Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-28-12, 07:14 PM   #1326
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: stephen1980 查看文章
做咩來,點解會死左啊
只係正常開機,親眼睇住佢由正常突然花左,心諗大獲啦

舊 01-29-12, 02:23 AM   #1327
irismong
God of Gamer
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
作者: teealpha 查看文章
想問問,搵日本轉寄返香港,除左tenso之外仲有乜野選擇?
記憶中之前有人提過,但太耐搵唔返個post出黎
that was me

引用:
作者: cknjoshua 查看文章
之前版友有提供過baggage forward既網站
yes

引用:
作者: B|WINS 查看文章
我未去過日本
就算人在日本,唔慳果少少啦
返香港先收啦
我岩岩果次會咁做, 因為其中有樣野係可以即用 (心)
所以要佢即寄酒店俾我

我唔會明知要去日本, 都仲要搵野轉寄, 寄都寄哂去酒店啦

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-12, 12:39 PM   #1328
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
之從上個月入左部日版機,
依家係(美+日)雙主機機主成個月啦,
出親街都會帶曬2部機出去,
但有時會發生一部機擦到人,而另一部機擦唔到人嘅情況,
明明2部機都收係同一格背良到
請問其他雙主機機主都有冇試過o的咁嘅情況呢!!!
---------------------
重有o的(日本嘅)分紙,
日本個nintendo club o的禮品係咪唔寄香港o架,
如果係,咁係咪有咩其他經濟o的方法可以係香港係到呢???
最後係美區e-shop出左通告,
今個星期分別會有以下幾隻game demo,
1.Resident Evil:Revelations、
2.Mario & Sonic at the London2012 Olympic、
3.Metal Gear Solid Snake Eater 3D、
4.Rayman Origins
其中1、2都已經有得DL啦!!!
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-12, 01:50 PM   #1329
DQGUNDAM

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID4752 8991 7789
3DS Friend Code3308 4518 9604
PSN  IDDQGUNDAMHK
XBox Live GamertagDQGUNDAM
有,唔駛担心,正常,我都成日係咁

用代寄公司

做人要有責任,衰左要認,錯左要道歉

做人要有品德,不要強詞奪理,生安白做

動森夢番地:3600-0295-3743
DQGUNDAM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-12, 01:55 PM   #1330
seed2005
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDseed2005
3DS Friend Code4038 6080 2757
http://www.nikkei.com/news/headline/...E08698E2E2E2E3

任天堂は4月末に「3DS」を韓国で発売する予定で、6月をめどに台湾と香港でも販売を始める方針だ…
seed2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-12, 02:25 PM   #1331
Jinnous
Junior Member

註冊日期: Jul 2008
請問...

1) 如果我已經有部美版3DS, 想買多部日版3DS,
咁步行里數係咪冇得copy?

2) 如果買多部都係美版, copy SD card, 會唔會有 d 野都係冇record呢?
例如已有既步行里數, coins, game 既 record(既對上一次幾時開過隻game之類),
擦過既人, etc~

3) 係 eshop download 既 movie trailer 點 delete?
Jinnous 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-12, 02:29 PM   #1332
cknjoshua
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2011
3DS Friend Code2492 4092 0397
引用:
作者: mrk 查看文章
之從上個月入左部日版機,
依家係(美+日)雙主機機主成個月啦,
出親街都會帶曬2部機出去,
但有時會發生一部機擦到人,而另一部機擦唔到人嘅情況,
明明2部機都收係同一格背良到
請問其他雙主機機主都有冇試過o的咁嘅情況呢!!!
重有o的(日本嘅)分紙,
日本個nintendo club o的禮品係咪唔寄香港o架,
如果係,咁係咪有咩其他經濟o的方法可以係香港係到呢???
最後係美區e-shop出左通告,
今個星期分別會有以下幾隻game demo,
1.Resident Evil:Revelations、
2.Mario & Sonic at the London2012 Olympic、
3.Metal Gear Solid Snake Eater 3D、
4.Rayman Origins
其中1、2都已經有得DL啦!!!
其實我估係擦身既時間問題
你第一部機同人地部機接觸+擦完
人地就唔係行開左唔係擦身範圍之內
所以就一機得一機唔得

引用:
作者: seed2005 查看文章
http://www.nikkei.com/news/headline/...E08698E2E2E2E3

任天堂は4月末に「3DS」を韓国で発売する予定で、6月をめどに台湾と香港でも販売を始める方針だ…
行貨GAME有望@.@
但最怕連台/港都分埋唔知咩區碼唔係玩日GAME...
cknjoshua 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-12, 02:32 PM   #1333
MO

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: Jinnous 查看文章
請問...

