Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 02專區

主題工具 顯示模式
舊 02-21-07, 08:20 PM   #1
House
God of Gamer
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
大家覺得死左會點?

落地獄/上天堂?
投胎?不過如果地球玩完我地投胎係邊度XD?
會以另一種"方式"存在?
無哂知覺,好似訓覺咁?
[Kuso]比戰女神拉上英靈殿打仗XD??

大家對死後仲有乜諗法

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-07, 08:22 PM   #2
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
就好似熄左電視一樣

舊 02-21-07, 08:38 PM   #3
Wtak
永遠的西軍™

註冊日期: May 2002
應該係乜意識都無晒,從此係世上消失。

我一向都唔信死後仲有一個世界.....

It knows it must outrun the slowest gazelle or it will starve to death.
It doesn't matter whether you are a lion or a gazelle.
When the sun comes up,you better start running.
Wtak 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-07, 08:43 PM   #4
Master
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2006
N時間之後
相隔X距離
會出現完全相同的個體
到時就會醒
Master 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-07, 09:02 PM   #5
PlayStation
Insane Gamer
wii

註冊日期: Jan 2007
PSN  IDWii_HK
XBox Live Gamertagsupremehk
我由細到大到而家都好有興趣知道死左之後既世界會係點~~
不過真係好可惜拎樣野無人可以話比我知~
我信投胎轉迴,因為可以解釋到好多好多野~
例如點解非洲咁多人無野食,我就成日食唔哂d野咁
我信因為佢地前世做壞事或者成日浪費食物~
今世就要受苦
我生活得咁幸福,因為我前世做左好多好事~
就係咁~
所以其實我好驚~

舊 02-21-07, 09:20 PM   #6
goodguy
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
我想起了''我思故我在''
goodguy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-07, 09:21 PM   #7
singsingjai
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
死後應該會有另一個世界..
如果好似訓左咁人生會好悶..

i love toys
i love you!
singsingjai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-07, 09:25 PM   #8
House
里村★紅葉

PSN  IDHouse544
引用:
作者: singsingjai 查看文章
死後應該會有另一個世界..
如果好似訓左咁人生會好悶..
如果訓左就不會有"悶"這種感覺
所有感覺只有在生的人所擁有吧..

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-07, 09:29 PM   #9
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
發臭

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-07, 09:47 PM   #10
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
會出現遊戲完結,然後走出「人生遊戲」的生存倉。
真個句,學達摩大師講,我又未死,點知?

舊 02-21-07, 09:47 PM   #11
NTBOY
Game Master
神貓特攻隊

動物死左會點?

舊 02-21-07, 09:55 PM   #12
Rse9
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2004
好似未出世之前咁

DUNGEONS & TAKAFUMIS
鷹文は100人いる!ヽ(∀゚ )人(゚∀゚)人( ゚∀)ノ
Rse9 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-07, 09:59 PM   #13
佳佳里
Advance Moderator
綿花白兔仔

註冊日期: Jul 2002
XBox Live GamertagBirdan
如果重新開始, 今生學左咁多野同做左咁多野咪白廢哂?

舊 02-21-07, 10:03 PM   #14
boss

註冊日期: Jun 2005
PSN  IDboss_manchun
冇人知道係點,咁先值得思考,我覺得係冇天堂/地獄,只會長眠黃土之下
boss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-07, 10:06 PM   #15
goodguy
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
如無意外的話,出生同死亡果陣都係面朝天既
人從天而來從天而去
goodguy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-07, 10:15 PM   #16
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
打多左
del

此篇文章於 02-21-07 10:34 PM 被 Terry仔 編輯。
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-07, 10:18 PM   #17
Terry仔

引用:
作者: 佳佳里 查看文章
在乎你點睇!!
我會覺得,人生因為有限,所以先變得有意義
係我有限o既人生,盡力做我想做o既事(唔係壞事),或者不斷努力(或者叫追求)
咁先對得住自己

re:我未經歷過乜過(相信大把人都係一樣),但係我信有靈魂(唔係鬼神)
無證據support到,我只係信而止
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-07, 10:19 PM   #18
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
所以你咪應該將你學o個d同野傳比下一代囉....

舊 02-21-07, 10:36 PM   #19
DBS
Crazy Gamer
Pinky迷

註冊日期: Nov 2003
引用:
經歷過人生, 又怎會白費

DBS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-07, 10:41 PM   #20
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

註冊日期: Jun 2002
其實我擔心既唔係死左之後點,而係自己死o個陣時係點,我好驚o個種未知既感覺...

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-07, 10:44 PM   #21
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 柴崎幸 查看文章
其實我擔心既唔係死左之後點,而係自己死o個陣時係點,我好驚o個種未知既感覺...
只要唔痛苦便是好事,可以有乜感覺……

舊 02-24-07, 09:18 PM   #22
Kit
Game Master

引用:
作者: 柴崎幸 查看文章
我都係咁諗,不過我諗應該好似瞓著覺咁
所以如果可以瞓著覺個時死,我覺得幾時死都無咩所謂
反正唔需要面對死個刻既來臨
Kit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-07, 10:43 PM   #23
佳佳里
Advance Moderator
綿花白兔仔

註冊日期: Jul 2002
XBox Live GamertagBirdan
引用:
作者: DBS 查看文章
但係轉世後又唔會記得今生的事, 變回一張白紙, 又再經曆過,
所以點解宗教上有人說是修成仙或修成佛或上天堂才是正果,
來人間都是要償還某些東西的

舊 02-22-07, 09:50 PM   #24
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
引用:
作者: HikariY 查看文章
如果可以被DREAM版既一目連虐待完先死既,我都會覺得死多幾次無所謂

回正題,
人死左之後應該會輪迴轉生,再做返人學返你今世學唔會既事,
直到你克服曬所有缺點你先可以歸天。
係香港的教育制度之下~
我諗到的只係~

呢世讀文~ 下世讀理~ 再下世讀商~ XD

引用:
作者: DBS 查看文章
問題係我今世學完行行完講野~
我下世有幸仲係人的時候~ 我要將我識的野由頭學多次~
生生世世都係咁...

另... 死無咩可怕...
可怕的係對世上的其他人或事思念同埋眷戀~

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-07, 10:35 PM   #25
DBS
Crazy Gamer
Pinky迷

註冊日期: Nov 2003
一無所有

DBS 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 08:20 AM