Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 17  ... 最後
電視遊戲討論版>Splatoon 2 (發售中)
野良猫 08:11 PM 03-25-17
啲感覺番咗嚟8成左右,依家MISS次數都少咗
冇六軸幫手直振都有6成命中率
打咗成粒鐘都係輸咗兩場

拆制打係FREE啲,但打完後中、無名、尾指好酸軟…

場景方面總算各自搵到個唔錯嘅打擊點
到時拎番重滾响手就可以開始屈機
khlau 08:24 PM 03-25-17
我今次試左用 pro controller + motion 感覺吾錯
八仙果 09:15 PM 03-25-17
第一次在街上玩 Switch,感覺不錯!

https://www.facebook.com/myTVgames/p...442726916470:0

信長 09:32 PM 03-25-17
睇鬼佬講,Lock 左60FPS
仲有我去日ESHOP DL,主機SET 英文, 剛試玩都係出英文,
應該同MK 一樣,包英日

作者: 八仙果:
第一次在街上玩 Switch,感覺不錯!
無PRO 制情況下,手提mode 我玩到,郁少少部機微調都好自然做到
你戶外用人地wifi /手機hotspot, 連線OK??
八仙果 10:32 PM 03-25-17
作者: 信長:
睇鬼佬講,Lock 左60FPS
仲有我去日ESHOP DL,主機SET 英文, 剛試玩都係出英文,
應該同MK 一樣,包英日

無PRO 制情況下,手提mode 我玩到,郁少少部機微調都好自然做到
你戶外用人地wifi /手機hotspot, 連線OK??
我沒開體感,因為上一集也沒用。
我用自己手機,好順!
忍者 11:23 PM 03-25-17
新手一轉用油碌就可以殺到一場11人

以殺人黎講碌真係好用好多
起碼搶地唔洗俾人知自己企位
同埋招大技都好好用
lineage19 11:35 PM 03-25-17
用joycorn手感+體感真係唔錯,反而用pro制閂體感唔係太慣

Sent from my iPhone using Gaforum
DreamyLuigi 01:49 AM 03-26-17
作者: lineage19:
用joycorn手感+體感真係唔錯,反而用pro制閂體感唔係太慣

Sent from my iPhone using Gaforum

pro 制個體感好奇怪

天野 02:58 PM 03-26-17
作者: alien1020hk:
WII U PAD其實好好用

我今次都咁錯好多次開左地圖
我都係成日禁錯左X開地圖
我以為係我冇玩好耐問題
唔係好慣冇左Wiiu Pad睇地圖
野良猫 03:05 PM 03-26-17
我最唔慣係要跳番起點禁成三個制
被人屈角落時想即時走人都走唔到

其實佢咁多制冇用到,好應該整個一鍵回起點
天野 03:27 PM 03-26-17
想問下十字製上下有咩用?
信長 03:35 PM 03-26-17
作者: 天野:
上- " 尼邊/過黎"
下- "好波/歡呼"

老任個APP 未上市,未有voice chat ...
上集好多人嘈無voice chat
野良猫 03:35 PM 03-26-17
作者: 天野:
COME ON

NICE

赤武神 06:26 PM 03-26-17
我想問super jump係一定要有隊友先可以跳過去?
另外個地圖係咪有d位上唔到去??如敵方基地附近?

隻game local 8打應該好正
野良猫 06:33 PM 03-26-17
作者: 赤武神:
我想問super jump係一定要有隊友先可以跳過去?
另外個地圖係咪有d位上唔到去??如敵方基地附近?

隻game local 8打應該好正
除咗起點外,都要隊友健在先可以選擇跳過去

上集嘅話部份場地係可以上埋敵方陣地,所以強弱懸殊的話會出現被屈起點出唔到嚟嘅情況WWW

DEMO見攀石場有人過咗敵陣到,但自己就搵唔到路上去
之前睇試玩會啲片用飛行器爆炸後可以自由落地,落去敵陣都可以
但DEMO好似改咗,起飛點=降落點
赤武神 08:06 PM 03-26-17
最後一場玩TV mode+pro掣!唔洗就住個畫面可以瘋狂咁扭

簡直爽到爆 不過今晚好多場3打4...點打

攀石場應該係中間位可以上
野良猫 08:11 PM 03-26-17
明明過咗時都仲可以繼續打所以照開波
然後領先緊嘅時候先嚟關伺服…
野良猫 08:14 PM 03-26-17
其實中滾個直掃應該快多少少
佢都咁慢嘅話重滾點算……
赤武神 08:27 PM 03-26-17
我想問下計分方法,除殺人被殺同油得多唔多位?
lineage19 08:30 PM 03-26-17
以我所知計分應該只係睇你油過幾多地ONLY, 殺人同被殺應該都唔計分, 另外贏左勝隊再另外每人加1000分
(當然殺人之後敵人化做一灘油果下都計油地, 所以有分)
信長 08:35 PM 03-26-17
個分計油地
少殺人油好多地都可以最高分

正式版時,快快手昇上lv10 ,可以打ranking 戰,模式多D
Turf War 都係試槍用,輕鬆玩

https://twitter.com/SplatoonJP/statu...71965705805824

官方感謝圖
野良猫 09:07 PM 03-26-17
好多回覆都要求廢除ガーボン
ROCAS 10:43 PM 03-26-17
未玩過,只係睇人玩
覺得roller對比上黎真係易用又勁...
chibiyuchan 11:30 PM 03-26-17
作者: ROCAS:
未玩過,只係睇人玩
覺得roller對比上黎真係易用又勁...
roller係易上手但一d都唔OP
上一代最勁最多高手用既係最basic既水槍スプラシューターコラボ
怪人怪人 11:59 PM 03-26-17
作者: chibiyuchan:
roller係易上手但一d都唔OP
上一代最勁最多高手用既係最basic既水槍スプラシューターコラボ

咪玩, 樓上都有提全世界反CARBON,
而DYNAMO 獲獲UPDATE 都要被NEFT
ROLLER 系咁都叫唔OP??

スシコラ多人用係因為BALANCE, 而唔係OP
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 17  ... 最後

返回主題版面