Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 10-06-17, 11:33 AM   #201
Eking
God of Gamer

註冊日期: Feb 2006
最搞笑係電死佢亞媽個幕

舊 10-06-17, 12:12 PM   #202
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
罸叔好似因為拉斯維加斯單嘢, 會延遲上

舊 10-07-17, 07:36 PM   #203
布甸
Game Master
遊民一族

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360
Lucifer 畀我個感覺似之前某套美刻... 個主角又係玩世不恭咁~
Star Trek Discovery 仲以為悶悶地,點知第三集攪啲咁嘅野~

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 10-09-17, 09:08 AM   #204
肉羊哩咖
griffin611

What Happened to Monday 居然直上戲院! 噚日地鐵見到廣告-- 譯做《獵殺星期一》~~~

舊 10-09-17, 01:07 PM   #205
cancerman
Game Master

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: 布甸 查看文章
Star Trek Discovery 仲以為悶悶地,點知第三集攪啲咁嘅野~

Sent from my iPhone using Gaforum
見你咁講走去睇下,
頭三集劇情去得幾爽快,
希望之後keep到。
由手機版發出
cancerman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-17, 09:18 AM   #206
肉羊哩咖
griffin611

Star Trek Discovery S01E04

今話好明快

打緊仗

隻怪獸完來唔係本性兇殘, 個便檔咁派法~ 可以話一拎支鎗支旗就楝咗

個艦長真係好識駛班下屬, 但係個個又受呢度好嘢

女主角好照顧隻怪獸, 但每次用佢嚟跳完, 隻怪獸好似好辛苦咁, 斷估有日隻怪獸會出事, 而女主角同艦長反枱

雖然係打仗救人, 但艦長玩到一炮都唔洗發就解救咗個危機, 有返啲 Star Trek 味道

另一面京剛人個 Torchbearer 條線開返, 不過好短; 唔緊要, 啲京剛話好鬼死梗耳

繼續冇傳統嘅: "Space, the Final Frontier...." 呢句

此篇文章於 10-10-17 09:21 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-17, 01:19 AM   #207
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
罸叔好似因為拉斯維加斯單嘢, 會延遲上
無辦法啦,始終發生件咁大的慘劇,推遲出The Punisher都可以理解的~!

Netflix Reportedly Postpones Punisher Premiere - IGN News

In the wake of the recent tragic events in Las Vegas, Netflix has reportedly postponed its premiere of The Punisher. This takes place after a joint statement from Netflix and Marvel released yesterday, stating that The Punisher would no longer be having a panel during New York Comic Con.

https://www.youtube.com/watch?v=6jRfRBo9iLw

引用:
What Happened to Monday 居然直上戲院! 噚日地鐵見到廣告-- 譯做《獵殺星期一》~~~
睇Wiki講:
https://zh.wikipedia.org/wiki/獵殺星期一
「法國片商SND擁有全球銷售權。美國的發行權由美國Netflix獲得,於2017年8月18日在美國Netflix上線。」
希望香港Netflix快d有得睇啦~!

另外,好似話會加月費,唔知香港會唔會受影響呢?
因為我印象中記得香港一開台個收費其實已經係貴D,
之後其他地區加價到同香港差唔多水平‧。

Netflix to raise prices, Amazon testing its own delivery service (Tech Today)
https://www.youtube.com/watch?v=xyYpC0z-_vY

舊 10-14-17, 11:15 PM   #208
肉羊哩咖
griffin611

Stranger Things 2 Final Trailer

-----

追咗兩集 ID0, 個題材劇本唔多吸引,想棄番~

舊 10-15-17, 04:27 PM   #209
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
David Fincher 套Mindhunter 已上架

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-17, 07:14 PM   #210
david
The One

註冊日期: Mar 2002

香港有無上架?

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-17, 07:17 PM   #211
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: david 查看文章

香港有無上架?
有呀

12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-17, 09:01 AM   #212
肉羊哩咖
griffin611

Star Trek: Discovery

S01E05

今集係艦長嘅一話, 繼續緊湊, 原來佢有啲黑歷史, 條死賤佬Mudd好似其他系列有出現過,但佢知咁多嘢嘅?

