Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-11-06, 03:55 PM   #476
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
原來GUNDAM ACE 2004年8月號已有TURN A外傳漫畫的預告篇連載,
2005年3月號就係第7章!
第7章完結時寫有"下一期將是最終之戰!?"
咁即係在第8章完結...

如果係就煩了,都唔知點搵返嚟睇了!(2005年4月號的GUNDAM ACE )

舊 12-11-06, 04:39 PM   #477
Minga
God of Gamer
Je T'aime

註冊日期: May 2002
引用:
作者: Razgriz 查看文章
如果咁講
uc係turn a嘅一部分
會唔會好啲?
貼切好多

舊 12-11-06, 05:47 PM   #478
jerrychf
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2004
引用:
作者: 機場美少年 查看文章
原來GUNDAM ACE 2004年8月號已有TURN A外傳漫畫的預告篇連載,
2005年3月號就係第7章!
第7章完結時寫有"下一期將是最終之戰!?"
咁即係在第8章完結...

如果係就煩了,都唔知點搵返嚟睇了!(2005年4月號的GUNDAM ACE )
http://bbs.dmhy.net/index.php?filter...forum:category

有 0 至 5 章 @@....(唔知比唔比貼出來....如果有犯版規請 del)
jerrychf 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-06, 10:54 PM   #479
IDGAF
The One

引用:
作者: jerrychf 查看文章
http://bbs.dmhy.net/index.php?filter...forum:category

有 0 至 5 章 @@....(唔知比唔比貼出來....如果有犯版規請 del)
THX!但係0至7章我都買了GUNDAM ACE,睇咗了!
如果有第8章就更好!

舊 12-11-06, 10:58 PM   #480
jerrychf

引用:
THX!但係0至7章我都買了GUNDAM ACE,睇咗了!
如果有第8章就更好!
@@...

咁第八章係唔係話因為有 d 問題而無限延期??
舊 12-11-06, 11:03 PM   #481
IDGAF
The One

引用:
@@...

咁第八章係唔係話因為有 d 問題而無限延期??
咁就唔知了,因為GUNDAM ACE我只買到去2005年3月號就無再買!

舊 12-11-06, 11:03 PM   #482
jerrychf

引用:
咁就唔知了,因為GUNDAM ACE我只買到去2005年3月就無再買!
~_~......個個 gundam ace 係日文...??
舊 12-11-06, 11:17 PM   #483
IDGAF
The One

引用:
~_~......個個 gundam ace 係日文...??
台灣中文版~!

http://www.taipeiwalker.com.tw/comic/comicdetail.asp?Pkey={7B13EAFC-7D0C-4A18-B5FE-95C6CB599AF2}

GUNDAM ACE No.032 4月號

「GUNDAM ACE」是一本網羅了鋼彈的所有一切,完整介紹最新的漫畫、動畫、模型等情報,純度100%的鋼彈雜誌。中文版「GUNDAM ACE」包含了安彥良和全新繪製的初代漫畫、美樹本晴彥、夏元雅人、鴇田洸一等知名漫畫家的鋼彈漫畫連載及豐富的報導單元。本期的重點除了有久織的新連載「鋼彈SEED DESTINY THE EDGE」好評連載第二回共52頁之外,安田朗老師的「月之風」本期連載最終回更掀起最後高潮,值得一看!在報導方面,「鋼彈模型大賞網路票選人氣選」的結果在本期發表,再加上Z鋼彈電影版、最新商品等情報等,頁數高達472頁!附錄方面則有拉頁大海報及超大尺寸的金、銀兩張貼紙。

原來真係差一期無買....

舊 12-11-06, 11:47 PM   #484
jerrychf

引用:
台灣中文版~!

http://www.taipeiwalker.com.tw/comic/comicdetail.asp?Pkey={7B13EAFC-7D0C-4A18-B5FE-95C6CB599AF2}

GUNDAM ACE No.032 4月號

「GUNDAM ACE」是一本網羅了鋼彈的所有一切,完整介紹最新的漫畫、動畫、模型等情報,純度100%的鋼彈雜誌。中文版「GUNDAM ACE」包含了安彥良和全新繪製的初代漫畫、美樹本晴彥、夏元雅人、鴇田洸一等知名漫畫家的鋼彈漫畫連載及豐富的報導單元。本期的重點除了有久織的新連載「鋼彈SEED DESTINY THE EDGE」好評連載第二回共52頁之外,安田朗老師的「月之風」本期連載最終回更掀起最後高潮,值得一看!在報導方面,「鋼彈模型大賞網路票選人氣選」的結果在本期發表,再加上Z鋼彈電影版、最新商品等情報等,頁數高達472頁!附錄方面則有拉頁大海報及超大尺寸的金、銀兩張貼紙。

原來真係差一期無買....

