Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-09-13, 05:39 PM   #301
亂1120
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2008
想問下今次係咪冇左果gallery開黎睇果d係now loading出現既圖?
亂1120 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-13, 05:53 PM   #302
TCS_disable
God of Gamer
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: 亂1120 查看文章
想問下今次係咪冇左果gallery開黎睇果d係now loading出現既圖?
要買 Room Item先得 + 入Diva Room 開
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-13, 05:53 PM   #303
onikun
路過的玩家

註冊日期: Dec 2011
PSN  IDgl1998hk
引用:
作者: 亂1120 查看文章
要是同PSV版一樣的話
要買ROOM道具(好像是相薄)>DIVA ROOM使用即可
播歌, 播PV LIST & ENDING的MINI GAME都係同樣原理
onikun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-13, 05:55 PM   #304
field11

註冊日期: Oct 2009
灣仔居然日版全滅, 睇來我同MIKU無乜緣
field11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-13, 07:55 PM   #305
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

註冊日期: Oct 2004
頭先買左行版,本身對初音除左figure外認識唔多
其實日版有乜吸引過行版?條dl code?
半熟蕃茄 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-13, 08:00 PM   #306
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: frankieccc 查看文章
頭先買左行版,本身對初音除左figure外認識唔多
其實日版有乜吸引過行版?條dl code?
一來,二來呢度有唔少人用日本PSN
舊 03-09-13, 08:41 PM   #307
up2u2003
Game Master
貓車之常客

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDleung2801
引用:
作者: TCS_disable 查看文章
一來,二來呢度有唔少人用日本PSN
其實日版賣幾多錢..........
如果係對DIVA系列有愛, 就唔好介意果一百幾十蚊啦

日版 $500(估) + 1500 羊 > PSV+PS3 全餐
行版 $398 + 3000 羊 > PSV+PS3 全餐

舊 03-09-13, 08:52 PM   #308
kamkw
Insane Gamer

註冊日期: May 2009
再問多次先~
有冇人live studio開到呢兩首?

引用:
作者: kamkw 查看文章
請問有冇人知, live studio呢兩首歌要點先開到?

「タイムマシン」
「39」
kamkw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-13, 09:02 PM   #309
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: up2u2003 查看文章
其實日版賣幾多錢..........
如果係對DIVA系列有愛, 就唔好介意果一百幾十蚊啦

PS3日版 $580(±5%) + DLC 特價 1500yen (+ 5000yen PSV DL版 or PSV日版 $580(±5%)) = 全餐
呢度最多約 $1310

PS3行版 $398 + DLC 原價 $278 + PSV行版 $398= 全餐
呢度加埋先約 $1074

行貨平左好多架啦

此篇文章於 03-09-13 10:51 PM 被 TCS_disable 編輯。
舊 03-09-13, 09:09 PM   #310
popstars
Game Master

註冊日期: Dec 2001
其實PS3 同psv 版有冇分別?
我未玩過唔多清楚!
popstars 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-13, 09:27 PM   #311
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: popstars 查看文章
其實PS3 同psv 版有冇分別?
我未玩過唔多清楚!
多六首歌,服裝,同一堆 Edit 要素

不過呢堆野有 DLC for PSV
舊 03-09-13, 09:45 PM   #312
fhdelibird
Insane Gamer
信使鳥/火雞

註冊日期: Jun 2011
Nintendo Switch ID1401-7745-0619
PSN  IDfhdelibird
引用:
作者: kamkw 查看文章
再問多次先~
有冇人live studio開到呢兩首?
琴晚打打下normal就開左了
恐怕都係睇clear次數多
fhdelibird 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-13, 06:53 PM   #313
熊忍

想問一問
隻game既行版係未可用到日版既dlc?
熊忍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-13, 08:24 PM   #314
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

game本身冇行日分,係睇你psn acc.......

另日版多一組優惠code....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-13, 08:57 PM   #315
TCS_disable
我有車車~

用軑玩係得嘅

舊 03-10-13, 09:04 PM   #316
up2u2003
Game Master
貓車之常客

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDleung2801
畫面大左, 高清左
但係就因為畫面大左(只係28"電視機, 42"或以上咪要成條頸郁???)
對眼追notes郁動大好多 玩到對眼好支力 及 玩唔到幾多隻歌就有d心悸

舊 03-10-13, 09:14 PM   #317
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
引用:
畫面大左, 高清左
但係就因為畫面大左(只係28"電視機, 42"或以上咪要成條頸郁???)
對眼追notes郁動大好多 玩到對眼好支力 及 玩唔到幾多隻歌就有d心悸
所以我以前買Dreamy Theater1,2玩,都玩得唔多,之後3就無買了,(不過都想買返)
不過我無psv...應該點都一定會買依隻.

玩過demo....個初音同dt版真係唔同左樣.

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-13, 10:39 PM   #318
YALIU
儲錢中...

註冊日期: Mar 2006
引用:
畫面大左, 高清左
我今日試過用LG 50吋玩係辛苦好多。。。
今日出左一半舊歌同6首新歌已经頂唔順

搞到我想放GAME
YALIU 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-13, 11:03 PM   #319
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: YALIU 查看文章
我今日試過用LG 50吋玩係辛苦好多。。。
今日出左一半舊歌同6首新歌已经頂唔順

搞到我想放GAME
如果玩開PSV 又唔係要 HD PV 嘅話,其實無必要買呢隻
舊 03-10-13, 11:03 PM   #320
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

重點唔係3d 咩?

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 03-10-13, 11:27 PM   #321
YALIU
儲錢中...

註冊日期: Mar 2006
引用:
如果玩開PSV 又唔係要 HD PV 嘅話,其實無必要買呢隻
我有玩頭3代,但呢代因為PSV所以無買
同埋我唔知係電視機輸出問題
聲畫有約0.5唔同步

所以我而家個頭都唔係幾舒服
YALIU 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-13, 11:48 PM   #322
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

唔同步可以set delay...

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 03-11-13, 12:45 AM   #323
職業量地官

註冊日期: Feb 2012
引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章
入miku 屋應該有蛋糕
試過,無......

LV.458 吼えるフリアントの休日
[VOCALOID POINT]
919VP
[DIVAチケット]
25枚
[ライバルコード]
ALSLM6FY7J
職業量地官 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-13, 01:51 AM   #324
TCS_disable
我有車車~

有無人可以解釋...點解要打十次 千本櫻
舊 03-11-13, 08:38 AM   #325
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
有無人可以解釋...點解要打十次 千本櫻
你想打一千次嗎

又《廣韻》中句切
音駐。義同。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] 初音ミク Project DIVA f 情報區2 TCS_disable 手提遊戲機討論版 782 07-29-14 01:09 AM
[PSV] 初音ミク Project DIVA f | 已售 TCS_disable 手提遊戲機討論版 1002 08-29-12 01:04 PM
初音ミクProject DIVA Arcade討論區Vol.11《11/17 Diva Ticket系統 正式上路》 黒杉 アサギ 街機心得交流討論區 1007 12-08-11 10:05 PM

現在的時間是 04:20 PM

手機版 | APP版