Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 飲食版

主題工具 顯示模式
舊 07-14-13, 01:29 AM   #51
小草
God of Gamer
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: ZlWS 查看文章
集中貼嚟

Sure 一蘭,d人咁都排,可能爭住post fb威d
一蘭未去到值要咁排法掛,排一個鐘都仲可以接受,多個一個鐘真係行番去排魂好過, 魂都係半個鐘到

題外話有FD去完日本食完正宗一風堂之後,話香港果間一成水準都無,而家D人話 一蘭有8成水準唔知呢個水準可以KEEP幾耐

舊 07-14-13, 01:52 AM   #52
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
一蘭 開24小時完全係住港島既人既福音

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-13, 10:14 AM   #53
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
我想講一蘭水準唔係真係咁高....排幾個鐘完全係低能既表現...

不過甘四小時營業係吸引

舊 07-14-13, 03:57 PM   #54
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
一蘭本身係連鎖店 水準都唔會有咩期望 不過比人吹棒吹大了

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-13, 06:42 PM   #55
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 基路亞 查看文章
嘩~ 推返個N 年的TOPIC 上黎~
上面指一蘭?
講真新屎坑3 日香, 豚王依家都唔駛排咁濟LU

所以如果一蘭真係開多2 間分店, 應該到時都唔駛排
終於可以去豚王試下

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-13, 08:03 PM   #56
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: 凍檸茶 查看文章
終於可以去豚王試下
你去CWB o個間真係唔使(點)排....我食幾次都未排過

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-13, 08:37 PM   #57
~Sau~
Game Master
WA2深度中毒者

註冊日期: Feb 2008
PSN  IDSauWong2015
排半個鐘左右我接受到, 不過排一至四個鐘, 唔好搞我

等多1, 2個星期冇咁多人去排 先去試食
~Sau~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-13, 09:15 PM   #58
凍檸茶
The One
青龍使用者

引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
好, 下星期去試試

舊 07-15-13, 07:13 PM   #59
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
引用:
作者: 小草 查看文章
一蘭未去到值要咁排法掛,排一個鐘都仲可以接受,多個一個鐘真係行番去排魂好過, 魂都係半個鐘到

題外話有FD去完日本食完正宗一風堂之後,話香港果間一成水準都無,而家D人話 一蘭有8成水準唔知呢個水準可以KEEP幾耐
邊間一風堂先?新港果間還ok,其他係美心一風堂可以不理

引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
單機突入真係唔使排,兩三個人就星期日3pm左右去到都要等大約半個鐘

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-13, 09:27 PM   #60
凍檸茶
The One
青龍使用者

引用:
作者: sugihara 查看文章
邊間一風堂先?新港果間還ok,其他係美心一風堂可以不理

單機突入真係唔使排,兩三個人就星期日3pm左右去到都要等大約半個鐘
新港果間還ok,其他係美心一風堂可以不理

頂, 咁要試下新港o個間先

舊 07-15-13, 10:20 PM   #61
李某人
Game Master
初心者

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: 凍檸茶 查看文章
新港果間還ok,其他係美心一風堂可以不理

頂, 咁要試下新港o個間先
+1
在銅鑼灣食過一次, 好似食緊出前一丁咁…

人類因為別人幸福而自己也感到幸福這種事,只不過是望梅止渴而已。
李某人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-13, 05:40 PM   #62
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: ~Sau~ 查看文章
排半個鐘左右我接受到, 不過排一至四個鐘, 唔好搞我

等多1, 2個星期冇咁多人去排 先去試食
3/4AM 都排半個鐘左右 的說

德福一風都唔得?

megabox 係未開左 一間battle 美食廣場,6家日本ラーメン ?xD
->
http://www.utravel.com.hk/mall/detai...id=AD4RZxErA3E
南青山(Minami Aoyama)
普賢象(Fugenzo)
無限大(Mugendai)
豚ゴッド(BUTA GOD)
角ふじ(Kadofuji)
麵絆山岸一雄(MENBAN YAMAGISHI KAZUO)

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。

此篇文章於 07-16-13 07:40 PM 被 ZlWS 編輯。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-13, 11:09 AM   #63
古手神主
Crazy Gamer
paper lion

註冊日期: Jul 2009
一蘭依家放工時間要排幾耐?

