Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-10-08, 11:41 AM   #76
majestyk
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2002
PSN  IDmajestyk
玩過晒 Rockband 2 同 GHWT, Rockband 2 畫面, 音響, gameplay 各樣野都比 GHWT 好, 但 GHWT 有o既歌比 Rockband 2 好
majestyk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-08, 03:41 PM   #77
haruka
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
全套要幾錢???知唔知套鼓texture如何???
尋日同男朋友晌荃灣入手
入手價
PS3 $1680,老闆話360同價

個鼓OK,拎上手係有手感﹝成set嘢最重就係套鼓﹞,鼓棍都係木造
打落去唔會有空洞感﹝我未打過真嘢所以唔知點先叫做好﹞
但係個架﹝托起套鼓果個架﹞係膠造
唔知係唔係我哋玩得太投入,有時打打吓會覺得成set嘢會比我打走咗

舊 11-10-08, 06:29 PM   #78
上大仁
Crazy Gamer
Riccian

註冊日期: Oct 2004
3DS Friend Code1075 0689 4521
XBox Live Gamertagmilkin2007
昨日出旺角水貨已經賣哂,有冇人知邊度仲有 ? 360 版

行貨問過未定 , 不過係今個星期 , 價又係未定 , 不過未必低過 1680
上大仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-08, 06:33 PM   #79
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者: haruka 查看文章
尋日同男朋友晌荃灣入手
入手價
PS3 $1680,老闆話360同價

個鼓OK,拎上手係有手感﹝成set嘢最重就係套鼓﹞,鼓棍都係木造
打落去唔會有空洞感﹝我未打過真嘢所以唔知點先叫做好﹞
但係個架﹝托起套鼓果個架﹞係膠造
唔知係唔係我哋玩得太投入,有時打打吓會覺得成set嘢會比我打走咗
其實棍用乜做冇乜所謂....反正自己有一對
不過其實一對好用d既棍都係100蚊樓下, 佢應該唔會慳呢d成本掛
鼓面打落去會唔會太硬???有冇彈力???
成set鼓移位, 我估唔係打走, 而係踩bass drum踩走

舊 11-10-08, 06:46 PM   #80
斯羅
God of Gamer
aloha~

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsanger1986
XBox Live GamertagSanger1986
今日行信和無間有band kit
斯羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-08, 07:08 PM   #81
haruka
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
其實棍用乜做冇乜所謂....反正自己有一對
不過其實一對好用d既棍都係100蚊樓下, 佢應該唔會慳呢d成本掛
鼓面打落去會唔會太硬???有冇彈力???
成set鼓移位, 我估唔係打走, 而係踩bass drum踩走
唔算太硬,都有D彈力
不過佢個鼓面係有少少似絨毛嘅質地,係吸聲,不過都好易吸塵

話時話,我想問個bass drum通常放咩位置、同埋係用左腳定右腳踩o架?
唔知係咪我屋企張櫈唔夠高,點踩對腳都好似唔係好啱位唔舒服咁,又成日唔覺意變咗兩吓

舊 11-10-08, 07:11 PM   #82
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: haruka 查看文章
唔算太硬,都有D彈力
不過佢個鼓面係有少少似絨毛嘅質地,係吸聲,不過都好易吸塵

話時話,我想問個bass drum通常放咩位置、同埋係用左腳定右腳踩o架?
唔知係咪我屋企張櫈唔夠高,點踩對腳都好似唔係好啱位唔舒服咁,又成日唔覺意變咗兩吓
正常係右腳踩bass drum.
bass drum腳制個位, 其實就你坐落去隻腳岩岩好踩實個制就ok.
bass drum最好都係平時踩實, 要踩果時會抽起隻腳踩(其實動作細d, 輕輕踩到就ok, 唔洗抽高大力抽, 正確唔應該話踩, 係踏上去)

此篇文章於 11-10-08 07:14 PM 被 小昭Teddy 編輯。
小昭Teddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-08, 08:18 PM   #83
健冶

用返GH3支guitar係唔係一樣玩到?

想買淨game
健冶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-08, 08:55 PM   #84
marconsp
Junior Member

註冊日期: Aug 2008
引用:
作者: 斯羅 查看文章
今日行信和無間有band kit
因為已經清晒喇嘛d水貨

我想等淨鼓set出先買

送段鼓神片過你頂下癮先
http://hk.youtube.com/watch?v=n4Gr_MBiIC8&feature=related
marconsp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-08, 09:08 PM   #85
雅.樂

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDRikuDoll_JP
XBox Live GamertagRikuDoll
今日大埔 hotline 問過 , 佢話一啲消息都無 , omg

舊 11-11-08, 12:18 AM   #86
majestyk

註冊日期: Feb 2002
PSN  IDmajestyk
引用:
作者: 健冶 查看文章
用返GH3支guitar係唔係一樣玩到?

