Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-05-14, 09:04 PM   #526
KA版柯柏文
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2006
剛才打書釘見到WAVE總編都著埋草, 有機會迫埋GAME書都登埋何記重口重小說~~
KA版柯柏文 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-14, 09:06 PM   #527
遊戲怪
Ultimate Gamer
高達DX

註冊日期: Jul 2005
PSN  IDhkboy2007
GW 今期都無野睇 我又可以買小一本GAME書

在打機既過程中迷走...
在電影中尋找故事...
在小說世界中尋找那個什麼~深度既內涵...
遊戲怪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-14, 09:03 AM   #528
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: 遊戲怪 查看文章
GW 今期都無野睇 我又可以買小一本GAME書
決定下期起開始入 ipad 版算, 成屋 Gameweekly 又少番睇...
話說原來現在周日已經update 上架,值得轉 ipad 版...
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-14, 11:33 AM   #529
keijoey
桐乃 x MIX

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDmeruruplay
XBox Live GamertagMeruruplay
引用:
作者: (=v=)b 查看文章
$0~有心keep~肯攞就得啦~+埋成百磅~屋企無位~要清野~
聽到+埋成百磅, 我R底了

Divine gate (打蛋Gate): 174,720,000
Puzzle and dragon (ありがとうガンホー): 192,998,723

[3DS] 新絵心教室 pixiv
keijoey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-14, 11:50 AM   #530
LemonCoke
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code3823 8824 1251
PSN  IDLemoncoke
XBox Live GamertagLemoncoke
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
決定下期起開始入 ipad 版算, 成屋 Gameweekly 又少番睇...
話說原來現在周日已經update 上架,值得轉 ipad 版...

本身已經用 MagV睇緊另外兩本game 書.
如果GW嘅IPAD價平過零售價, 我都想轉睇IPAD版.....
LemonCoke 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-14, 11:54 AM   #531
(=v=)b
God of Gamer
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

引用:
作者: keijoey 查看文章
聽到+埋成百磅, 我R底了
唔通真係要變廢紙......

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-14, 12:26 PM   #532
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: LemonCoke 查看文章

本身已經用 MagV睇緊另外兩本game 書.
如果GW嘅IPAD價平過零售價, 我都想轉睇IPAD版.....
MagV 要遲一個禮拜上架?
我見 Game weekly 禮拜5 出,禮拜日已經上架先決定
之前佢要第二個禮拜二先有,我至一路無買

用 iPad 睇有度好,有時熄左燈都睇到 (當然對眼睛就唔係太好)
但論收藏真係方便好多

我屋企有過200 本 (即近4 年既 Gameweekly)
過兩日比我外父當廢紙賣
舊 01-06-14, 03:08 PM   #533
不死game神
任天堂絕命之使者

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDWONG_FAMILY
XBox Live GamertagNintendo
引用:
作者: (=v=)b 查看文章
唔通真係要變廢紙......
要地鐵站交收定上門拎架?

任天堂是唯一可以能夠帶你們進入創意無限的遊戲國度,讓你們體會電視遊戲的真正樂趣。雖然我們人數不多,而且四面受敵,但我們絕不氣餒,我們的大門隨時願意為你們打開,墮進電玩遊戲冥界的人喔,趕快回頭是岸唷!
阿們
老任皇者之收藏庫:N64遊戲(over100),GC遊戲(over300),NDS遊戲(over300),Wii日版遊戲(全部)
用手機,識貨之人梗係會用NOKIA啦
打TV同手提game,係路o既人實玩任記o既
不死game神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-14, 03:22 PM   #534
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
引用:

我屋企有過200 本 (即近4 年既 Gameweekly)
過兩日比我外父當廢紙賣
我都有差唔多數量的GW早兩年掉左, 搵攻略用google, youtube 重方便
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-14, 03:44 PM   #535
keijoey
桐乃 x MIX

變廢紙又真係太可惜, 巨巨住邊度附近?

Divine gate (打蛋Gate): 174,720,000
Puzzle and dragon (ありがとうガンホー): 192,998,723

舊 01-06-14, 04:19 PM   #536
littlesweet
Junior Member

註冊日期: Nov 2006
game 書我儲半年就掉, 大廈收垃圾的好高興,
littlesweet 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-14, 04:24 PM   #537
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: now_loading 查看文章
我都有差唔多數量的GW早兩年掉左, 搵攻略用google, youtube 重方便
正解
有時拎住部 tab 一篤就有料到
我早兩日 Killzone SF 有兩版過唔到
跟住 Youtube 打, 勁方便

我唔係唔支持 Gameweekly, 不過真係太唔環保了
改做電子版者

btw 唔洗 PM 我,我外父 book 晒
舊 01-06-14, 04:29 PM   #538
littlesweet
Junior Member

註冊日期: Nov 2006
坦白講, 我而家game書只有買GZ, 但的確本野質數真係差左好多...............

奈何gwave, gs果d仲哀, 冇得選既情況下就買住先, 頂唔順就cut...................

ps. 好幾年冇買 gwave, gs, 前果排買一, 兩期黎睇, 真係想講粗口, 印刷差, 排版差, 冇內容, 書又簿, 唔明佢地點生存, 只靠d 4仔電話廣告.....?
littlesweet 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-14, 04:52 PM   #539
keijoey
桐乃 x MIX

...