反而女主角係好心, 但就無乜表現, 集中講同舊同事嘅關係, 而成隻艦到尾都做唔到啲乜, 講明有手尾跟

最後好有 BL 味

舊 10-17-17, 05:21 PM   #213
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
追緊riverdale 河谷鎮,睇左3集
單命案一層一層有新線索..
另外都係人物間校園青春劇情,好好睇

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-17, 10:36 PM   #214
westpat
Jayjey

註冊日期: May 2007
PSN  IDwestmead
引用:
Stranger Things 2 Final Trailer

-----

追咗兩集 ID0, 個題材劇本唔多吸引,想棄番~

就係見佢有s2,而家追緊s1,d細路樣怪怪,好貼個title

ID0我都覺得麻麻地,比起上個月
orange,lie in april(我知舊番,冇睇過XD)
今個月差d

舊 10-18-17, 07:54 AM   #215
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: westpat 查看文章
就係見佢有s2,而家追緊s1,d細路樣怪怪,好貼個title:XDXD
班友就係怪(geek 之餘, 把口仲好粗), 所以學校到畀人洽

引用:
作者: 信長 查看文章
追緊riverdale 河谷鎮,睇左3集
單命案一層一層有新線索..
另外都係人物間校園青春劇情,好好睇
追緊 ST: D 同 Lucifer S3, 入咗 My List 未睇

另: Steven King 推上推薦 Mindhunter, 都入埋 My List

此篇文章於 10-18-17 07:58 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-17, 11:56 AM   #216
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
確定罰叔17/11上架(正好是正義聯盟上映後第二天)

還好總算能順利推出

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-17, 01:58 PM   #217
王小虎

註冊日期: Apr 2002
新trailer講到話Punisher係因為知道左當兵時某些秘密,比高層"殺人滅口"而所以累死老婆同個女。呢個改動唔係好like,原著係純粹巧合,喺個公園同老婆同個女玩,睇到黑幫殺人然後比佢地滅口打死老婆同個女,所以先會令佢變成Punisher,以暴易暴要殺晒所有壞人。而家個起點改左,要再接落去跟住的動機,冇個樣改個樣。

王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-17, 10:10 AM   #218
PatrickNo42
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
引用:
作者: 王小虎 查看文章
新trailer講到話Punisher係因為知道左當兵時某些秘密,比高層"殺人滅口"而所以累死老婆同個女。呢個改動唔係好like,原著係純粹巧合,喺個公園同老婆同個女玩,睇到黑幫殺人然後比佢地滅口打死老婆同個女,所以先會令佢變成Punisher,以暴易暴要殺晒所有壞人。而家個起點改左,要再接落去跟住的動機,冇個樣改個樣。

冇計,DD第2季果陣就寫左係咁
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-17, 09:20 AM   #219
肉羊哩咖
griffin611

Star Trek: Discovery S01E06

黑到呢, 上半講多啲女主腳過去同佢「老豆」嘅嘢, 去到尾仲配對埋

下半部就係講艦長, 初頭係咁估佢幾時開鎗, 點知~~~ 信佢未必估到咁係送人去死, 可以話係賭嬴咗

開頭嗰兩單嘢實畀人鬧唔 canon, 不過種族呢味嘢, 死都唔斷氣, 真係長做長有

舊 10-26-17, 11:39 PM   #220
IDGAF
The One

Stranger Things Season 2明天就出,
係時候回顧返上季發生過的事…

不過,因為NS隻Super Mario Odyssey早出咗,
應該都會打返幾日先有時間去煲Stranger Things Season 2…

The Ultimate Stranger Things Season 1 Recap

https://www.youtube.com/watch?v=RbKGs7sLqzc

舊 10-29-17, 06:48 AM   #221
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
Mindhunter
覺得麻麻

Stranger Things S2
EL 好似梁榮忠 XD
BRA武藏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-17, 10:02 AM   #222
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: BRA武藏 查看文章
Mindhunter
覺得麻麻

Stranger Things S2
EL 好似梁榮忠 XD
MH 睇咗兩集, 都OK, 第二話真係幾寒

ST2 追到去第五話, 唔透, 各條線處理得好好, 到呢話開始嚟料

舊 10-31-17, 11:28 AM   #223
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
Kevin Spacey爆醜聞之後,Netflix即刻果斷地宣佈做埋第6季House of Cards就腰斬,然後發展spinoff,務求將損失減到最低。

第六季Spacey啲戲份應該係已經拍好晒隨時剪輯得Netflix先咁有信心壯士斷臂。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-17, 12:11 PM   #224
IDGAF
The One

引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
Kevin Spacey爆醜聞之後,Netflix即刻果斷地宣佈做埋第6季House of Cards就腰斬,然後發展spinoff,務求將損失減到最低。

第六季Spacey啲戲份應該係已經拍好晒隨時剪輯得Netflix先咁有信心壯士斷臂。
同劇中角色一樣鐘意男寵!
不過,睇個故事流程其實去到第六季完都唔奇,未必同佢個性醜聞有關。

舊 10-31-17, 03:47 PM   #225
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
同劇中角色一樣鐘意男寵!
不過,睇個故事流程其實去到第六季完都唔奇,未必同佢個性醜聞有關。
第五季有評論已經話拖戲嚴重, 無論殘晒先斬

-----

ST2 完食, 好, 但整上季好啲, 感想隨後

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 02:42 PM

手機版 | APP版