單攻擊力相比
你有道理,
我再check過其他禮裝,營運確實係覺得 三色卡+1% = 攻+2% (參考相樸 vs キス・ユア・ハンド), 而唔係特登打迦爾納臉
但現實中應該無人會覺得海倫娜三色卡+20%比孔明攻+30%強....

(雖然我昨天先講完海倫娜其實很強...但其實昨天我都係當+20%攻計)
舊 08-15-16, 11:00 PM   #19993
蛋撻王子
功德完滿

路過見到街客有隻100LV 全10技既炎神守護者
覺得佢好型

舊 08-15-16, 11:59 PM   #19994
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
剛刪完人多左2個fd位,如有興趣請add

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-16, 12:11 AM   #19995
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章
路過見到街客有隻100LV 全10技既炎神守護者
覺得佢好型
你係時候出隻100LV 全10技既NT海盜比佢見識下
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-16, 02:17 AM   #19996
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨

此篇文章於 08-16-16 02:20 AM 被 T.K. 編輯。
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-16, 07:36 AM   #19997
gingq7

呢set好似無通販, 其他反而有得賣:
http://typemoon.com/news/2016/x9fLTP
舊 08-16-16, 09:09 AM   #19998
蛋撻王子
功德完滿

話說不知不覺呢個區已經800頁了

舊 08-16-16, 09:28 AM   #19999
stcdavidhk

可惜呢度係唔會有紀念活動

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
舊 08-16-16, 10:22 AM   #20000
stcdavidhk

想問Arcana係咪呢度板友?

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 02:42 AM

手機版 | APP版