Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-13-17, 06:33 PM   #3001
minazuki
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
ヴァルキリーアナトミア公式 ✔ @VALKYRIE_VA
木村です。いつもプレイ頂きありがとうございます。より遊びやすくする機能として、一日一回、Twitterに投稿頂くことでAPが回復できる機能を次回バージョンアップで実装予定です。(※端末にTwitterアプリがインストールされている必要があります。)#ヴァルキリーアナトミア
2017年 Jun 13日 - 5: 31 下午

唔想裝Twitter App
minazuki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-17, 07:31 PM   #3002
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
而家D水多到成幾百支用唔晒喎 @@ 除非新玩先可能要爆水衝活動﹖
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-17, 10:34 AM   #3003
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
主要係想有人做免費宣傳吧
不過GAME本身做得智障,好難有大成效。
只係一年就已經將隻GAME搞到最新6星以外全部都係垃圾,點宣傳都冇咩用吧…

舊 06-14-17, 11:37 AM   #3004
ShinDou

佢系統問題冇得搞,個個齊晒屬性武之後理論上唔駛抽都夠打,所以d武就愈出愈勁,而家新武勁過最舊武差唔多成倍

隔離dffoo1樣係抽武但人地整得好玩好多,個個角色都好有特色,唔係淨係武器唔同,個個活動都整幾個bonus角,大佬係set到用佢地本身d招黎打會易好多,迫你升佢地用,冇咁易悶

我覺得要搞既話要改下d人本身既技,唔好淨係純加能力值,加下d附加效果,咁先多d變化

此篇文章於 06-14-17 11:39 AM 被 ShinDou 編輯。
舊 06-14-17, 02:16 PM   #3005
神人ではない!新人だ

行到依家咁就緊係死_硬啦,咪大家一齊等極大DAMAGE同傳武囉。
當佢DXD NEW FIGHT都嫌佢冇女睇。

其實一早俾多5星升6星ITEM,6星又喺ABT用多些少心機,唔係下下DAMAGE UP。
而一直弱勢既魔同弓分別有多派上用場既機會,例如弓對軟身/飛天系有DAMAGE系數上升,騎士/機兵類物理好硬等。
應該唔駛一年就將SKILL最大DAMAGE進化三次。
只係去到依家咁已經做咩都冇用,主收入班友分分鐘已經齊技5超絕,依家先轉大方向同自行收皮冇咩分別…

當然 D人ABT都好多好低能,特別係黑甲外既防禦系,血係共用,不過角色ABT只保自己,結果其餘3人長中毒全滅…

此篇文章於 06-14-17 02:18 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-17, 05:01 PM   #3006
minazuki

A5幾易打,力水同血水都少
A4其實應該難過A5
全部1take過搞掂
不過取消左over attack bonus,戰略性低左

我覺得隻game行到而加咁樣,主要係玩家數太少(仲要越黎越少)
手機game淨係玩過呢隻同SOA
SOA每次活動都有派5星武 (5星最大,冇6星)
而果把5星武係好有用,亦夠晒用
佢亦都派夠數俾你完凸佢
實用程度可以理解為VA 65LV 全體特大技5 3下,兼且岩屬性或者有種族特效
所以隻game完全唔抽武都絕對夠玩

佢主要係玩抽人,但新人都有機會唔勁兼廢,所以抽唔抽基本上係睇愛,而唔係睇有幾勁
因為勁人你有一個就夠
要量產完凸2、3個人唔難
如果VA要完凸(技5)一把6星武難度係100,咁SOA完凸一個人既難度係1

所以零課都夠晒打(包括打塔),所以我都好疑惑點解佢會維到皮
唯一解釋應該只有有愛既玩家數多好多
有愛既角色抽唔倒時,的人就會去課
而角色只要中一次就夠,就算幾黑仔都好,肯少量課下都應該唔難中
但VA呢…
角色中左一次都唔夠,仲要中多一次先係完全體
而武器同角色係同一個pool(SOA分開),變相更難中倒
再加上VA夠唔夠打既重點係武器而唔係角色…
我相信冇人會對武器有愛
想人課金抽武真係好弱智既一件事

一隻完全唔使抽都輕鬆夠哂玩仲不斷派大量石俾你 (免費石多過你VA juicy課金)
同一隻唔課金好難打仲越派越少石
真係好大對比

我覺得佢而加要做既野係收窄貧富懸殊,俾人有機會將的舊武再利用 (ASSIST初出時係做到,但而加已冇乜用)
唔好將的野越set越勁,將課金既目標由「的野勁唔勁」,變成「好想要果樣野」
VP舊人係最大既課金誘因,但係你set到165抽先保底中其中一個
叫人點抽姐
舊 06-14-17, 06:01 PM   #3007
ShinDou

其實已經好易打,就算打唔晒塔都冇乜所謂,又唔係派凸石,係多個名威d,變抽角game唔可行,原作太少人,有人氣既都出晒咁濟,都係覺得要成隻pack掉重練先得
舊 06-14-17, 06:45 PM   #3008
minazuki

唔計塔叫夠打唔係叫易打

直接VP3啦,重重練 (廿周年喇)

抽角其實夠人,換件衫就係新角啦
不過佢最初定位係唔抽角、淨抽武,但之後又搞抽角,搞搞下仲要人抽夠2個先夠,搞死埋自己
舊 06-14-17, 07:31 PM   #3009
ShinDou

