Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-07-15, 10:50 AM   #51
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code4081 6920 1571
PSN  IDReiYaw
XBox Live Gamertag360已丟
次次都係要解treasure條件果陣...AI又全地圖唔同地方敗走危機
去救佢就解唔切treasure/時間評價A左...唔救就直頭敗走game over(較做easy都係一樣)
完全玩唔到爽快感出黎...
特別係一場玩左四五個字最後game over渣到無果陣真係灰到熄機算

此篇文章於 04-07-15 10:53 AM 被 reiyaw 編輯。
reiyaw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-15, 11:58 AM   #52
SHCEHUK
Game Master

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDcshhenry
delete

此篇文章於 04-07-15 02:56 PM 被 SHCEHUK 編輯。
SHCEHUK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-15, 03:37 PM   #53
demo
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2009
PSN  IDSanji--X
wink

引用:
作者: reiyaw 查看文章
次次都係要解treasure條件果陣...AI又全地圖唔同地方敗走危機
去救佢就解唔切treasure/時間評價A左...唔救就直頭敗走game over(較做easy都係一樣)
完全玩唔到爽快感出黎...
特別係一場玩左四五個字最後game over渣到無果陣真係灰到熄機算
一齊玩吧~~~
demo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-15, 03:43 PM   #54
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
引用:
作者: Echo01 查看文章
藤虎R1最大儲力=儲感嘆必備
呢件真係好癲
佢最勁係儲R2行bar儲得好快
好多人打打打, 殺晒成個據點既人都升唔到MAX

光明頂講左膠

此篇文章於 04-08-15 04:54 PM 被 女裝少年 編輯。
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-15, 03:54 PM   #55
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
拎左紅髮,勁到飛天,霸氣可以整暈敵人
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-15, 05:53 PM   #56
jasmin
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2004
初心一問,P4版{no recording}對話匣影響畫面美感,可否隱藏?
jasmin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-15, 06:35 PM   #57
demo

註冊日期: Dec 2009
PSN  IDSanji--X
引用:
作者: jasmin 查看文章
初心一問,P4版{no recording}對話匣影響畫面美感,可否隱藏?
有得set, 按home 掣去錄影個度off 左個剔號, (可以set埋錄既時間有幾長)
demo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-15, 06:38 PM   #58
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code4081 6920 1571
PSN  IDReiYaw
XBox Live Gamertag360已丟
引用:
作者: demo 查看文章
一齊玩吧~~~
都唔駒啊 不過coop !數又好難S...

reiyaw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-15, 07:17 PM   #59
SHCEHUK
Game Master

引用:
作者: 女裝少年 查看文章
呢件真係好癲
你要留意在支援人物有皇冠那些人,佢地會升絆BAR升得快點

P.S.打完故事100%後,現在打緊DREAM LOG,
有很多關卡,看來有排打了,而且仲要刷仲間絆

此篇文章於 04-08-15 07:30 PM 被 SHCEHUK 編輯。
舊 04-08-15, 07:39 PM   #60
Crazy Gamer
Grabber

註冊日期: Apr 2002
其實過左story mode係咪唔等於可以係dream log用到果個角色?

我過左空島,但仲未用到艾尼路..
白 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-15, 08:51 PM   #61
Echo01

註冊日期: Nov 2012
引用:
作者: SHCEHUK 查看文章
你要留意在支援人物有皇冠那些人,佢地會升絆BAR升得快點

P.S.打完故事100%後,現在打緊DREAM LOG,
有很多關卡,看來有排打了,而且仲要刷仲間絆

你用過藤虎R1或者白鬍子C5後就會發現,唔裝絆BAR加快儲氣技能,唔理咩皇冠,只要人堆放一招,條bar自然滿到瀉

此篇文章於 04-08-15 08:56 PM 被 Echo01 編輯。
Echo01 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-15, 08:53 PM   #62
Echo01

引用:
作者: 女裝少年 查看文章
呢件真係好癲
仲有白鬍子C5,感覺上仲屈過藤虎= =
舊 04-08-15, 08:56 PM   #63
Echo01

引用:
作者: 查看文章
其實過左story mode係咪唔等於可以係dream log用到果個角色?

