Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 04-25-18, 11:01 PM   #451
cancerman
Game Master

註冊日期: Apr 2002
片尾
Samuel Jackson 名句再現XD

舊 04-25-18, 11:09 PM   #452
ゆり
God of Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
奇異有死咩?
奇異就範送石應該係同佢睇到唯一可能贏既未來有關
我估下集用返6粒石對付thanos兼復活返晒d人
Star lord真係戰犯...
空白
最後咪消失左

舊 04-25-18, 11:39 PM   #453
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:
作者: ゆり 查看文章
空白
最後咪消失左

要睇多次先得
總覺得Loki暗算thanos呢段好違和, 我估都係扮被殺

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-18, 12:15 AM   #454
ゆり

STANLEE
渣校車話你地未見過飛船咩

果下笑左

舊 04-26-18, 12:48 AM   #455
海人
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2002
今次結局剩返個d
好明顯話比你知邊d會完合約

Sent from my iPhone using Gaforum
海人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-18, 12:53 AM   #456
Sgodkyo
the one

註冊日期: Jan 2003
今集嘅主角

唔係美國隊長
唔係 Iron man
唔係 Thor

而係 Thanos

舊 04-26-18, 01:24 AM   #457
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
嘩,連續幾日「閉關」唔上網,唔睇電視,唔聽收音機。放工即刻返屋企,盡量遠離人間煙火。查實都幾辛苦。

喺互聯網盛行前,究竟我係點樣生存至今架?XD

一句講晒,由頭緊張到尾。

見到唔同系列嘅角色互動嘅感動真係非三兩句可以形容。全部角色喺宇宙唔同角落聯手圍炳Thanos隻抽真係極其令人嘆為觀止。

同埋唔開tag講劇透真係會死得人多。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-18, 02:09 AM   #458
ALEX CHOW
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
引用:
奇異有死咩?
奇異就範送石應該係同佢睇到唯一可能贏既未來有關
我估下集用返6粒石對付thanos兼復活返晒d人
Star lord真係戰犯...
STAR LORD
太衝動

引用:
作者: cancerman 查看文章
片尾
Samuel Jackson 名句再現XD
唔明
邊句

站(2024/03/30)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區

此篇文章於 04-26-18 02:11 AM 被 ALEX CHOW 編輯。
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-18, 02:46 AM   #459
Game Master

引用:
作者: HONDA 查看文章

唔明
邊句
估吓佢喺Pulp Fiction講得最多嘅粗口係邊句?(提示:M字頭粗口

舊 04-26-18, 02:50 AM   #460
Rv250

註冊日期: Aug 2002
引用:

要睇多次先得
總覺得Loki暗算thanos呢段好違和, 我估都係扮被殺
講講吓又好似係
loki曾經消失咗幾分鐘, 忽然出嚟行刺, 以佢智慧應該知死梗唔會咁做

引用:
作者: HONDA 查看文章
唔明
邊句
M
otherf*cker, 不過未講完

Hulk

係咪慘敗完淆底唔敔出嚟
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-18, 02:50 AM   #461
ALEX CHOW
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
估吓佢喺Pulp Fiction講得最多嘅粗口係邊句?(提示:M字頭粗口
我冇睇過Pulp Fiction

站(2024/03/30)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-18, 04:04 AM   #462
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
追左10年,又怕比劇透,
所以琴日朝早9點睇左圓方3D全景聲場,(一早訂左飛)
今集建議各位睇3D版,
因為今集真係有3D效果架(去番A1水準,而A2 D 3D真係差)
溫馨提示:同埋冇遲到+入場前冇喝咁多水,2個半鐘除左出字幕,其他冇冷場架!

PS:睇完後,只係好想再補睇番1次IMAX場!(真係打得好正)
內有劇透!
PS2:今集電影公司終於交代左「某紅面男」被魔方送左去邊啦!重變左已知+被咀咒+不死添!(之前壞事做得多XD)
PS3:睇完後,最想知Thmaos到底做左咩,令到部分英雄消失/被送走??
PS4:因為上年尾收購番Fox公司關係,蜘蛛仔可以攞Fox套Aliens呢講笑!(算唔算暗示緊XMen將會正式回歸呢??
可能今年暑假美國漫畫展又會公佈加插多幾套新戲先,至輪到A4上映!)
PS5:睇完後,真係超想佢快D出A4啦!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 04-26-18 04:14 AM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-18, 04:42 AM   #463
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: Peter Yu 查看文章
睇完, 好睇
終於有個似樣既大boss
只係覺得joke/sarcasm多得滯
開頭講正經野, 中間浪漫, 最後大戰都插幾句搞笑
同場有d笑點低觀眾係咁係度笑打斷晒氣氛

山頂果隻鬼係紅骷髏? 定人有相似?
內有劇透!
係呀!CA1時最後冇講飛左邊,
依家終於再出下場!(把聲都係原配,不過好似只露個頭出呢!都被送走咁多年啦!
變左不死人/咀咒幽靈啩!)

PS:見到佢時真感動,Marevl果然識被驚喜我地呀!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-18, 05:16 AM   #464
Chris Redfield
クリス.レッド

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
A4係唔係下年5月出?
除左就到既antman2,captain marvel係下年?

