Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-13-09, 01:01 AM   #576
Seifer
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
最終都係揚晒
到左咁地步龍兒都唔可以再扮唔知喇

本來一直都想結局係實乃梨配龍兒x大河配北村
龍虎都得到各自幸福,
點知睇黎真係同書名一樣虎x龍

PAD ID : 185.700.529
Seifer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-09, 01:52 AM   #577
神秘過客
God of Gamer
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
每次炒大鑊都好睇
之前無咩留意堀江, 原來佢D演技都唔錯~
下集應該會知道 minori 的真正想法同心情吧?

舊 03-13-09, 02:04 AM   #578
小忍~~
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2003
睇到我好緊張~要係到留個言!
最後應該都係同大河ga la~
不過唔知係唔係happy ending jei...
小忍~~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-09, 02:12 AM   #579
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
J.C. 難得一套 由頭到尾都出色的改篇作??

雖然小說本身都 GOOD

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-09, 12:08 PM   #580
PTX-003C
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
引用:
作者: GN00508771 查看文章
J.C. 難得一套 由頭到尾都出色的改篇作??

雖然小說本身都 GOOD
係唔錯, 不過話出色又未至於...好多地方都cut到好奇怪
好似亞美美直頭變左路人咁...

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-09, 12:11 PM   #581
Nicklaus
Crazy Gamer
二クラス

其實我覺得成套野d角色都成日有口話人冇口話自己orz.....

雖然現實中都係咁,不過都唔洗次次都咁既發展
Nicklaus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-09, 12:52 PM   #582
[CpSs]crabcrab
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2005
引用:
作者: PTX-003C 查看文章
動畫得o個25集
梗係cut到嘔啦
依套小說有10期wor= =
我覺得做哂4季52集先完都唔過份
況且故事入面個時間觀係剛剛好1年
最後結局新的開始都只係講佢地升3年級
不過多數都係資金有限, 被迫25集完
[CpSs]crabcrab 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-09, 07:37 PM   #583
weinky
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2006
3DS Friend Code2578 4046 6410
PSN  IDweinky
引用:
作者: 忍者 查看文章
今集前面文戲都變左樣

呢套野動畫真係唔錯
歌又好聽
小說就多D內心描寫
動畫真係做得好好,當然係有聲有畫關係,場景比小說更有感染力
我睇完動都唔係好想小說逐隻字睇...

同樣都係有小說+動
零使O既動真係差好多
就完小說->動...直頭係爛...都唔知佢點出3期出黎
零使邊有得比,套野擺明賣殺必死

近兩集真係好正,有幾part會睇完會想再睇多次
weinky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-09, 11:12 AM   #584
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: PTX-003C 查看文章
反以我就唔係覺得cut到好奇怪
在小說中亞美美的劇份都唔係有太多(相比之下+我依家進度只去到第8期一半架)

據聞
小心慎入

第十期有牙齒爆裂聲?

引用:
作者: weinky 查看文章
零使邊有得比,套野擺明賣殺必死

近兩集真係好正,有幾part會睇完會想再睇多次
零使小說好睇過動畫好多囉
動畫實在太多殺必死

此篇文章於 03-15-09 11:14 AM 被 RPG之鬼 編輯。
RPG之鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-09, 07:35 PM   #585
忍者

PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
在小說中亞美美的劇份都唔係有太多(相比之下+我依家進度只去到第8期一半架)

據聞
小心慎入

第十期有牙齒爆裂聲?

動畫實在太多殺必死
零使..先唔講作畫畫到LOUIS得13歲咁款
D故事情節,明明小說係好沉重O既,動就講到好似去遠足咁

舊 03-15-09, 11:39 PM   #586
Head Shooter
Crazy Gamer

PSN  IDcipher001
最近先開始睇呢套動畫
尋日終於追晒1-23集
真係超好睇!!
Head Shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-09, 11:50 PM   #587
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章

據聞
小心慎入

第十期有牙齒爆裂聲?

動畫實在太多殺必死
零使動我睇左兩季第三季完全無意欲睇了....只賣殺必死....
反而小說我有追,雖然感覺進度好慢,但至少我有心追落去睇.

話說龍X虎小說我仲睇緊第一期...果然轉睇日版對現在我既日文LV仲有d難度..orz

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-09, 12:02 AM   #588
ty1106
Game Master
おれいも

註冊日期: Mar 2009
而家0的日本動畫 播到兩季(24~26話)已經算長0架喇
(邊似得鬼太郎、龍珠Z、鋼之鍊金呢0的幾季都未斷氣
不過最新0個輯鬼太郎終於100話埋齋 四月「交場」)
一大堆一季(12~13話)0既cut到甩頭甩髻都係咁...

