Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 08-03-03, 01:02 PM   #76
真田御名方
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2002
引用:
Originally posted by cloud :

記得 正ar~~2700 exp~~~唔該曬真田御名方兄~~nel姐姐我應該用
係呀,有3倍exp又一個人打0既,真係打一個鍾升到40LV.左右都得,我都係第一次玩時走黎走去搵到呢d好野~
真田御名方 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-03, 02:31 PM   #77
shukei
Game Master
大將軍王

註冊日期: Aug 2002
大家覺唔覺聖王國國都好怪

個國都ge建築同D政府人員ge衣著好唔夾
個國都(like 城堡)好有騎士團feel,但係D人好似尼露,女王,D武士D衫就好日本
搞到好怪,一開始我仲以為個國都會好似京都,奈良咁此其一

政府人員ge衣著同D市民唔同,如前述d政府人員衣著好日本,但係城下町D人衣著又同另外個國家好似好鬼歐洲,搞到前者好似唔係呢個星球D人咁,此其二

可以食美餚,睇馬經。無班房之睡意,無校長之叫聲。
故宮夜香凝,紅樓屎結晶,夫子云:「何穢之有?」
shukei 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-03, 03:07 PM   #78
真田御名方

引用:
Originally posted by shukei :
大家覺唔覺聖王國國都好怪
-skip-
唔係呀,我覺得衣服上冇乜問題,反而係故事就幾唔掂,Sofia 太遲加入而且冇乜戲份,Fate,Sofia,Maria 3個人0既紋章能力只係提過下,完全唔係故事核心,Sofule,Roger 可以話可有可無,Nel 同Albel 去到FD 空間之後講過0既對白真係10隻手指數得晒......

故事背景設定龐大,但遊戲世界觀反而異常狹窄,好似電波少年咁徒步走晒兩個世
界,完全講唔上係star ocean...老實講,講遊戲性我覺得"SO3"有85分以上,但故事最多只得50分,以TRI-ACE一向0既作品0黎講,今次真係失手,所以我覺得"SO3"
0係日本入唔到"白金殿堂"係"可惜但應該"

大家玩到故事尾聲/完結,對"SO3"有乜感想?一齊分享啦!
舊 08-03-03, 03:15 PM   #79
shukei
Game Master
大將軍王

註冊日期: Aug 2002
引用:
Originally posted by 真田御名方 :

Fate,Sofia,Maria 3個人0既紋章能力只係提過下,完全唔係故事核心!
agree,咩破壞,改造wor~後尾都無左件事
起碼最尾加段用呢兩種力量打死大佬or重做世界ge cg ar

可以食美餚,睇馬經。無班房之睡意,無校長之叫聲。
故宮夜香凝,紅樓屎結晶,夫子云:「何穢之有?」
shukei 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-03, 07:05 PM   #80
SherMan
God of Gamer

註冊日期: May 2002
XBox Live GamertagSherMan CM
引用:

Nel 50LV.最好

真0架,有黑鷹旋丫嗎,如入無人之境呀!不過要升LV.先係問題所在,早d去打箭豬啦,d EXP 賺到你笑
21 LV練到五十~!?有埋三倍exp 封印洞o的怪物都係千多exp,下年都未升到50啦

nel黑鷹旋真係咁強?點解我唔覺o既

反而團長的剛魔爪,或者裝個mp damage up 都超勁

(吼龍破都勁屈機v 團長是長短距離皆備的)
SherMan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-03, 07:19 PM   #81
Boleslaw

註冊日期: Jun 2002
引用:
Originally posted by 子龍 :
21 LV練到五十~!?有埋三倍exp 封印洞o的怪物都係千多exp,下年都未升到50啦

呢隻game好易練LV架
我全GAME 9成時間都係 EXP X 3
冇刻意去磨LV
爆機時都全部人LV9X (蘿莉就LV1)
NEL仲癲 LV13X
Boleslaw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-03, 10:54 AM   #82
Boleslaw

