Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 09-05-16, 03:07 PM   #1301
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: 尼路 查看文章
前面講左,投得熱狗唔會投其他反之亦然,就算快必唔選都唔會落皇上度,就呢度都有眼係睇,基本熱狗係反對者眼中係建制,唔係D投共論邊有市場?
而倒過來,就算11號仔唔選分返俾兩個其中一個都係輸緊,而要其他兩位唔選投俾11號,熱狗應該無問題,但快必支持者會唔會投俾講明港獨的獨派?好難講。所以點合作?根本完全唔同市場……大家發功拉一個泛民機會重大D……建制真係唔洗想,除非反建制的基本盤人數再升返到某個數……
其實"非建制"這terms好危險
就似你不論男女老幼一律都話"是人類就應該..."

舊 09-05-16, 03:08 PM   #1302
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
引用:
前面講左,投得熱狗唔會投其他反之亦然,就算快必唔選都唔會落皇上度,就呢度都有眼係睇,基本熱狗係反對者眼中係建制,唔係D投共論邊有市場?
而倒過來,就算11號仔唔選分返俾兩個其中一個都係輸緊,而要其他兩位唔選投俾11號,熱狗應該無問題,但快必支持者會唔會投俾講明港獨的獨派?好難講。所以點合作?根本完全唔同市場……大家發功拉一個泛民機會重大D……建制真係唔洗想,除非反建制的基本盤人數再升返到某個數……
咁係因為佢係熱狗唔係因為港獨
點解本民前可以將嘍囉級嘅19號捧入局,熱狗主席都要出局
根本反建制人嘅政治理念無你睇得咁重,熱狗收下口實有票吸

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 03:11 PM   #1303
傑斯特
Game Master

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDjasterhk
XBox Live Gamertagjasterhk
引用:
作者: knight-philip 查看文章
係啊
大家冇見到就冇嘛
冇見到DNA排列都唔信係人呢

你以為咁多個人同你討論?
得一個咋
信不信我換個ID(以下略

屈人屈人投共
你慢慢

我指錯在冇投共
係話我投左我咪可以直接以勝者姿態笑哂你地囉
仲使喺度煩未來咩
自己對號入座以為人地屈你投共
你憑感覺屈班老人家投共唔駛我再quote一次你段文啊?
唔識講無人理貪下小便宜?
傑斯特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 03:15 PM   #1304
knight-philip
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: sugihara 查看文章
咪就係選民心水囉
選民心水係踢走保皇,佢係自己協調唔係聽人支笛
你有機,有班人自然會含淚投你,但唔會含J
咁我對選民心水失望都得掛?
唔同我都要含淚恭喜?

引用:
作者: mikemike 查看文章
7永續基本法
作為一個激進政團既核心政綱,但竟然用一個咁保守既方法,完全符合唔到好多真激進選民既期望。
而且成個永續基本法可以話含糊其詞,睇唔出點解要永續,次次人一問親永遠就答一埋似是而非既標準答案#oh#
我自己理解是因為本身這就是一個幌子,純為港獨入屋用的梯子
實際會做,但其實有機會失敗(是好大機會),之後會轉行港獨
熱狗自己有提,但總係有人(包括教徒)唔理/睇唔到
引用:
作者: 傑斯特 查看文章
你憑感覺屈班老人家投共唔駛我再quote一次你段文啊?
唔識講無人理貪下小便宜?
我指冇人理->掌心雷(被投共)
貪小便宜都係被投共(不是投共)

算了
總之都係我錯OK?
今天落大雨都是我錯,OK?

舊 09-05-16, 03:19 PM   #1305
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
教主扮獨孤求敗都仲情有可原 佢本身真係勁,起碼有睇立法會開會既人知佢咩料子,唔睇立法會見新聞都起碼知佢大概係點有個底丫
佢下面果幾件跟著一齊獨孤求敗果下死

其實呢個世界,特別係呢個年代,唔係你屌人勁,屌到人一粒聲都出唔到就有人跟你架:o)
勁都冇用,呢個唔係議會更唔係辯論比賽,係比拼市民支持既選舉。

舊 09-05-16, 03:20 PM   #1306
JMi

註冊日期: Feb 2011
引用:
Owen Kwok
2 小時

熱普城死因,出自高登,我好認同。成日話非我族類者係左膠未醒,其實係你哋重瞓緊:
最大個downward spin都係鬧本土開始架啦
之後先好多本來想比機會佢地既人發覺佢地好多野係站唔住腳