舊 07-21-13, 03:09 AM   #64
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
除咗豚王,邊度仲有好食拉麵推介?

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-13, 04:17 AM   #65
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
#62 , 可以做下勇士

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-13, 03:32 PM   #66
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
IMGP4277

有無人中意台風 ?

老闆同員工移民埋香港
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-13, 07:51 PM   #67
川上双葉
みるをみる

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDhgckelvin
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章

有無人中意台風 ?

老闆同員工移民埋香港

二月突登去食過一次伊台風, 係幾好食, 但嫌太多
食唔哂又唔想浪費,都唔想當場食剩俾人以為唔好食
上次唯有夾硬黎,搞到飽上頸返屋企差D反胃

舊 07-23-13, 10:57 PM   #68
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: DevilElvis 查看文章

Megabox 頹食ok

舊 07-24-13, 12:01 AM   #69
是但
Game Master

註冊日期: Aug 2002
PSN  IDseedown
今日下晝四點去食一蘭
半個鐘入到
好味
但叉燒太少!!!
豚王抵食D

2014 FTCL Approved!!

BLOG
是但 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-13, 08:50 AM   #70
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: ZlWS 查看文章
3/4AM 都排半個鐘左右 的說

德福一風都唔得?

megabox 係未開左 一間battle 美食廣場,6家日本ラーメン ?xD
->
http://www.utravel.com.hk/mall/detai...id=AD4RZxErA3E
南青山(Minami Aoyama)
普賢象(Fugenzo)
無限大(Mugendai)
豚ゴッド(BUTA GOD)
角ふじ(Kadofuji)
麵絆山岸一雄(MENBAN YAMAGISHI KAZUO)
德福一風唔多得

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-13, 10:25 AM   #71
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
引用:
IMGP4277

有無人中意台風 ?

老闆同員工移民埋香港
好似好正好好食
是不是荃灣那家?
上次行過勁多人排隊

是日本人開的嗎?
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-13, 10:43 AM   #72
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: KUTAR# 查看文章
好似好正好好食
是不是荃灣那家?
上次行過勁多人排隊

是日本人開的嗎?
老闆為左間鋪移民到香港, 好似跟開佢既員工都移民埋.

個辣麵食過一次, 真係好好食.不過真係好辣, 叫左少辣我都咳.

有時聞到隔離食辣麵都好想食, 因為香得好緊要.

落單湯盡量唔好要濃湯, 因為真係會好重味, 唔會好口渴但食唔到其他味道

此篇文章於 07-24-13 10:48 AM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 07-24-13, 12:55 PM   #73
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:

個辣麵食過一次, 真係好好食.不過真係好辣, 叫左少辣我都咳.

落單湯盡量唔好要濃湯, 因為真係會好重味, 唔會好口渴但食唔到其他味道
什麼名和地點?

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-13, 12:59 PM   #74
布甸
Game Master
遊民一族

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360
引用:

初開時食過一次,唔錯,但個湯杰左o的。

舊 07-24-13, 01:01 PM   #75
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: mikemike 查看文章
什麼名和地點?
拉麵台風. 荃灣大河道81號寶成樓 地下7号舖

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
X JAPAN專區II ◆ 9月17日YOSHIKI 香港訪問 爽神 Neo Music UNIVERSE 1003 09-10-08 08:30 PM
[飲食求助] 有冇人去日本讀書時做過拉麵店? Master 飲食版 3 04-24-08 08:29 PM
[飲食分享] 味千拉麵~相撲拉麵 麥C 飲食版 26 01-23-08 11:34 PM
Naruto 360 (developed by Ubisoft Montreal) GimGim 電視遊戲討論版 170 01-12-08 10:49 PM
[飲食分享] 爵士拉麵大挑戰 第一回 ... Jamie 飲食版 41 12-19-07 02:24 AM

現在的時間是 02:50 AM

手機版 | APP版