Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-04-17, 03:26 PM   #2701
minazuki
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
今次68第3turn爆技夠秒倒1隻

70改左
變左佢石化你
等人出左情報先打
70 魔獸 弱闇 耐性應該除左無屬其他都係
如果玩唔倒異常狀態,應該可以唔使打
minazuki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-17, 07:13 PM   #2702
minazuki

射左6張銀俾王女同Aluze
中左把炎熱
舊 04-04-17, 07:21 PM   #2703
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
今次又係打到63果3隻蝴蝶打唔到,3隻都殺剩少少,俾人1TURN秒左,已經用智杖技5,不過我自己D特大就得技1,同埋FD又刷極刷唔到勁既魔特大技5,淨係搭左隻得5千攻

不過今次雙乙女原來用智杖同4特大夠秒有凸 XD
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-17, 09:36 PM   #2704
minazuki

引用:
作者: ShinDou 查看文章
今次又係打到63果3隻蝴蝶打唔到,3隻都殺剩少少,俾人1TURN秒左,已經用智杖技5,不過我自己D特大就得技1,同埋FD又刷極刷唔到勁既魔特大技5,淨係搭左隻得5千攻

不過今次雙乙女原來用智杖同4特大夠秒有凸 XD
蝴蝶今次用最新特效武技5fd+帝劍,自己的特大未放晒已秒
舊 04-05-17, 09:06 PM   #2705
ShinDou

刷極都刷唔出岩岩ADD既6千5魔絕大技5FD,試唔到,試過1次打左3TURN殺剩1隻剩少少

個個技5FD都係物理,1係就特效

次次都係要上黎出口術先得

不過都係秒唔到,仲要第1TURN俾人秒左,1俾人出必殺就死得,放棄了 XD

此篇文章於 04-05-17 09:13 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 04-06-17, 12:03 AM   #2706
minazuki

引用:
刷極都刷唔出岩岩ADD既6千5魔絕大技5FD,試唔到,試過1次打左3TURN殺剩1隻剩少少

個個技5FD都係物理,1係就特效

次次都係要上黎出口術先得

不過都係秒唔到,仲要第1TURN俾人秒左,1俾人出必殺就死得,放棄了 XD
我少add魔都有唔少技5魔喎
有個雷神6600魔,死龍之牙技5,Sub又係2把死龍之牙
又有SO弓女,一個6600魔,一個6300魔,死龍之牙技5
弓乙女牙淨弓特大技5
Frey 6500魔 飴杖技5,另一個7148魔妖艷技5
4號 7377魔 阨杖技5
天才 7299魔 妖艷技5
舊 04-06-17, 07:06 AM   #2707
ShinDou

我果D全部轉晒掛特效,同埋我本身冇勁杖,要用埋D派既,所以唔太夠力 XD
舊 04-06-17, 10:54 AM   #2708
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
在下覺得智杖最麻煩既係1 TURN,而D魔法師好多得二回行動

舊 04-06-17, 05:22 PM   #2709
minazuki

所以最好蘿神拎智杖,放完智杖再放普攻儲決技 (應該夠儲滿技1即放啦)
那智拎技4神弓
聖1拎炎杖 加傷雷果隻
聖2拎阨杖
派果的垃圾就唔好用啦,凸爆魔都係差人一大截

此篇文章於 04-06-17 05:24 PM 被 minazuki 編輯。
舊 04-06-17, 06:55 PM   #2710
minazuki

唔係喎
唔記得有得用fd
support用智杖

那智拎技4神弓
蘿神、聖1/2拎阨杖、炎杖
一定唔好用派杖

新武器2把雷,把大劍又係垃圾榮劍的fd
今次guard率有26%都叫好的
不過魔黎…
好似68果3件餅咁,擋埋補埋都唔夠扣
結論都係垃圾
舊 04-06-17, 07:32 PM   #2711
ShinDou

自己4個魔特大技1搭智杖技5FD,應該唔夠自己3個魔特大技1加智杖技5搭魔X大技5FD勁喎 @@

技1同技5比有2點幾倍
舊 04-06-17, 07:53 PM   #2712
minazuki

引用:
自己4個魔特大技1搭智杖技5FD,應該唔夠自己3個魔特大技1加智杖技5搭魔X大技5FD勁喎 @@

技1同技5比有2點幾倍
係呀
智杖用自己
其他用神弓、阨杖、炎杖
點都唔好用派杖
舊 04-06-17, 11:40 PM   #2713
神人ではない!新人だ

※性別による区別があるスキルは、性別不明のキャラクターでは効果は発動しません。

舊 04-07-17, 02:15 AM   #2714
minazuki

70之前基本一樣

70 闇/炎氷雷聖 魔獣 フルーレセントウルフ 《 A+B+C → D+B+D → B+E+C → D+B+B 》
 A ロックブレス 全体石化 / B 尾撃 / C クロー / D アーマーブレイク デバフ防 / E 聖ブレス
71 ○/○ 水棲3 ○○フィッシュ×3 回転 / 連打 / (下記) [毒麻呪暗]
 ジェリー(無/聖闇) 投球, エンゼル(闇/無聖) 多段聖, デビル(聖/無闇) 多段暗闇
72 炎氷雷聖闇/- 人型 イビルスライサー HP3,800k [毒凍麻呪石暗]
 《 A → B+B+C+B+B 》 A ミジンギリ / B 斬撃 / C 細胞活性化 回復190k+バフ全
73 闇/無炎氷雷聖 魔獣 フォートレスビースト HP3,600k 《 A+B → C+D+C → B+E → D+C+E 》 [毒麻呪暗]
 A プロテクトウォール 回復180k+バフ防 / B 全体突進 / C アーマーブレイク デバフ防 / D 二連クロー / E 角突
74 聖/- 不死 サイレントガイスト (デバフ耐性)
 非攻撃時 A 攻撃時《 B+C+D+E+F → C+C+C+C+G → D+H+I → J+A 》
  A 様子をうかがっている! / B 攻撃を受けて狂暴化! 耐性無炎氷雷闇3T / C 投球 / D 幽鬼の手 デバフ抗 / E 多段氷
  F 多段雷 / G ディスペル・ターンアップ 全体ターン累積系リセット / H 炎 / I 多段闇 / J 落ち着きを取り戻した! 耐性なし

