Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-22-18, 02:24 AM   #76
the fool
Insane Gamer
永遠的愚者

註冊日期: Jun 2008
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
因為6回決勝後 凜同拉尼既未來應該就確定左
無得拉晒兩個有利用價值既人入黎吧?
係喎,6回戰要打其中一個

舊 02-25-18, 12:04 AM   #77
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
打戲似乎同PV郁動多少有關係?

一層凜同岸浪根源應該相同
分分鐘最後係代表緊Mooncell觀測呢輪過程
當然都可能純綷比岸浪知多一啲架構上嘅灰色地帶......

下一層應該唔會再有解說役啦掛
雖然原作啲AI都未出哂......
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-18, 11:18 AM   #78
鐵之侍
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
今集真是很殘酷的結局,不過想到下層的主人是誰恐怕更悲傷。。。。。。

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-18, 02:58 PM   #79
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
999年前係Extra 仲要丹爺既世界薩比夫用既係JK狐
黑人問號???????????

今集更加證明我所講既 全部人都係Moon Cell Gen出黎既NPC/AI說有成立既可能性

今集又係其實要玩過Extra 知道以前既丹爺同綠茶果種微妙既關係先會覺得個文戲做得好

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新

此篇文章於 02-25-18 03:27 PM 被 鈴蘭 編輯。
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-18, 03:06 AM   #80
the fool
永遠的愚者

唔係太睇得明白野點殺丹爺爺雖然見佢好似拎住支槍,支槍邊度走出o黎,同埋前一個鏡頭果個立方體係乜東東?
另外凜仲有一畫令咒呢點都有d在意
引用:
今集又係其實要玩過Extra 知道以前既丹爺同綠茶果種微妙既關係先會覺得個文戲做得好
感覺上佢跟住落去d master同鯖o既性格都會咁樣互換,不過真係要睇到先記得,Extra D記憶非常模糊

舊 02-26-18, 11:13 PM   #81
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: the fool 查看文章
唔係太睇得明白野點殺丹爺爺雖然見佢好似拎住支槍,支槍邊度走出o黎,同埋前一個鏡頭果個立方體係乜東東?
另外凜仲有一畫令咒呢點都有d在意

感覺上佢跟住落去d master同鯖o既性格都會咁樣互換,不過真係要睇到先記得,Extra D記憶非常模糊
前一個鏡頭果個立方體=拉尼既分身
前一幕白野問拉尼仲戰唔戰鬥到 就係問佢做唔做到呢個Deco
白野支槍就真係唔知係邊出現 但基本上件事就係白野臨入鐘塔發現係陷阱
並且推測到丹爺係用跳彈射鐘去命中對手同時令人去錯位置
所以就將計就計 用Deco特登令丹爺射錯人 然後再確認丹爺真正位置再直接射中丹爺

其實唔應該講互換,應該話會直接比你睇原作脫落組Master如果無死再行落去會變成點
慎二如果死唔去甚至嬴左都會接受唔到戰爭結果其實係殺人 所以成長到等一千年去諗計
丹爺如果輸左但無死就唔會再好似本戰咁錯判自己勝出需要既要素、而綠茶亦會陪丹爺行落去
所以接下來應該就係可以睇到ありす如果無消失會變成點

但照呢個講法睇 最有可看性既人其實就係ユリウス
可能真係有機會見到ユリウス真心接納細佬?

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 02-27-18, 12:57 AM   #82
the fool
永遠的愚者

引用:
前一個鏡頭果個立方體=拉尼既分身
前一幕白野問拉尼仲戰唔戰鬥到 就係問佢做唔做到呢個Deco
白野支槍就真係唔知係邊出現 但基本上件事就係白野臨入鐘塔發現係陷阱
並且推測到丹爺係用跳彈射鐘去命中對手同時令人去錯位置
所以就將計就計 用Deco特登令丹爺射錯人 然後再確認丹爺真正位置再直接射中丹爺
原來件事咁複雜,唔聽你解釋都唔知

引用:
其實唔應該講互換,應該話會直接比你睇原作脫落組Master如果無死再行落去會變成點
慎二如果死唔去甚至嬴左都會接受唔到戰爭結果其實係殺人 所以成長到等一千年去諗計
丹爺如果輸左但無死就唔會再好似本戰咁錯判自己勝出需要既要素、而綠茶亦會陪丹爺行落去
所以接下來應該就係可以睇到ありす如果無消失會變成點

但照呢個講法睇 最有可看性既人其實就係ユリウス
可能真係有機會見到ユリウス真心接納細佬?
睇今集我覺得唔係如果無死,而係再生定好似CCC咁輸左後去左呢個世界
今集ラニ退場+無去上層o既意思,第六層唔通係凜(佢仲有一畫令咒)?!

舊 02-27-18, 01:35 AM   #83
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

睇番原來無狗哥 但似乎六回戰會同時出現狗哥同呂布.....
但狂戰士呢個位已經比人用左
assassin又連片都無

或者根本果段唔係六回戰
而係assassin無銘.......

ペルソナ5

隨時更新

此篇文章於 02-27-18 01:40 AM 被 鈴蘭 編輯。
舊 02-27-18, 08:16 AM   #84
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
我覺得死相個能力就係可以用班死人既固有技能

所以今集白野可以投影支槍出黎就係拎丹爺個SKILL黎用,但開縮地術抱走拉尼個段真係笑爆

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-18, 11:32 PM   #85
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
「フェイト/育ステラ」3月6日連載開始

漫画:兔ろうと

引用:
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-18, 04:59 PM   #86
細路翔
The One

望向歷史書,我完全唔覺得皇帝有能力教仔...