龍虎仲有兩集 應該最終回先叫佢兩個...0卦
(睇Megami四月號0既title)
ty1106 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-09, 03:10 PM   #589
小光
でっかいお世話です。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
引用:
作者: ty1106 查看文章
而家0的日本動畫 播到兩季(24~26話)已經算長0架喇
(邊似得鬼太郎、龍珠Z、鋼之鍊金呢0的幾季都未斷氣
不過最新0個輯鬼太郎終於100話埋齋 四月「交場」)
一大堆一季(12~13話)0既cut到甩頭甩髻都係咁...

龍虎仲有兩集 應該最終回先叫佢兩個...0卦
(睇Megami四月號0既title)
會唔會有season 2架?
而家動畫的進度係咪差唔多到小說版的完結篇?

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-09, 03:15 PM   #590

引用:
作者: 小光 查看文章
會唔會有season 2架?
而家動畫的進度係咪差唔多到小說版的完結篇?
岩岩講到小說版第9期最尾
下集應該會講到第10期3分1
應該可以25集完哂小說掛....(如果佢當虎x龍一齊就係結局o既話)
因為告白完都仲有3分2期小說劇情(當然唔會順風順水就一齊啦 )
[CpSs]crabcrab 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-09, 08:32 PM   #591
ty1106
Game Master
おれいも

註冊日期: Mar 2009
引用:
作者: [CpSs]crabcrab 查看文章
岩岩講到小說版第9期最尾
下集應該會講到第10期3分1
應該可以25集完哂小說掛....(如果佢當虎x龍一齊就係結局o既話)
因為告白完都仲有3分2期小說劇情(當然唔會順風順水就一齊啦 )
最後兩話會將第10集「全包」
因為第廿五話0既title就係title (唔明就算 到時睇啦)

所以呢套係唔會玩Season 2呢家0野0既
(不過唔排除玩OVA番外篇)
ty1106 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-09, 11:36 PM   #592
忍者

PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
邊度有得買日版小說9,10??(最好唔好過海啦)
上線睇到8 ONLY..唔想等了...

舊 03-19-09, 01:59 AM   #593
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 03-19-09, 02:17 AM   #594

龍仔終於都食左老虎喇~
等依日等左好耐喇~
舊 03-19-09, 02:45 AM   #595
windart
Moderator
海產類

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code4210 4848 2445
PSN  IDwindart
XBox Live Gamertagwindart
回老家介紹大河比兩老果度

俺の嫁です!

201102 台北Fancy Frontier17之旅(coming soon)
201012 コミケ79因果之旅・壱(coming soon)
201003 博麗神社例大祭7之旅
201002 台北Fancy Frontier15之旅
200908 コミケ76砲灰之旅
windart 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 03:56 AM   #596

飛天小老虎

舊 03-19-09, 09:15 AM   #597
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
嚇死公公婆婆~~

果然到最後受傷最深的人是實乃梨

舊 03-19-09, 09:39 AM   #598
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
整本第九冊變成半集……

果然兩人的告白都好激烈……

不過點解會冇咗那"第一次"架
好緊要的!

另外咁高既橋跳落咁淺水都冇事……
兩人果然是龍與虎咁硬淨……

按小說的話下一集就是解決老虎果邊既問題吧
"爸爸和媽媽"

此篇文章於 03-19-09 10:40 AM 被 RPG之鬼 編輯。
RPG之鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 01:44 PM   #599

今集同第10期小說好似差好遠(竟然跳過左戀人最重要o既事情)
o係事件編排度次序唔一樣
而且私奔好似早左^^"
舊 03-19-09, 02:03 PM   #600
石原夏織
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
龍兒這做法很好
石原夏織 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
士郎正宗「攻殻機動隊 新劇場版」6月20日公開決定!丨主題歌:坂本真綾 コーネリアス 歌絲˙暮斯 日本動漫畫討論版 484 02-01-24 05:04 PM
[動畫] 高畑 勲「かぐや姫の物語」2013年秋公開決定丨ジブリ「もののけ姫」と「猫の恩返し」が12月4日にBD化 money 日本動漫畫討論版 65 06-24-15 08:47 AM
BD 播放 capture 圖 jaycom 手機資訊/電腦軟硬討論 16 09-11-11 06:43 PM
松下將推出PC用BD燒錄機產品支援雙層BD光碟讀寫功能 kevinhty 手機資訊/電腦軟硬討論 50 04-26-06 03:27 PM
[ETC]BD 陣營預定明年推出小型 BD 光碟產品 neo2046 電視遊戲討論版 0 10-08-04 12:28 AM

現在的時間是 07:58 PM

手機版 | APP版