Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-16-15, 10:47 PM   #176
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
安茲話夏提雅俾人控制放係度好大機會係陷阱,但睇返之前夏提雅中招前出招打中人放大招果個,
應該只係單純係冇能力理夏提雅撤退走左.
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-15, 11:03 PM   #177
埃及使者
God of Gamer
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
安茲話夏提雅俾人控制放係度好大機會係陷阱,但睇返之前夏提雅中招前出招打中人放大招果個,
前面我問過
http://gaforum.org/showpost.php?p=11183992&postcount=81

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-15, 11:06 PM   #178
ms_小畫家
Game Master

註冊日期: Nov 2004
PSN  IDmakelvin666
引用:
作者: hanshimsv006 查看文章
想問下依家動畫做到小說第幾集?想回流睇番原作
應該第二期至第三期

其中一位歷史見證人
ms_小畫家 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-15, 11:09 PM   #179
casio

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
問題係安兹冇上帝視角,佢根本唔知發生過咩事,而對佢而言最糟糕嘅狀況係全部npc被奪走,所以佢先會以有埋伏為前提考慮

引用:
作者: hanshimsv006 查看文章
想問下依家動畫做到小說第幾集?想回流睇番原作
第三卷

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-15, 12:06 AM   #180
KENSNAKE
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: 埃及使者 查看文章

引用:
作者: casio 查看文章
問題係安兹冇上帝視角,佢根本唔知發生過咩事,而對佢而言最糟糕嘅狀況係全部npc被奪走,所以佢先會以有埋伏為前提考慮

第三卷
原來係咁。thx.
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-15, 12:48 AM   #181
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
係咁閃

舊 09-17-15, 09:13 AM   #182
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
最近開始睇番小說
發覺動畫真係改得幾好,故事好流暢
睇完再睇番動畫,發覺連d小動作都有保留到
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-15, 09:59 AM   #183
STRIFE

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
最近開始睇番小說
發覺動畫真係改得幾好,故事好流暢
睇完再睇番動畫,發覺連d小動作都有保留到
作者有參與制作,所以我都覺得改得幾好
MADHOUSE可唔可以破例做2期啊

引用:
所以呢個主角我好難去討厭,成日淆底

舊 09-17-15, 10:19 AM   #184
casio

引用:
作者: STRIFE 查看文章
作者有參與制作,所以我都覺得改得幾好
MADHOUSE可唔可以破例做2期啊

所以呢個主角我好難去討厭,成日淆底
係我眼中安茲只係個笨蛋爸爸,深明班仔女比自己優秀,既唔想俾班仔女捨棄,又想做個稱職嘅爸爸而不停掘坑俾自己踩
加上佢做d嘢其實都係保護班仔女同大墓場,所以就算之後搞出大屠殺,我都好難討厭佢

舊 09-17-15, 12:36 PM   #185
Mage.千砂望
The One
大神再臨~(‘3’)

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDelf_captain
XBox Live GamertagMage Sora
引用:
係我眼中安茲只係個笨蛋爸爸,深明班仔女比自己優秀,既唔想俾班仔女捨棄,又想做個稱職嘅爸爸而不停掘坑俾自己踩
加上佢做d嘢其實都係保護班仔女同大墓場,所以就算之後搞出大屠殺,我都好難討厭佢
哩本小說最好睇就係迪米烏哥斯同安茲既對話~

動畫基本上唔錯~
唯一唔好塞巴斯個樣搞到成個鬼作咁~仲要大大隻~
書入面明明係用細粒中佬型男黎形容佢~

赤子之心 拯救失落時代
Mage.千砂望 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-15, 01:06 PM   #186
STRIFE

XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:
小說佢表明成班npc就好似自己既仔女咁要佢照顧
揹住一家大細仲要防止佢地暴走,本人既精神好累

今集動畫都冇講明一樣野,就係佢唔想見到同伴創造,就好似佢地既後代自相殘殺而自己單挑偽乳

引用:
作者: Mage.千砂望 查看文章
迪:你們真的以為安茲大人的計劃就只有這種程度嗎?
其他:這是什麼回事,安茲大人,請告訴我們
安茲: (.....)
安茲:不愧是迪米烏哥斯,竟然看穿我的計劃......我允許你向其他守護者解釋
迪:係!(解釋中...)
其他:不愧是安茲大人,竟然有這種深思熟慮,真是智謀之王
安茲: (原來如此,不愧是迪米烏哥斯)

結論:不愧是迪米烏哥斯

此篇文章於 09-17-15 03:02 PM 被 STRIFE 編輯。
STRIFE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-15, 11:29 PM   #187
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005

6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-15, 11:57 PM   #188
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
最右邊想點

有冇人係AMAZON訂左BD?