70冇得玩狀態
基本上係冇debuff同buff既情況下,每turn都可以打你一半血
所以普通要捱到第3turn滿決技1已經要靠的運
第1turn就帝劍爆技既話差少少先打到1半血
第3turn滿1槽先爆技大約扣剩佢2-3成血
不過下1turn就會死
至於吸魂Orb有mist減效果,而怪又得一隻,
要發動2次先可以下turn唔使死,但要load到出2次基本上係唔太可能
遲下轉用buff劍長命少少睇下會唔會好的
舊 04-07-17, 06:29 PM   #2715
minazuki

いつも『VALKYRIE ANATOMIA-THE ORIGIN-』をご利用いただき、誠にありがとうございます。

新生活応援!プレゼント
プレイヤーの皆様の新生活を応援して、全員に500秘石をプレゼント!
一周年も間近となります『VALKYRIE ANATOMIA-THE ORIGIN-』を、今後ともよろしくお願いいたします。

▼配布期間
2017年4月7日(金) 20:00頃より
2017年4月14日(金) 23:59まで

派得果500
舊 04-07-17, 07:11 PM   #2716
ShinDou

係咪打少左個0呀﹖姑寒成咁﹖上次半周年好似仲豪﹖
舊 04-07-17, 07:41 PM   #2717
minazuki

呢個唔係一周年
係日本新生活(畢業就職)
不過既然派得就最少都1000啦
舊 04-08-17, 08:33 PM   #2718
minazuki

70已完

70 闇/炎氷雷聖 魔獣
陣形
戰力 59232
白麗Lv98 6369攻 封印劍技5 Sub 靈弓+炎熱 Orb 吸魂
奧丁Lv94 5965攻 盲魔劍技3
S乙Lv89 5742攻 4436魔 奶弓技3 Orb 專用
劍乙Lv83 5288攻 Buff劍技4 Orb 專用
打法
Turn 1  普攻
Boss Turn S/L唔中石化
Turn 2  Buff後普攻
Boss Turn -
Turn 3  奶弓後普攻
Boss Turn -
Turn 4  奶弓後普攻
Boss Turn -
Turn 5  Buff後普攻
Boss Turn S/L唔中石化
Turn 6  S/L白麗放技1次發動吸魂
Boss Turn -
Turn 7  全部爆技,但要S/L白麗放技最少有1次發動吸魂
Boss Turn -
Turn 8  普攻
Boss Turn -
Turn 9  普攻打死
註:所有補血行動之前,如果HP未滿40%,一律用S乙出左普攻先。

71睇完片
雖然都係3隻,但好似易上狀態過3件餅
但最重要係全部都係多段攻擊
派黑騎一定可以回倒血
派奧丁果的又可以加快儲決技
預想應該會易打過68

此篇文章於 04-08-17 08:56 PM 被 minazuki 編輯。
舊 04-10-17, 10:45 AM   #2719
神人ではない!新人だ

又係專ORB防衛戰,D戒多可以拎黎掟人嘞…

舊 04-10-17, 12:20 PM   #2720
ShinDou

我d戒都有十幾隻冇用,又冇乜邊隻想換番黎食,上次雷妹專orb我都未換
舊 04-10-17, 03:52 PM   #2721
minazuki

的人食晒都仲有大把戒
今次一出出3個出埋奧丁

71唔多夠打
3隻加埋陰的陰的原來好鬼大力
等Lv高的先再打
月尾白麗同奧丁應該有一轉,奧丁仲有專用Orb
加上一周年應該點都抽倒的好野掛
舊 04-10-17, 04:46 PM   #2722
minazuki

https://twitter.com/i/moments/851261649671512065
做乜_
VA玩家的畫作連幼稚園生都不如
舊 04-10-17, 05:05 PM   #2723
minazuki

奧丁竟然派藍色而唔係派紫色
舊 04-14-17, 06:23 PM   #2724
minazuki

下星期一呢邊出返FFLII女主エモ
舊 04-14-17, 08:49 PM   #2725
ShinDou

想換奧丁粒ORB番黎,大劍黎講而家最勁係奧丁﹖要1千銀OR金,銀好難打1千番黎啦,而家都差唔多十萬分就黎停手,得番34銀,金就好耐冇用過仲有1660,都係用換買算

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] [PS4] Ys Origin 安安 手提遊戲機討論版 8 08-30-17 06:07 PM
徵求:漫畫gundam the origin 安西教練 買賣專區 0 10-31-13 01:46 PM
F.E.A.R. 2: Project Origin 神祕人1號 電視遊戲討論版 98 09-04-09 09:50 AM
Gundam the Origin一問... Metal Gear NT 日本動漫畫討論版 13 05-04-05 11:37 AM
gundam the origin問題 Thursday 日本動漫畫討論版 6 02-08-05 07:41 PM

現在的時間是 06:31 PM

手機版 | APP版