我過左空島,但仲未用到艾尼路..
唔係,好多都要係dreamlog打敗個角色先可以用,同story mode進度冇關
舊 04-12-15, 02:17 AM   #64
Sito
人修羅

最後一關比拿美個事件到底要點做?打極都mission fail
舊 04-12-15, 09:06 PM   #65
nomezero
Game Master

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDnome0818
引用:
作者: Sito 查看文章
最後一關比拿美個事件到底要點做?打極都mission fail
冇記錯好似叫你去左上角時唔好理佢住
等埋比拿美出現左打左佢先

舊 04-13-15, 02:08 AM   #66
laymanhk

註冊日期: Apr 2009
邊關刷同伴LV最快?
幾十隻角色(尤其不可操作個d)真係有排刷
laymanhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-15, 04:31 PM   #67
Sito
人修羅

引用:
作者: nomezero 查看文章
冇記錯好似叫你去左上角時唔好理佢住
等埋比拿美出現左打左佢先
過到了,thx

另外又想問下點解在商店唔見有角色衣裝賣?我已打完dream log所有強敵,故事mode已爆機
舊 04-16-15, 06:14 AM   #68
SHCEHUK
Game Master

白金的話金幣和技能要全取得嗎?還是只要全部角色絆LV MAX就可以

此篇文章於 04-16-15 11:25 AM 被 SHCEHUK 編輯。
舊 04-16-15, 11:54 AM   #69
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
引用:
作者: SHCEHUK 查看文章
白金的話金幣和技能要全取得嗎?還是只要全部角色絆LV MAX就可以
全部都要

我剛白金了

光明頂講左膠
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-15, 12:47 PM   #70
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
d 支線原來要唔同人打
即係一關起碼要打2~3 次
仲要用困難mode 打先可以拎到其中一格拼圖
即係用normal mode 全破支線都仲要用困難mode 打多次
(仲未計全S 同 用必殺打大佬)

真係拿拿林打完故事mode 轉game 算
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-15, 01:02 PM   #71
maskrider
Insane Gamer
變身!!!

註冊日期: Nov 2004
PSN  IDjpfelixmcli
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
d 支線原來要唔同人打
即係一關起碼要打2~3 次
仲要用困難mode 打先可以拎到其中一格拼圖
即係用normal mode 全破支線都仲要用困難mode 打多次
(仲未計全S 同 用必殺打大佬)

真係拿拿林打完故事mode 轉game 算
總之係咁磨, 係咁磨. 我都磨緊 Dream Log, Legend 已經全 100%.

仲要攪啲 Skill Posters, 抽 coins, 升 level ...

舊 04-21-15, 01:56 PM   #72
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: maskrider 查看文章
總之係咁磨, 係咁磨. 我都磨緊 Dream Log, Legend 已經全 100%.

仲要攪啲 Skill Posters, 抽 coins, 升 level ...
我覺得全支線已經好煩,佢又無得中途換人
下下要由頭打
仲要下下3000ko 先有S,好煩

我唔係為左白金,但我都好想打晒d支線睇下過場
但佢d 支線又唔係十分有趣 (打到第一章)
咁樣拖長隻game 真係無咩良心

故事系統上我覺得 2 代好好多。
好過3 多多聲。
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-15, 04:43 PM   #73
GP03D

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
有冇支線WIKI?爭幾個玩左幾次都complete唔到....
絆LV有冇咩方法易D升?個D NPC得絆既人點升得快?你邊個坐陣又冇得簡....

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-15, 08:18 AM   #74
SHCEHUK
Game Master

引用:
作者: GP03D 查看文章
有冇支線WIKI?爭幾個玩左幾次都complete唔到....
絆LV有冇咩方法易D升?個D NPC得絆既人點升得快?你邊個坐陣又冇得簡....
日文攻略書
http://bbs.a9vg.com/thread-4492715-1-1.html

白金的話,不用全取得技能和金幣,
只要故事100%,DREAM LOG 100%和全絆LV MAX就可以,
至於刷絆的話在DREAM LOG內刷就可以了,用不同的關卡刷可控和不可控角色
舊 05-02-15, 08:53 AM   #75
laymanhk

註冊日期: Apr 2009
我隻撒波已升到LV86
但仲未開到技能"戰場のカリスマ"
有冇人知點解?
laymanhk 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[WiiU] ゼルダ無双 ハイラルオールスターズ | 美版 Zelda Hyrule Warriors seed2005 電視遊戲討論版 466 03-19-16 01:13 AM
[PSV] ジューダス コード / ガンアクションRPG 停止服務 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 37 03-05-15 11:54 PM
[光碟] 風雲 II (The Storm Warriors) KIM 電影版 320 02-25-10 07:14 PM
[PS2,GC]One Piece Pirate Carnival 圖片 神祕人1號 電視遊戲討論版 26 12-06-05 04:18 PM
[XB,PS2]Rockstar Warriors圖片 神祕人1號 電視遊戲討論版 3 04-14-05 11:49 PM

現在的時間是 08:12 AM

手機版 | APP版