Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 飲食版

主題工具 顯示模式
舊 11-07-07, 02:04 PM   #201
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: hgckelvin 查看文章
佢盒"芥辣"
一陣塗手指甲油既味
唔好咁啦~反白啦~~~~~
我岩岩食飽飯ja~~

舊 11-11-07, 08:20 PM   #202
Kris
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
Wii U IDwlng41
PSN  IDwlng41
原來家下真係冇手套 購買意欲大減

舊 11-11-07, 09:37 PM   #203
天使之國
Banned
^0^

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: 自強不息 查看文章
放工先食喇~
有d有得洗手~
天使之國 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-07, 12:25 PM   #204
Corex
God of Gamer
↘ 飛行甲板に直撃

註冊日期: Jan 2003
3DS Friend Code0189 9216 9190
冇手套咩..a
上星期都有

/ 兒子生性病母倍感安慰 \

\ 獅子山下體現香港精神 /

Corex 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-07, 12:37 PM   #205
IamO
無聊人一號

引用:
作者: 自強不息 查看文章
問就有
不是嗎?

舊 11-17-07, 06:45 PM   #206
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: IamO 查看文章
問就有
不是嗎?
鬆餅係咪加左價???我今朝要俾 6個半 .加左1蚊. (食水超深)
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-07, 07:05 PM   #207
HIM

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhim927
引用:
作者: IamO 查看文章
問就有
不是嗎?
唔係間間有, 上次響新世紀食, 佢話環保唔再供應手套, 有間D應該係未派晒
HIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-07, 07:24 PM   #208
天使之國
Banned
^0^

引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
鬆餅係咪加左價???我今朝要俾 6個半 .加左1蚊. (食水超深)
爛鬼餅 0.5 成本都唔使......
天使之國 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-07, 12:48 AM   #209
usayarE

註冊日期: Jul 2002
Wii U IDusayarE
3DS Friend Code3952 6975 1779
PSN  IDusayarE
XBox Live GamertagusayarE
尋日試左kfc 個巴辣雞腿包
我個人唔鍾意食醬, 所以走左醬, 係m記叫脆辣雞腿包都係咁

食完覺得m記個個好d...
個包勁少菜, 塊雞又鞋又乾又唔熱(走醬應該新整一個都咁...), 重要細塊過m記, 辣味=0...
唯一覺得比m記好就係塊包....
好失望
usayarE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-07, 11:15 AM   #210
Jamie
バンブラ小職人

註冊日期: Apr 2003
XBox Live GamertagJaMieGAF
引用:
作者: onon 查看文章
尋日試左kfc 個巴辣雞腿包
我個人唔鍾意食醬, 所以走左醬, 係m記叫脆辣雞腿包都係咁

食完覺得m記個個好d...
個包勁少菜, 塊雞又鞋又乾又唔熱(走醬應該新整一個都咁...), 重要細塊過m記, 辣味=0...
唯一覺得比m記好就係塊包....
好失望
辣雞包的確差了很多, 可能因為不是主打...
KFC本身最好的包是早餐的雞包... ^^

男は__で勝負!!
[NICO] 實況 KY 彈幕 外語 自重 [/NICO]
Jamie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-07, 01:06 AM   #211
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
今日試完隻脆雞
面層現好多油...
d芥辣好有衝動拎支紫外光燈射射佢睇下有冇瑩光出

e+懶係環保
堂食用可再用餐具
但例如食蘑菇飯到頭來又係將發泡膠兜d飯轉落膠兜度
再掉jor個發泡膠兜
把鬼

此篇文章於 11-22-07 01:09 AM 被 メソウサ 編輯。
メソウサ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-07, 01:16 AM   #212
RR7
Banned
極光團團員

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: メソウサ 查看文章
今日試完隻脆雞
面層現好多油...
d芥辣好有衝動拎支紫外光燈射射佢睇下有冇瑩光出

e+懶係環保
堂食用可再用餐具
但例如食蘑菇飯到頭來又係將發泡膠兜d飯轉落膠兜度
再掉jor個發泡膠兜
把鬼
環佢條命
kfc 已經介甩左唔食佢
RR7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-07, 01:36 PM   #213
ヴィタさんさんKS☀
↘λ

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code1805 2967 4401
一人 package 餐好像又再加價了耶?/\
$29.5 兩件雞+飯/雜食+汽水

上一次食是 $27 兩件雞+沙拉/粟米+汽水

再上一次是 $31 兩件雞+粟米+三件巴辣雞翼

抱いてあげたい

- くすくすくっすん さんくっすん祭り 2014/2015
feat.楠田 亞衣奈
ヴィタさんさんKS☀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-07, 07:30 PM   #214
LonelyBlue

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code3652 0501 5654
PSN  IDChho_eadgbe
引用:
作者: sivina 查看文章
一人 package 餐好像又再加價了耶?/\
$29.5 兩件雞+飯/雜食+汽水

上一次食是 $27 兩件雞+沙拉/粟米+汽水

再上一次是 $31 兩件雞+粟米+三件巴辣雞翼
雞包真係加左.....

以前24.5撘薯塊,而家26定27撘一隻雞炸....
LonelyBlue 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-07, 12:23 AM   #215
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
而家好多間KFC都冇乜人幫襯...但我覺得抵佢死0既...

沙田西田果間長期有位...