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-18, 07:17 AM   #465
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

PSN  IDARMY_Momo
captain marvel
照落spoiler先
好似2019年3月上
不過都唔影響接唔接到A4, 套戲講90年代既, 最多交代下佢尼廿年去左邊啫

出面真係好多劇透, 中左招真係幾灰下 (利申招已中)

btw如果用電話APP上GAF都係會睇到SPOILER內容
反白就睇唔到

此篇文章於 04-26-18 07:23 AM 被 搖搖 編輯。
搖搖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-18, 07:46 AM   #466
ゆり

引用:
作者: 搖搖 查看文章
captain marvel
照落spoiler先
好似2019年3月上
不過都唔影響接唔接到A4, 套戲講90年代既, 最多交代下佢尼廿年去左邊啫

出面真係好多劇透, 中左招真係幾灰下 (利申招已中)

btw如果用電話APP上GAF都係會睇到SPOILER內容
反白就睇唔到
mobile pro唔會
由手機版發出
ゆり 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-18, 07:49 AM   #467
ゆり

引用:
作者: mrk 查看文章
追左10年,又怕比劇透,
所以琴日朝早9點睇左圓方3D全景聲場,(一早訂左飛)
今集建議各位睇3D版,
因為今集真係有3D效果架(去番A1水準,而A2 D 3D真係差)
溫馨提示:同埋冇遲到+入場前冇喝咁多水,2個半鐘除左出字幕,其他冇冷場架!

PS:睇完後,只係好想再補睇番1次IMAX場!(真係打得好正)
內有劇透!
PS2:今集電影公司終於交代左「某紅面男」被魔方送左去邊啦!重變左已知+被咀咒+不死添!(之前壞事做得多XD)
PS3:睇完後,最想知Thmaos到底做左咩,令到部分英雄消失/被送走??
PS4:因為上年尾收購番Fox公司關係,蜘蛛仔可以攞Fox套Aliens呢講笑!(算唔算暗示緊XMen將會正式回歸呢??
可能今年暑假美國漫畫展又會公佈加插多幾套新戲先,至輪到A4上映!)
PS5:睇完後,真係超想佢快D出A4啦!
ps3

佢咪講過
不分富貧 隨機殺一個星球一半人令到星球得以平衡
消失果d咪係被選中既細路

舊 04-26-18, 07:59 AM   #468
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

PSN  IDARMY_Momo
引用:
作者: ゆり 查看文章
mobile pro唔會
由手機版發出

我用緊taptalk

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum

舊 04-26-18, 09:39 AM   #469
Sgodkyo
the one

註冊日期: Jan 2003
蘋果真係劇透殺手
千祈唔好上
好彩睇左

舊 04-26-18, 09:59 AM   #470
Game Master

便當

我諗可以分為「真便當」同「假便當」

「真便當」-即真係被物理攻擊殺死嘅:

彩虹橋神Heimdal
Loki - 有可能分身
Gamora - 據講佢靈魂入咗靈魂聖石,可能以此復活
Vision - Hulk同黑豹妹話有可能將佢記憶由聖石度下載,所以都可以有機會嘔返便當
Thanos手下嘅「四大天王」全部迅速用完即棄

「假便當」-片尾變成灰塵嘅所有人。由於大部分都係取代原祖第一代復仇者嘅接班人,包括Phase 3同Phase 4電影主角(蜘蛛仔,Doctor Strange,Star-Lord),而且已經開始拍埋續集,呢啲便當應該可以預期會被集體退貨

第一代復仇者反而大熱倒灶,全部唔洗領便當。

此篇文章於 04-26-18 10:01 AM 被 Kinny Riddle 編輯。
舊 04-26-18, 10:02 AM   #471
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
(才不是特登請假!)元朗imax等入場中...
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-18, 11:18 AM   #472
莎月美希
Game Master

註冊日期: Nov 2003
值得睇兩次嗎?
由手機版發出
莎月美希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-18, 11:32 AM   #473
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 莎月美希 查看文章
值得睇兩次嗎?
由手機版發出
還用說嗎?(我是等bd版再看了)

萬眾期待的Marvel重頭戲《復仇者聯盟3:無限之戰》(Avengers: Infinity War)昨日終於在香港上映,成為全城熱話更掀起撲飛熱,截至昨晚7時,本地的票房累積達830萬港元,佔全港票房95%,今日已火速破千萬票房!

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-18, 11:32 AM   #474
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
戲份分配
GotG 勁多
Bruce 勁多
Thor 勁多
IM DS SM 勁多
Thanos 勁多
CA與愉快的伙伴們 得個打字,CA有無5句對白?
黑豹 仲少過佢d兵,不過之前成套戲俾佢玩晒就算啦

CA連同Tony重聚互動都無埋

由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-18, 11:33 AM   #475
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
未至於睇兩次吧

標籤
Avengers, Infinity War, Marvel

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
FS: 全新 Hottoys Hot Toys Avengers Ironman Mark VII 7 連會場 Bonus Part chanchan456 買賣專區 0 06-07-13 10:23 PM
[醫生與我] 私家病房的雙重人格患者Part 1留醫+Part 2食藥 DTS OR AC3 照相館 11 12-21-08 11:06 PM
[NDS] 機戰W -Part II [已售] 神祕人1號 手提遊戲機討論版 693 03-16-07 04:09 PM
請問邊度仲有HG超人情景扭蛋part 1&part 2賣?How much? kan666 收藏品討論版 1 10-05-03 12:47 AM
MS DCOM RPC Patch Part II Rabbidas 手機資訊/電腦軟硬討論 5 09-16-03 11:22 PM

現在的時間是 09:45 PM

手機版 | APP版