真係算好易架喇,冇乜邊隻GAME可以0特效掛機AUTO打,打大佬掃幾下技就秒,換衫佢出過啦,其實應該冇人抽,所以冇再出

VP3應該要等呢隻搞得起先有可能,如果唔係SE都唔覺得有得做,反正佢而家大把賺大錢既手機GAME,人地課俾佢仲好過佢出PS4 GAME仲要驚蝕

此篇文章於 06-14-17 07:44 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 06-14-17, 09:12 PM   #3010
minazuki

佢果隻換衫得啖笑
人地免費派既換衫角都有誠意過佢

本身SO5好賣就已經好有可能會出VP3
不過SO5隻game又整得極度垃圾
但咁既質素黎計,銷售量其實唔算差
當然比預期少好多,但隻game都比預期垃圾好多

有SOA做例子,
VP3爆死咪再用返的模組再出隻app吸血囉
起碼畫面靚的,抽人既動力都大的

手機課金賺返黎既錢係要投資返落Console/PC 3A game
而唔係將業務主攻手機課金,搞死晒自己的老品牌 (Konami)
舊 06-14-17, 10:01 PM   #3011
ShinDou

ANOTHER5爭暗線,不過可能過唔到,抽唔到暗劍,之前派既活動暗劍又冇凸連技都冇升,其他線好多都係靠白麗捱幾TURN慢慢磨最尾秒 XD
舊 06-15-17, 05:16 PM   #3012
minazuki

最新抽特效弓有6hits
但用黎打細雀只係食倒5hits
之前同類型會爆上去既伯杖都好似會咁
舊 06-15-17, 11:16 PM   #3013
ShinDou

終於過到ANOTHER5暗線,試左幾次,如果唔係有白麗ORB應該唔得,因為冇石抽暗6星劍,而家先知雷法再裝狀態武係好屈,手上賣剩獵劍同舊暗附加大劍,成日上到毒同盲好正
舊 06-16-17, 04:51 PM   #3014
minazuki

引用:
作者: ShinDou 查看文章
終於過到ANOTHER5暗線,試左幾次,如果唔係有白麗ORB應該唔得,因為冇石抽暗6星劍,而家先知雷法再裝狀態武係好屈,手上賣剩獵劍同舊暗附加大劍,成日上到毒同盲好正
雷法屈應該係第一日既事啦
以前SG要靠雷法上狀態架嘛 (一係就靠擊破補血)
同埋聽講初時的boss仲會中石化
舊 06-16-17, 05:11 PM   #3015
minazuki

premium機能
會唔會係月票課金

裝飾品唔知會唔會加能力,如果冇又係垃圾功能

加free skill上限幫助唔大,我地要既係容易的俾人升倒武器skill
舊 06-16-17, 05:48 PM   #3016
神人ではない!新人だ

引用:
作者: minazuki 查看文章
裝飾品唔知會唔會加能力,如果冇又係垃圾功能
外觀用ONLY一票

舊 06-16-17, 08:26 PM   #3017
ShinDou

佢都寫到明係3D MODEL,應該得個樣,不過以前唔知邊個任唔係都出過ATTACHMENT咩﹖

解FREE SKILL上限但D大佬勁左既話其實冇易打到
舊 06-17-17, 07:03 PM   #3018
ShinDou

又換晒d野可以打gate
舊 06-18-17, 05:24 PM   #3019
minazuki

新玩11回武器生成
但機率唔知會唔會改低

自己招自己唔知會唔會俾人ban,做足1次先500石
隔離game無啦啦話賣得好又派左6000石啦

我諗隻game半年內應該會執
舊 06-18-17, 06:12 PM   #3020
ShinDou

應該會BAN,唔BAN咪無限石任抽﹖

睇D課長抽唔抽特效就知,以前期期都特效技5,而家連技1都少,如果隻GAME冇人再課落去抽野應該真係執得
舊 06-18-17, 07:27 PM   #3021
minazuki

上限10次5000石
點會無限
舊 06-18-17, 08:43 PM   #3022
ShinDou

1開十個ACCOUNT,仲要升到RANK20,可能慘過返工 XD
舊 06-19-17, 02:53 PM   #3023
神人ではない!新人だ

引用:
作者: ShinDou 查看文章
1開十個ACCOUNT,仲要升到RANK20,可能慘過返工 XD
十部一齊全SKIP全AUTO應該一日OK晒既,RANK 20用黑蘿關盲升就OK。

舊 06-19-17, 05:02 PM   #3024
minazuki

※アクションスキルのレベル上限の解放はありません。

點解會寫得出呢句野
唔通之後想去到10
舊 06-19-17, 05:05 PM   #3025
ShinDou

驚人get錯掛,十都冇用啦,邊可能十把1樣,個pool咁多

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] [PS4] Ys Origin 安安 手提遊戲機討論版 8 08-30-17 06:07 PM
徵求:漫畫gundam the origin 安西教練 買賣專區 0 10-31-13 01:46 PM
F.E.A.R. 2: Project Origin 神祕人1號 電視遊戲討論版 98 09-04-09 09:50 AM
Gundam the Origin一問... Metal Gear NT 日本動漫畫討論版 13 05-04-05 11:37 AM
gundam the origin問題 Thursday 日本動漫畫討論版 6 02-08-05 07:41 PM

現在的時間是 08:30 AM

手機版 | APP版