想買淨game
是可以的
亦 support Rockband 支結他同 drum set
majestyk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-08, 12:27 PM   #87
貓又股宗
Ultimate Gamer
K on本命~

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDsiusiufai
game就出左,

不過無結他set,

琴日行過深水步,
問佢話可能月尾先有...
大約$799,
唉~~~訂左先算。

舊 11-11-08, 01:21 PM   #88
marconsp

有冇人收全新ghwt guitar + mic? 我平價sell, 因為我只玩鼓又冇鼓+game
有冇人有興趣
舊 11-11-08, 01:45 PM   #89
一一
God of Gamer
sureone

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsureone
XBox Live Gamertagsureone
引用:
作者: 『庭』 查看文章
呢個仲勁
高比, TONY HAWKS, phelps, A-Rod

http://hk.youtube.com/watch?v=rcPhzCXewLo
高比都係著波衫好D
一一 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-08, 03:33 PM   #90
mimi815

註冊日期: Feb 2007
引用:
作者: marconsp 查看文章
有冇人收全新ghwt guitar + mic? 我平價sell, 因為我只玩鼓又冇鼓+game
有冇人有興趣
我想收個guitar呀!但係幾錢先
mimi815 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-08, 04:38 PM   #91
磯燒豬豬
嘍囉

註冊日期: May 2008
PSN  IDkitry1023
XBox Live Gamertagkitry
行貨應該15號前後先會見街
磯燒豬豬 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-08, 07:19 PM   #92
marconsp

引用:
作者: mimi815 查看文章
我想收個guitar呀!但係幾錢先
你咩機丫?
舊 11-11-08, 08:18 PM   #93
mimi815

註冊日期: Feb 2007
引用:
作者: marconsp 查看文章
你咩機丫?
不過你add我msn啦!yenkycheng@hotmail.com !因為我pm唔到你
mimi815 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-08, 12:40 PM   #94
上大仁
Crazy Gamer
Riccian

今日有未呀 ?見街請出聲
舊 11-13-08, 02:06 AM   #95
柚原konomi

註冊日期: Aug 2005
XBox Live Gamertagmewhk
尋日已經入左手,玩左一日了...
不過應該係水貨黎...

行貨,唔知幾時有...
忍唔到手既買水吧...
信和有間話11月12日會番...
柚原konomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-08, 12:51 PM   #96
middledragon

註冊日期: Oct 2005
知唔知玩到邊先有Jimi Hendrix首Purple Haze? 定係隱藏歌黎?
因為我見佢盒背有寫
middledragon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-08, 01:01 PM   #97
fatboy852

註冊日期: Jul 2006
引用:
作者: 柚原konomi 查看文章
不過應該係水貨黎...

行貨,唔知幾時有...
忍唔到手既買水吧...
你咩地方搵到呀?
fatboy852 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-08, 09:30 PM   #98
上大仁
Crazy Gamer
Riccian

引用:
不過應該係水貨黎...

行貨,唔知幾時有...
忍唔到手既買水吧...
你買幾錢先 ?我今日都見 , 比想像中貴 , 等一等先
舊 11-13-08, 09:40 PM   #99
柚原konomi

註冊日期: Aug 2005
XBox Live Gamertagmewhk
今日行信和冇間有了~~
我早兩日係信和2/F 搵到的...
價錢比上面講既貴DD...
$1780...
柚原konomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-08, 10:17 PM   #100
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
今日行信和冇間有了~~
我早兩日係信和2/F 搵到的...
價錢比上面講既貴DD...
$1780...
乜野版本???

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS3] PlayStation®Network ID 收集區(新格式使用中,請重新填寫<P.1>) LKC 攻略及心得交流區 344 01-27-14 05:09 PM
CWM GuitarFreaks & DrumMania 資訊及技術支援專區vol.90 - 等沙皮姐千三,半島食飯就係冇可能既 Seppie 街機心得交流討論區 1002 05-18-08 12:59 AM
CWM GuitarFreaks & DrumMania 資訊及技術支援專區vol.八十九 復活完後要愚人,你今日玩左未? NoxHY 街機心得交流討論區 1005 04-13-08 12:05 AM
GAF 「Guitar Freaks x Drum Mania」 CWM 團技術討論區 TYPE-0084 : 「(!ΘεΘ!)」 Marco 街機心得交流討論區 1028 11-08-07 11:53 PM
GAF 「Guitar Freaks x Drum Mania」 CWM 團技術討論區 TYPE-0082 : 「Rock x Rock」 Marco 街機心得交流討論區 1001 09-25-07 09:49 PM

現在的時間是 10:56 AM

手機版 | APP版