1) 如果我已經有部美版3DS, 想買多部日版3DS,
咁步行里數係咪冇得copy?

2) 如果買多部都係美版, copy SD card, 會唔會有 d 野都係冇record呢?
例如已有既步行里數, coins, game 既 record(既對上一次幾時開過隻game之類),
擦過既人, etc~

3) 係 eshop download 既 movie trailer 點 delete?
1/無
2/無得copy
3/設定>data管理>...

引用:
作者: cknjoshua 查看文章

行貨GAME有望@.@
但最怕連台/港都分埋唔知咩區碼唔係玩日GAME...
港台一定係日區,
爭在會唔會開放個shopping channel出黎...
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-12, 02:55 PM   #1334
Jinnous

[QUOTE=MO;9595618]1/無
2/無得copy

Thanks~
冇得 copy d data, 即係換機之後冇哂擦過既人,
有 d 可惜...
舊 01-29-12, 03:25 PM   #1335
MO

[QUOTE=Jinnous;9595639]
引用:
作者: MO 查看文章
1/無
2/無得copy

Thanks~
冇得 copy d data, 即係換機之後冇哂擦過既人,
有 d 可惜...
你買多部, 又唔係美版換走部日版
啲DATA仲喺部日機度, 唔會可惜架.
仲可以自己美日互擦機添
舊 01-29-12, 04:05 PM   #1336
teealpha

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:

仲可以自己美日互擦機添
美版機我唔知有冇呢個功能…
日版機的話上次3.0.0.5J時就追加左DATA授權轉移,可以將同地區機機內資料透過WIFI由A機抄去B機度,抄寫完成同時A機會自動初期化,只有B機保留資料,不過授權轉移有限一個ACCOUNT只可以做5次,如果咁樣A機抄B機的話響B機內授權轉移數就會係剩4
至於SD咭資料,就咁響A機拎出黎授權轉移之後插落B機度就認到

呢樣野我遲D就會用到
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-12, 06:53 PM   #1337
ROCAS
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2010
引用:
1/無
2/無得copy

港台一定係日區,
爭在會唔會開放個shopping channel出黎...
即是說日版機都可玩行GAME?
有點心郁郁出3月部KH特別版
ROCAS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-12, 07:22 PM   #1338
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
作者: ROCAS 查看文章
行機都未有風聲就諗行game
家陣大家都係預想姐...
邊個知到時係點
不過照計以wii既慣例, 港行係跟日版, 可以玩返日版game
反之亦然

PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

舊 01-29-12, 07:26 PM   #1339
shodanng2
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
之前歐洲同日本Club Nintendo
你買指定2隻3DS game有得送3D化既FC隻光神話

美國Club Nintendo冇以上優惠
但有得用Coin黎換指定game dl版
https://club.nintendo.com/rewards.do...99BECF88C65D68
我用100 Coin換左GB隻Kirby's Dream Land(要1月31日前)
之後會有其他game可以用coin黎換(但未知有咩game)
D coin係入主機/game個d code紙或填game問卷有得賺
shodanng2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-12, 09:19 PM   #1340
tung999
Game Master

註冊日期: Nov 2008
Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
引用:
作者: ROCAS 查看文章
香港代理game好多時都直接拿日版加張貼就算數
tung999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-12, 10:57 PM   #1341
MO

引用:
作者: shodanng2 查看文章
之前歐洲同日本Club Nintendo
你買指定2隻3DS game有得送3D化既FC隻光神話

美國Club Nintendo冇以上優惠
但有得用Coin黎換指定game dl版
https://club.nintendo.com/rewards.do...99BECF88C65D68
我用100 Coin換左GB隻Kirby's Dream Land(要1月31日前)
之後會有其他game可以用coin黎換(但未知有咩game)
D coin係入主機/game個d code紙或填game問卷有得賺
3DS仲有Doctor Marion
舊 01-30-12, 01:32 AM   #1342
assy
Game Master

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDweh2cat
唔理行機如何,只係希望有個近d既維修站
雖然未必肯整水機

舊 01-30-12, 01:37 AM   #1343
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
作者: assy 查看文章
唔理行機如何,只係希望有個近d既維修站
雖然未必肯整水機
wii已經有維修站, 3ds應該會去埋呢度整...
做多d行game當然最好
http://www.nintendo.com.hk/support/center.htm

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-12, 02:21 AM   #1344
assy
Game Master

