Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-21-13, 11:36 AM   #301
無神論者
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2010
我就唔算係game書既fans, 平時都係鍾意就買, 唔鍾意就唔買果隻
不過習慣上都只係買game weekly, 原因係年幾前玩dragon dogma(唔記得係咪咁串? XD)
想買d game書返黎睇下攻略, 隱藏要素, 所以就買左幾本game書返黎睇

比較之下, 係得game weekly一本有將d人物/地方名同時寫齊日/英文名,
我果時係玩英文版, 其餘本本都係得日文名... 睇到我好唔方便...
所以我覺得game weekly係做得比較有heart, 以後都淨係買佢 (雖然比其他書貴5蚊雞)
無神論者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-13, 12:36 PM   #302
遊戲怪
Ultimate Gamer
高達DX

註冊日期: Jul 2005
PSN  IDhkboy2007
但呢幾期內容都唔啱口味 除左介紹新GAME同埋編話之外 其它都無乜野睇

在打機既過程中迷走...
在電影中尋找故事...
在小說世界中尋找那個什麼~深度既內涵...
遊戲怪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-13, 02:48 PM   #303
keijoey
桐乃 x MIX

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDmeruruplay
XBox Live GamertagMeruruplay
拎返3,4年前既gameweekly黎睇, 你就發現佢既攻略水準其實下降左好多
改革到變左做綜合誌, 其實唔係問題, 不過d題材同文章真係好唔入流
由手機版發出
keijoey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-13, 03:53 PM   #304
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
引用:
作者: keijoey 查看文章
拎返3,4年前既gameweekly黎睇, 你就發現佢既攻略水準其實下降左好多
改革到變左做綜合誌, 其實唔係問題, 不過d題材同文章真係好唔入流
由手機版發出
因為換左班比較年輕既編輯…
由手機版發出
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-13, 04:13 PM   #305
keijoey
桐乃 x MIX

引用:
作者: mario0606 查看文章
因為換左班比較年輕既編輯…
由手機版發出
年輕冇問題架, 麥仔剛加入既時候寫既攻略, 我覺得唔會被比下去, 最近我唔知啦
至於另一個嘛... (笑)

反而老手問題先嚴重, 佢地仲係停左起舊時代, 好似冇汲過新野咁... 以前集中做攻略就冇咩所謂
而家走多元化路線, d問題就出哂黎, 有d就老土到唔想睇, 有d就膚淺到睇完得談笑

就算豬鬆而家跌哂watt, 但係人地專欄方面, 真係有d野睇下
請外稿寫手就係有呢個優勢
由手機版發出
舊 10-21-13, 05:19 PM   #306
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

引用:
年輕冇問題架, 麥仔剛加入既時候寫既攻略, 我覺得唔會被比下去, 最近我唔知啦
至於另一個嘛... (笑)

反而老手問題先嚴重, 佢地仲係停左起舊時代, 好似冇汲過新野咁... 以前集中做攻略就冇咩所謂
而家走多元化路線, d問題就出哂黎, 有d就老土到唔想睇, 有d就膚淺到睇完得談笑

就算豬鬆而家跌哂watt, 但係人地專欄方面, 真係有d野睇下
請外稿寫手就係有呢個優勢
由手機版發出
GW比較新既有3個,你指熊仔、河馬定乖女先?
依家動畫多數都係新人做,我又唔覺問題好大
不過無左烈傳我小左個想睇既野

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
舊 10-21-13, 05:23 PM   #307
超合Game魂
Game Master
超サイヤ人

我都支持烈傳

舊 10-21-13, 05:29 PM   #308
keijoey
桐乃 x MIX

唔指名啦...
如果講動畫既話, 之前評論tiger&bunny淨係講套野好基好BL, 已經值得扔本野落垃圾桶
(烈傳我都幾鍾意睇的)
由手機版發出
舊 10-21-13, 09:35 PM   #309
chunmanx
God of Gamer
我ge代號係風

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDndswii
引用:
唔指名啦...
如果講動畫既話, 之前評論tiger&bunny淨係講套野好基好BL, 已經值得扔本野落垃圾桶
(烈傳我都幾鍾意睇的)
由手機版發出
咁又真係誇張d
bl真係純靠自己幻想

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279
chunmanx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-13, 02:24 PM   #310
JoJo
Insane Gamer

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
咁唔小心呀太郎 攞錯左份存稿出黎排版
Wii u奧運會又變左未來game評啦
JoJo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-13, 11:15 PM   #311
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
引用:
作者: mario0606 查看文章
ms巧有米的說.....
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 01:08 AM   #312
Game Master
YOONA!!!!

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code0533 5273 8311
PSN  IDQuantic Dream
XBox Live GamertagREGEDIT
引用:
作者: 卡柏 查看文章
點有法...

