Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 01-19-09, 06:45 AM   #1
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
Question 忘不了的

大家心裡會不會有這麼一位,
一直想忘、想不再在意/在乎,
但偶爾仍是忍不住想起,仍是忍不住動心,
卻又與自己再沒有交集的一個人嗎?
想忘記,但已經忘記了多久都忘記不了的?

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-09, 06:50 AM   #2
God of Gamer
圖騰製作中

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: Middle 查看文章
大家心裡會不會有這麼一位,
一直想忘、想不再在意/在乎,
但偶爾仍是忍不住想起,仍是忍不住動心,
卻又與自己再沒有交集的一個人嗎?
想忘記,但已經忘記了多久都忘記不了的?
有是有的
不過十年沒見了

希望未成人妻...

狼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-09, 07:48 AM   #3
John5
Game Master
地獄浪人

註冊日期: Jul 2002
有, 不過唔係我EX.. 唔係我同學... 唔係我朋友... 佢係我高中時一個師妹.

佢係一個好可愛既女仔, 不過而家變成一個風塵味超重...
自問自己唔係鍾意佢.. 但佢成日都想借D 意去同我傾計..

不過唔知點解, 成日晌街邊撞見佢..
佢成日用一種不友善的眼光同我對望..仲要好奇怪, 明明佢行緊, 見我兜口兜面經過會怒啤我

點解會忘不了.. 是因為她的眼神.
John5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-09, 09:35 AM   #4
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
引用:
作者: John5 查看文章
有, 不過唔係我EX.. 唔係我同學... 唔係我朋友... 佢係我高中時一個師妹.

佢係一個好可愛既女仔, 不過而家變成一個風塵味超重...
自問自己唔係鍾意佢.. 但佢成日都想借D 意去同我傾計..

不過唔知點解, 成日晌街邊撞見佢..
佢成日用一種不友善的眼光同我對望..仲要好奇怪, 明明佢行緊, 見我兜口兜面經過會怒啤我

點解會忘不了.. 是因為她的眼神.
就係因為嬲你唔show 佢~

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-09, 09:53 AM   #5
John5
Game Master
地獄浪人

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: 基路亞 查看文章
就係因為嬲你唔show 佢~
唔鍾意就係唔鍾意

最慘係佢跟左我個frd個細佬

我frd 個細佬... 犯過嚴重誤殺入過少年監獄
John5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-09, 10:32 AM   #6
豆腐
無間豆

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5112 3637 7002
PSN  IDKOUKEN_84
引用:
作者: John5 查看文章
唔鍾意就係唔鍾意

最慘係佢跟左我個frd個細佬

我frd 個細佬... 犯過嚴重誤殺入過少年監獄
係咪想你引佢注意

關於個標題,
對我黎講,以前有,不過個感覺已經無哂

舊 01-19-09, 11:46 AM   #7
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
我諗人人都會有

已成人妻
反正沒結果, 盡量忘記吧, 其實感覺已經少左好多, 我有信心有朝一日唔再諗佢

舊 01-19-09, 12:01 PM   #8
Suda

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
有,喜歡她的感覺至今仍未改變,但愛意已隨這半年時間沖淡晒
依家連小小幻想都唔會去諗,亦唔會刻意找她,一切隨緣啦

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-09, 12:36 PM   #9
Kojiro Fuuma
Advance Moderator
15202ST

註冊日期: Dec 2001
XBox Live GamertagKojiro Fuuma
小學暗戀嘅同班同學到宜家都仲記得佢個名同樣~
正~!

01。03。11
Kojiro Fuuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-09, 12:49 PM   #10
加瑪
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
有, 從來都係我心中第一位(不計家人)
因為從來沒有開始過
得不到的永遠是最好

近來重遇返
而家做返fd已經足夠令我開心

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」

此篇文章於 01-19-09 01:08 PM 被 加瑪 編輯。
加瑪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-09, 01:09 PM   #11
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDIris02320
有~

曾經同佢表白過,鍾意過,曖昧過...

而家卻係普通朋友......

舊 01-19-09, 01:50 PM   #12
c_fu
Game Master
3陪達人

曾經沉淪過
現在卻已死了心

現在既不會主動聯絡她
就算她主動來找我
也會顯得好冷淡
變成再普通不過既普通朋友

但有時還是會忍不住看看
她facebk 上 update既相,
或從第3者聽到她的消息
亦不禁會暗暗留神...

舊 01-19-09, 02:17 PM   #13
mihimaru GT
Ultimate Gamer

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDSEAMO
原來依度有咁多相病相連既人.....小弟都係
mihimaru GT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-09, 02:37 PM   #14
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
都有試過、不過依家冇
傷得太深了

一諗起d回憶即刻轉台
又或者當笑話咁諗

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-09, 07:54 PM   #15
Game Master
YOONA!!!!

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code0533 5273 8311
PSN  IDQuantic Dream
XBox Live GamertagREGEDIT
有~在工作的地方喜歡的人,但係已經冇做好耐

可PM
2009 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-09, 11:50 PM   #16
下雪邊界

註冊日期: Apr 2002
有,大概每一個人都不會沒有吧

想忘記?大概不可能吧
多平靜的水面都一定會有漣漪出現
我們能夠控制的,只有漣漪泛起時的起伏程伏
下雪邊界 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-09, 03:31 AM   #17
Game Master

註冊日期: Sep 2006
XBox Live Gamertagsiu11281984
有~
之前表白下過la~
但唔成功~e家都仲等緊#
不過近期對佢有d心淡~
11281984 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-09, 04:40 AM   #18
GimGim

註冊日期: Jun 2002
yea, ex girlfriend, she is a very nice, girl, and loved me so much, but i hurt her, and now still regret

舊 01-20-09, 08:25 AM   #19
pierrekwok
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2006
十年前有一個,不過人地都已作人妻又就快做媽媽啦,惟有祝福佢...
眼前出現呢一個,雖然佢仲未好理我,不過我唔會咁易放棄,唔會俾十年前既事重演一次.
pierrekwok 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-09, 09:24 PM   #20
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
有, 好唔想記起 但硬係有時會唔小心記起
好乞我憎的一個人 對佢一d鍾意的感覺都冇 只係好想有人會遭天遣
若然未報 時辰未到

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-09, 09:48 AM   #21
loser
Game Master
......

註冊日期: Jun 2004
人非草木.

間唔時記起一 d 都唔出奇吧!?

舊 01-22-09, 09:52 AM   #22
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

PSN  ID各位可以問我拎ID
最近睇漫畫...
機械人可以洗左部份傷心的記憶...
如果俾你揀... 你會唔會選擇洗左呢個忘不了...
但又屬於你鍾意的人~ 不過令你傷心的回憶...

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-09, 10:55 AM   #23
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
引用:
最近睇漫畫...
我會....因為傷得好深
等我仲傻仔一個相信佢

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-09, 01:17 PM   #24
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDIris02320
引用:
最近睇漫畫...
比我就唔會洗去...

始終佢係人生既一部份...係一個經驗...冇左會唔知點咁....

舊 01-22-09, 02:57 PM   #25
c_fu
Game Master
3陪達人

引用:
作者: Orage 查看文章
比我就唔會洗去...

始終佢係人生既一部份...係一個經驗...冇左會唔知點咁....
我都唔會
最重要係吸收經驗姐

不過都會唔想提起

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 07:19 AM

手機版 | APP版