舊 09-05-16, 03:29 PM   #1307
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
講雷動配票,老實就唔係佢理念失敗,係唔夠人參與,挾唔實政黨
挾唔實,先令到咁多名單出選,而家就係輸呢種票
真係搞到每區五萬票
碎片化下真係無邊個敢唔黎初選先

以上角度以尋求最大議席目的出發

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 03:30 PM   #1308
朝霧 海斗
Crazy Gamer
GBF 周防天音:)

註冊日期: Aug 2011
我今日真係好想喊但輸左無野好講 希望青政生生性性

熱狗只怪粗口講得太多,睇少左香港人政治潔辟程度

點解博士可以選到,因為形象夠好而非佢個背好既理念

無論如何,我支持熱普城立場唔會改變

舊 09-05-16, 03:37 PM   #1309
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
教主認輸,長毛都話要走就走,泰博咁講野真係唔得囉。
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 03:38 PM   #1310
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
引用:
咁我對選民心水失望都得掛?
唔同我都要含淚恭喜?
無人叫你講出口
一係就唔好無咗個1席就殺人全家咁

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 03:41 PM   #1311
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
其實"非建制"這terms好危險
就似你不論男女老幼一律都話"是人類就應該..."
咁我想唔到其他形容詞又想打大堆字……唔用可以點……
引用:
作者: sugihara 查看文章
咁係因為佢係熱狗唔係因為港獨
點解本民前可以將嘍囉級嘅19號捧入局,熱狗主席都要出局
根本反建制人嘅政治理念無你睇得咁重,熱狗收下口實有票吸
我唔反對收下口就有啦,但我成日都個句基本上最核心(網上最活躍個班)個班熱狗本質同最反熱班一樣……現實接觸個班同網上個班真係有好一段距離……

今日大雨其實我好想打句個天都為左香港而流淚……但實在太哪個。

舊 09-05-16, 03:41 PM   #1312
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
引用:
Owen Kwok
2 小時

熱普城死因,出自高登,我好認同。成日話非我族類者係左膠未醒,其實係你哋重瞓緊:

1.自視過高,當其他人係豬
...
2.教徒過份囂張,得罪人多
....
3.教徒圍爐取暖,自high過多
...
4.政策離地
...
5.往績差,俾人感覺雙重標準
...
6.陳雲
...
7永續基本法
...
8.過份標籤,令人反感
...
9.寧願益建制
...
1,2,3,6,7,8,9都相當認同
我就算向九東/新東/港島/九西朋友討論投票既時候,朋友實係用其中幾點咩都唔講BAN左熱狗先
點解新西入到?
唔係因為泰博特別D,係因為新西無其他人選啫

選舉唔係單單呢1,2個月 / 呢4年既事,
淨係睇敗選呢幾個鐘,
以家班熱狗粉仲係講乜香港人係豬,咩香港無得救,香港唔值得有自由..bbcc
建制就話種票, 其他票都係香港市民自己揀嫁
無人投你就係唔buy你,就只係咁簡單
點解港島情願揀個香港中箭都唔揀熱狗
點解九西揀蕙禎都唔揀毓民

非建制游離票個個都只係為踢建制走,
甚至有一班想你熱狗槍口對政府激進抗爭既時候,
熱狗為配合國師為入閘講埋D毫不激進既口號,仲獨人皆醉我獨醒以為帶領緊新時代
槍口仲要非我者死
--------------------------

btw,其實熱狗嬴定輸都係非建制係度爭
你不得不配服今年中共配票又再一次完美
民建聯&西環契系列都係高票踢唔走
連容海恩都係穩企尾位
最後一席點爭都唔影響佢

此篇文章於 09-05-16 03:46 PM 被 HakiK 編輯。
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 03:42 PM   #1313
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
我唔鐘意熱血
但對中箭冇乜信心唔想投民主黨估陳淑莊夠票人力又唔成勢最後投左比四眼哥哥架
游離票好多時睇情況投架
由手機版發出

此篇文章於 09-05-16 03:46 PM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 03:44 PM   #1314
尼路
The One

