Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-23-17, 04:01 PM   #2776
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: minazuki 查看文章
真係神級好彩
2ch有人話10step都未中orb
我上次白麗STEP 3都唔中ORB,之後復刻狂射ALLIN都唔中 XD
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-17, 04:08 PM   #2777
minazuki
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
昨日「ア⇒○」「ヤ⇒×」をご指摘いただいた往年のエインフェリアの皆様、ありがとうございました。そして大変失礼いたしました。今後とも何卒よろしくお願いいたします。

連官方自己都打錯名
笑死人咩
minazuki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-17, 05:08 PM   #2778
minazuki

1周年又玩強襲
舊 04-23-17, 08:03 PM   #2779
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
等佢update完加出左1周年pool先再試71

BTW
官方twitter已出エーリス剪影

愛德華應該係劍 (唔會係魔掛)
艾爾用拳頭即係大劍
如果エーリス係大劍應該都係抽返VP
不過夾住兩個魔人
71在下建議唔好用帝劍以外既弱點屬性,除非你好平均/超大力…

…又強襲,又要見萬年NORMAL BOSS…

此篇文章於 04-23-17 08:07 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-17, 08:46 PM   #2780
minazuki

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
71在下建議唔好用帝劍以外既弱點屬性,除非你好平均/超大力…
單一把帝劍+3特大唔夠力打 (3件餅先勉強叫夠力)
唔帶buff劍真係冇野好帶 (冇雷霆劍、奶弓又係無屬)
不如講下你點打
舊 04-23-17, 10:05 PM   #2781
神人ではない!新人だ

引用:
單一把帝劍+3特大唔夠力打 (3件餅先勉強叫夠力)
唔帶buff劍真係冇野好帶 (冇雷霆劍、奶弓又係無屬)
不如講下你點打
暴力
堅唔係太記得

大概係咁?
白麗 專ORB 封印劍 SUB叛弓
貞光 專ORB 絕冷刀 SUB炎熱
サイラ 專ORB 帝劍
ルシオ 專ORB 雷霆劍LV2/大回血LV5
基本上儘量平均分DAMAGE,貞光打黑/白>ルシオ打弱無全套(+A.S回血)>サイラ打打弱無2套轉TARGET>白麗全套+サイラ屬性
由於對方火力好猛,每一TURN都要用一大回血,基本就只有期待サイラ生性D/各人防禦成功。
回晒回血挨完得返21000-23000就硬食,得返百/千零血就大反擊。
貞光 先開兩次絕冷刀(博10HIT)> LV3 大招 > 第3野絕冷刀 > ルシオ打最多血全套 > 封印劍逐個射

大概係咁,啱啱試完ルシオ+大回血LV5,復到8成一隻OVER KILL一隻死唔去,係當年神分配定今次太求其就真係唔知…

雷霆劍長期戰冇想像中咁好,LV 2大概位位擋到5K,自己多血既其實大回血LV5仲安定D
當然,幾TURN就出一野打你5萬就當然另論啦。

此篇文章於 04-23-17 10:12 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-17, 12:16 AM   #2782
minazuki

你的人勁過我好多啦
4個都有真專用ORB
我真專用ORB得貞光同S乙
貞光冇冰劍,所以係廢廢地,唔會用

雷霆劍中緊招既時候,每1hit隨時都可以擋,即係可以擋既機會大增,係好有用
舊 04-24-17, 01:30 AM   #2783
神人ではない!新人だ

家陣成日一野車幾K,回防成功次數好少…
有時兩個爆咗兩個無損,補唔補盾真係好雞助…

當然,打三埋噴火屎的確幾好用

舊 04-24-17, 01:46 AM   #2784
minazuki

你唔介意既話可以試下用黑騎+楯劍打71 (或者下次)
有盾罩住應該可以輕鬆擋晒回血

冇盾罩住未擋晒佢1次攻擊已經破左防
回埋都唔夠扣

不過補盾時機真係要講下運

此篇文章於 04-24-17 01:53 AM 被 minazuki 編輯。
舊 04-24-17, 05:42 AM   #2785
minazuki

睇黎個營運真係弱智
有技5已經好難唔夠打
而加仲要只係俾呢批技5課金人升倒傳說

雖然assist真係對長期玩家有幫助
戰力多左成萬
但係技5仲要人升既話,我都唔知以後的怪係乜料喇
仲話乜鬼野續航力
即係技5放完技都仲有大把血
舊 04-24-17, 07:13 AM   #2786
ShinDou

可能係唔食技要普攻打,所以要出補血招慢慢磨﹖XD

活動派既技5會唔會俾你上傳說﹖XD

此篇文章於 04-24-17 07:23 AM 被 ShinDou 編輯。
舊 04-24-17, 10:07 AM   #2787
神人ではない!新人だ

多得新系統,終於暴力過最終層…為果10石用上200AP,真係白癡行為莫過於此

另外,又真係無聊打多次71,雷霆劍+楯劍唔太見效,畢竟一野魔就爆盾…
更大問題係火力唔夠,不過擋到真係幾爽。
引用:
作者: ShinDou 查看文章
可能係唔食技要普攻打,所以要出補血招慢慢磨﹖XD

