Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-07-16, 04:03 PM   #26
shooter
Game Master

註冊日期: Jan 2005
試卷咁多 "tick",得幾個 "cross" ,咁都得2分,4分 唔合格。
shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-16, 04:07 PM   #27
shooter
Game Master

大範圍落藥,仲要 target pin point 消除對某個人的記憶,咪玩啦。 MIB 咩。
舊 07-07-16, 04:56 PM   #28
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
日代係咁無意挑機
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-16, 05:19 PM   #29
qhxu
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: shooter 查看文章
試卷咁多 "tick",得幾個 "cross" ,咁都得2分,4分 唔合格。
日本,圈先係代表答對
qhxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-16, 06:23 PM   #30
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
其實睇漫畫咁耐最迷係……男主你當初點入大學的……

舊 07-07-16, 06:27 PM   #31
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: 尼路 查看文章
佢重返校園考試考到成pat野有乜出奇啫?我咪又係一早忘記晒當年會考嗰啲數學同化學程式,你如果叫我依家即刻就返去考,我可以保證連我當時唔知點樣考到嘅分數嘅1/10都冇。

此篇文章於 07-07-16 06:29 PM 被 Kinny Riddle 編輯。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-16, 06:33 PM   #32
Game Master

引用:
日本人改試卷啲Tick同我哋外國人理解嘅Tick係完全相反架。

舊 07-07-16, 08:31 PM   #33
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
佢重返校園考試考到成pat野有乜出奇啫?我咪又係一早忘記晒當年會考嗰啲數學同化學程式,你如果叫我依家即刻就返去考,我可以保證連我當時唔知點樣考到嘅分數嘅1/10都冇。
所以我先話睇漫畫咁耐先疑問,第一次當然係啦,之旦係就算到後面佢都係……
動畫真係去得好快

此篇文章於 07-07-16 08:44 PM 被 尼路 編輯。
尼路 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-16, 08:51 PM   #34
qhxu
Crazy Gamer

日本自己都大把山雞大學
舊 07-07-16, 09:15 PM   #35
Game Master

引用:
所以我先話睇漫畫咁耐先疑問,第一次當然係啦,之旦係就算到後面佢都係……
動畫真係去得好快
咁夜明淨係叫佢返學,但佢日子點樣過隨佢喜歡,冇話一定需要考試合格。

個壓力唔同咗,讀書嘅動力當然會唔同啦。如果話係唔合格就冇工介紹俾佢,佢實會狗急跳牆真係同你認真啦。況且夜明喺報告提高,呢間高中嘅程度高過海崎以前讀嗰間高中好多,佢可以合格到一次都已經算厲害。

舊 07-07-16, 11:08 PM   #36
shooter
Game Master

宅男就係抵抗唔到壓力,先會宅係屋企,先唔會積極地搏命搵工。

"如果話係唔合格就冇工介紹俾佢" ,佢多數會唔 Join relife,繼續做宅男。

生存要求唔同左,記既野都會唔同。中學要讀咁多科,讀既野,好多都唔係好實用,唔常用就唔多記得,都好正常啫。
舊 07-07-16, 11:17 PM   #37
green
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2005
日代個笑容真係好搞鬼, 其實佢似抽筋多D

話說男主角27歲就自稱大叔, 似乎有點怪
27歲就大叔, 三四十歲咪阿伯
green 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-16, 01:04 PM   #38
ikari28
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
PSN  IDlktang28
XBox Live Gamertagikari 28
引用:
引用:
作者: qhxu 查看文章
日本自己都大把山雞大學
一來多大學,二來佢考左三年先入到大學......