整整齊齊,又平d,搵料方便,而且唔洗煩要扔
有得間我都買數碼版

舊 01-06-14, 05:17 PM   #540
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
自從08,09 cut 左gzone 我都好耐無買game 書
呢個星期屎忽痕買左本Game Weekly睇
幾懷念 , 睇一睇2014 ge game 書
重會有讀者來信 , 重會有gamelist timetable
但另一個角度睇, TV game書只係做返TV game 書要做ge 野就ok
不變應萬變 , 幾岩d hardcoreTVGAMER

舊 01-06-14, 05:54 PM   #541
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

引用:
作者: 不死game神 查看文章
要地鐵站交收定上門拎架?
我可以拎去地鐵站~不過因為我屋企去地鐵站最快都要15分鐘~而且唔可能一次過拎得晒落去~要預多d時間交收~

引用:
作者: keijoey 查看文章
變廢紙又真係太可惜, 巨巨住邊度附近?
藍田~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-14, 07:24 PM   #542
超合Game魂
Game Master
超サイヤ人

註冊日期: Oct 2006
我以前d本地/日本game書...通常每次儲到1xx本就一次過掉晒

舊 01-06-14, 08:35 PM   #543
遊戲怪
高達DX

註冊日期: Jul 2005
PSN  IDhkboy2007
近呢幾年 每個月都會掉 有用既資料會CUT出黎 再入FILE
其實真係有用既已經無啦 因為睇上網既仲齊仲有用

在打機既過程中迷走...
在電影中尋找故事...
在小說世界中尋找那個什麼~深度既內涵...
遊戲怪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-14, 10:08 AM   #544
LemonCoke
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code3823 8824 1251
PSN  IDLemoncoke
XBox Live GamertagLemoncoke
引用:
MagV 要遲一個禮拜上架?
我見 Game weekly 禮拜5 出,禮拜日已經上架先決定
之前佢要第二個禮拜二先有,我至一路無買

用 iPad 睇有度好,有時熄左燈都睇到 (當然對眼睛就唔係太好)
但論收藏真係方便好多

過兩日比我外父當廢紙賣
MagV, 遲兩個星期左右喇.
而家睇game 書, 多數都係睇下啲新聞專欄.
好小追攻略(近年轉打英文或中文遊戲,要找攻略嘅機會少佐.)
冇乜迫切性. (其實大新聞都會係internet 度睇哂.)
睇下game 書都係習慣性睇下啫.
gameweekly, 可以話係由第一期買起.
不過, 半年前隻化骨龍出世, 一次掉哂大部分.
而家仲留住近一兩年嘅, 以防要搵攻略時用.
LemonCoke 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-14, 12:05 PM   #545
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
我以前未結婚同屋企人住時, 儲左好多GAME書, 阿媽話阻訂要掉晒去我都唔捨得, 點知依家結左婚有埋小朋友後, 第一個話掉左D GAME書既人係我自己
我依家既攸法都係睇完, 隔兩期到就將有用既攻略介出黎, 唔覺唔覺都儲左幾多下, 遲d想的起心肝scan落電腦再掉左d hardcopy去~~
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-14, 12:45 PM   #546
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 山內 一典 查看文章
自從08,09 cut 左gzone 我都好耐無買game 書
呢個星期屎忽痕買左本Game Weekly睇
幾懷念 , 睇一睇2014 ge game 書
重會有讀者來信 , 重會有gamelist timetable
但另一個角度睇, TV game書只係做返TV game 書要做ge 野就ok
不變應萬變 , 幾岩d hardcoreTVGAMER
而家資訊發達,而廠商方面發既資料其實亦都好開揚
Hard Core Gamer其實絕大部份都已經睇左第一手資料

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-14, 02:26 PM   #547
sunnypigdog
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
請教下, 其實點介出黎?
好似WEEKLY, GZ個D, 有個書脊係度, 條邊好難介....

舊 01-07-14, 03:46 PM   #548
末日幽靈
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2004
>請教下, 其實點介出黎?
裁紙機直接把書背脊裁掉(美工刀都可以,但要點技術)
從側邊看書背的膠有幾厚決定裁多厚
去掉封書膠整本書會散掉,到時你要入檔案還是做甚麼都可以,日本掃書職人都是這樣做的
如果只想要一頁,美工刀盡量隊入出血位就可以,反正出血位不會有重要的東西

知者不言,言者不知
凍土三尺非一日之寒

我反而比較有興趣某人將ani-WAVE玩成甚麼樣子
吃花生總比收花生有趣w

不用非死不可的邊緣人
末日幽靈 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-14, 03:57 PM   #549
HIM

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhim927
引用:
作者: sunnypigdog 查看文章
好似WEEKLY, GZ個D, 有個書脊係度, 條邊好難介....
搵中間頁攤開本書, 再將兩邊向後拗

HIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-14, 04:16 PM   #550
卡柏

PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
引用:
作者: sunnypigdog 查看文章
我會將本書內頁盡揭, 之後你會見到d白色既膠, 咁你就可以無痛撕出黎or介得靚靚地~~
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
( 原創)水色之都VOL.2 (感謝圖,vol.3的情報) 五木★ Cosplay同人MIX討論區 7 02-15-08 01:39 AM
車路士球迷會Vol.9 ﹝~ 請到 Vol.10 討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1003 07-02-07 09:17 PM
AC Milan 球迷會Vol.4 ﹝~ 請到 Vol.5 繼續討論!~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1000 12-22-06 04:23 PM
車路士球迷會Vol.6 ﹝~ 請移到Vol.7討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1000 05-30-06 09:17 AM
AC Milan 球迷會Vol.2 ﹝~ 請到Vol.3 繼續討論 ~﹞ 柴崎幸 體育版 1002 01-23-06 12:22 AM

現在的時間是 10:30 AM

手機版 | APP版