引用:
作者: 真!DC 查看文章
我唔鐘意熱血
但對中箭冇乜信心唔想投民主黨估陳淑莊夠票最後投左比四眼哥哥架
游離票好多時睇情況投架
由手機版發出
我講九東啦,再上上一個POST講左

舊 09-05-16, 03:48 PM   #1315
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 1q1q1q 查看文章
早幾頁都有啦.
剩係熱普城先係真民主派. 講到咁, 仲想有咩朋友
咁佢地覺得其他人係餵比人食既仙豆丫嘛
佢地係預左自一個炒對面全場架
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 03:51 PM   #1316
神人ではない!新人だ

https://thestandnews.com/politics/%E...D%AC%E9%BB%8E/
…咁快又起兵嗱

舊 09-05-16, 03:52 PM   #1317
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
點打到肥佬黎... 熱血日報???

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 03:54 PM   #1318
尼路
The One

引用:
作者: 信長 查看文章
熱時創立無耐就已經話要三年過APPLE啦~無變過

舊 09-05-16, 03:56 PM   #1319
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
關公偏頭痛
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 03:56 PM   #1320
casio

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
唔睇人名我以為私煙又發癲
新東最後結果出咗未?

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 03:56 PM   #1321
sunnylau
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2004
我擔心泰博食唔住熱血內部激進派
(CHAT ROOM 仍然有唔少人覺得自己無錯..錯在港豬,媒體抺黑)
如果無法子叫他們改變
那就只有接受部分激進分子流失
如果堅持走原本路線
那就很難再開拓市場
(你看這次選戰長毛慢必最終雖然守住,但僅此而已,其他同黨參與的全部皆輸)

不過變或不變
底線都應該係不幫建制
這次流出來那張CHAT ROOM叫人投建制的對話
趕走不少支持票

選戰始終還是要包裝
那麼多新參者可以當選
甚至是高票當選
就是好例證

PS:如果眾志無行差踏錯,四年後九東派黃之鋒出戰,可能有機會吸多一些泛民游離票
到時再加FB + D100 (到時還在的話XD)+ 名星支援
應該可以殺出一條血路
(到時就算快必唔讓路都應該有機)
sunnylau 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 03:56 PM   #1322
朝霧 海斗
Crazy Gamer

佢太正直,佢只係維持佢地原有理念。
呢份報紙只有輸果該先會報導熱狗D野,敵對勢力黎。
如果佢同肥佬黎做朋友 我先驚

左膠永遠係熱狗敵人。只係點樣包裝得好D剷除或者改變左膠諗法係佢第一個課題。

舊 09-05-16, 03:57 PM   #1323
神人ではない!新人だ

引用:
作者: 信長 查看文章
咁樣?
http://orientaldaily.on.cc/cnt/news/...00176_006.html

舊 09-05-16, 03:58 PM   #1324
朝霧 海斗
Crazy Gamer

引用:
作者: sunnylau 查看文章
我擔心泰博食唔住熱血內部激進派
(CHAT ROOM 仍然有唔少人覺得自己無錯..錯在港豬,媒體抺黑)
如果無法子叫他們改變
那就只有接受部分激進分子流失
如果堅持走原本路線
那就很難再開拓市場
(你看這次選戰長毛慢必最終雖然守住,但僅此而已,其他同黨參與的全部皆輸)

不過變或不變
底線都應該係不幫建制
這次流出來那張CHAT ROOM叫人投建制的對話
趕走不少支持票

選戰始終還是要包裝
那麼多新參者可以當選
甚至是高票當選
就是好例證

PS:如果眾志無行差踏錯,四年後九東派黃之鋒出戰,可能有機會吸多一些泛民游離票
到時再加FB + D100 (到時還在的話XD)+ 名星支援
應該可以殺出一條血路
(到時就算快必唔讓路都應該有機)
放心,走一班 下一班會黎
包括我 如果有機會幫手既 我會加入熱血公民

舊 09-05-16, 04:00 PM   #1325
神人ではない!新人だ

引用:
作者: casio 查看文章
唔睇人名我以為私煙又發癲
新東最後結果出咗未?
政府野邊有咁快,最終更新1543都仲係果張驚嚇圖…

論壇跳轉

現在的時間是 10:08 PM

手機版 | APP版