OTZ ~_~...

你而加仲有無 1-7 呢??

因為呢個前傳係日本幾受好評下...
舊 12-12-06, 12:51 AM   #485
jamsquare

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDjamsquare
XBox Live Gamertagjamsquar
超憎黃金之秋

我才沒偷懶,
只是覺得很麻煩, 不想做而已
jamsquare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-06, 12:52 AM   #486
jerrychf

引用:
作者: jamsquare 查看文章
超憎黃金之秋
咩事憎? ~_~

無得再睇多 d....??

如果係既話...多左一集 51 出泥就會好多野唔洗人自己去諗,當然...我係好希望佢地可以畫埋戰後主角既生活,得個五分鐘左右係唔夠既 XD
舊 12-12-06, 01:02 AM   #487
jamsquare

引用:
咩事憎? ~_~

無得再睇多 d....??

如果係既話...多左一集 51 出泥就會好多野唔洗人自己去諗,當然...我係好希望佢地可以畫埋戰後主角既生活,得個五分鐘左右係唔夠既 XD

五分鐘

將一直都比到好感人既主角
變左做人粉

我才沒偷懶,
舊 12-12-06, 01:02 AM   #488
Einhander
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
個人覺得個結局已經好完美
再加野落去會畫蛇添足

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-06, 01:04 AM   #489
Einhander
能登かわいいよ能登

引用:
五分鐘

將一直都比到人好感既主角
變左做人粉
好明顯係蘇絲亞自己攞黎
完全唔關羅拿事
羅拿可以算係gundam裡面數一數二最好嘅男主角囉

夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

iDontCare
舊 12-12-06, 01:06 AM   #490
com1010hkjp
‧唔知咩兔 .

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDcom1010hk
引用:
個人覺得個結局已經好完美
再加野落去會畫蛇添足
冇錯~~~~~~
不過佢再交代一下都唔錯......

舊 12-12-06, 01:11 AM   #491
jamsquare

引用:
好明顯係蘇絲亞自己攞黎
完全唔關羅拿事
你同女朋友移民去加拿大之前
會唔會起機場同個舊女同學打番個茄輪先丫

真係小真真都好過佢
起碼佢都等士爹拿死左先搞露拿

我才沒偷懶,
舊 12-12-06, 01:18 AM   #492
Einhander
能登かわいいよ能登

引用:

真係小真真都好過佢
問題係全場人都知咩事
女王, 羅拿同佢都知呢個係good-bey kiss
kiss完之後就唔會有下文
女王知道先由佢
羅拿因為心有愧疚先咁做
至少佢曉負責, kiss完真真正正同佢斷關係

夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

iDontCare
舊 12-12-06, 02:53 AM   #493
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
引用:

真係小真真都好過佢
西方人kiss下係好正常的
BRA武藏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-06, 04:06 AM   #494
hyc3000

註冊日期: Sep 2006
引用:
作者: 次期Cekehe 查看文章
好開心終於有志同遁合的人喇~~~

全個Gundam TV版系列, 我最鐘意TurnA,
順帶一提, 非TV版我最鐘意0080.......
其實0083都唔差吧~
hyc3000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-06, 01:08 PM   #495
Einhander
能登かわいいよ能登

引用:
作者: hyc3000 查看文章
其實0083都唔差吧~
實際上0083個人覺得係舊uc入面做得最好嗰套...

夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

iDontCare
舊 12-12-06, 01:11 PM   #496
jerrychf

引用:
好明顯係蘇絲亞自己攞黎
完全唔關羅拿事
蘇絲亞自己囉黎....原因係因為一開始唔珍惜???

不過我覺得可能係因為羅拿佢自己一向都鐘意佢大家姐 (姬艾爾) 先,但點知因為係中段姬艾爾原來係女王,所以後泥知道真相後就雖然對女王都係尊敬,但係之前既生活就已經令羅拿心入面萌生愛意掛

如果卡巴無自己亂泥就好 ~_~....
舊 12-12-06, 01:22 PM   #497
Einhander
能登かわいいよ能登

引用:
蘇絲亞自己囉黎....原因係因為一開始唔珍惜???