英國說大家抱團死
舊 03-03-18, 03:38 PM   #87
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

佢地三個出黎搞事架姐,最後咪又係衛宮媽媽教

ペルソナ5

隨時更新
舊 03-04-18, 11:26 AM   #88
鐵之侍

果然一如料第3層那表面童真的世界內在是更殘酷(尤其是在FATE的世界)

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
舊 03-04-18, 03:37 PM   #89
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
我以為睇緊魔法少女小圓。

以愛麗絲嘅背景,用小圓嘅魔女結界嚟形容佢嘅空間完全冇違和感。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-18, 03:14 AM   #90
the fool
永遠的愚者

一開波就話第3戰完左,仲以為睇少左集
另外想問下,係咪全部master令咒都係得返一畫?之前慎二同丹爺爺無留意,今集見白野得返一畫(但佢之前用過一次,唔係應該仲有兩畫?)凜就一直都係一畫,あまり同アリス又係一畫
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
我以為睇緊魔法少女小圓。

以愛麗絲嘅背景,用小圓嘅魔女結界嚟形容佢嘅空間完全冇違和感。
以為睇緊小圓+1

舊 03-06-18, 01:03 AM   #91
leungky1

三層嘅人都係得番一劃,好離奇

凜同尼里呢段總覺得有敍述詭計
尤其第一層都係凜再出場後有慎二同尼里回憶......

P.S. 小圓想整續集就快啦,十年都嚟緊
由手機版發出
舊 03-06-18, 07:59 PM   #92
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
以為睇緊小圓+2

舊 03-10-18, 11:18 AM   #93
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
http://www.aniplex.co.jp/aj2018/
引用:
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-18, 11:29 PM   #94
leungky1

......今集個個都核彈式發狂......

如果寫話後面幾層啲Master Servant都係陷入失控狀態
我都覺得唔奇

好似話呢季10集完
似乎真係似劇情所講
第四層兩集定番後就會唔跟章法....
由手機版發出

此篇文章於 03-11-18 12:44 AM 被 leungky1 編輯。
舊 03-11-18, 02:59 AM   #95
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
變咗魔女。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-18, 08:24 AM   #96
細路翔
The One

原作"岸波"白野係直接超渡愛麗絲

動畫就演出1000年前愛麗絲用自己作為幽靈既特性選擇不戰敗,但頂樓開左格式化之後佢都受到影響
所以就亂食野黎續命搞到魔女化,然後作為從者既童謠係個時開始就無辦法同愛麗絲溝通

然後童謠個固有結界都比愛麗絲J埋,所以就每日發動一次重置同時間感喪失會重播1000年前既事

1000年後"岸浪"白野黎到,今次直接拎住已經變成一本普通書既童謠去收愛麗絲皮

------------------------------------------------------------------------------------------

講起黎如果死相係喪屍一樣既存在,
咁應該可以解釋依隻尼祿一樣係1000年都無死到,所以第一集先有把劍同黃金劇場剩係度?

依家係咁強調話個恨意全部係"岸浪"本身既,到時話唔定係尼祿1000年前比佛爺爆頭之後發動三度落陽
剛好當時"岸波"白野開始變成死相就無消失到留左係月面將自己困住係黃金劇場入面一千年精神崩潰

然後係"岸浪"通過預選之前,因為上一手契約未斷,尼祿既精神病就過晒落"岸浪"依個空殼都唔定

咁就可以解釋埋點解op入面尼祿一個人係度發神經(誤

英國說大家抱團死
舊 03-11-18, 11:19 AM   #97
鐵之侍

果然還是一個BAD ENDING……不,其實也許是最好的結果了

不過這樣鎗哥大慨不會出場了

舊 03-11-18, 12:02 PM   #98
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

阿狗咁就比凜食埋個能力

照赤王所講
即係1000年前既薩比夫用不戰勝形式打嬴 然後其他未嬴既人發覺上層唔對路無上、同時間引起左愛麗絲既疑惑
但自從上面出現左個圈之後 愛麗絲保持唔到自己既存在 就不斷係場上面回收資源黎維持自我
但最後去到用「Item」都唔足持維持,就用到場景本身既資源,最終影響到本身係Seraph入面既形體(大家要記得Se.ra.ph入面所見既其實只係一種Avatar....)
而且受到攻擊後發狂殺左幾個人之後發現殺人就保持到形體之餘接受唔到殺人既衝擊,就開始發癲
童謠就一早變左本普通書,連能力都比愛麗絲回收埋...

ペルソナ5

隨時更新

此篇文章於 03-11-18 12:16 PM 被 鈴蘭 編輯。
舊 03-11-18, 09:25 PM   #99
細路翔
The One

?????:反正都是安徒生的錯

英國說大家抱團死
舊 03-12-18, 02:45 AM   #100
the fool
永遠的愚者

其實今集白野用令咒做左d乜d劇情成日左跳右跳睇到我好亂
同埋想問下點解愛麗絲係人偶?(Extra d劇情已經唔係太記得,CCC有印象有一節要幫佢回收返個身體)
另外凜點解有魔槍用?(好似未解釋)

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
賣 Fate / EXTRA CCC 全新 sis220123 買賣專區 0 05-06-14 11:22 AM
代購 Fate/EXTRA material 初回限定版 wingdouble 買賣專區 0 11-03-13 04:13 PM
[PSP] Fate/extra CCC | 已售 money 手提遊戲機討論版 102 05-13-13 03:55 PM
fate/stay night個extra menu... neocon H-GAMEの部屋 13 05-16-06 06:24 PM

現在的時間是 08:24 AM

手機版 | APP版