Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 06-26-08, 03:15 AM   #1
江楓隨波流
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2004
第一次約人地出嚟

之前都發過一張帖

個女仔 係隔離班

今年1月左右先識得

msn成日講野 平時係學校只係Hi下甘 沒什麼講野

電話也只講過一次

一直話約佢 但因為成日考試等 斷斷續續 昨日終於成功約到佢

應該係 睇戲 逛下 食飯

但有一個問題

我怕過程中雙方沒有野講.....

因為我在msn中同人交流還可以 但真實交流 如果不是熟人就好易啞哂....
江楓隨波流 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-08, 03:19 AM   #2
God of Gamer
圖騰製作中

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: 江楓隨波流 查看文章
之前都發過一張帖

個女仔 係隔離班

今年1月左右先識得

msn成日講野 平時係學校只係Hi下甘 沒什麼講野

電話也只講過一次

一直話約佢 但因為成日考試等 斷斷續續 昨日終於成功約到佢

應該係 睇戲 逛下 食飯

但有一個問題

我怕過程中雙方沒有野講.....

因為我在msn中同人交流還可以 但真實交流 如果不是熟人就好易啞哂....
咁拜託你趁而家到聽日呢段時間諗下話題了

講下學校野、講下興趣、
甩甩cut cut 都好過dead air

狼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-08, 03:27 AM   #3
如月釋臣
Ultimate Gamer
狡朱~~~~

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDPeterHoHo
PSN  IDblade0315
或者同她談下飲食地方,個人近況
如月釋臣 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-08, 03:33 AM   #4
泡菜
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDpakpak4872
引用:
作者: 江楓隨波流 查看文章
依個真係要改改
我之前都係咁,但做左份part-time之後
對既陌生人多左,依家都有同d客講下笑,吹下水

最緊要係咩都要講下,若果唔係唔知道對方鐘意D咩,對D咩有興趣
泡菜 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-08, 08:47 AM   #5
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
問人o地o野都ok,不過唔好俾人feel到好似查家宅咁
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-08, 10:11 AM   #6
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
其實睇完戲可以講返套戲,
所以揀戲時要花d 心思揀o岩戲種

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-08, 10:19 AM   #7
Tseee
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2002
講學校都應該幾多野講下~~
講下d同學,老師 ..

舊 06-26-08, 10:24 AM   #8
王龍
Game Master
天気

註冊日期: Jun 2005
PSN  IDRED_Kaito
其實乜都講得架
只要唔過火 唔好刻意當對方係對象咁就會自然d

這一刻 最重要的事
是屬於你 最小的事

山窮水盡疑無路 柳暗花明又一村
王龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-08, 10:43 AM   #9
泡菜
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDpakpak4872
引用:
作者: 王龍 查看文章
其實乜都講得架
只要唔過火 唔好刻意當對方係對象咁就會自然d
同埋唔好刻意去諗應該傾D咩

咁樣傾偈會自然好多~
泡菜 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-08, 12:46 PM   #10
jlai
Ultimate Gamer
下一站 南美....

註冊日期: May 2006
引用:
作者: Middle 查看文章
呢樣野要睇0下個女仔係唔係呢0的人
鐘意睇戲唔代表鐘意討論
足錯路好麻煩

其實咪順其自然囉
傾0下學校, 睇到0的野又講0下
慢慢就有話題啦

jlai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-08, 12:52 PM   #11
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
作者: jlai 查看文章
呢樣野要睇0下個女仔係唔係呢0的人
鐘意睇戲唔代表鐘意討論
足錯路好麻煩
咁又唔係要好似影評咁去討論......

舊 06-26-08, 12:54 PM   #12
t-cup
Moderator
CD-ROM

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
引用:
哩樣我就成日做, 但我多意見到對方未必插到咀

尤其如果唔覺意睇錯佐爛片, 真係分分鐘有排講 唔同人有唔同方法, 如果睇戲計, 完事飯其實 FREE 少少傾乜都可以. 坐低食飯可以做O下功課, 學 蔡生 咁講飲講食

t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-08, 01:00 PM   #13
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
睇完套戲講劇情... 一定唔可以講太耐~
1 句起2 句止之後講其他戲~ 睇過的又得~ 未上的都得~
咁之後順便約埋下次一齊睇咩戲~

平時都係攪下爛gag~ 用身邊的事物發揮~
出到商場市區周圍咁多野~ 是旦搵樣野up 咩都得啦~

諗好哂要講咩先最差... 講完用哂就無貨... 仲緊張... 更諗唔到講咩... 越黎越緊張... loop...

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-08, 01:02 PM   #14
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
作者: 基路亞 查看文章
平時都係攪下爛gag~ 用身邊的事物發揮~
出到商場市區周圍咁多野~ 是旦搵樣野up 咩都得啦~
爛GAG 都好,不過唔可以太爛太多,
甚至講完自己都唔想笑......

舊 06-26-08, 01:11 PM   #15
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
我覺得最緊要係做番自己
用"心"去嘗試同佢溝通
如果係相性好ge話一定有野傾

otherwise, 勉強自己講d自己唔會講ge野
就算成功過左第一,二次
最後都係會打回原型

NINTENDO FDCODE:4098 5464 9475
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-08, 01:13 PM   #16
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
大家都同一間學校

講學校是非都有排講啦 XD

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-08, 01:49 PM   #17
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
可以講下去邊道有好野食
活左咁多年, 小弟發現大部份女仕都好鍾意研究美食

引用:
作者: Hitomi 查看文章
大家都同一間學校

比你講左先tim, 我正常提出依點
女仔一般都比較8卦的說

舊 06-26-08, 02:34 PM   #18
masaki
小峽谷肥安娜

註冊日期: Aug 2002
引用:
爛GAG 都好,不過唔可以太爛太多,
甚至講完自己都唔想笑......
如果對方都係爛人可以試下鬥爛

"唔該要串光陰走辣"
"加左價, 要3串金喎"

masaki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-08, 05:15 PM   #19
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: Hitomi 查看文章
大家都同一間學校

+1

不過始終要睇番對方受唔受 唔係一定反感.
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-08, 05:28 PM   #20
MO

註冊日期: Aug 2005
我覺得如果有心交往既, 多啲講下自己, 等對方了解你多啲
講下食飯/睇戲/學校都得, 不過唔好講太多,
否則變咗普通朋友約會咁.

大前題係做返自己, 唔好扮嘢同作大,
自自然然就可以啦.
你唔係咁健談既咪少啲講嘢囉,
可能對方係一個好多話題既女仔呢