不過我覺得可能係因為羅拿佢自己一向都鐘意佢大家姐 (姬艾爾) 先,但點知因為係中段姬艾爾原來係女王,所以後泥知道真相後就雖然對女王都係尊敬,但係之前既生活就已經令羅拿心入面萌生愛意掛

如果卡巴無自己亂泥就好 ~_~....
一開始佢個態度就含糊到不知所謂
呢度都冇咁衰
佢抵死攞卡巴黎做試金石嗰下真係乞人憎到極點
佢一開始主動啲, 唔好搞咁多小動作
或者仲可以同女王鬥一鬥
女王方面...
我覺得佢地兩個係天生一對o架
一開始羅拿本身已經對女王好感極高
而原本如果佢地冇相遇嘅話可能連小小交集都冇(羅拿單思唔計)
結果發生左一大堆事, 將佢兩個拉埋一齊
羅拿自己有意思唔在講
女王係咁嘅情況下得羅拿一個可以依靠
男嘅又唔係差嗰隻
理論上關係大幅縮短係好正常嘅
所以我都話羅拿一定係咁多套gundam入面最好運嘅主角
咁嘅機率都可以比佢撞到, 證明有緣有份

夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

iDontCare
舊 12-12-06, 02:04 PM   #498
jerrychf

引用:
一開始佢個態度就含糊到不知所謂
呢度都冇咁衰
佢抵死攞卡巴黎做試金石嗰下真係乞人憎到極點
佢一開始主動啲, 唔好搞咁多小動作
或者仲可以同女王鬥一鬥
女王方面...
我覺得佢地兩個係天生一對o架
一開始羅拿本身已經對女王好感極高
而原本如果佢地冇相遇嘅話可能連小小交集都冇(羅拿單思唔計)
結果發生左一大堆事, 將佢兩個拉埋一齊
羅拿自己有意思唔在講
女王係咁嘅情況下得羅拿一個可以依靠
男嘅又唔係差嗰隻
理論上關係大幅縮短係好正常嘅
所以我都話羅拿一定係咁多套gundam入面最好運嘅主角
咁嘅機率都可以比佢撞到, 證明有緣有份
咁又係,係另一個網站上面個個人既分析真係有見地,唔係乞丐與王子事件就唔會有最後既結局。我諗...哈利都開心死 XD
舊 12-13-06, 12:16 AM   #499
IDGAF
The One

睇咗1-5集,
感覺唔似係GUNDAM片,
反而好似Nadia(ふしぎの海のナディア)!

個故事幾好,但節奏就慢咗d!
而且一開始無乜講點解地球會發展成目前的局面,真係有點亂!(好在睇咗少少前傳漫畫版)

主角羅倫(or 羅拿!?)頭幾集經常全裸演出,
小羅倫又經常受難,真係一個幾惡攪的主角!

舊 12-13-06, 12:22 AM   #500
jamsquare

引用:
咁又係,係另一個網站上面個個人既分析真係有見地,唔係乞丐與王子事件就唔會有最後既結局。我諗...哈利都開心死 XD
純個人感覺

主角離棄最愛, 而選擇左一個好需要佢既人

歌就
cc都幾好聽丫

首月の繭真係. . . .

一首月の繭
一首愛の輪郭

兩首野真係令我服到菅野五體投地 orz

我才沒偷懶,

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「魔神英雄伝ワタル」BD-BOX 好評発売中 石光 日本動漫畫討論版 247 01-13-24 04:25 PM
[動畫] 「電脳コイル」 BD-BOX化決定 Designer 日本動漫畫討論版 29 05-06-15 04:16 PM
[動畫] 劇場版 機動戦士ガンダム00 -A wakening of the Trailblazer- BD/DVD 発売中 Vol.20 money 日本動漫畫討論版 415 08-19-13 02:53 PM
[動畫] 「CANAAN」 BD BOX 7月18日発売決定 supermanlady 日本動漫畫討論版 284 06-25-12 11:08 PM
[動畫] 学園戦記ムリョウ BD-BOX化決定 money 日本動漫畫討論版 0 11-09-11 11:09 PM

現在的時間是 06:51 AM

手機版 | APP版