好耐冇食, 原來而家連濕紙巾都冇派...咁樣雖然係環保, 但真係好唔方便...(對一個人去食0既我黎講)

首先, 我一個人去食, 食左兩件雞先再飲野同食個雞皇飯. 但我對手油淋淋咁...想洗左手先再掂d餐具同杯, 但我得一個人, 冇人幫我睇住個袋, 又冇理由污糟手掂個袋, 要急急腳走去洗手....如果個袋俾人偷左都唔知點算. 另外就係, 我一起身去洗手, 已經有人黎收我d野...大佬, 你有冇腦架, 袋又冇拎, 野飲成杯滿, 飯又未食過你同我收野? 有時最憎d快餐店就係咁, 見你差唔多食完就企定0係你隔離, 當你個餐盤係獵物咁等住收. 你間野大把位, 洗咩咁快收呀? 更何況我只係去洗手, 所有野都係未食過, 你都夠膽走黎收....唉...以後一定盡量減少幫襯.

另外就係食物質素同服務質素.
先講服務質素, 今日去叫個1號餐(2件雞加個飯及飲品), 我話兩件雞一件要雞鎚, 一件雞上脾.
但佢一聽完我話1號之後佢就冇再聽我講野, 我講多次佢先話' ok ', 但個樣係冇心聽果隻, 已經走左去拎. 最後係一件雞鎚一件胸. 當時冇人架, 一d都唔忙, 睇住大把雞上脾....又唔係忙, 又唔係冇晒, 即係擺明做野得過且過就算...

再講講件雞, 嘩, 比我以前食果d油10倍, d油多到滴出黎....真係好驚....點會油成咁
我唔知其他分店係咪都係咁, 但西田lee間真係....
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-07, 03:12 PM   #216
亞利古
桃太郎~~

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code5413 0864 7405
PSN  IDmomotarou112
XBox Live Gamertagmomotarou112
依家kfc係咪加左價?

清理中遊戲(點解仲有咁多 ):
PS3: Demon's Souls
PSP:流行り神2
360: SSF IV,Lost Planet2
Wii: Disaster,朧村正
亞利古 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-07, 03:44 PM   #217
二伍

註冊日期: Sep 2002
講營運同服務,M記的確係好過雞記
雞記10年黎都係咁個樣冇進步過
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-07, 04:47 PM   #218
LonelyBlue

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code3652 0501 5654
PSN  IDChho_eadgbe
引用:
作者: kin~kin 查看文章
另外就係食物質素同服務質素.
先講服務質素, 今日去叫個1號餐(2件雞加個飯及飲品), 我話兩件雞一件要雞鎚, 一件雞上脾.
但佢一聽完我話1號之後佢就冇再聽我講野, 我講多次佢先話' ok ', 但個樣係冇心聽果隻, 已經走左去拎. 最後係一件雞鎚一件胸. 當時冇人架, 一d都唔忙, 睇住大把雞上脾....又唔係忙, 又唔係冇晒, 即係擺明做野得過且過就算...
上一次去食都係咁,講到明要上俾+鎚,佢竟然答我睇情況啦先生
之後上俾拎隻雞胸過我
LonelyBlue 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-07, 08:44 PM   #219
HFK
Banned

註冊日期: Dec 2007
引用:
作者: 二伍 查看文章
講營運同服務,M記的確係好過雞記
雞記10年黎都係咁個樣冇進步過
佢仲退左好多,上一次返左大陸係大陸食KFC 美味過香港好多.上次6條友食..100有找..

此篇文章於 12-13-07 08:49 PM 被 HFK 編輯。
HFK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-07, 10:18 PM   #220
KENSNAKE
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:
而家好多間KFC都冇乜人幫襯...但我覺得抵佢死0既...

....

我舊時食餐都可以叫佢俾兩件上脾或胸肉.(好唔好食另外一回事).但而家佢話唔得架一定要根一件雞搥........

講真而家 kfc 人係都幾多成o下,但成班人唔係幫襯.睇書,打機,賣保險,連開會都有.

至少我去開柴灣果間係咁...........
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-07, 01:43 AM   #221
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
我 前日係旺角百老匯隔離又無事~
雞包同薯塊岩岩整起~ 正~
又有濕紙巾~~~ 無咩問題~ @_@

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-07, 01:47 AM   #222
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: 斯羅少尉 查看文章
上一次去食都係咁,講到明要上俾+鎚,佢竟然答我睇情況啦先生
之後上俾拎隻雞胸過我
引用:
作者: HFK 查看文章
佢仲退左好多,上一次返左大陸係大陸食KFC 美味過香港好多.上次6條友食..100有找..
引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
我舊時食餐都可以叫佢俾兩件上脾或胸肉.(好唔好食另外一回事).但而家佢話唔得架一定要根一件雞搥........

講真而家 kfc 人係都幾多成o下,但成班人唔係幫襯.睇書,打機,賣保險,連開會都有.

至少我去開柴灣果間係咁...........
所以我先話佢, 靜左都抵0既

論食物的味道, 佢一定好過M記, 但M記d員工的服務普遍都好d
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-07, 02:04 AM   #223
HFK
Banned

註冊日期: Dec 2007
引用:
所以我先話佢, 靜左都抵0既

論食物的味道, 佢一定好過M記, 但M記d員工的服務普遍都好d
可能KFC 有時D服務員係阿姐級 你想佢服務好真係幾難..
HFK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-07, 03:19 AM   #224
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
引用:
作者: HFK 查看文章
可能KFC 有時D服務員係阿姐級 你想佢服務好真係幾難..
以前尖東果間直頭唔執台~ 走左幾個字都無人理...

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-07, 08:23 PM   #225
haruka
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
今日晌馬鞍山果間食lunch
又冇乜特別
濕紙巾都係唔駛出聲主動俾
而且飯都係直接用白色膠碗裝,唔再係發泡膠兜過落膠碗

不過點解上將包餐而家唔係跟薯格o架
跟上槌又要俾貴幾蚊
跟沙律但係佢D沙律一向都唔好食