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-15, 12:42 PM   #189
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
實際上如果飛鼠之前唔係廢課金勢/舊同伴無留裝比佢既話

佢同是但一個守護者單挑都會比對面打到七個一皮

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-15, 12:54 PM   #190
green
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:

動畫基本上唔錯~
唯一唔好塞巴斯個樣搞到成個鬼作咁~仲要大大隻~
書入面明明係用細粒中佬型男黎形容佢~
我都覺得塞巴斯個造型同想像中唔同
睇完小說對塞巴斯的描述, 我第一時間係諗起blazblue個位管家
green 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-15, 01:28 PM   #191
Mage.千砂望
The One
大神再臨~(‘3’)

PSN  IDelf_captain
XBox Live GamertagMage Sora
引用:
作者: 細路翔 查看文章
實際上如果飛鼠之前唔係廢課金勢/舊同伴無留裝比佢既話

佢同是但一個守護者單挑都會比對面打到七個一皮
書入面都講佢只係一個中上級玩家~
對住d pvp過一次既對手已經win唔到~
佢擺明係屈裝~
雖然現實都的確係課金player有利d~

引用:
作者: green 查看文章
我都覺得塞巴斯個造型同想像中唔同
睇完小說對塞巴斯的描述, 我第一時間係諗起blazblue個位管家
e+太樣衰~點睇都唔係有型溝死女紳士lor~
動畫版唔知點解仲成日變左單眼佬~
懶係型咁打陰影~

赤子之心 拯救失落時代
Mage.千砂望 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-15, 06:35 PM   #192
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003

supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-15, 10:46 PM   #193
仁飛
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2004
XBox Live GamertagAlexnt1hk
引用:
書入面都講佢只係一個中上級玩家~
對住d pvp過一次既對手已經win唔到~
佢擺明係屈裝~
好似係倒轉?初次交手會輸,但第二次會贏
飛鼠係有情報就會鑽研出攻略嘅人,但對突發情況嘅處理好弱
佢有講自己PVP勝率其實唔低
仁飛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-15, 08:21 AM   #194
STRIFE

勝率算高,而且之後係連勝,但係建基於放棄初局既情況
而有國內人士問過作者,momoka係遊戲時代咩水平
作者答:中位,計埋裝備就中位以上,上位以下
所以遊戲時代勁既係墓地既其他會員,佢只係重課金優閒型玩家

此篇文章於 09-19-15 08:32 AM 被 STRIFE 編輯。
STRIFE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-15, 01:44 PM   #195
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
10月28日に発売となる、Blu-ray&DVD 第2巻のジャケット

【祝!】原作シリーズ「オーバーロード」累計【200万部】を突破!
皆様のおかげです!本当にありがとうございます!引き続き次々重版が決まっております!
10月頭にもドーンと出荷予定ですのでまだの方は是非!
原作イラストレーター・so-bin氏よりお祝いイラストが届きました!
思わずアインズ様も叫んでしまうわー!!!
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-15, 08:49 PM   #196
★星人44★
Moderator
_(:3 」 ∠)_

昇書昇到核裂

舊 09-22-15, 10:57 PM   #197
STRIFE

只出現在ED的總管不見了
下集繼續,正場

舊 09-22-15, 10:58 PM   #198
casio

引用:
作者: STRIFE 查看文章
勝率算高,而且之後係連勝,但係建基於放棄初局既情況
而有國內人士問過作者,momoka係遊戲時代咩水平
作者答:中位,計埋裝備就中位以上,上位以下
所以遊戲時代勁既係墓地既其他會員,佢只係重課金優閒型玩家
其實安兹唔計裝,佢招殺手鐧都己經好癲,如果公會最強戰士同最強法師都去咗異世界,真係估唔到兩個戰力去到咩層次

舊 09-22-15, 11:39 PM   #199
STRIFE

CV竟然係後藤邑子,果然係裡聲優界

舊 09-22-15, 11:57 PM   #200
真十人€
Game Master

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDhokcjp
小劇場大混亂,個發動條件
真十人€ 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
渡辺航「弱虫ペダル GLORY LINE」2018年1月放送開始 supermanlady 日本動漫畫討論版 41 04-25-23 04:44 PM
「刀使ノ巫女 刻みし一閃の燈火」OVA決定! supermanlady 日本動漫畫討論版 49 01-11-21 07:31 AM
水野良×矢野俊策「GRAN CREST グランクレスト戦記」#24 (終)「皇帝聖印」 supermanlady 日本動漫畫討論版 17 06-19-18 03:10 PM
サンカクヘッド「干物妹!うまるちゃんG」連載終了 supermanlady 日本動漫畫討論版 169 04-21-18 04:59 PM
カツヲ「三ツ星カラーズ」#12 (終)「カラーズと街とひとびと」 supermanlady 日本動漫畫討論版 10 02-13-18 07:38 PM

現在的時間是 01:48 AM

手機版 | APP版