引用:
作者: W!LL 查看文章
wii已經有維修站, 3ds應該會去埋呢度整...
做多d行game當然最好
http://www.nintendo.com.hk/support/center.htm
希望代理可以整埋水,玩mh最忌壞制
俾錢整ok,好過寄黎寄去

舊 01-30-12, 02:27 AM   #1345
irismong
Goo ◕ ω ◕

樓上早D去訓算啦~
點會整埋水機
仲有機壞拎落街舖整都OK啦
再唔係咪買過部囉

舊 01-30-12, 10:45 AM   #1346
Jinnous

[QUOTE=MO;9595688]
引用:
作者: Jinnous 查看文章

仲可以自己美日互擦機添

暫時係想買多部日版, 但我有諗過第時如果出乜乜特別版美版機,
而個款又鍾意的話就換咗依家果部, 哈~

引用:
作者: teealpha 查看文章
美版機我唔知有冇呢個功能…
日版機的話上次3.0.0.5J時就追加左DATA授權轉移,可以將同地區機機內資料透過WIFI由A機抄去B機度,抄寫完成同時A機會自動初期化,只有B機保留資料,不過授權轉移有限一個ACCOUNT只可以做5次,如果咁樣A機抄B機的話響B機內授權轉移數就會係剩4
至於SD咭資料,就咁響A機拎出黎授權轉移之後插落B機度就認到

呢樣野我遲D就會用到

Thanks!! 日版有的話相信美版都會有~
5 次機會, 應該夠用到出下一代機~
舊 01-30-12, 07:13 PM   #1347
assy
Game Master

引用:
作者: irismong 查看文章
樓上早D去訓算啦~
點會整埋水機
仲有機壞拎落街舖整都OK啦
再唔係咪買過部囉
你肯定街舖有得整3ds制
我只知其他nds系機可以整,我睇回覆多數係寄返廠
待更正

舊 01-30-12, 09:01 PM   #1348
肥高
Senior Gamer
<a href="h

註冊日期: Mar 2005
3DS Friend Code3437 3110 4062
PSN  IDKoko911koko911
XBox Live GamertagHOI YEUNG
引用:
作者: 天涯笑笑生 查看文章
以MK7既經驗.....原本3DS 省電MODE ON, 3亮度, WIFI開, 3D全開,戴耳筒音量中 3個鐘無問題...
10時間以上
4.4倍真係好多好正XD.....

日文唔識...睇圖就有藍黑....唔知有無藍機裝左電既圖睇下, 黑機配左電同原機好match
請間有冇人見到呢隻電賣呀?

信和唔見有呀~~

舊 01-30-12, 09:22 PM   #1349
Netnet
Game Master

註冊日期: Jul 2005
http://www.inside-games.jp/article/2.../30/54213.html

三英貿易、「タヌキマリオぬいぐるみ」を4月上旬に発売

三英貿易は、「タヌキマリオぬいぐるみ」を4月上旬に発売すると発表しました。

ニンテンドー3DSソフト『スーパーマリオ3Dランド』に登場する「タヌキマリオ」がぬいぐるみになって登場です。

ゲーム中に活躍する「タヌキスーツ」に変身した「マリオ」、「タヌキマリオ」を忠実に再現したぬいぐるみの発売が決定しました。SサイズとMサイズの2種類のラインナップとなっています。

■ラインナップ
タヌキマリオ(S) 1,400円(税別) W11×D11×H22cm
タヌキマリオ(M) 2,600円(税別) W15×D15×H30cm
※スーツを着脱することはできません

しっぽもキュートで、癒し系のほっこり「タヌキマリオぬいぐるみ」。ゲームファン必見のアイテムをぜひチェックしてみてください。

(C)Nintendo Licensed by Nintendo

我好想買呢隻野呀
Netnet 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-12, 03:27 PM   #1350
旗木佐久茂
kumiko

註冊日期: Feb 2008
Wii U IDHirakoShinji
3DS Friend Code2921 9364 2208
PSN  IDsakumo2012
希望到時真的能如願上市啊 亞洲版3DS主機
旗木佐久茂 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 Nintendo New 3DS LL 日版 maxwellduo 買賣專區 0 04-30-15 10:08 AM
出售 全新 任天堂 Nintendo 日版 白色 New 3DS Terry Sham 買賣專區 0 12-25-14 01:34 PM
[3DS] Nintendo 3DS 綜合情報討論區 01 neo2046 手提遊戲機討論版 1020 03-02-11 01:10 AM
[3DS] Nintendo 3DS 情報區 vol.2 neo 手提遊戲機討論版 1149 02-16-11 02:04 AM

現在的時間是 08:30 PM

手機版 | APP版