活動派既技5會唔會俾你上傳說﹖XD
活動派4星/5星都唔俾升級,你話呢

此篇文章於 04-24-17 10:22 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
舊 04-24-17, 01:38 PM   #2788
神人ではない!新人だ

http://cache.sqex-bridge.jp/api/info...trans=1&type=1
搞咗成年終於知道咩野可以比較引到人入坑

舊 04-24-17, 03:51 PM   #2789
minazuki

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
http://cache.sqex-bridge.jp/api/info...trans=1&type=1
搞咗成年終於知道咩野可以比較引到人入坑
聖誕節出過啦
最少都AF券啦
舊 04-24-17, 04:22 PM   #2790
minazuki

71樂勝
戰力56319 アシスト後戰力67511 (入game按pause可以睇倒每個角色アシスト後既能力,白麗過8000攻)

陣型
白麗一轉LV64 炎劍技2 (角色技能全技4)
奧丁LV98 獄劍技2 +專用orb同潛在orb
劍乙女LV84 Buff劍技4 sub炎熱 +專用orb
雷法LV70 5星命杖技4 Sub盲大劍+麻劍 Chaos field Lv5 + 雷縛orb

打法
全部用普攻打,劍乙起手,最尾白麗
先用命杖回血,命杖用晒先用buff劍
有3隻boss時決槽1turn可以回2條
基本上滿3條槽就放決技
一下特大都未放,隻弱無已經死左
弱無死後打弱聖,因為會闇盲,呢個時候決槽滿2就放,因為劍乙變晒暗字
跟住放埋特大,佢地已經淨返1成血倒
易打左勁多

同埋雷法上狀態勁過無痛好多

此篇文章於 04-24-17 04:24 PM 被 minazuki 編輯。
舊 04-24-17, 05:05 PM   #2791
minazuki

50次rare

就咁睇的技好似冇一個特別勁
舊 04-24-17, 05:09 PM   #2792
ShinDou

其實assist要點裝先加得多?要全部同職同屬?定禁auto最強就得?佢識跟你隊野自動裝?
舊 04-24-17, 05:13 PM   #2793
minazuki

引用:
作者: ShinDou 查看文章
其實assist要點裝先加得多?要全部同職同屬?定禁auto最強就得?佢識跟你隊野自動裝?
我覺得auto好信得過
要assist最強,首先要delete晒神界轉送的人
因為就算唔係轉送中
佢都唔會放果的武同人落去

純AF pool都係唔抽喇
抽2B果類pool,唔中orb都起碼有把技高武
呢個唔中orb中左其他武只會又係的技1技2既雞肋

此篇文章於 04-24-17 05:16 PM 被 minazuki 編輯。
舊 04-24-17, 05:38 PM   #2794
神人ではない!新人だ

有D想要變態既,不過血戰2B已經冇石癲
50 RARE仲要冇高遭遇特武,佢地想點?打到手指斷/指穿電話訓練班?

此篇文章於 04-24-17 05:44 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
舊 04-24-17, 06:01 PM   #2795
minazuki

エーリス胸前偉大
舊 04-24-17, 06:30 PM   #2796
minazuki

揺ラグ世界ノ邂逅
初級/15AP/EXP25/10銀
中級/15AP/EXP50/12銀
上級/20AP/EXP100/20銀
極級/20AP/EXP115/22銀
神級/25AP/EXP130/30銀
挑1/30AP/EXP160/40銀
挑2/35AP/EXP200/50銀
挑3/40AP/EXP230/65銀

※ 有隨機2倍

打到挑戰3先第一次見倒普通boss
個故事短到呢

此篇文章於 04-24-17 06:53 PM 被 minazuki 編輯。
舊 04-24-17, 06:46 PM   #2797
ShinDou

lezard同freya都好勁

射左3千,得4星

此篇文章於 04-24-17 07:28 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 04-24-17, 07:59 PM   #2798
ShinDou

2B有專ORB真係超勁,打ANOTHER LEZARD LV1,技2聖超特大都打佢4,50萬,我記得以前白麗打人得20萬度

原來今次冇出特效強襲武俾人抽,靠活動把5星強襲小﹖

此篇文章於 04-24-17 08:07 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 04-24-17, 08:02 PM   #2799
Celes

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code4811 6903 7489
石散人安樂,23000石只中エーリス一個,又再由窮人做起⋯⋯

Btw, 無詳細研究,assist有咩用?

舊 04-24-17, 08:08 PM   #2800
ShinDou

ASSIST即係幫你上場打既人加全能力 XD

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] [PS4] Ys Origin 安安 手提遊戲機討論版 8 08-30-17 06:07 PM
徵求:漫畫gundam the origin 安西教練 買賣專區 0 10-31-13 01:46 PM
F.E.A.R. 2: Project Origin 神祕人1號 電視遊戲討論版 98 09-04-09 09:50 AM
Gundam the Origin一問... Metal Gear NT 日本動漫畫討論版 13 05-04-05 11:37 AM
gundam the origin問題 Thursday 日本動漫畫討論版 6 02-08-05 07:41 PM

現在的時間是 10:06 AM

手機版 | APP版