唔知大家有冇留意故事尾段時
交易都市工會果條街
會多左一個商人
佢會賣某幾個角色的第三勁武器 (爆機前最強武器)
舊 08-04-03, 02:53 PM   #83
cloud

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDsteve_ho110
引用:

係呀,有3倍exp又一個人打0既,真係打一個鍾升到40LV.左右都得,我都係第一次玩時走黎走去搵到呢d好野~
點先可以易D 3倍exp呀?我成日勝利回復up呀~~我點都要兩個人戰鬥....我有5個人 D箭豬都幾勁

人並不是生來給打敗的。人可被消滅,但不能夠被打敗。

Hemingway (1899-1961)
cloud 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-03, 03:28 PM   #84
cloud

Nel招黑鷹旋幾多LV先有

舊 08-04-03, 03:37 PM   #85
Boleslaw

引用:
Nel招黑鷹旋幾多LV先有
舊 08-04-03, 03:38 PM   #86
Boleslaw

引用:

點先可以易D 3倍exp呀?我成日勝利回復up呀~~我點都要兩個人戰鬥....我有5個人 D箭豬都幾勁
滿HEAT UP果下用輕攻擊
舊 08-04-03, 04:27 PM   #87
cloud

thx Boleslaw 而家狂打封印洞隻綠色怪物......就算有exp 3 times都冇用....成日broken 打到冇乜戰意

舊 08-04-03, 04:36 PM   #88
Boleslaw

果隻野好似放兩下黑鷹就搞店架喇
如果想好安全咁不斷開住EXP X 3
一定要用熟 NEL
舊 08-04-03, 04:37 PM   #89
cloud

引用:
Originally posted by Boleslaw :
果隻野好似放兩下黑鷹就搞店架喇
如果想好安全咁不斷開住EXP X 3
一定要用熟 NEL
Nel LV24now....頂

舊 08-04-03, 06:21 PM   #90
真田御名方

引用:
Originally posted by shukei :

agree,咩破壞,改造wor~後尾都無左件事
起碼最尾加段用呢兩種力量打死大佬or重做世界ge cg ar
我覺得佢地最後一招特技應該係同佢地0既能力有關,Fate 都算係,但Maria同
Sofia 就完全唔係
舊 08-04-03, 06:24 PM   #91
真田御名方

引用:

我覺得黑鷹旋除左打MP好之外,更重要0既係呢招可以遠距離用,裝做重skill,離遠用根本一d危險都冇,而且仲可以一面走,一面用
舊 08-04-03, 06:33 PM   #92
真田御名方

引用:

Nel LV24now....頂
LV.24 有"黑鷹旋"算好0架喇,universe 要LV.40 先有,所以之前我用Nel 一個人去打箭豬時都剩係用"影祓"打MP,唔敢埋身,因為會一招死 (為左練Nel,我gameover 左好多次 ),直到有"黑鷹旋"之後先好d

你有5個人0係隊,咪出2個人加整死一個,咁咪可以得Nel一個囉~
舊 08-04-03, 06:35 PM   #93
真田御名方

引用:
所以要早d去打箭豬嗎,一個人加3倍有2700 exp 喎~
舊 08-04-03, 07:14 PM   #94
cloud

引用:

LV.24 有"黑鷹旋"算好0架喇,universe 要LV.40 先有,所以之前我用Nel 一個人去打箭豬時都剩係用"影祓"打MP,唔敢埋身,因為會一招死 (為左練Nel,我gameover 左好多次 ),直到有"黑鷹旋"之後先好d

你有5個人0係隊,咪出2個人加整死一個,咁咪可以得Nel一個囉~
我一陣try多次吧~~係咪我地打D 低過我地lv的怪物heat up唔會升

舊 08-04-03, 08:06 PM   #95
真田御名方

引用:

我一陣try多次吧~~係咪我地打D 低過我地lv的怪物heat up唔會升
其實heat up gauge 係同 "rate"有關,只要有留意rate 0既人都睇得出,rate 越高,heat up gauge 加得越快
個人感覺(冇証據支持 ),rate係同出戰隊伍0既平均lv 有關,
e.g. 敵人有3隻,平均lv.20 ,我方3人 ( 20,20,20,平均lv.20) ,咁Rate 係100% ,
-如果我方3人 (19,19,19,平均lv.19),咁Rate就係110%
-如果我方3人 (22,22,22,平均lv.22),咁Rate就係80%
-之但係如果我方3人 (21,20,20 ,平均20.3),咁Rate都係100%,要平均lv.係整數,即係lv.21,Rate先會調整

所以,打返一開始d 敵人rate係 0%,俾敵人秒殺0既,即係lv.唔夠高,rate 多數超過100%
所以,要加heat up gauge ,搵d 同自己差唔多lv.最好
舊 08-04-03, 08:27 PM   #96
cloud

引用:

其實heat up gauge 係同 "rate"有關,只要有留意rate 0既人都睇得出,rate 越高,heat up gauge 加得越快
個人感覺(冇証據支持 ),rate係同出戰隊伍0既平均lv 有關,
e.g. 敵人有3隻,平均lv.20 ,我方3人 ( 20,20,20,平均lv.20) ,咁Rate 係100% ,
-如果我方3人 (19,19,19,平均lv.19),咁Rate就係110%
-如果我方3人 (22,22,22,平均lv.22),咁Rate就係80%
-之但係如果我方3人 (21,20,20 ,平均20.3),咁Rate都係100%,要平均lv.係整數,即係lv.21,Rate先會調整

所以,打返一開始d 敵人rate係 0%,俾敵人秒殺0既,即係lv.唔夠高,rate 多數超過100%
所以,要加heat up gauge ,搵d 同自己差唔多lv.最好
thx真田御名方兄~~E家明白曬la

舊 08-04-03, 09:20 PM   #97
真田御名方

引用:

thx真田御名方兄~~E家明白曬la
叫真田就得啦,你而家仲0係封印洞?
舊 08-04-03, 09:35 PM   #98
cloud

引用:

叫真田就得啦,你而家仲0係封印洞?
yes~係度升緊LV......另外,聖王都個item shop冇hp回復30%買ga?

舊 08-04-03, 10:13 PM   #99
Hong(LEDIV)
Registered User

註冊日期: May 2002
引用:

SKIPPED
努力呀,你唔合物理1/10,我支持你!
隻死野俾我攪掂o左lu~
我用Cliff+Maria+Sophia~
我就把Sophia set 做人手控制, 打之前做好幾個ATK,DEF+30%~一人equipe 兩個~
之後就係咁不停輪住用Cliff + Maria 用hit 數高既招來打~Sophia 就用來+ATK同+HP~~就咁俾我屈死佢~( 一個人用晒三個characters 好鬼正~~ )
另外隻Cliff 既最強weapon d 垃圾附加能力點remove ga??我係咁用指定鍛治...佢就係咁同我+ d ATK+1000落去.......
有無計?.....
Hong(LEDIV) 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-03, 10:33 PM   #100
SolidChung
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2003
瑪利亞招電磁波有乜用呀?????吾見有料的.........
SolidChung 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Fallout 3 神祕人1號 電視遊戲討論版 618 12-02-13 04:34 PM
Call of Duty 4: Modern Warfare 神祕人1號 電視遊戲討論版 599 05-26-10 11:30 AM
Lair (by Factor 4.5 ~ ) neo 電視遊戲討論版 350 05-14-09 05:43 PM
[Wii] Zombie Massacre 神祕人1號 電視遊戲討論版 4 09-17-07 08:48 PM

現在的時間是 12:54 AM

手機版 | APP版