可PM
2009 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-13, 04:32 PM   #313
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: 卡柏 查看文章
今期編者話MS回應左你呢個問題

舊 11-19-13, 05:23 PM   #314
Alphaaldo

註冊日期: Sep 2010
PSN  IDAlphaaldo
XBox Live GamertagAlphaaldo
無追開哩個post無乜留意各兄弟comment 純有感而發。 早幾年個個禮拜都食豬肉鬆食到變左習慣, 點知近哩幾個月覺得佢哋越黎越hae做。 近哩幾個禮拜轉左gw, 最初少少唔慣要遲一日 先睇而家no prob 啦。 唔係話邊本做得好唔好只係我見到有啲位真係無heart 左少少。 我唔係打手只係一個放工閃返屋企打機每個禮拜就算有時名知game 書嗰個禮拜無咩料都身痕會買嘅人。 完。

Alphaaldo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-13, 02:54 AM   #315
tao
Crazy Gamer
SFV格鬥家

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDJapbee
XBox Live GamertagSleepyEyes23
引用:
作者: Alphaaldo 查看文章
無追開哩個post無乜留意各兄弟comment 純有感而發。 早幾年個個禮拜都食豬肉鬆食到變左習慣, 點知近哩幾個月覺得佢哋越黎越hae做。 近哩幾個禮拜轉左gw, 最初少少唔慣要遲一日 先睇而家no prob 啦。 唔係話邊本做得好唔好只係我見到有啲位真係無heart 左少少。 我唔係打手只係一個放工閃返屋企打機每個禮拜就算有時名知game 書嗰個禮拜無咩料都身痕會買嘅人。 完。
我不經不覺買了豬鬆7年了,由創刊開始
諗番都真係唔覺, 幾乎冇甩過~除了去旅行冇買之外
其實近呢一年左右,我覺得佢地真係hea左好多 (或者更早?)
最簡單,從新聞果幾版已可看出, 以前就算網上睇過單料, 豬鬆揀出黎寫都會加少少角度去分析下, 或者暗寸一下件產品可能有幾搵笨....等等. 其實我已經會睇得好開心.
而家有時copy料都錯~
真心,希望佢地能夠....做番好.
tao 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-13, 10:55 AM   #316
sunnypigdog
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: tao 查看文章
其實近呢一年左右,我覺得佢地真係hea左好多 (或者更早?)
最簡單,從新聞果幾版已可看出, 以前就算網上睇過單料, 豬鬆揀出黎寫都會加少少角度去分析下, 或者暗寸一下件產品可能有幾搵笨....等等. 其實我已經會睇得好開心.
同樣創刊開始買, 停過一期, 因為LAST OF US特別版, 我GAME又無玩, 但佢就要我硬食, 結果就連無買個期
真到近期, GTA V攻略真你好失望, 本PERFECT GUIDE唔PERFECT都算, 之後個兩三期補充資料補完都係唔齊, 上佢地FB留言話漏左MISSION未講齊唔應

此篇文章於 11-20-13 11:26 AM 被 sunnypigdog 編輯。
sunnypigdog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-13, 11:20 AM   #317
Reishin
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
創刊時期開始買到而家

不過近年都係睇SEVEN同福田嘅專欄多(有時專題啱嘅話都睇),其他可SKIP
由手機版發出
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-13, 11:27 AM   #318
sunnypigdog
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: Reishin 查看文章
創刊時期開始買到而家

不過近年都係睇SEVEN同福田嘅專欄多(有時專題啱嘅話都睇),其他可SKIP
由手機版發出
SEVEN 專欄真係好好睇

舊 11-21-13, 04:00 AM   #319
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
証明依度有人留意,咁咪幾好

歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
舊 11-21-13, 08:40 AM   #320
JoJo
Insane Gamer

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
留意就一直有人留意 不過俾人講中D衰野果陣
都係扮睇唔到 唔出聲
JoJo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-13, 04:36 PM   #321
Alphaaldo

註冊日期: Sep 2010
PSN  IDAlphaaldo
XBox Live GamertagAlphaaldo
引用:
作者: tao 查看文章
你講中我想講嘅野, 抄都算, 抄到錯啦, 俾人投訴啦。 乜真係抄都咁難?! 攻略仲要慢, 成日都跟唔到我進度。

Alphaaldo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-13, 04:50 PM   #322
卡柏

引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
係咩
我咁o岩今期冇睇到編者話添,返去睇下點回我
舊 11-21-13, 09:09 PM   #323
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

引用:
作者: JO JO 查看文章
留意就一直有人留意 不過俾人講中D衰野果陣
都係扮睇唔到 唔出聲
唔會扮睇唔到既,總有人會留意吧?

歡迎曼聯迷進入討論

舊 11-29-13, 08:36 PM   #324
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
今期屈你的編者話, 麥仔果編好正
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-13, 03:57 PM   #325
卡柏

尋日o係ps4 launch event上一次過見晒魔王同太郎兩大巨頭, 魔王一句"你xxx就唔係我同事"真係好有霸氣!! 話說, 揸相機果位豬鬆人係邊位??

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
( 原創)水色之都VOL.2 (感謝圖,vol.3的情報) 五木★ Cosplay同人MIX討論區 7 02-15-08 01:39 AM
車路士球迷會Vol.9 ﹝~ 請到 Vol.10 討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1003 07-02-07 09:17 PM
AC Milan 球迷會Vol.4 ﹝~ 請到 Vol.5 繼續討論!~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1000 12-22-06 04:23 PM
車路士球迷會Vol.6 ﹝~ 請移到Vol.7討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1000 05-30-06 09:17 AM
AC Milan 球迷會Vol.2 ﹝~ 請到Vol.3 繼續討論 ~﹞ 柴崎幸 體育版 1002 01-23-06 12:22 AM

現在的時間是 09:28 AM

手機版 | APP版