無帯錢事件動畫有D怪
照計大可以去攞完銀針先番黎食野

巫女控工作日記 Wonder Festival 2015夏

點解今時今日[多機種]既意思已經變成PS123456789
ikari28 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-16, 01:08 PM   #39
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: ikari28 查看文章

無帯錢事件動畫有D怪
照計大可以去攞完銀針先番黎食野
飯堂阿姐就係叫佢去拎銀夾再番嚟,只係男主好管閒事走去借錢

P.S
仲要原本唔駛錢嘅午飯俾男主搞到要俾錢食
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-16, 01:27 PM   #40
qhxu
Crazy Gamer

因為動畫執過個劇情順序,仲又唔係話執得靚
原作冇帶錢果時仲未公報成績未有銀夾,日代又慣左食免費飯
舊 07-08-16, 02:03 PM   #41
Game Master

引用:
閣下搞錯咗。佢係讀完大學嗰陣撞正市道轉差嘅「就職冰河期」,於是就再讀多兩年研究生(類似碩士)避下風頭。畢業再出嚟時已經26,27歲。

舊 07-08-16, 02:30 PM   #42
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
咁其實佢辭職做左3個月個份之後打左幾耐散工?

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-16, 02:51 PM   #43
Game Master

引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
咁其實佢辭職做左3個月個份之後打左幾耐散工?
故事上只係去年嘅事。佢去年4月開工,7月辭職。之後一路做散工做到今年4月開學先被邀請做實驗。

舊 07-08-16, 03:19 PM   #44
傑斯特
Game Master

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDjasterhk
XBox Live Gamertagjasterhk
引用:
唔明點解咁神會見到cross
日本試卷得圈同斜劃
打圈先係啱
傑斯特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-16, 04:34 PM   #45
ikari28
Crazy Gamer

PSN  IDlktang28
XBox Live Gamertagikari 28
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
閣下搞錯咗。佢係讀完大學嗰陣撞正市道轉差嘅「就職冰河期」,於是就再讀多兩年研究生(類似碩士)避下風頭。畢業再出嚟時已經26,27歲。
http://www.comico.jp/detail.nhn?titleNo=2&articleNo=1

佢 2浪, 姐係考左三次先入到大學
高中2年後大約20歲先入大學

之後4年大學, 兩年研究生, 大約26/7出黎做野

巫女控工作日記 Wonder Festival 2015夏

點解今時今日[多機種]既意思已經變成PS123456789

此篇文章於 07-08-16 04:41 PM 被 ikari28 編輯。
ikari28 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-16, 05:10 PM   #46
Game Master

引用:
http://www.comico.jp/detail.nhn?titleNo=2&articleNo=1

佢 2浪, 姐係考左三次先入到大學
高中2年後大約20歲先入大學

之後4年大學, 兩年研究生, 大約26/7出黎做野
謝指正,睇漏咗2浪嗰部份,因為只後都冇乜提及過。做咗研究生嗰part反而記得。

舊 07-09-16, 01:25 AM   #47
風無霜
Insane Gamer

3DS Friend Code0404 5618 5833
XBox Live Gamertagtomoyalau
我都係睇左動畫第一集今日走去追漫漫去睇
今日一口氣睇晒...實在太好睇...
風無霜 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-16, 08:08 PM   #48
事丫娃些
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-16, 04:53 PM   #49
shooter
Game Master

7月頭,點解出到第5集?
舊 07-10-16, 05:02 PM   #50
qhxu
Crazy Gamer

comico比錢有哂全集

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 高橋弥七郎「灼眼のシャナⅢ(Final)」放送終了 Vol.2 money 日本動漫畫討論版 95 09-16-23 11:10 PM
[動畫] Rejet「劇場版 Dance with Devils-Fortuna-」2017年11月4日公開決定! supermanlady 日本動漫畫討論版 7 10-01-17 01:28 AM
[動畫] 榊一郎「棺姫のチャイカ AVENGING BATTLE」放送終了 money 日本動漫畫討論版 106 07-26-16 06:46 PM
コースケ「GANGSTA.」放送終了 supermanlady 日本動漫畫討論版 5 01-01-16 03:28 PM
[動畫] 「バディ・コンプレックス 完結編 -あの空に還る未来で-」放送終了 supermanlady 日本動漫畫討論版 223 05-09-15 12:29 PM

現在的時間是 09:11 AM

手機版 | APP版